מה גרם לכותב שורות אלו להעזר בחכמת ההמונים כדי למפות את שלושת אהבותיו הגדולות: חכ״ם: חומוס, כנאפה ומעיינות? בכתבה הזו אספר לכם על הרעיון מאחורי המפה שתעזור לכם להפוך כל טיול לחוויה של טבע וקולינריה: 

אז מה בן אדם צריך? לא הרבה: מעיין לטבול בו את גופו, חומוס למלא בו את קיבתו, וכנאפה להמתיק איתה את יומו. השילוב של שלושת הגורמים האלו נמצא אצלי עמוק בלב, כבר הרבה הרבה שנים.

אאוטפאנל גם בטלגרם- לחצו פה!

וגם הכניסו אימייל וקבלו את הכתבות פעם בשבוע למייל:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים
 

כל טיול כולל בתוכו לפחות שניים מהמרכיבים הללו, לכן החלטתי לשתף אנשים נוספים באהבה הזו, ולהעלות את המקומות הללו על מפה ארצית. בכתבה הזו אספר לכם קצת על ״מאחורי הקלעים״ של מפת חכ״ם.

מפת מעיינות

שכבת מפת הכנאפה מתוך מפת חכ”מ. צילום מסך מתוך אתר Google MyMaps

 

מה הצבע האהוב עליך? כתום-כנאפה, או במילים אחרות-מיפוי בעקבות הלב

האהבה לכנאפה נמצאת אצלי במערכת כבר הרבה שנים אחורה. כל טיול בהרי ירושלים הסתיים, איך לא, באחת מ-ממתקיות הכפר אבו גוש. תמיד זה לווה במפגש חברתי, וברבות השנים גם למדתי להכין כנאפה לבד, מה שהפך את החווייה להרבה יותר פשוטה ומעניינת. זכורים לי עד היום כל מני ״מסעות״ בעקבות חיפוש שערות קדאיף, גבינה, ושומן צמחי. כל זאת כדי להכין את הכנאפה המושלמת, אם בבית, ואם במהלך טיול על מדורה או גזיה.

בשנים האחרונות התחלתי להיעזר בחוכמת ההמונים על מנת למפות תופעות מרחביות וכך נולד הרעיון של ״מפת הכנאפה״. הכל התחיל מפוסט אחד תמים, בו בקשתי מחברי קבוצות טיולים בפייסבוק לשלוח לי מקומות של נקודות מכירת כנאפה בכל הארץ. את הנקודות הללו העליתי על מפת google פתוחה, גלויה לעיניי כל. אז מסתבר שהאהבה לכנאפה משותפת לא רק לחבריי ולי, אלא לעוד הרבה מאוד אנשים. כיוון שהמפה הזו התחילה להסתובב ברשת, זה הגיע עד למצב ששאלו אותי בראיון עבודה ״רגע-אתה הכנת את מפת הכנאפה?״, אז כן זה אני, בעזרתם האדיבה של משתמשים נוספים במרשתת.

כנאפה

כנאפה גלילית

מעיינות או לא להיות

על הפופולריות של מעיינות בישראל אין צורך להכביר במילים. המטיילים בארץ אוהבים מאוד לבקר במקורות מים. אפשר להבין מדוע הם אוהבים לצנן את גופם, לטבול את רגליהם, ועם מהפכת הסמארטפונים – גם לצלם ולהעלות לרשתות החברתיות. על מפת המעיינות והכנתה תוכלו לקרוא בכתבה הזו מפת המעיינות הרטובים כל השנה

רק אוסיף ואומר שהשילוב בין מעיינות לכנאפה הוא שילוב שהיווה את הרעיון הראשוני להכנת מפת חומוס-כנאפה-מעיינות. לכתבה על מעיינות בהרי ירושלים

מעיינות עין חרדלית

כותב שורות אלו בטבילה בעין חרדלית

חומוס ישמח לבב אנוש

המרכיב השלישי (או בעצם הראשון) במפת חכ״ם הוא החומוס. אנשים אוהבים חומוס, לפני טיול, אחרי טיול, תוך כדי טיול, לא משנה מתי-העיקר שיגיע עם פיתה טובה שתעזור להרגעת הקיבה הדואבת. האהבה לחומוס השתרשה אצלי כבר מגיל צעיר, בחומוסיות העיר רמלה. זכור לי היטב ריח החומוס שהציף את הרכב בדרך לעוד פיקניק בעוד יער בהרי ירושלים. אהבתי ועודני אוהב לאכול חומוס, ואם שואלים אותי, אני תמיד אומר שזה המאכל האהוב עלי. כגאוגרף (כן, יש לנו שריטה עם מפות-שמתם לב?), החלטתי לשים גם את החומוסיות על מפה, וכך נולדה למעשה מפת החומוס.

חומוס

כשהחומוס טוב – הכל טוב

השילוש הקדוש: חומוס, כנאפה ומעיינות. אז איך משלבים את שלושתם למפה אחת?

הרבה פעמים בחיים, סוד הקסם הוא שילוב בין מרכיבים שונים על מנת לקבל תוצאה טובה יותר. זהו בדיוק הרעיון שעמד בבסיסה של מפת חכ״ם. הרי מי לא רוצה לטבול במעיין אחרי שאכל חומוס, ולקנח עם תה טוב וכנאפה אחרי הטבילה? במפה מופעים שלושת המרכיבים הללו, והיתרון הוא שאפשר לראות מה קרוב למה, וכך לתכנן את הטיול הבא שלכם.

כפי שניתן לראות במפה, קיימים מספר אזורים ״חמים״, בהם יש הכל מהכל. למשל בגליל יש הרבה מעיינות, הרבה חומוסיות, והרבה כנאפה וגם הכל קרוב אחד לשני. כך גם בהרי ירושלים ובכרמל ובהם נוכל למצוא נקודות קרובות אחת לשניה. מאחל לכם שהשיטוט במפה הוירטואלית יוליד שילוב בין טבע לקולינריה.

מעיינות כנאפה חומוס

המרחק האווירי בין מעיינות לכנאפה הקרוב אליהם.

מפת חכ״ם של ישראל: חומוס, כנאפה ומעינות

 קישור למפת חכ״ם

כתב וצילם: רתם אלינסון