מעילי פוך, הם מעילים בעלי יתרונות רבים, ובעיקר: הם קלי משקל, מחממים מאוד, וברי דחיסה לנפח קטן בתיק הטיולים שלכם. בכתבה נפרדת צללנו עמוק דוך אל הפוך, אבל כדי שתספיקו להתארגן לפני שהחורף נגמר, קבלו מבחן השוואתי ראשון במתכונת “זול מול יקר”: יוניקלו מול ג’ק וולפסקין.

מאת: גיא חלמיש
OUTPANEL BIKEPANEL RUNPANEL

אם לא לחצתם Play על התמונה למעלה- אפשר גם פה:

המעיל השחור של ג’ק וולפסקין שבדקנו פה מכיל יחס פוך/נוצות גבוה של 90/10, שוקל 490 גרם לפי הצהרת היצרן אבל 421 לפי מדידה שלנו, ועולה 799 ש”ח בריקושט (לעמוד המוצר באתר ריקושט). זה מחיר ביניים-גבוה שכן יש מעילי פוך יקרים בהרבה מכך, אבל אין ספק שזה יקר לעומת המעיל הכחול של יוניקלו- שעולה כ 60-100 דולר בארה”ב (כ 230- 350 ש”ח. יש להם דגמים ומחירים משתנים כל הזמן…). לא אתר יוניקלו ולא המעיל עצמו מספקים את המידע על יחס הפוך-נוצות שלו או איכות הפוך – כנראה שאלה מרמה נמוכה יחסית, ומשקלו קליל בהחלט: 273 גרם (מדידה שלנו). 

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

 

הכירו את ג’ק וולפסקין ומעיל ה- HELIUM SKY

ג’ק וולפסקין הוא מותג גרמני של Outdoors עם קו מוצרים רחב, הכולל ביגוד, מעילים, הנעלה ועוד. בניגוד ליוניקלו הוא זמין ונגיש לנו בישראל באמצעות רשת האאוטדורס ריקושט – שהיא היבואנית הבלעדית שלו, וכ-55 החנויות שלה מצטרפות לכ 900 חנויות מותג ייעודיות של Jack Wolfskin בעולם וכ 4000 חנויות בהן הוא נמצא. 

יוניקלו- מעיל הפוך הנפוץ בעולם? (Uniqlo)

מעילי הפוך הזולים והצבעוניים של יוניקלו הפכו לתופעה ואפשר להגיד שהם חלוצי הטרנד הזה. מאז שהפכו להיט מכירות עולמי, והמוצר המזוהה עם הרשת הזו, העולם אימץ את מעילי הפוך בחום. יוניקלו היא רשת יפנית במקור, שעושה ביגוד יומיומי פשוט, נעים ותכליתי. הקו שלהם מודרני, מינימליסטי ונקי והם תמיד נותנים המון תמורה למחיר. לא הכי זולים שאפשר, אבל בהחלט ברמת איכות גבוהה ביחס למחיר. אפשר למצוא ברשת הזו כמעט כל סוג של ביגוד, עם דגש על היומיומי והספורטיבי. לצערנו- עדיין אין סניף בישראל, אבל כשיהייה, אם ישמור על מחירי חו”ל, זה בטוח יהיה מפץ גדול כמו זה שעשו איקיאה ודקטלון. הישראלים פשוט אוהבים את השילוב הזה של זול ואופנתי.

עיצוב, גזרה וסקסאפיל

מבין שני המעילים שבדקנו פה ה Jack Wolfskin הגיע בצבע הכי שמרני, קלאסי, וחסר סיכונים שיש: שחור. אין ספק שיש המון יתרונות לצבע הזה – ולא רק העובדה שהוא סופח חום שמש בצורה היעילה ביותר. הוא הימור בטוח עם כל שילוב ביגוד ואבזור. הוא הכי מגוון מבחינת התאמה הן לטיולים והן למשרד והוא הכי עמיד שיש לפגעי האופנה- כלומר אופנתי תמיד, מאז ולעולם (לריקושט יש ברשת דגם נוסף שהוא יותר “ג’קט” מהמעיל הזה- ויותר מתאים ליום יום עירוני אבל בחרנו פה את זה שמיועד לאאוטדורס). מצד שני האופי הצבעוני של מעילי הפוך הוא בהחלט חלק מהכיף שלהם ומי שמחפש קצת מוחצנות לא ימצא אותה פה – אלא באחד מ 6 הצבעים הנוספים שיש למעיל הזה.

