למרות הפוטנציאל שלה מצפה רמון לא הייתה אף פעם מאזורי הרכיבה המרכזים של ישראל או אפילו של הנגב. שי יגל מצא כמה סינגלים במצפה רמון, וכדאי גם לך להכיר את האופציות:
מאת: שי יגל
צילום: דניאל בר
מקום יפה, אבל חסרה תשתית לרכיבה
ערד, שדה בוקר, ואפילו הרי אילת הרחוקים מושכים הרבה יותר רוכבים מאשר העיירה שמעל המכתש. הסיבה לזה פחות מורכבת מאשר אתם אולי חושבים: זה לא המרחק, זה לא תוואי השטח, וזה לא מזג האוויר – פשוט לא היה איפה לרכב באזור מצפה רמון, as simple as that. אפילו היסטוריה של מלון אופניים, ביקור של סמרתון במקום וכתבה שלנו לא הרימו את תיירות האופניים לשם – כי חייבים תשתית רכיבה איכותית.
שביל ישראל באופניים לכיוון בארות דרש לוגיסטיקה מורכבת או רכיבה ארוכה על דאבלים וכביש כדי ליצור מסלול מעגלי, סינגל צבעי הרמון פשוט לא שווה את הנסיעה, וזה היה פחות או יותר הציע הרכיבה במקום. ולכן למרות שיש כמה מסעדות נחמדות ומגוון אפשרויות אירוח טובות, הרוכבים לא באו בטח שלא במספרים גדולים. ואם בימי החורף שהצפון גשום התרגלנו לראות עשרות ואפילו יותר רוכבי אופניים באזור שדה בוקר בשילוב עם הר ערקוב או גבעות משורה (הללוויה, אבטיח, מנגו, געדה) מצפה נשארה פחות או יותר ריקה.
גמדים התעוררו, מחכים לענקים
ואת כל זה אני מספר פשוט כדי להגיד שדברים משתנים במצפה, וממש כדאי לכם לקפוץ לראות במה מדובר. אז נכון זה עוד לא ממש מואב וחובבי הרכיבות האגרסיביות כנראה יצאו מאוכזבים אבל עדיין מספיק סינגלים כדי לתפור שישי ארוך או סופ”ש בכיף.
אז מה התחדש? קודם כל יש גמדים במצפה רמון, הם אמנם היו קצת בתרדמת במשך כמה שנים אבל עושה רושם שהם התעוררו ובאזור שמערבית לעיירה צצו להם כמה סינגלים זורמים, כיפיים שגם מפנקים פה ושם בכמה תצפיות נהדרות. כמו שקורה הרבה בסינגלים לא רשמיים יש עדיפות לרכוב עם מוביל מקומי, למרות שאת רוב הדברים אפשר לשרוד עם הקלטה וקצת סבלנות.
מגזין האאוטדור של ישראל גם בטלגרם – כנסו!
מזג אוויר ותנאי רכיבה
מצפה רמון היא אחת העיירות הגבוהות בארץ (כמעט 900 מטר מעל פני הים) מה שאומר שגם בימי הקיץ החמים ביותר, עדיין יתאפשרו כמה שעות רכיבה נעימות בבוקר ובערב, ובעונות הסתיו, החורף והאביב לרוב אפשר לרכב גם באמצע היום. על גשם כמעט אין מה לדבר כאן, לכן תנאי הרכיבה נשארים דומים יחסית כל ימות השנה, מעט הדוק יותר בחורף ומעט מדורדר יותר בקיץ.
תוסיפו על זה את מגוון האטרקציות התיירותית שמצפה מציעה בלי קשר לאופניים, צפייה בכוכבים (מצפה רמון היא שמורת אור כוכבים בינלאומית, היחידה במזרח התיכון), חוות האלפקות, יין, אוכל, מרכז מבקרים ועוד והנה יש לכם חופשה משפחתית או זוגית שכוללת גם רכיבה משותפת על אופניים בשילוב עם מגוון דברים אחרים.
רגע לפני שיוצאים במחולות, יש עוד הרבה מה לעשות כדי שמצפה רמון תהפוך להיות מרכז אופניים מדברי, אבל הכיוון הוא נכון, עבודה משותפת עם קהילת הרוכבים המקומית, ליווי ועידוד הקמת סינגלים חדשים, והשלמה של בנייה מקצועית במקומות שצריך ואחרי הבנה ברורה של קהל היעד. ואולי אפילו אפשוריות ירידה למכתש שיעשו חיבור נכון יותר בין המכתש לבין הרמה שמעליו, וככה תאפשר בהשקעה לא גדולה להפוך את מצפה לשם דבר בנוף הרכיבה הישראלי ולחזק את המיתוג שלה כעיירת תיירות מדברית.
מסלול 1: מקטע חדש של שביל ישראל לעבדת
המקטע החדש של שביל ישראל ממצפה רמון ועד לעבדת ומשם לשדה בוקר, מוסיף לנו עוד מגוון לא מבוטל של אפשרויות רכיבה כולל שילוב נחמד עם סינגל חווה – שביל ישראל באופניים ממצפה רמון לחניון בארות, הכל באיכות בנייה הנהדרת של שביל ישראל באופניים.
בנוסף לאפשרויות הסטנדרטיות יש פה מגוון רחב מאוד של אפשרויות בייקפאקינג מאוד מוצלחות, אם בשילוב שביל ישראל באופניים או אם ברכיבת דאבלים אל המרחבים הבלתי נגמרים של הר הנגב.
מסלול 2: ללמוד רכיבה מדברית בנוחות
דווקא העובדה שרוב השבילים באזור אינם טכניים, הופכת את המקום למושלם לרוכבים מתחילים שעוד לא ממש היו במדבר. לרכיבה מדברית יש עוד היבטים שכדאי להכיר: בחירת צמיגים עמידים, יציאה לשם רק עם טיובלס, ציוד תקין, כלי תיקון, פנימיות ספייר ומשאבות ומספיק מים והכרת מסלול. נכון שאפשר לרדת למכתש גם להרפתקה תלולה וקשה יותר אבל למעלה, הם גם מתונים למדי מבחינת שיפועים.
מסלול 3: סובב מצפה רמון קלאסי
בעצם חיבור של שני מקטעי שביל ישראל באופניים זה שמגיע משדה בוקר וזה שממשיך לערבה, לסיבוב רווי סינגלים ועם כל חלקים עם נוף פשוט מושלם, אפשר די בקלות לשחק עם האורך של המסלול אם רוצים קצת לקצר.
אל תפסידו כתבות שלנו: הצטרפו לדיוור המרתק השבועי
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
מאשר משלוח פרסום ועדכונים
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו: