חופשת סקי! חוויות, נופים, מסיבות, חברים, התחושה הזו, שלא ניתן לתאר למי שעדין לא התנסה… או בקיצור- אושר אין סופי! בסדרת הסרטונים הבאה, שערך ויצר מקסים סרדיוקוב הוא מנגיש לכם את עולם הסקי בצורה ברורה מתוך נסיונו העשיר בתחום. 

מטרת הסרטונים היא לעזור לכמה שיותר אנשים לתת נקודת פתיחה רחבה יותר  והכירות עם עולם הסקי, ואנו נפרסם אותם פה ב Outpanel.co.il כסדרת תוכן חדשה, אחת לשבוע. הסרטון הראשון מציג את המידע הכללי שמומלץ להכיר לפני שבוחרים אתר סקי, נוקב בשמות כמה אתרי סקי המוכרים כאתרים זולים להתנסות פעם ראשונה, ממליץ כיצד להתלבש בחופשת הסקי, ומחלק טיפים להשכרת ציוד גלישה , שיעורים ואיך נראה ובנוי אתר סקי. 

אל הפרק השני בסדרה: כך מזמינים טיסות, מלונות והסעות

קבלו את הכתבות בווצאפ: הצטרפו לקבוצות אאוטפאנל

 

חופשת סקי ניתן לארגן בשתי דרכים עיקריות

הדרך הראשונה היא חופשת סקי מאורגנת כחבילה דרך סוכנות נסיעות או רשת מלונות, והדרך השנייה היא הרכבת חופשה באופן עצמי. לכל דרך כזו יש היתרונות והחסרונות משלה.

1. חבילת סקי מאורגנת-  דוגמת החופשות של קלאב מד- חבילות הכל כלול, בה מקבלים את כל הנדרש בשביל חופשת הסקי : טיסה / מלון / העברות מהשדה למלון וחזרה/ ארוחות / ציוד סקי / שיעורי סקי וכו’. הזמנת חופשת הסקי כחבילה נועדה לאנשים שרוצים ראש שקט, ללא התעסקות או פשוט אין להם את הזמן או הרצון להתעסק בהרכבת החופשה באופן עצמאי. הנה סרט שממחיש את החוויה בקלאב מד: 


2. הפקה עצמית- בד”כ עבור מי שמחפשים חסכון (אבל לא רק, לעתים המניעים הם גמישות, או העדפות אחרות), כאשר אתם בוחרים את רמת השירות של החבילה אותה תרצו להרכיב: טיסה, העברות, לינה,  ומשם אתם יכולים לשדרג לפי הצורך שלם (שינוי הטיסה, שדרוג מקום הלינה או הוספת ציוד סקי וכו’. 

מילות המפתח להרכבת חופשת סקי באופן עצמאי הן: “גמישות” ו “חופש בחירה”. אתם לא מחויבים לתאריכים של חבילה מאורגנת ומתאכסנים איפה שמתאים לכם, ויכולים להשוות בין ספקים שונים של מרכיבי החופשה. חופשת סקי באופן עצמאי מתאימה למי שמחפש את החופש לבחור לבד ולא מפחד לגשת לאתרי האינטרנט ולחפש טיסה / מלון או כל שירות אחר.

במרבית המקרים חופשה בארגון עצמי תהיה זולה יותר,  אבל: לא תמיד ההפרש משמעותי! לעתים אם תסכמו את מרכיבי המוצר שתקבלו ב”הכל כלול” תגלו שלו הייתם מנסים להרכיב אותם לבד זה היה יוצא לכם יקר יותר, וצורך מכם הרבה יותר זמן. ישנם חבילות סקי בעיקר בסוף העונה שחברות התיירות מנסות למכור במחיר עלות, ככה שהחבילות האלו יכולות לצאת משתלמות יותר.  חובה לשים לב ולקרוא את כל האותיות הקטנות של חבילות אלו לפני שסוגרים.

כמה חברות תירות סקי וסנאובורד, כמובן שיש עוד הרבה סוכנויות ואפשרויות: 

עונת הסקי

בחצי כדור הארץ הצפוני העונה בדרך כלל מתחילה באזור נובמבר- דצמבר ומסתיימת סביב אפריל תחילת חודש מאי – הכול כמובן תלוי במזג האוויר וגובה אתר הסקי.
מי שמחפש לגלוש בעונת בקיץ, יכול לטוס למדינות שנמצאות בחלקו הדרומי של כדור הארץ (מדינות כמו ניו זילנד , ארגנטינה וכו’).

