“מי קונה היום בארץ ? יקר ושירות זבל” נשמעה הטענה אי שם ברשת חברתית כלשהי… ומייד נכנסה תשובה: “דקטלון!”. דיון מעניין התעורר בקבוצת הווטסאפ של אנשי מגזין האאוטדור outpanel.co.il בעקבות הנושא, והנה מסקנותיו
מה זה “מקצועי”?
הביקורתי טען שלפחות בכמה תחומים בהם הוא עוסק: אופניים, טרקים, טיפוס הרים (שבאף אחד מהם הוא לא קרוב למקצוען לדבריו), דקטלון התגלתה כפחות מתאימה בשלב מוקדם.
לטובת הדיון נגדיר שמתמקצע הוא אדם העוסק בתחום מעבר לחובב שמנסה משהו באופן חד פעמי, מעט פעמים בשנה או לתקופה קצרה. “לדוגמה בסקי: אם אתה הולך פעם אחת בשנה לסקי וההסתברות שלך לפגוש תנאים קשים/קיצוניים וכו’ היא קטנה, דקטלון מספיק לגמרי” אומר שי יגל. כמעט בכל תחום הרמה הראשונית מקבלת מענה לא רע בכלל בדקטלון. ירון רוזינר: “מי שיוצא לטייל עם הפרייבט שלו לטיול מעיינות מסתפק בגזייה של דקטלון, אולם מי שמנסה לטפס טיפוס אלפיני או חשוב לו לחסוך משקל כנראה יצטרך גזייה אחרת.”
התחברו אלינו: ערוץ אאוטפאנל בטלגרם
איפה מרגישים את הפשרות?
דומה שאת הפשרה תרגישו במוצרים הזולים ביותר שהם loss leaders או bait and switch שמיועדים להכניס אתכם פנימה – כל אותם מבצעים זולים במיוחד, שמוצגים בקרוב למסדרון האמצע. המטרה שלהם להביא אתכם לחנות בפעם הבאה עם זיכרון המחירים הזולים, אבל גם בדקטלון טווח המחירים והרמות די רחב. הוא מתחיל ב Entry level הבסיסי ביותר שמרגיש פשוט ומתומחר זול מאוד, ומגיע עד לרמת אמצע בד”כ.
אוהל ב 100 שקל?
לא מזמן כתבנו על אוהל ב100 שקלים בלבד בדקטלון. השורה התחתונה של עידו דסה הבוחן היתה: “לא ציפיתי להרבה כאשר קניתי אוהל ב100 ש”ח, אבל אני בהחלט חייב לציין שהוא עבר בהצלחה את ההתעללויות שלי, הוא השאיר אותי יבש בגשם, ולא “בישל” אותי בשמש. הוא לא מושלם וכשמשווים לאוהלים יקרים ואיכותיים יותר מגלים פיצ’רים קטנים ותכנון מעט יותר משוכלל (לדקטלון יש גם אוהלים יקרים יותר מ- 100 ש”ח: עד 3700 ש”ח, הכל תלוי ברמת המורכבות והאתגר הנדרשים לטיול ובכמות המטיילים), אבל במחיר כזה לתנאי סביבה נוחים- זו תמורה מעולה לכסף”.
באופניים
“שיטת ה Cherry picking לפיה מתוך כל הבזאר אוספים כמה פריטים שמוכיחים את עצמם ונראים טוב יותר מתאימה גם לאופניים. לא תמצאו רוכבים רציניים על אופני דקטלון בד”כ. רוב המוצרים שם מתאימים יותר לילדים ורוכבי סוף שבוע בפארקים עירוניים. אופני הילדות הוורודים שלהם הם מוצר מדהים- עם מעצורים מותאמים ומיוחדים, הגנות מהשרשרת, ועיצב שובה לב, והם מתחרים מצוינים למה שיש בענף האופניים.
גם גרביים, כפפות, אביזרים שונים, כל אלה הם מוצרים שגם רוכבים רציניים קונים בדקטלון, ולא פעם אין שום הגיון בהשקעה מוגזמת מעבר לתמחור שיש שם, גם עבור רוכב רציני”.