מבחינת הגזרה, זה המעיל המעט יותר דובוני בין השניים- זה נובע מגודל מלבני התפירה שלו ונפחן הגדול וגם מהגזרה עצמה, שגם היא הולכת על בטוח: הוא יישב מצוין גם על מי שאינו רזה במיוחד. הוא גם ילך טוב יותר עם שכבות בסיס שדורשות את הנפח שלהן. היתרון לבעלי כתפיים רחבות ולמטיילים שאין איתו תחושות של הגבלת תנועה בכלל, אבל יש סוג של סירבול שמייצר הנפח הדובוני הזה.

הקסם של היוניקלו בכחול-זרחני או צבעים אחרים בולטים הוא ב…צבעים הבולטים והשמחים שלהם, אבל לא רק: דווקא האסייתי נתן יותר “european cut” מהאוסטרי… כלומר גזרה הדוקה וצרה יחסית שעובדת טוב יותר על רזים. זו משתלבת גם עם הדקיקות הכללית שלו ונותנת לו חוויה יותר קז’ואלית – והחוויה השימושית איתו היתה כמו של סווטשרט שאתה זורק על עצמך, רק בצורה של מעיל בעוד שהג’ק הרגיש ונראה כמו מעיל. האלסטיות הגבוהה שלו שומרת על האופציה לזוז בנוחות, למרות שהוא ההדוק יותר מבין השניים והסוגר התחתון שלו יותר משוחרר, מה שגורם לו לשבת טוב יותר על הגוף, מונע התנפחות פחות יפה מעליו אבל מאבד יותר חום.  

חימום, משקל ונפח

הפער בין היוניקלו לג’ק וולפסקין הוא לא רק במחיר- גם בחימום: אין ספק שה Jack Wolfskin הוא המעיל המחמם יותר מבין השניים. בהרבה. המלבנים שחוצים אותו, בהם לוכדים את הפוך ומפזרים שווה לרוחב כל המעיל גדולים יותר מאשר ביוניקלו. הגודל הזה משמעותו גם פחות תפרים- כלומר יותר חימום כי התפרים הם אזורים דקים יותר, ומחררים את הבידוד- כלומר בורח מהם החום. גם הנפח יכול להעיד על יותר פוך למטר במעיל הזה.

הג’ק מרגיש גדול יותר על הגוף, אבל נדחס לכיס הצד בצורה מלאה. התוצר הסופי הוא ששני המעילים נדחסים לאותו נפח- פשוט משום ששק הדחיסה של היוניקלו דומה בגודלו לזה של הכיס של ג’ק וולפסקין, אולם נדרשת לך פעולה מעט יותר נחושה בג’ק – שכן יש יותר פוך לדחוס לאותו הנפח. אם תנסו, כנראה תצליחו לדחוס את היוניקלו לזערוריות רבה.

ביגוד אמור לחמם אתכם בדיוק לרמה שאתם צריכים להרגיש בה נוח בסביבה נתונה. כתוצאה מכך הרגשתי נוח בהרבה עם “שמי ההליום” של Jack Wolfskin כשהטמפרטורות ירדו. בהערכה גסה וסובייקטיבית- הייתי נותן להם כ 5-10 מעלות הפרש: עם טריקו קצר למטה ארגיש נוח גם ב 10 מעלות עם הג’ק וולפסקין, ובכ 18-20 מעלות עם היוניקלו.  

מעטפת חיצונית

חוץ מבחימום, פה מגיע ההבדל הגדול בין היוניקלו הזול לג’ק וולפסקין: מדובר בשמיים וארץ של רמת מעטפת חיצונית. אמנם שני המוצרים מצהירים על עמידות למים, אבל הג’ק וולפסקין בנוי טוב בהרבה. עובי הבד החיצוני שלו משמעותית עבה יותר ודוחה מים טוב יותר. גם יש הבדל בין הבטנה הפנימית הרכה והנעימה שלו לבין החיצונית העמידה יותר.

האיכות של היוניקלו לעומתו היא כשל שקית ניילון דקיקה שדחסו אליה (מעט) נוצות- הניילון שלו אלסטי הרבה יותר. אין שום שונות בין הבד הפנימי לחיצוני, והם שניהם דומים יותר בתחושתם לבטנה הפנימית של מעיל ההליום של ג’ק וולפסקין. אבל לתכונות ה”צ’יפיות” של היוניקלו התגלו בכל זאת יתרונות: בדחיסה הקלה יותר שתארתי מעלה וגם באופן שבוא הוא יושב על הגוף ומאפשר תנועה- הגמישות והדקיקות הזו נעימות ופחות מגבילות.

