הפעם אנו עוסקים בשלושת הפרמטרים שמרכיבים חופשת סקי: טיסה העברות ובחירת מקום הלינה. ומקסים מציג את הטיפים שלו לבחירת של שלושת הפרמטרים האלו.

מאת: מקסים סרדיוקוב
אל הפרק הראשון בסדרה: כך תפיקו חופשת סקי- כל הטיפים שאף אחד לא מלמד אתכם!

טיסות – 5 טיפים כללים לחיפוש טיסה

  1. במידה וחשוב לכם לחסוך במחיר הטיסה – נסו להזמין טיסה כמה שיותר זמן מראש (למשל חברות איזי גט נוהגת להשיק כרטיסי טיסה לתקופת החורף במחיר מאוד נמוך בדקות הראשונות של מכירת הכרטיסים , למשל טיסת הלוך חזור עם כבודה ומקום שמור תעלה באזור 100-150 יורו)
  2. נסו להיות גמישים בבחירת היום / שעה של הטיסה – הדבר יכול להשפיע מאוד על מחיר הטיסה. 
  3. אם מצאתם טיסה זולה ונראה שהיא מתאימה למה שאתם מחפשים- הזמינו! אל תחכו.
  4. כיום יש קבוצות פייסבוק כמו “טיסות סודיות” שמפרסמות מדי יום עשרות טיסות במחירים נמוכים– בנוסף בעמוד מתפרסמים התראות למבצעים של חברות התעופה וימי השקות הכרטיסים
  5. גם אם אתה מחפשים את הטיסות שלכם דרך מנוע חיפוש של סקיסקנר / קאייק / גוגל טיסות וכולי, אני אישית מזמין את הטיסה ישירות דרך חברת התעופה ולא דרך מנוע החיפוש, ככה אני נמנע מהאותיות הקטנות והטלפון השבור ומתנהל ישירות מול החברה במידה ויש לי שאלות.

טיסות ומלונות בסקי

כיצד בוחרים טיסות?

כמות הטיסות האפשריות גדולה, אז איך יודעים לאיזו עיר צריך לטוס על מנת להגיע לאתר הסקי או מהי העיר הקרובה ביותר בעלת שדה תעופה? נכנסים לאתר האינטרנט של אתר הסקי אליו תרצו להגיע ומסתכלים את הדרכים המומלצות בהן ניתן להגיע לאתר הסקי. שם תוכלו למצוא את הערים הקרובות ביותר לאתר הסקי, אליהן ניתן להגיע בטיסות ואפשרויות התחבורה בהן ניתן להגיע לאתר הסקי עצמו.

קבלו את הכתבות לווצאפ (גג 3 הודעות בשבוע):
הצטרפו לקבוצות אאוטפאנל

העברות- אפשרויות הגעה לאתר סקי

אלה האפשרויות בהן ניתן להגיע לאתרי הסקי:
השכרת רכב: זו האפשרות הכי נוחה מבחינת ניידות, אין צורך לחכות לאף אחד, נוסעים מתי שרוצים וזה גם אפשרות לדלג בין אתרי הסקי השונים. חשוב לזכור שלעלות השכרת הרכב יש להוסיף גם עלות ביטוחים משלימים ללא השתתפות עצמית אם תרצו הגנה, דלק, כבישי אגרה ותשלום על חניה באתר הסקי (במידה ואין לכם חניה מסודרת דרך מקום המגורים). 

שימו לב – נהיגה בתנאי דרך של שלג: שונה לחלוטין מנהיגה רגילה. בחלק מהמדינות חובה לנהוג עם צמיגי חורף, ובאת הצורך אפילו להשתמש בשרשראות לגלגלים. בעת השכרת הרכב וודאו שהרכב שלכם עם צמידי חורף או צמיגי שלג.

Google Maps לניווט – ללא עלויות Data בחו”ל: במידה ואין לכם סים מקומי או רשת אינטרנט  ניתן לנווט אם אפליקציית גוגל מאפס בלי צורך בשום WIFI או אינטרנט זמין. מה שחשוב לעשות הוא להוריד את המפה או האזור הרלוונטי בו אתם הולכים לבקר, ותוכלו לראות בכול רגע נתון איפה אתם נמצאים בלי שום צורך באינטרנט חיצוני (כן גם אם אתם נמצאים במטוס תוכלו לראות את המיקום שלכם בכל רגע על בסיס ה GPS).


הסעה פרטית: אופציה נוחה במידה ואתם קבוצה של 3/4 אנשים או יותר. הסיבה העיקרית היא החלוקה בתשלום בין חברי הקבוצה מה שמוריד מאוד את עלות הנסיעה לאדם. כמו כן הסעה פרטית מומלצת במידה ואתם לא רוצים לנהוג בתנאי שלג או לחילופין במידה ויש לכם טיסת בוקר ולא בא לכם לנהוג ב2 בלילה חזרה לשדה התעופה אחרי יום גלישה.

תחבורה ציבורית (אוטובוס או רכבת) – ישנן חברות שמפעילות קווים סדירים משדות תעופה מרכזיים לאתרי הסקי. הסעה כזו תהיה זולה משמעותית משאר האפשרויות הקיימות. שימו לב שבמידה ואתם מעוניינים בתחבורה ציבורית, וודאו שהזמינות והשעות מתאימים לטיסות שלכם (למשל, אם הטיסה שלכם בחזור מוקדם בבוקר או מגיעה מאוחר בלילה, וודאו שיש אוטובוס שמגיע מספיק זמן לפני הטיסה או יש קווים בשעות מאוחרות). 