מזג האוויר

מזג האוויר הוא נתון שמאוד קשה לחזות אפילו שבוע מראש. ישנן שנים בהן החורף מתחיל מאוד מוקדם (כבר באוקטובר) וישנן שנים בהן השלג הכבד מתחיל רק בינואר. לא ניתן לחזות ספציפית מתי ירד שלג ואיפה, אם תהיה סערת שלגים או מתי תצא השמש. למשל לא ניתן לענות על השאלה : ” האם יש מפסיק שלג באתר X בתחילת מרץ”.
הזמן “הבטוח” לקבל שלג באתר הסקי הוא מאזור סוף דצמבר ועד סוף מרץ, אבל כאמור לכל כלל יש יוצא מן הכלל. היו שנים שבאמצע עונת הסקי לא יורד שלג הרבה זמן מה שמשפיע בעיקר על איכות השלג במסלולים והנוף שמסביב.
קיימים אתרי אינטרנט שמספקים סטטיסטיקה של כמויות שלג משנים קודמות, ככה תוכלו לקבל תמונת מצב של כמות השלגים שירדו בעונות הקודמות לאתר ולתקופה שאתם רוצים לנסוע. שימו לב שכל תחזית היא המלצה רופפת בכל מה שקשור לטווח של מעבר ל3/4 ימים קדימה. 

כמה מקורות לתחזית:

גובה האתר הסקי

אתרי הסקי בדרך כלל מחולקים לשלושה גבהים:

  1. מפלס תחתון- הוא הגובה שבדרך כלל תהיה ממוקמת עיירת הסקי או העיירות של אותו אתר.
  2. מפלס ביניים- הגובה האמצעי של אתר הסקי שהוא מרחב הגלישה העיקרי.
  3. שיא הגובה- הנקודה הכי גבוהה באתר הסקי.

ככל שאתר הסקי ממוקם גבוה יותר- למשל 1500/2000 מטר או יותר, כך הסיכוי לקבל שלג הוא טוב יותר, בשל הטמפרטורה הנמוכה (כמובן תלוי בכמות המשקעים). לחלופין בגבהים העליונים אפשר יהיה לקבל עונת סקי ארוכה יותר, בגלל הקור ששומר על השלג לאורך זמן רב יותר.
ישנם אתרי סקי שבתחומם קיימים קרחונים (אזורי הרים כשבדרך כלל באזור 3000 מטר ויותר, שיש בהם שלג כל השנה). אתרים אלו פותחים את שעריהם לגלישה גם בקיץ. חשוב להבין ששטח הגלישה בקרחונים מאוד מצומצם ומוגבל ותנאי הגלישה לא משתווים לחורף.

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

מתי לסגור חופשת סקי

בין אם אתם יוצאים לחופשת סקי בצורת חבילה מאורגנת או מחליטים להרכיב לבד – עולה השאלה מתי להזמין או לסגור את החופשה? כמובן הכול תלוי בכם ובאילוצים שלכם, אבל התשובה היא: ככל שתזמינו מוקדם יותר, יהיו לכם יותר אפשרויות בחירה בין חדרי האירוח או מחירי הטיסות. 

גם סוכנויות התיירות שמוכרות את החבילות יעדיפו למכור יותר חבילות בטרום העונה עם הנחות, מאשר במהלך עונת הסקי. בקיצור – הזמנת חופשת סקי מראש מוריד את המחיר ותאפשר מגוון אפשרויות לבחירה.
שימו לב: מדי פעם צצות חבילות דקה 90 / יד 2  של אנשים פרטיים שנאלצים למכור את החבילה שלהם בגלל אילוצים אישיים על מנת למזער נזקים כספיים או שהספקים שנשארים עם חבילות / טיסות וחדרים ללא תפוסה, חבילות אלו צצות בהתראה קצרה ויכולות להיות מאוד זולות ומתאימות לאנשים ספונטניים.

חופשות של מקומיים

הנתון הבא יכול להשפיע על 2 דברים עיקריים: מחירים וכמות האנשים באתר הסקי.
במהלך עונת הסקי יש כמה וכמה חגים או תאריכים מסויימים בהם המקומיים יוצאים לחופשה מרוכזת, מה שממלא את אתרי הסקי. למשל חג המולד וראש השנה האזרחי הם תאריכים הנחשבים יקרים.
בנוסף בד”כ יש חופש ארוך באירופה באזור פברואר כאשר בזמן הזה אלפי אנשים ממלאים את אתרי הסקי ברחבי אירופה – מה שמשפיע על הצפיפות באתרים ומקפיץ את המחיר של המלונות וחדרי האירוח.  לוח חופשות של מקומיים:

take your pleasure while you can

חופשת סקי Ski In/Out

לאלו שלא רוצים ללכת יותר מדי מהרגע שיצאו מהמלון אל המסלולים או הרכבלים או בחזרה אחרי יום גלישה,  ישנם מלונות שממוקמים ממש בצמוד למסלולי הגלישה, מה שנקרא סקי אין סקי אאוט. האפשרות הזו נותנת להתחיל לגלוש ממש מפתח המגורים או לחזור לחדר בגלישה ללא הצורך ללכת ולסחוב את ציוד הגלישה הכבד.

