חופשת גלמפינג באוהלי 5 כוכבים בעין תאנה התגלתה כחוויה זוגית מושלמת. מדובר במתחם מבודד, שבניגוד לרוב המקומות שאתם מכירים, נמצא באמת בטבע
במורדות לכנרת ברמת הגולן, הקימו נועה ויותם מתחם אירוח גלמפינג עין תאנה. הוא לא נמצא בישוב או בחצר אחורית של משק כלשהו, אלא על שפת מעין וערוץ זורם, באזור גבעת יואב. בשילוב יין מהיקב שלהם, המקום הוא חלום לזוגות מטיילים ורומנטים, אבל לא רק (על כך בהמשך). דקה לפני שהסביבה כולה התחממה, החלטנו לצאת צפונה בניגוד למגמה והרווחנו אזור ריק ממטיילים. למרות החדשות מהחזית הצפונית, הגליל התחתון ודרום רמת הגולן היו שקטים ורגועים. חופי הכנרת ריקים לגמרי, ודרום הרמה ריק. עבורנו זה היה מושלם, אך לבעלי העסקים זה היה קשה.
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
אוהלי הגלמפינג של עין תאנה
יש פה ארבעה אוהלי ספארי מפנקים במיוחד. האוהלים מושלמים לזוג (ואפשר להגיע למקסימום 5 באוהל). בכל אוהל יש שירותים ומקלחת פרטיים, מיטה נעימה, כל מיני פינוקים (מקרר קטן, חלב, קומקום, כוסות, עוגיות קטנות וכו׳), ספה עם כריות נוחות שצבען מעניק הרגשת חמימות ובית, ומרפסת עם נוף מדהים. לצד אלה, יש מבנה מרכזי ("בית המעין") ובו מטבח מאובזר עבור הכנת הארוחות שלכם, חדר אוכל, ואזור שמתאים ליוגה או סדנאות, ריטריטים ואפילו אירועים קטנים משפחתיים. חוץ מאוהלי גלאמפינג מדהימים, יש גם בקתת עץ אחת ("בקתת השומרת"), המופרדת בכ-150 מטר מהאוהלים, במקום מוגבה ומבודד עוד יותר. יש לה מרפסות לנוף המדהים, מטבחון, וגם בה יכולים לשהות עד חמישה אנשים.
היה כל כך מפנק ורגוע שלא רצינו לצאת מעין תאנה
בביקור שלנו במקום אהבנו במיוחד את החשיבה העיצובית המוקפדת שנמצאת מאחורי הדברים. לא רק החדרים עצמם, הריהוט והמבנה המרכזי, אלא גם הסביבה, הגינון (צמחי תבלין כגון לואיזה, למון גראס, לימונית, בזיליקום ועוד, שתרמו לתה מושלם). העיצוב נמצא בשלטים שבדרך הגישה הכפרית, ספר המידע המונח על שולחן האורחים באוהל, ועוד כל מיני נגיעות יפות שנותנות פה אופי וזהות למקום.
את האוהלים וכל הבנייה שלהם תכננו נועה ויותם על בסיס אוהל של חברת Exclusive Tents הדרום אפריקאית. הם בנויים מבד וקונסטרוקציית מתכת עם דק יפהפה סביבם. התוצאה מרהיבה – חוויה מרחפת בזכות המשטח שמורם ומופרד מהקרקע ומהחיות. "היה חשוב לנו מאוד לדייק. ממש מדדנו עם לייזרים וסולמות, איפה הכי נכון למקם כל אוהל ביחס לנוף ולמקום," אומר יותם. האוהלים מאפשרים סגירה הרמטית עם חלונות בצדי האוהל שאפשר חושך מוחלט או רשתות בלבד. הפתח העיקרי נוח מאוד, עם רשת שנסגרת מעצמה עם מגנטים מגניבים (לא צריך לפתוח ולסגור רוכסן בכל כניסה ויציאה מהאוהל). רמת הגימור שלהם מאוד מרשימה.
נועה: "האוהלים מאוד מפנקים לנוח ולנפוש בהם. התאמצנו לעשות אותם הכי מפנקים שבעולם. אבל הקטע מבחינתנו הוא שאנשים יטיילו ויהיו בפעילות. אנחנו בסופו של דבר מתייחסים לאוהלים כפלטפורמה לביקור באזור." אני, כמבקר, מודה שהפעם, בניגוד לחזון של נועה ויותם, השקט והחוויה הנעימה פשוט השאירו אותנו בעין תאנה וכמעט ולא טיילנו. הנוחות ורמת הגימור המרשימה, הדיוק והאסתטיקה שולבו מצוין עם שימור של חוויה כפרית. המקום הנפלא והיין הטעים גרמו לנו לרצות להישאר פה כמה שיותר.
