בכתבה הראשונה סיפר עזרא על המסע שלו עם בנו לקילימנג’רו. פה הוא חולק את הטלפונים והטיפים מנסיונו בארגון. ברור שכל מי שהיה שם, עוסק בתחום, מבין בנושא יכול להאיר צדדים נוספים ועצות נוספות. אנחנו מעריכים את הידע הקהילתי ומבחינתנו הכתבה הזו היא רק קצה הקרחון של תגובות קוראים עם טיפים והמלצות נוספות – בסוף הכתבה. אתם מוזמנים!

כתב וצילם: עזרא שהרבני

בחרנו בקרוב משפחה- ג’יימס

בחרנו בג’יימס לארגון הטיול להר. גילוי נאות: ג’יימס הינו בחור קנייתי הנשוי לבת דודתי רעות וגר בפתח תקווה. הוא בעל חברה לארגון טיולים באפריקה המזרחית כשאת המוניטין שלו רכש מבחינתי ברגע שהצליח לאתר מזוודה שנתקעה באתיופיה ולא הגיעה לניירובי, לעשות טלפונים ולהביא לכך שהיא תפגוש אותנו באמצע הדרך. רוצים להגיע לשם? תתקשרו אליו: 0547945732. easexpeditions@yahoo.com

עונות – עכשיו פחות או יותר מחליטים על הטיול…

כדי לא לטפס על ההר בעונה הגשומה החודשים המומלצים לטיפוס יוני עד ספטמבר (העונה היבשה הארוכה) וינואר-פברואר (העונה היבה הקצרה). אם רוצים לשלב את הטיפוס עם ספארי אז עונת הנדידה של הגנו והזברה מטנזניה לקניה הינה יולי-אוגוסט.

חברת טיולים מקומית

ג’יימס שידך אותנו לחברת טיולים מקומית שבנו לנו צוות שמבוסס על 2 מדריכים, טבח, מלצר ושלושה פורטרים לכל מטייל, סך הכל 16 פורטרים לארבעה אנשים.

העלויות: 1800 דולר לטיול של שבוע. החבילה כוללת הסעות משדה התעופה וחזרה, לינה במלון בעיר ארושה. יש לקחת בחשבון ש 1050 דולר מהסכום הוא הכניסה לשמורה. 750 טיסה טרנזיט דרך אתיופיה, 50 דולר ויזה לטנזניה ומינימום  350 דולר טיפים (מחושב לפי 10 דולר לפורטר ליום, 15 דולר לטבח ליום, 20 דולר למדריך ליום).

ניתן לצמצם עלויות לכיוון ה-1500 דולר אם פונים ישירות למדריך מקומי. היות ולמדריך שלנו היו כמה באגים יכול להפנות אותכם למדריך מקומי בשם god free  מדריך לבבי ואוהב ישראל: 255719481362+

מצד שני ניתן להגדיל עלויות ולהצטרף ל  comercial climbing טיפוס עם מדריך ישראלי לדג’ רדיוס, wild travel, דניאל קרן,יורם חן, חולות נודדים, טיפוס טבעי וכד’.

לינה בארושה או מושי?

ארושה היא עיר פופולארית למטיילים הנמצאת בדיוק באמצע הדרך בין קייפטאון לקהיר. בקרבת העיר נמצאים שמורות טבע והר מרו המקסים. פארק ארושה שנמצא למרגלות ההר הנו אופציה לטיול של חצי יום בדרך לשדה התעופה (הטיסה חזרה בחמש וחצי אחר הצהריים). אם הגעתם אך ורק להר, הרי שמומלץ לישון במושי, המקום אומנם יותר קטן אבל יותר קרוב לתחילת המסלול למאצ’מה ב-80 קילומטרים מארושה, כלומר תחסכו נסיעה לארושה מהשדה התעופה ובסיום המסלול, מדובר בחסכון של 320 קילומטרים (שדה תעופה-ארושה, ארושה- תחילת מסלול, סוף מסלול- ארושה, ארושה-שדה התעופה).

הטיסה חזרה הינה בחמש וחצי אחר הצהריים, יום הטרק האחרון הינו 10 קילומטרים ומסתיים בעשר בבוקר, כך שאם בחרתם במושי תוכלו עם קצת לחץ להגיע לשדה התעופה בשעה שלוש ולחסוך יום. ניתן להשאיר חבילת בגדים במלון ליום הטיסה חזרה כדי לא להיסחב עם יותר מדי ציוד בטרק.

 

תתקינו!

לאנדרואיד לחצו על התמונה מעלה, או פה: http://bit.ly/RPAndroidAPP
לאייפון פה: http://bit.ly/RPappiPhone
ותמשיכו:

מה להביא

מבחינת ציוד כדאי להיות מוכנים להבדלי טמפרטורות של 40 מעלות (החברה מספקת אוהלים, מזרונים וכיסאות).