מסיבות וחיי לילה 

לאלו מכם שמחפשים גם את המסיבות אחרי שעות הגלישה או בשמו היותר רשמי “אפרה סקי” שפירושו אחרי הסקי. ישנם אתרי סקי שממש מתפארים במסיבות וחיי הלילה שלהם, באתרים אלו תמצאו יותר ברים ומועדונים משאר אתרי הסקי. יש מקומות בהם המסיבות מתחילות כבר ב-2 בצהריים באמצע ההר עם מוזיקה חיה ומאות אנשים רוקדים על השולחנות. 

אתר אינטרנט

לכל אתר סקי, קיים אתר אינטרנט או אפליקציה ייעודית שבה ניתן למצוא את כל המידע הרלוונטי על האתר: דרכי הגעה, אפשרויות תחבורה ציבורית, תאריכים של מסיבות ואירועים שמתקיימים במהלך עונת הסקי, אטרקציות שקיימות באתר. 

דרך נוספת לקבל סקירות, המלצות או כל מידע רלוונטי על אתר סקי שמעניין אתכם הוא דרך קבוצות פייסבוק שעוסקות בעולם הסקי. שם תוכלו לשאול את השאלות שלכם על מנת לקבל מידע רלוונטי אותו אתר מחפשים. חשוב להדגיש שקיים סיכוי גדול שמישהו כבר שאל את השאלה שאתם רוצים לשאול, והתנהל על כך דיון, למשל: אם אתם מחפשים מידע על עיירת הסקי סוצ’י שברוסיה, פשוט גשו לשורת החיפוש בקבוצה וחפשו לפי מילת המפתח. ככה תוכלו להיחשף לפוסטים בנושא ולמידע שאנשים כבר חלקו בעבר. הנה כמה קבוצות בתחום:

לנסות חופשת סקי במזרח אירופה

הנתונים שהצגתי עד עכשיו, הם רק חלק קטן מהדברים שיכולים להשפיע על בחירת אתר הסקי. במידה וזאת החופשה הראשונה שלכם ואתם מחפשים לטעום מעולם הסקי ועדיין לא לקרוע את כיס, ישנם אתרי סקי שנחשבים זולים יותר. אתרים אלו בדרך כלל נמצאים במזרח אירופה. 

מדינות כמו בולגריה, רוסיה, צ’כיה, אוקריאינה וגיאורגיה הם רק חלק מהמדינות שחופשת הסקי בהם נחשבת להרבה יותר זולה ביחס למדינות במערב אירופה כמו אוסטריה, איטליה, צרפת ושוויץ. לכן, אם החלטתם לצאת לחופשת סקי בפעם הראשונה, או סתם בא לכם לחסוך בעלות של חופשת הסקי- הינה רשימה חלקית של אתרים שנחשבים זולים (אם כי יש הטוענים שמשלמים מחיר ברמת הגימור, מיומנות ואיכות שירותי החילוץ וההצלה, איכות ציוד הסקי והמעליות, מגוון המסלולים, איכות ההדרכה ועוד)

  1. אתרי הסקי באנסקו ( BANSKO ) ובורובץ (Borovets) שנמצאים בבולגריה 
  2. אתר הסקי שפינדלרוב מלין (Špindlerův Mlýn ) שנמצא בצ’כיה  
  3. מרחב הסקי של סוצ’י שנמצא ברוסיה 
  4. אתר סקי בוקבל ‬ – שנמצא באוקראינה- 
  5. אתר הסקי גודארי Gudauri –שנמצא בגיאורגיה 

כמובן שישנם עוד אתרים רבים אחרים, אבל אלו אתרי הסקי היותר מפורסמים שיתנו לכם תמורה מצוינת לכסף. בסרטונים הבאים אני אדבר על ההכנות לחופשת סקי, איך להתלבש בחופשת סקי, טיפים להזמנות טיסות העברות לאתר הסקי ובחירת מקום לינה,  טיפים להשכרת ציוד גלישה ויראה מה זה רכבלים, מסלולי סקי ואיך בעצם נראה ובנוי אתר סקי.

מאת: מקסים סרדיוקוב

שתפו את זה עם הכפתורים האלה: