תחום הקמפינג ברובו הוא תחום יקר- מלא בחברות “בוטיק” שמייצרות את ציוד המחנאות והטיולים ברמה גבוהה ביותר, ירידה לדקויות ואיכויות שרוב הצרכנים בכלל לא מחפשים, בעקבות זאת רבים מפחדים להיכנס לתחום ונמנעים מהוצאות גדולות ומיותרות… אני מצאתי פתרון עבורי: אוהל זול של דקטלון.

מאת: עידו דסה

יוצאים לשינה באוהלים בקרוב? קראו גם את הטיפים המצוינים של חיה של חנות לשינה מוצלחת בלילה.

א- אוהל

אוהל הוא מצרך בסיסי למטייל. האוהל ישמש לנו כבית במהלך הטיול, אם זה לילה בים או טרק בשביל הגולן– אנחנו חייבים אותו. סוגי האוהלים מתחלקים לכמה קטגוריות לפי מספר מאפיינים: גודל האוהל (מספר האנשים שהאוהל מיועד להכיל), סוג מנגנון פתיחה, עמידות בגשם, משקל האוהל, חוזק השלד כנגד רוח, רמת אוורור, צפיפות וחוזק רצפת האוהל ועוד.

לפני שקונים אוהל צריך לחשוב על הייעוד שלו: אוהל “חד פעמי” ללילה בכנרת שקנינו בתחנת דלק בדרך? אוהל קטן קל משקל ואטום למים לטרקים ארוכים? או אולי אוהל משפחתי גדול שנרצה שישמש אותנו שנים קדימה. לפי ייעוד האוהל ורמתו המחיר משתנה. בארץ יש מספר רשתות מטיילים ותיקות שמאז ומתמיד “מחיר טוב” לא היה הצד החזק שלהם, אבל לאחרונה נכנסה מתחרה… מתחרה אירופאית גדולה.

ARPENAZ 2 של דקטלון 

מדובר באוהל של אחת מרשתות קמעונאות הספורט הגדולות בעולם שמתאפיינת בייצור עצמי של מוצריה – יש לה מותגי בית בכמות קטגוריות גדולה וכך היא משווקת “מהיצרן לצרכן” ומורידה תיווך ומחירים. דקטלון החלה את דרכה בשנת 1976 כחנות קטנה בליל, צרפת. עשור מאוחר יותר, הרשת הרחיבה את הסניפים שלה מחוץ לצרפת ופתחה סניפים באירופה, אסיה ודרום אמריקה. סניפי הרשת נמצאים ב-55 מדינות, מעל 1,570 סניפים ועכשיו יש גם 4 סניפים בארץ, ולא- אין לי שום קשר לחברה ואני לא מקדם מכירות שלה.
לדקטלון יש מבחר גדול של ציוד מחנאות וטיולים, בד”כ תחת מותג הבית שלהם Quechua, אבל אני אדבר על אוהל ספציפי: 

  • דגם: Arpenaz 2
  • גודל: 120 x 200 ס”מ
  • גובה מרבי: 105 ס”מ.
  • משקל: 2.2 ק”ג
  • עמידות רוח: “התנגדות לרוח במהירות 40 קמ”ש (עוצמה 5) נבדק במנהרת רוח על פלטפורמה מסתובבת.”
  • עמידות גשם: “נבדק תחת המטרה בקצב של 200 מ”מ מים/לשעה/למ”ר (גשם טרופי) כמו גם בבדיקת שטח.”
  • מחיר: 100 ש”ח באתר דקטלון ישראל.

ב-בית: ייעוד ומטרות

את האוהל קניתי בסניף דקטלון לפני כמה חודשים רק בגלל המחיר: כמעט מאה ש”ח לאוהל זוגי שנראה ברמה טובה. מטרת האוהל בשבילי הייתה בעיקר למזג האוויר בישראל, בה ברוב השנה חם ולח ואין צורך בעמידות גשם, חשיבות האוורור, משקל האוהל וגודל הקיפול הם המרכז.

טיפ: כשמטיילים עם אוהל על התיק האוהל בדרך כלל גדול ובולט מהתיק ומהווה מעיין משוקלת. אם נפריד את מוטות האוהל והיתדות מהיריעה נוכל לקפל אותה לנפח קטן יותר ולמקם אותה בקלות על התיק. את מוטות האוהל והיתדות נשים בצידי התיק(אפשר לראות דוגמא בתמונה למעלה). כל זה נותן לנו חלוקת משקל טובה יותר על גבי התיק ומאפשר לנו לשים את כיסוי הגשם של התיק בצורה קלה ומלאה (דבר שלא מתאפשר כאשר מחברים את האוהל כמו שהוא מגיע מהחנות).  