אנחנו לקחנו:

  1. תיק מוצ’ילה 65-75 ליטר
  2. התיק מוכנס לתוך שקי ברזנט שלא בדיוק אטומים לגשם לכן מומלץ כיסוי גשם
  3. תיק הליכה קטן עם אפשרות כיסוי לגשם
  4. נעלי הליכה
  5. נעלי אצבע
  6. כובעים
  7. חם צוואר
  8. משקפי שמש
  9. בגדי הליכה, עדיפות למנדפים
  10. יש שמצטיידים במטריות
  11. שק שינה למינוס תשע מעלות לפחות
  12. שקיות חימום
  13. מקלות הליכה
  14. פנסי ראש
  15. גרביים טרמיות
  16. ביגוד טרמי level 3
  17. מעיל נוצות
  18. כפפות
  19. מעיל ומכנסי סערה
  20. מסכה לפנים
  21. כובעי צמר
  22. מקלות הליכה
  23. פלאפון
  24. מטען נייד
  25. מגבת
  26. ציוד רחצה
  27. מגבונים
  28. נייר טואלט
  29. קולינריה:תמרים ,שקדים, קופסאות טונה, קפה שחור.
  30. תרופות:כדורי אורמוקס וכדורים לכאב ראש, קרם הגנה, אלטוש לפחות לימים בארושה\מושי שם עדיין יש סכנת מלריה, אפשרי גם ג’לים לאנרגיה, חטיפי חלבון, כדורי מלח.
  31. פנאי:למשועממים קלפים

 

 

גם הר קניה

ניתן לשלב טיפוס של שלושה ארבעה ימי טיפוס להר קניה ועוד 6-7 ימי טיפוס על הקילימאנג’ארו, המרחק בניהם הוא כשש שעות ברכב, אקלימיזציה לפסגה מובטחת.

באותה המתכונת ניתן לטפס אל הר מרו ובעקבותיו אל הקילי, המרו הינו הר הגובה 4600, הטיפוס נמשך ארבעה ימים ומבוסס בקתות בדרך.

הטיפ הכי חשוב לקילימאנג’רו

השירותים הפרטיים- מאפשרים זינוק לפסגה ממחנה קוסובו 4800 ולא ממחנה בראפו 4673. זה חוסך שעה עד שעה וחצי של טיפוס לילי, חוץ מזה השירותים הפרטיים מאפשרים בילוי בפינות שקטות במחנות האוהלים. התוספת 10 דולר ליום לפורטר הנוסף.

ועוד טיפ: הרשמו לאאוטפאנל ותקבלו למייל עוד מלא טיפים מעולים והשראה –

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

מים וצילום – קפאון

ישנו איסור על שימוש בבקבוקי מים רגילים אלא רב פעמיים, אנחנו השתמשנו בשלוש בקבוקים של ליטר. בערב ממלאים במים רותחים ומכניסים לשק השינה, בלילה האחרון מומלץ לצאת עם מים רתוחים כי הם קופאים בדרך. מי שבוחר בשקית שתייה לקחת בחשבון שהמים בצינורית יקפאו, גם המצלמות מאבדות את זה, קופאות ולא מתפקדות על ההר, מומלץ גיבוי פלאפון כמצלמה.

מקלות ושיפועים

בשני טיפוסים על המסלול צריך להיפרד מהמקלות הליכה, בטיפוס לפסגה ביום האחרון  ובטיפוס של קיר ברנקו baranco wall בתחילת היום הרביעי, המסלול יוצא מגובה 3900 ל-4200 ומטפס את הקיר בשלושים אחוז שיפוע.

חיסונים 

יש לקחת בחשבון בדיקה בשדה התעופה שעברתם חיסון של yellow fever על כן להצמיד לדרכון את פנקס החיסונים הצהוב. בשדה התעופה יש חשיבות לצאת מהר ככל האפשר מהמטוס, למלא את בקשת הויזה במהירות תוך תפיסת מקום בתור, תהיו ערניים- התור יכול להיארך שעות!

בטיסה חזרה לבחור את צד ימין, הטייס נוהג להראות את ההרים.

הר קניה- לכו על האוסטרית!

במידה ואין לכם תקציב והתגלגלתם להר קניה הרי ההמלצה הכי חשובה שם היא לבלות את הלילה לפני הפסגה בגובה 4800 בבקתה האוסטרית, מעטים יודעים על קיומה, הבקתה היא סולידית ושקטה וממנה הדרך לפסגה היא היפה ביותר וקצרה יחסית, ניתן לקום בחמש בבוקר כדי להגיע בשעת זריחה, האלטרנטיבה לצאת לטיפוס הלילי משיפטון 4200 מטר בשלוש לפנות בוקר, המסלול המומלץ אם כך הוא old moses 3300>>>shiphton 4200>>>austrian hut 4800>>> mt kenya lodge 3000

אימונים למרתון על לוע הר געש

במידה וכבר התגלגלתם להר קניה , ישנו טרק של חצי יום להר געש חביב בשם לונגלוט ליד העיר נאייוושה, להר טבעת של 7.2 קילומטרים (תחלקו בפאי ותקבלו לוע בעל קטר של שני קילומטר). הלוע שופע חיות וג’ונגל כשעל הטבעת ההיקפית תפגשו הרבה רצים מתאמני מרתון שעושים מספר סיבובים.

בתמונה:4985 פסגת הר קניה, השנייה בגובהה באפריקה