בכתבות הקודמות, התחלנו מהבנת החומרים והגישות לביגוד הסקי, עברנו ללמוד על שיטת שלושת השכבות, וכעת הזמן להכנס להבדלים בין ביגוד סקי לביגוד סנובורד ולהכיר עוד כמה פיצ’רים ופריטים שמהווים תוספות מיוחדות לבגדי גלישה שיכולות להפוך את הימים שלנו על ההר לנוחים אפילו יותר.
קבלו את הכתבות בווצאפ:
1. ישבן יבש וגזרות Loose בסנובורד
כל מה שכתבנו על סוגי בדים ושיטת השכבות נכון כמובן לסנובורד ולסקי באותה מידה, אבל יש שני הבדלים עיקריים המאפיינים ביגוד סנובורד:
- גזרה יותר משוחררת ונמוכה בבגדי סנובורד (Slack, Baggy)- מעצם העובדה שתנוחת הגולש בסנובורד שונה מגולש הסקי – כך גם בנויים בגדי הסנובורד.
- ריפוד ואטימות יותר גבוהה בגזרת הישבן – מכיוון שגולשי סנובורד נוטים לבלות יותר זמן בישיבה על השלג ובנפילות על הישבן, רוב מכנסי הסנובורד יהיו מרופדים ואטומים במיוחד סביב אזור הישבן והרגליים האחוריות. כמו כן מעילי הסנובורד יהיו לעיתים קרובות בעלי גזרה ארוכה מאחור שמכסה גם את הישבן ונותנת עוד אטימה ובידוד.
מלבד העובדות הללו אין שום מניעה שגולשי סנובורד ישתמשו בביגוד “המיועד” לסקי ולהיפך. רוב ההבדלים הם בסך הכל הבדלים מיתוגיים ועיצוביים, פרי יוזמתן של החברות – על מנת למכור יותר ממוצר כזה או אחר.
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
2. חצאית שלג (Snow Skirt /Powder Skirt)
זו מעין רצועת גומי עם סגירה שתפורה בחלק הפנימי של המעיל באזור המותניים. בחלק מהמעילים ישנה חצאית שלג הניתנת להסרה. ברגע שהחצאית סגורה, אזור המותניים שלכם מהודק וכך במידה ואתם גולשים בשלג עמוק או נופלים – נמנעת כניסת שלג אל תוך המעיל.
3. פתחי אוורור ( Vents)
תוספת מבורכת בחלק ממעילי הגלישה היא עוד מערכת של פתחי אוורור עם רוכסנים או סקוצ’ים (לרוב באזור בתי השחי). ביום חם או כשאתם מרגישים שהגוף שלכם ממש מתחמם – פותחים אותם והם מאפשרים ויסות טמפרטורה מצוין- כניסת אוויר קר מבחוץ והוצאת אוויר חם. גם בחלק ממכנסי הגלישה תמצאו פתחי אוורור – לרוב בחלק הפנימי או החיצוני של הירכיים.
4. כובע מעיל לקסדה (Helmet Competible Hood)
כובע (קפוצ’ון) הוא אחד הדברים שתעריכו מאוד בימים קרים ובמיוחד ברוחות קרות, שמורידות את הטמפרטורה עוד יותר וחודרות לכל נקודה חשופה. אחד המקומות המורגשים בהם תורמים הכובעים הם דווקא על המעליות שם הם מייצרים הגנה ושקט כשאתם מצונפים בדרך למעלה. אין דין כובע אחד כאחר- מעילים מוצלחים יאפשרו לכם לקבוע את רמת ההידוק של הכובע וגודל הפתחים. יהיו בהם צווארונים שגם אותם אפשר לסגור הייטב, והם יכסו ברמות שונות על החלק הקדמי של הפנים, לפעמים תוך הגנה על חלק מהפנים עצמם. בחלק מהמעילים יש תא לקיפול וסגירה של הקפוצ’ון לימים בהם לא צריך אותו- כל אלה הן אפשרויות שיסייעו לכם לשלוט ברמת ההגנה שיספק הכובע בתנאי מזג אוויר שונים.