רכבות – דרך נוספת להגיע לאתר הסקי בלי להסתבך עם רכב או אוטובוס. ישנם הרבה אתרי סקי שהרכבת מגיע ממש לתוך האתר עצמו (בעיקר באוסטריה) או ממש קרוב לאתר או עיירת הסקי, מה שנותר זה להשתמש רק ב Ski Bas כדי להגיע לחדר (אוטובוס חינמי שנוסע באתר הסקי בתדירות גבוהה מאוד).

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

לינה

העדפות לגבי מקום הלינה מאוד משתנות מאדם לאדם, ומתקציב לתקציב. בחופשות סקי ניתן להשכיר דירה פשוטה או להזמין חדר במלון 5 כוכבים. הכל תלוי בתקציב שלכם, בסוג מקום הלינה, במיקום ובהרכב האנשים שנוסעים אתכם.
קיימים סוגים שונים של מקומות אירוח באתרי הסקי: מלונות, דירות או מיטות שניתן לשכור בדירה שיתופית (דורמס). למשל, בצרפת מאוד פופולרי לשכור דירה, הדירות בדרך כלל כוללות מטבח מאובזר עם כל מה שדרוש לבישול ולכם נשאר רק לקנות את המצרכים ולבשל. לעומת זאת באוסטריה תמצאו יותר מלונות או מלונות בקומה שנייה של בית פרטי גדול מאוד שבחלקו התחתון גרה המשפחה וב2/3 הקומות העליונות ישנם חדרי אירוח ממש כמו במלון רגיל.

טיפים לבחירת מקום לינה באתר סקי

1. מפות גוגל- כאן תוכלו לראות את מיקום מקום הלינה שלכם ביחס לרכבלי הסקי, נתון שיכול בהחלט לעזור בבחירת המלון או החדר.  קרבה לרכבלים או מסלולי הסקי תשפר מאוד את איכות חייכם בסקי. דרך גוגל מפס תוכלו גם למוצא מלונות שלא מופיעים באתרי החיפוש הפופולריים וככה בעצם ליצור קשר עם המלון. באמצעות Street view תוכלו לראות איך נראה המלון שלכם מבחוץ או מה יש מסביבו (מה שיכול לעזור לכם להתמצא כשתגיעו למקום הלינה).

2 אתרי חיפוש: ניתן לחפש דירות או מלונות דרך האתרים הסטנדרטים כמו בוויקינג / אגודה / Airbnb ועוד עשרות אתרי חיפוש פופולריים פחות, אבל ישנה אפשרות גם לחפש חדרי אירוח דרך אתר האינטרנט של אתר הסקי עצמו עליו אתם רוצים להגיע- שם תקבלו את המגוון הרחב ביותר של האפשרויות שקיימות בהתאם למה שאתם מחפשים.

3 מיקום הדירה– מיקום הדירה יכול להשפיע על המחיר באופן ישיר.  למשל אם תחליטו לישון מחוץ לתחומי אתר הסקי, המחיר יכול לרדת משמעותית. מי שמחפש לישון בקרבת המסלולים או הרכבלים ישלם יותר.

4. סגירה ישירה- אישית, אני ממליץ לסגור את מקום הלינה דרך המלון או בעל הדירה ולא דרך מנוע החיפוש. הדבר יחסוך לכם ולמלון לשלם את דמי התיווך. אך כמובן חשוב לבצע את תשלום או המקדמה למקום האירוח, בדרך בטוחה כמו פייפאל למשל.

5. זמינות- וודאו שמקום הלינה זמין בתאריכים שאתם מחפשים, בשיא העונה הרבה מקומות לא ישכירו לכם חדר באמצע השבוע, אלה יעדיפו לסגור מינימום לשבוע שלם, בד”כ משבת לשבת או מראשון לראשון שאחריו (בגלל אופן חלוקת השבוע באירופה, השבוע באירופה מתחיל ביום שני).

6. תכולת ההצעה- במידה ובחרתם להתאכסן בדירה וודאו מה כלול במחיר הדירה. דברים כמו: מצעים או מגבות, האם דרוש ניקיון בזמן העזיבה או שהוא כלול במחיר.

7. תשתיות המלון– שווה לדעת מראש האם יש חדר לציוד סקי או מרכז ספא. חדר סקי הוא חדר ייעודי לאחסן ציוד הגלישה שלכם בסיום היום, בנוסף קיימים חדרי אחסון שיש בהם מתקן לייבוש נעלי הגלישה מהזעה שמצטברת בתוך הנעל במהלך יום הגלישה, מה שיעניק לכם נעל יבשה ליום גלישה הבאה. מרכז ספא הוא אזור עם סאונה רטובה/יבשה או ג’קוזי שיש כאלה שאוהבים את זה כחלק מתהליך שחרור השרירים אחרי יום גלישה.

8 מס תיירות- בד”כ בעיירות סקי באירופה גובים מס תיירות שבדרך כלל נע בין יורו / 2 יורו ליום. אותו משלמים בלי קשר לעלות מקום הלינה.