ריצה
“אני לא מכיר אף אחד שבאמת מתאמן בריצה למרחקים ארוכים שיקנה נעליים של דקטלון בגלל מחיר זול בכמה מאות שקלים ולא את המותג המוכר והמועדף עליו. יחד עם זאת, בתור נעלי הליכה, נעליים לילדים, ולשימושים מאוד בסיסיים, בעיקר חשוב שיהיה לכם נוח- לא באמת משנה הטכנולוגיה של הנעליים שלכם.
מצד שני שוב כמו באופניים אנחנו בהחלט מכירים הרבה מאוד רצים רציניים שיקנו את גופיות וחולצות הריצה המנדפות שלהם, תחתונים מנדפים (מצוינים- בדקתי!), טייטסים ומוצרים משלימים גם בדקטלון” אומר גיא שבוחן לא מעט מוצרי ריצה ואופניים גם ב runpanel.co.il וב bikepanel.co.il (מגזיני הריצה והאופניים- אחים של אאוטפאנל). יש לנו כמה רצים במערכת שפשוט לא מחליפים את מכנסי הריצה המשובחים שיש להם וממליצים עליהם מכל הלב- מדובר בדגם שמתאים לקיץ של מכנסי ריצה קצרים לגברים Run Dry+ שעולה 65 שקלים בלבד, ויש לו גם אח עם טייץ פנימי מצוין שמתאים לחורף. אריה פישלר שעושה מרחקי אולטרה טיוליים בריצה אומר עליו: “דקטלון. שילוב מכנס וטייץ באחד. דגם שעולה כ130 שח מחיר מלא. מכנס מדהים…כבר שנים. רק משפרים אותו. למכנס הזה יש רשת חיצונית שנכנס אליה טלפון ושני ריצ’רצ’ים ארוכים עם כיס, אפס שפשפות ואני מדבר על ריצה רטובה שעות, מעינות, גשם, שלג ומה לא. מתייבשים במהירות שיא. מכנס heavy duty”.
כושר ביתי
יש קטגוריות רבות ומוצרים רבים בתוך קטגוריות שאין משמעות אמיתית למיתוג. מוצרים שבהם הבדלי האיכות בין מיצובים גבוהים ויקרים לבין אלה הסבירים והזולים בהרבה הם חסרי משמעות. אלה מוצרים בהם קשה למשווקים לגבות פרמיה על סטייל ויוקרה. בעולמות הכושר הביתי שנכנסו בעוצמה לחיינו בשנה האחרונה יש לא מעט מוצרים כאלה. כאשר רוב הדרישות מסט של משקולות נשים יד צבעוניות וקלות הוא שלא יחלידו, יהיו נעימים ולא מחליקים ביד, ויוסיפו משקל לתרגיל- האם באמת שווה להשקיע במוצר ממותג? והאם באמת משנה לכם מי יצרן המזרן כושר הביתי הדקיק שלכם?
כאשר סט של רצועות אימון מתכווננות נמכר ממוצר מותג (TRX) במחירים יקרים בצורה משמעותית מהסט של דקטלון שבדקנו ב fitpanel.co.il – וההבדל המוצרי אינו דרמטי, יש לדקטלון הצדקה משמעותית.
קניונינג (וטיפוס)
קטגוריה שכרגע לא מיובאת ארצה אך אפשר להשליך ממנה על תחום הטיפוס שכן מגיע. “המוצרים נפלאים למי שעושה כמה מסלולים בשנה וזה לא תחביבו העיקרי אלא נהנה מדי פעם לפגוש נחל או קיר, האיכות גבוהה ואחידה וחסרים בעיקר הפיצ’רים הקטנים שיהפכו בילוי של יום שלם בחליפת נאופרן ותיק למשהו נעים ולא רק סביל” אומר ירון רוזינר.