מבנה והרכבה

אוהל זה בנוי בשתי שכבות- השכבה הראשונה עשויה רשת בחלק העליון המעניקה אוורור מצוין ובחלק התחתון יריעת פלסטיק קשיחה ועמידה מספיק בפני טל וגשם קל. השכבה השניה היא ניילון ירוק עמיד אותו מלבישים על השכבה הראשונה, השכבה הזאת היא המגנה בפני חדירת מים ורוח אל תוך האוהל. 

לאוהל יש שלד עשוי מוטות מתקפלים קלאסיים הנמתחים בצורת x ועליהם מתלבשת השכבה הראשונה בעזרת ווי פלסטיק, לאחר מכן נמתח את השכבה השניה על השלד והאוהל בנוי.

בנוסף בתוך האוהל יש לולאת תליה קטנה ושימושית לתליית פנס קטן, סט יתדות וחבלי קשירה להתמודדות עם רוחות.

 

מרווח שינה וציוד

יצא לי לישון עם האוהל מספר לילות בארץ ובמשך שבוע טרק בחו”ל כאשר הוא קשור על התיק. האוהל נותן הרבה מקום למטייל יחיד, שכבתי בנוחות ולא הרגשתי שחסר מקום גם כשתיק 60 ליטר וכל הציוד איתי באוהל. לזוג האוהל מהווה מספיק מקום במידה ואין הרבה ציוד להכניס לתוכו. בלילות בארץ ישנתי ללא השכבה השניה של האוהל דבר שאפשר אוורור בצורה מעולה, ממש לא הרגשתי שאני בתוך אוהל (מה שלפעמים יכול להרגיש כמו להיות בתוך חממה), ובסיס האוהל היה אטום למדי ולא חדרו שום טיפות טל מבחוץ.

 

שימוש גשם

כשטיילתי עם האוהל בחו”ל התנאים היו פחות טובים וירד במשך כמה לילות גשם קל-בינוני שבהחלט הרטיב את הכל בחוץ, אבל אותי האוהל השאיר יבש. למרבה ההפתעה האוהל עמד בכמויות מכובדות של גשם (כמובן כאשר השכבה השניה על האוהל) שלא התכוננתי אליו. לא תכננתי לקחת אותו כאוהל לטיולי גשם אבל הוא עשה את שלו ובאמת לא חדרו מים גם מבסיס האוהל למרות שהאדמה הייתה ספוגה לגמרי. קחו בחשבון שאם תקפלו את האוהל כשהוא רטוב מבחוץ אז הוא ירטב גם מבפנים וכשתרצו לפתוח אותו בסוף היום הוא יהיה ספוג במים.

חסרונות

  1. פתח יחיד- הפתח נמצא בנקודה הצרה מלפנים. לו היו שני פתחים לא בראש האוהל אלא בשני צדיו, שימוש זוגי וגמישות נוחה יותר ביציאה לצד נגיש יותר (בהתאם למקום בו הקמתם) היתה משתפרת. גם שימוש זוגי הופך לנוח יותר כשאם אתה רוצה לצאת- אתה יכול מהצד שלך, עם פחות הפרעה לצד שני. 
  2. אוורור- האוורור באוהל היה טוב, אבל יש אוהלים שמאפשרים ממש מבנה רשתי עוד יותר לקמפינג באזורים מאוד חמים.
  3. עיגון ויציבות השלד- כפי שתראו שני המוטות אינם מעוגנים זה לזה במבנה X יציב שמסופק עם האוהל, כמו שיש באוהלים אחרים (מעין צומת צינורות בחלק העליון) והם נפרדים זה מזה- המשמעות היא פחות נקודת ייצוב, וזה חסרון. 
  4. ממשקי הבד לשלד- קשירת האוהל למוטות בשכבה השנייה נעשית בקשירה, בעוד שבאוהלים אחרים נתן למצוא לפעמים רק ווי חיבור מהיר ללא צורך בקשירה (שיכולה גם להפתח). 

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

לסיכום

לא ציפיתי להרבה כאשר קניתי אוהל ב100 ש”ח, אבל אני בהחלט חייב לציין שהוא עבר בהצלחה את ההתעללויות שלי, הוא השאיר אותי יבש בגשם, ולא “בישל” אותי בשמש. הוא לא מושלם וכשמשווים לאוהלים יקרים ואיכותיים יותר מגלים פיצ’רים קטנים ותכנון מעט יותר משוכלל (לדקטלון יש גם אוהלים יקרים יותר מ- 100 ש”ח: עד 3700 ש”ח, הכל תלוי ברמת המורכבות והאתגר הנדרשים לטיול ובכמות המטיילים), אבל במחיר כזה לתנאי סביבה נוחים- זו תמורה מעולה לכסף. 


אהבת? אז למה שלא תצטרף (גם את מוזמנת) לטלגרם שלנו לקבל עדכונים על כתבות חדשות? https://t.me/OUTPANEL