בחלק ממעילי הגלישה הכובע (קפוצ’ון) יהיה גדול מספיק כדי להתלבש מעל הקסדה במידה ואתם גולשים בסופה ומעוניינים להגן על הצוואר.
במידה ואתם אכן גולשים עם קסדה ומעוניינים בכובע מעיל שגם יכסה אותה במידת הצורף – חשוב לנסות את המעיל עם הקסדה ולוודא שיש לצוואר שלכם מספיק חופש תנועה גם כשהכובע מכסה.
5. כיסים ייעודיים לסקי פס, טלפון וכו’
לפעמים הדברים הקטנים האלה עושים את החיים נוחים בהרבה: בחלק מהמעילים יהיה כיס מיוחד, שקוף וחיצוני לסקי פס על שרוול המעיל. יש כיסים פנימיים לטלפון, חור להוצאת אוזניות וכו’. למקום הייעודי לסקי פס בנפרד מדברים אחרים יש יתרון- שמים אותו פעם אחת בתחילת החופשה במקום, ולא מאבדים… כיום, כשברוב האתרים באירופה מערכת הסקי פס היא אלקטרונית וקוראת את הכרטיס שלכם מבלי שתצטרכו להוציא אותו מהמעיל, כיס בשרוול הוא יעיל ומהיר – פשוט מניפים אותו ליד שער המעלית והוא כבר נקלט (במקום להיצמד עם החזה או המכנסיים אל שער המעלית…)
גישה מהירה לטלפון (שהוא גם המצלמה שלכם בהרבה מקרים) עושה את החיים נוחים יותר, אבל שווה לבדוק שהכיס הזה ממוקם בנקודה שאינה נמתחת למטה תחת המשקל (עדיף- קרוב לאזור הרוכסן המרכזי). ישנם גם כיסים פנימיים שקופים ורגישים למגע לטלפון כך שתוכלו לראות את מסך הטלפון ואם יש לכם כפפות רגישות למגע תוכלו גם לבצע פעולות בטלפון מבלי להוריד את הכפפות.
ריבוי כיסים זה דבר נחמד ויעיל אבל גם חשוב לוודא שהרוכסנים של המעיל אטומים למים אחרת כל הכיסים הנוספים האלו הם מקומות פוטנציאליים בהם מים יכולים לחדור אל המעיל ולהרטיב אתכם.
סיכום- פיצ’רים בביגוד זה נחמד, אבל…
באופן כללי ההמלצה היא לא “ללכת שבי” אחרי תוספות נוצצות ולהתפשר על המרכיבים הבסיסיים של המעיל. כל התוספות הנ”ל הן נוחות אך לא משנות חיים בשום צורה. הכירו את עצמכם ואת סגנון השימוש שלכם בבגדים, בחרו בגדים שיעשו את העבודה העיקרית שלהם – יגנו עליכם משלג, קור וכו’. אם יש להם עוד תוספות נחמדות – מצוין. לאף אחד לא באמת אכפת איך אתם מתלבשים או כמה מגניב אתם נראים. קנו בגדים בשביל ההנאה שלכם מהגלישה ולא בשביל אף אחד אחר.
בכתבות בהמשך נעסוק בפריטים נוספים שחשובים לגלישה – כפפות, גוגלז, קסדות ועוד.
מאת: דניאל בר – צלם, גולש ומדריך סקי, בקיץ הישראלי רוכב בסינגלים במדבר ומדמיין שלג, טוען שספורט בטבע אפקטיבי הרבה יותר מתרופות פסיכאטריות. מבלה את רוב זמנו בין מצפה רמון לאזורים קצת יותר מושלגים בעולם. טיפס וגלש בקנדה, ארה”ב, נפאל ואירופה. מאוהב בגלישה מחוץ לאתרים , סקי טורינג ופרירייד, בעל חזון להשכין שלום ואחווה בין גולשי סנובורד לסקי.
בטוח תתעניינו גם בכתבות הבאות:
- איך בוחרים ביגוד סקי וסנובורד מוצלח ואיכותי?
- שיטת שלוש השכבות – איך קונים ומשתמשים בביגוד סקי וסנובורד
- לקראת עונת הסקי: איזה וייב יש ליעדי הסקי המובילים בעולם?