טרקינג – נעליים ולבוש
הרוב הגדול של המטיילים הישראלים לא באמת זקוקים למשהו מעבר למה שדקטלון מציעה ברמת הביגוד, אנחנו לא נוטים לאתגר את ביגוד הטיולים שלנו יותר מדי, אין כמעט מעברים בין חום לקור, ולהפך ולכן הרמה הטכנית הנדרשת מביגוד הטיולים בארץ אינה גבוה, ולכן לא רק ילדים ימצאו בדקטלון פתרונות לבוש טובים מספיק. “נכון. יש להם נעליים טובות, סנדלים מצויינים, ביגוד מעולה, כובעים, וגם התיקי יום שלהם סבבה לגמרי, מקלות הליכה וכו׳. שקי השינה נראים לחברה המקצוענים יותר פחות איכותיים וגם התיקים הגדולים שלהם לא נראים משהו. היבטים נוספים במוצרים הם הגנות ואלמנטים של שחיקה, מיגון, נידוף, בידוד ועוד. החברות המקצועיות יהיו בד”כ טובות יותר אך המחיר… אוי המחיר.” אומר יואב נגב, טייל מקצועי ומערן.
בנוגע לנעלים העניין מורכב מעט יותר, מכיון שגם בהליכה שאינה מאתגרת במיוחד נעלים שאינם מתאימות או נוחות עלולות להפוך טיול קליל ומהנה לסבל יחסי. הדברים מקבלים משנה תוקף כאשר מדובר על טרקים של כמה ימים ובמיוחד כאשר הם כוללים גם ציוד על הגב. המבחר בדקלטון קטן, יש מעט דגמים שם נעלי הליכה סבירות ולכן הסיכוי למצוא זוג מתאים הוא קטן. אם התמזל מזלכם ומצאתם שם נעלים שיושבות עליכם בול אז הן לגמרי יעשו את העבודה, אבל אל תתפשרו על נעלים שבערך נוחות לכם רק כי הן זולות.
טרקינג – תיקים
בדומה ללבוש והנעלה כך גם בתיקים, אם מדובר בתיק יום שאמור לסגור לכם את הפינה בטיול הבא בנחל ערוגות או בזוויתן תיקי היום של דקטלון יעשו עבורכם את עבודה כמו כל תיק יום ממותג היטב. לעומת זאת אם תצאו לשביל ישראל או לטרק ארוך אחר, כנראה שעדיף לפנק את הגב שלכם בתיק ברמה גבוה יותר שישב עליכם בצורה מושלמת, ויהיה עם מערכת גב איכותית. הדברים נכונים גם למטיילי יום שאוהבים אתגרים, אם הטיול החביב עליכם כולל עשרים וחמישה ק״מ של מדבר חפשו תיק יום קליל מאוורר ואיכותי, גם אם הוא עולה כמו שלושה תיקי יום של דקטלון.
Cherry Picking לסקי
“כל הציוד סקי של הילדים של זה דקטלון, אגב ברמת הביגוד למי שגולש סקי באתרים ועולה ברכבלים הביגוד סקי שלהם מספיק לגמרי” מספר שי יגל. אבל המוצרים הטובים גם בדקטלון אינם זולים בצורה קיצונית סטייל עלי אקספרס- גם שם יש פער מחירים די משמעותי בין מוצרי מחיר מאוד נמוך שהם פשוטים יותר, לבין המוצרים האיכותיים ביותר של דקטלון שכבר מתחילים להיות לגיטימיים לתנאים יותר קיצוניים. כמו כן ישראלי בסקי כמה ימים הוא לא אירופאי שמבלה חודש מהחורף על המסלולים במגוון תנאים, כולל מינוסים עמוקים, ובמצבי רטיבות משמעותיים יותר.
לסיכום: אין אחידות ברמה אך יש הברקות!
אין אחידות, ואין אמירה גורפת שניתן לאמר על המוצרים בדקטלון. חלקם מייתרים לגמרי את ההשקעה במותגים יקרים, אחרים מצדיקים קנייה בארץ על פני חתול סיני בשק שיגיע באיחור עם דואר ישראל… ואילו אחרים מתגלים כפשוטים מדי כאשר סף הדרישות עולה. השאלה, מדוע ההשפעה של דקטלון אינה דרמטית על כל חנויות המטיילים והמותגים היקרים היא שאלה פתוחה- דומה שאלה עדיין מתמידים בתמחורים הגבוהים שלהם, וכנראה שיש להם קהל, אבל לפני קנייה בתחומי האאוטדור והספורט אנחנו נבדוק גם את דקטלון כאופציה למוצרים מסוימים שבהם לא חייבים ממותג.
אהבתם את הכתבה? עשו מנוי על הניוזלטר השבועי של האאוטדור והטיולים:
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו: