בכתבה הקודמת עברנו על המושגים החשובים במבנה מגלשי הסקי. כעת, כשאנו מבינים את עולם המושגים הבסיסי של צורות וסוגי המגלשיים, נוכל לנתח מספר קטגוריות של מגלשיים ולהבין מה מאפיין אותם ולמי הם מתאימים.

מגלשי אול-מאונטיין – All Mountain Skis

זוהי ודאי הקטגוריה הנפוצה והפופולרית ביותר בקרב רוב הגולשים בשנים האחרונות. מגלש האול מאונטיין הוא מגלש אחד שעושה הכל – ייקח אתכם לשיוט נעים ומהיר על מסלולים מהודקים, יוכל לפנות על קרח ושלג קצת יותר בעייתי, אבל גם בעת הצורך – יישמח לרדת מהמסלול ולאכול קצת שלג עמוק ושאר אירועים משמחים.

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

מגלשי האול מאונטיין יתאפיינו ברוחב מותן (Waist Width) בינוני- גבוה – משהו בין 80 ל 110 מ”מ ובדרך כלל ישלבו מבנה של קמבר ורוקר בצורה כלשהי כדי לתת מענה על מגוון תנאים.  גם בתוך קטגוריה זו ישנם עשרות מגלשיים שונים שנועדו לצרכים קצת שונים. העיקרון החשוב הוא לדעת לאפיין איזה גולשים אתם ומה יותר מושך אתכם על ההר ולמקד את הבחירה לפי זה.

מגלשיים

מגלשי קארבניג – Carving Skis

לגולשים הקלאסיים ולאלה שאוהבים לשייט במהירות וקלילות על המסלולים המהודקים – מגלשיים שנועדו להצטיין על המסלול, לאפשר פניות חדות, הדוקות ובטוחות שחותכות את השלג עם הסכינים.

מגלשי קארבינג לרוב יהיו קצרים באופן יחסי, יתאפיינו במבנה קמבר, ברוחב של 70-90 מ”מ ובזנב שטוח שצמוד לשלג. הם ייתנו ביטחון רב גם בתנאי שלג מאתגרים מבחינת אחיזה אך פחות יתאימו לגלישה מחוץ למסלול ובשלג עמוק.

מגלשי פארק ופריסטייל- Park / Freestyle Skis

לגולשים מבינינו שהתאהבו בנפלאות הפארק – הקיקרים והמקפצות, הריילים והבוקסים ובכלל לאלה שרוצים רק לקפוץ, להסתובב ולהשתמש בהר כמגרש משחקים אחד גדול. מגלשי הפארק יתאפיינו בדרך כלל במבנה קמבר (אולי עם מעט רוקר משולב בו), רוחב נמוך יחסית (80-100 ) שמאפשר זריזות תמרון, גמישות גבוהה של המגלש ומבנה Twin Tip שיקל על הגלישה אחורה.

קבלו את הכתבות בווצאפ:
הצטרפו לקבוצות אאוטפאנל

מגלשי פאודר וביג- מאונטיין – Big Mountain & Powder Skis

טסים השנה ליפן? רוצים לעשות Heli – Ski באלסקה? או עונה בבריטיש קולמביה, קנדה? כדאי שתעיפו מבט בקטגורייה הזו. מגלשי פאודר נועדו לספק יכולת ציפה ותמרון גבוהים גם בשלג העמוק ביותר, הם יתאפיינו במבנה שרובו יהיה רוקר ורוחב מותן גבוה של 110-130 מ”מ. מגלשי ביג מאונטיין נועדו לאלה שרוצים לגלוש את הליינים התלולים והמאתגרים ביותר, הם יספקו יציבות רבה במהירות גבוהה עם רדיוס סיבוב יחסית גבוה, רוחב דומה למגלשי הפאודר ומבנה שמשלב לרוב קמבר ורוקר. רק קחו בחשבון שהמגלשיים האלה הם לאו דווקא אלה שיתאימו בצורה מושלמת ליום מלא קרח באתר אירופאי…

מגלשיים ייעודיים לנשים

מכיוון שמבנה הגוף הנשי הוא מעט שונה מהמבנה הגברי – משקל נמוך, גובה נמוך ומרכז כובד נמוך יותר, תוכננו גם מגלשיים עם שינויים קלים שיטיבו עם הגולשות. מגלשיים ייעודיים לנשים יהיו בדרך כלל קלים יותר, גמישים יותר ויאפשרו תמרון קל. אך באופן כללי ניתן לומר שאין מניעה שאישה תגלוש על מגלשיים ה”מיועדים” לגברים ולהיפך…

מגלשיים

לסיכום:

למדנו להכיר מספר מושגים טכניים חשובים ולעשות קצת סדר בכל השפע שמציעות לנו החברות השונות. בחירה לפי נתונים טכניים וביקורות ברשת יכולות לעזור לכם מאוד ולהביא לכם בדיוק את המגלש שחלמתם עליו אך מבחינתינו הכלל החשוב ביותר ברכישת סקי הוא נסו אותו!

נתונים טכניים יכולים לספר לנו רק חלק מהסיפור של הציוד.. בסופו של דבר הגולש צריך לבחון את המגלש המיועד ולהרגיש האם הוא מיטיב איתו או לא, מה התחושה הכללית, האם הוא מהנה וכו’.

חשוב לדעת לאפיין את רמת וצורכי הגלישה שלנו ולהיעזר באנשי מקצוע, תוך כדי שאנו שמים לב שלא מנסים “לדחוף” לנו מוצרים שלא מתאימים לנו אלא רק כאלה שעומדים בקריטריונים שבחרנו.

הצטרפו לערוץ הטלגרם של אאוטפאנל 

מאת: דניאל בר – צלם, גולש ומדריך סקי, בקיץ הישראלי רוכב בסינגלים במדבר ומדמיין שלג, טוען שספורט בטבע אפקטיבי הרבה יותר מתרופות פסיכאטריות. מבלה את רוב זמנו בין מצפה רמון לאזורים קצת יותר מושלגים בעולם. טיפס וגלש בקנדה, ארה”ב, נפאל ואירופה. מאוהב בגלישה מחוץ לאתרים , סקי טורינג ופרירייד, בעל חזון להשכין שלום ואחווה בין גולשי סנובורד לסקי.