"בית המעין" – מושלם לסדנאות, אירועים, יוגה, וארוחת בוקר מול הנוף
בית המעין משמש גם סביבה מתאימה ליוגה. יש אולם עם מזרונים וקוביות עץ ליוגה. יש בו מקרר יינות למכירה מהיקב, מטבח מאובזר עם סירים ומחבתות, צלחות, כוסות וסכום, מצרכים בסיסיים לבישול כגון שמן זית ותבלינים יבשים. מספר רב של שולחנות וכיסאות מעץ, שני מקררים, ממ"ד (כן, יש ממ"ד פה…) וגם תא שירותים ותאי מקלחות חיצוניים. כל מוצרי הטיפוח והניקיון הם בריח רוזמרין ומוצרים אורגניים איכותיים. מה שחשוב בסוף הוא הניתוק האמיתי, ועין תאנה מצליחה לספק זאת למבקרים בזכות הימצאותה במתחם חקלאי – דיר כבשים, ולא בתוך יישוב או צימרים צפופים בתוך חצר במושב. עין תאנה ממוקמת בשטח, ולמעט הקרבה לכביש העולה לגבעת יואב, יש תחושה של ניתוק אמיתי. ניתן אפילו לפספס בקלות את הפנייה מהכביש המהיר לדרך העפר (אין שלט גדול, רק דגל צהוב קטן).
מול האוהל יש שער קטן שמוביל ל"שביל הסודי". מדובר בהליכה קצרה של 300 מטרים בתוך חורש צפוף, שיש בו את מעין עין תאנה הזורם בזרימה חלשה (היינו בסוף הקיץ). זהו מסלול קטן ומקסים, שממש צמוד לצימר. לאורך המסלול יש נקודות עצירה ורגיעה בטבע, על במה מוגבהת שיכולה להתאים גם ליוגה, מבודדת ממש בתוך הטבע, בין שיחי פטל ועצי זית, בניתוק אמיתי ומוחלט.
נועה ויותם – איך זה התחיל?
נועה מספרת: "שנינו ילידי הגולן. אני ממושב רמות, ויותם מגבעת יואב. הכרנו בצבא. אבא שלי רעה פה את הכבשים במשך הרבה שנים. כשסיימנו את הצבא ואת הטיול בחו"ל, חיפשנו מקום לגור בו. בדיוק התקבל אישור להקים את הבקתה פה למעלה. היה צריך לשמור על הכבשים בלילות ובימים, אז הגענו לגור פה. כשגרנו בבקתה, הרגשנו שיש פה חיבור מאוד חזק לטבע הגולני. שנינו מאוד מחוברים למקום, ואז עלה לנו רעיון להקים פה מתחם שינגיש את המקום הזה. התחלנו לגלגל רעיונות לתיירות."
במקביל, יותם התחיל לשפץ את הבריכה של עין תאנה – יש פה מעין ממש ליד הדולב הגדול הזה. הוא ניסה לגלות את הבריכה העתיקה והצליח ליצור שם פנינת טבע יפה. אנשים התחילו להגיע. בשלב מסוים התחלנו להבין שאנחנו חייבים להריץ אישורים מסודרים לדבר הזה (המנהל וכל הרשויות דרשו את זה). התחלנו בתהליך בירוקרטי מאוד קשה – זה לקח לנו 20 שנה של עבודה, ולפני כשלוש שנים קיבלנו את האישורים.
השראה אפריקאית
יותם מספר: "אחרי טיולים באפריקה ובכל מיני מקומות בעולם, היה לנו חזון להביא אוהלי גלמפינג בסגנון ספארי מדרום אפריקה. זה התאים מבחינת מה שההיתרים מאפשרים, וגם מבחינת הרצון שלנו למינימום חציצה בין האורחים לטבע. הרעיון הוא להתחבר לטבע ולחוויה של רמת הגולן, שגם מחברת אותנו לאפריקה דרך הלוק הזה של הגולן – הסוואנה הגולנית. אנחנו נמצאים על השבר הסורי-אפריקאי שמחבר את הגולן לאפריקה. גם דרך העפר שמביאה את האורחים לכאן מספקת חווית כניסה ל"עין תאנה" שהיא חלק מהחיבור לטבע".