הג’ק וולפסקין “מחזיק צורה” הרבה יותר טוב, ולכן גם מרגיש איכותי בהרבה. כשתכניסו דברים לכיסים שלו – הוא ישמור על צורתו ועל הדברים במקומם, וזה הרבה יותר נוח. היוניקלו עקב הקלילות והגמישות הזו פשוט לא נוח כשיש לכם סלולרי, ארנק ומפתחות לשים בכיסים שלו. אלה מתנפנפים ומציקים, ופוגמים בכל המראה הקולי שלו כשהם מושכים את משקלם מטה. מצאתי את עצמי מעדיף אותו רק עם תיק, כיסים במכנסיים או כשאין לי כלום לקחת…

פיצ’רים נוספים

שני המוצרים האלה פשוטים, ובצד הפיצ’רים אפשר בעיקר לדבר על מה שאין בהם, ופחות על מה שיש.

בג’ק וולפסקין יש שני כיסי ידיים גדולים חיצוניים בלבד, שאחד מהם הוא גם שק הדחיסה של המעיל ולכן מגיע עם רוכסן כפול שמאפשר לסגור ולפתוח אותו אחרי שדחסתם את המעיל פנימה. היוניקלו מגיע עם שקיק תלוי חיצוני שאפשר להוריד ממנו אם אתם לא יוצאים לטיול אלא רק מסתובבים בקניון (השימוש הנפוץ ביותר הצפוי לו כנראה). ליוניקלו יש יתרון סימבולי בגזרת הכיסים בדמות שני כיסים פנימיים ממש במיקום של כיסוי הידיים החיצוניים. למה סימבולי? כי אמרנו כבר- שימו בהם דברים וכל הצורה של המעיל הזה נוזלת למטה. ני המעילים חסרים כיסים נוספים, למשל באזור החזה, פנימיים או חיצוניים וחבל שכך.

בשניהם יש כובע (קפוצ’ון)- של הג’ק וולפסקין מנצח בנוקאאוט את זה של היוניקלו הפתוח מדי, היות והוא הרבה יותר צמוד, לא מתנפנף ולרוח קשה יותר לחדור מבעדו. בג’ק יש גם כיסוי בד מגן לרוכסן באיזור הסנטר. לא ניתן להסיר את הקפוצ’ונים בשניהם, וגם אין תא קיפול נפרד עבורם.

אם על רוכסנים דיברנו, שוב הבדל משמעותי לטובת ג’ק: רוכסן עבה בהרבה, עם שיניים ברורות ורגישות פחותה למצבו, מה שיקל על פתיחה וסגירה עם כפפות.

הסוגרים של שניהם עשויים גומי דק, ולא מאותו סוגר צמוד אלסטי של כ-5 ס”מ שאוטם הייטב והודק את קצה השרוולים טוב יותר לכפפות. 

סיכום ותחושות

אני אוהב את שני המעילים האלה ויש אלמנטים שאני פחות אוהב בשניהם. החיסרון של הג’ק מבחינתי הוא הנפחיות שלו, אבל אין ספק שאבחר בג’ק בכל יעד קר באמת. החסרון של היוניקלו הוא הגמישות המוגזמת שלא מאפשרת להנות מהכיסים שלו, אבל אני אוהב את הצבע, הגזרה ההדוקה יותר, הדקיקות ורכות שלו בגיחות קצרות וקז’ואליות מהבית.

אז שווה או לא להשקיע יותר במעיל פוך? זה בעיקר תלוי בטמפרטורות שאתם מייעדים את המעיל לשימוש בהן. טיילי חורף אמיתיים, אלה שיוצאים להרים וסביבות קרות באמת, היוניקלו הוא במקסימום שכבת ביניים עבורם, וישקיעו בג’ק וולפסקין כמעיל עיקרי. אלה שיוצאים בעיקר לקניון, למשרד, וליום יום באזורים לא קפואים במיוחד, יכולים להסתפק ביוניקלו כמעין סווצ’רט בצורת מעיל באווירת קז’ואל קלילה.

מאת: גיא חלמיש
OUTPANEL BIKEPANEL RUNPANEL