הצטרפו לווצאפ של אאוטפאנל:
היין של יקב עין תאנה
במקביל להרצה של כל האישורים, יד אחת עסקה בבירוקרטיה ויד אחת עסקה בייננות. "כל הסיפור של יקב 'עין תאנה' החל פה בתוך בונקר סורי עתיק, ששיפצנו עם אבני בזלת. הלוגו של היקב הוא עלה תאנה מהעץ שגדל על המעין, וגם היה לנו פה כרם קטן," הם מספרים. היום היקב עצמו נמצא במשק בגבעת יואב, ומקורותיו, מספר יותם, הם גפנים שהוא בוחר מחלקות באזור: "את הגפנים בוחרים ברמת חלקות, ובתוכן ממש שורות ספציפיות, לפעמים בשנים ספציפיות, מכורמים ומחלקות שאנחנו מזהים שאנחנו יכולים להשיג מהם איכות טובה. עבדתי שלוש שנים בצוות בציר של יקבי רמת הגולן, אז אני מכיר המון חלקות ויש לי כבר טביעת עין להבין ולראות גפנים וענבים כדי לזהות אם אני יכול לייצר מהם משהו ברמה שאני רוצה. יקב קטן בפריפריה הוא בדרך כלל יקב שמוכר את התוצרת שלו במקום, כי זה לא מאוד מעשי להגיע עד תל אביב מכל מיני סיבות (אנחנו מייצרים רק כמה אלפים בודדים של בקבוקים בשנה). המקום הזה, בעין תאנה, זה המקום שבו רצינו לעשות את מרכז המבקרים כך שזה יהיה חלק מהמקום."
להנגיש את הגולן הפראי
״אנחנו אתר של הגולן, והרעיון הוא להנגיש את הגולן באמת הפראי, הגולן האמיתי שאנחנו מכירים כילדים ונערים שגדלנו פה עם הכבשים בשטח. אנחנו רוצים שהלקוחות ירגישו אותה הרגשה שלנו כשאנחנו מוציאים את העדר בבוקר או אוספים המלטות בגשם. אז הקטע זה הגולן, והגולן האמיתי. לא איזה מרכז מבקרים או משק או דיר. חלק מהחוויה זו גם דרך הגישה לפה, ההגעה לכאן" (דרך עפר שיורדת מהכביש אל השטח).
אנחנו מייצרים פה גם תיירות תוכן: מי שמגיע מקבל כתב חידה, שמוביל כחלק מאיזשהו פתרון אל השביל הסודי המוביל אל ערוץ עין תאנה, ובו יש רמזים ושלטים שמשלימים את כתב החידה. יש לנו פה מישהו שמוציא סיורים בעקבות בעלי חיים בלילה, יש טיולי ג'יפים בסביבה, שביל סובב כנרת נמצא קרוב לפה, ושביל הגולן שמגיע לכנרת, או טיולי אופניים על שביל הגולן.
כעת זו העונה לבוא. הביקור שלנו במקום היה בספטמבר, ובאמצע היום היה עדיין חם ומזמין בכנרת. אבל בבקרים ואחר הצהריים כבר מאוד נעים, והבריזות של הסתיו החלו. החל מהחגים, מזג האוויר כבר מתאים מאוד לטיולי יום בנחלי הרמה. הטבע נוכח פה בצורה מקסימה: הדבורים עבדו קשה על פריחת השזיפים, וזמזומן נשמע ברקע. הציפורים ניגשות לטפטפת מי עיבוי שהוצבה עבורן. זוג צבים בחיזור נוקשים זה על זה בערוץ הנחל…
השפעת המצב
להקים מתחם כזה ולהשקיע בישראל זה קשה: באוקטובר 2023 כמובן הכל נעצר. לאחר מכן, אנשים כבר התחילו בכל זאת לחפש את האוורור, ואז עוד פעם, לקראת שבועות, היו שריפות בסביבה, ושוב הכל נעצר לגמרי. כעת, ביקרנו במקום לקראת חגי 2024, בדיוק כשהמצב בגבול הצפון הסלים. "זה אתגר לא פשוט, כי גם אנחנו עוד במהלך ההשקעות. למשל, בניית המבנה המרכזי (על ידי יותם במו ידיו) הסתיימה ממש לאחרונה, אז אנחנו מתחילים, צריכים להמציא את עצמנו קצת מחדש. יש טיפה אירוח שזה מחזיק איכשהו, אבל היין זו עכשיו הפלטפורמה הרצינית. אנחנו יוצאים איתו החוצה, כי היינו באמת רגילים למכור אותו רק כאן. אז זה עוד תחום פרנסה חשוב עבורנו," מספרת נועה.
להזמנת מקום
עבור אירועים – המקום מושלם לרטריטים וסדנאות, שיכולים לתפוס את כל המתחם עם האוהלים ובית המעין לשני לילות מושלמים בטבע. אנחנו יכולים גם לדמיין בקלות חתונת-טבע קטנה ואירועים משפחתיים אחרים של משפחות עם תודעת איכות גבוהה, שיזמינו את המתחם במלואו לחגוג באירוע עם אווירה מיוחדת. כמובן שזוגות ימצאו את המקום מדהים, והוא יכול לשמש גם לכל המטיילים המחפשים נקודה מושלמת ליציאה לטיולים בדרום הרמה. המחירים: 1,100 שקלים ללילה לזוג באוהל, תוספת של 150 שקל לאדם נוסף מעל גיל שנתיים, ובבקתה 1,200 שקל ללילה עם תוספת של 150 שקל לאדם.
להזמנת מקום מלאו פרטים ויחזרו אליכם: