הפריט שהכי פחות משתמשים בו בטרק הוא כמובן ״ביטוח״. יחד עם זאת, זה אולי הנושא שאף אחד שיוצא לטרק לא יקל בו ראש. כמו תמיד בעולם הביטוח, המציאות נמצאת בפרטים הקטנים וה״לא תמיד ברורים״. באנו לעשות לכם סדר ולהסביר פעם אחת ולתמיד מה באמת צריך לעשות מבחינת ביטוח טיולים כשיוצאים לטרק.
אורי, בן 72. אני פוגש אותו בדרך לסיני במעין מפגש מחזור. בדרך למעבר גבול הוא מספר על אירוע באנאפורנה. ספטמבר 2023 והוא לבד, אחרי שגם ניפנף את המדריך שהיה איתו (ככה אורי…). הוא אדם כבד, לא הולך בצורה מיטבית…ועדיין מסתובב בכל חור. הוא קנה קרמפונים למסע הזה אבל ברגע האחרון החליט שקיץ ואין צורך, רצה לחסוך במשקל.
בעונה הזאת באותה השנה, התפתח אירוע מזג אוויר קיצוני. השבילים היו מכוסים קרח. אורי, ללא קרמפונים, מחליק ושובר יד בצורה קיצונית. הוא לבד, על ההר, פוגש קבוצה קטנה של ישראלים ומבקש מהם להגיע לכפר הקרוב וליצור קשר עם חברת הביטוח שלו, הראל. לשם כך מצייד אותם בצילום הדרכון שלו. לקראת חשיכה הוא מוצא צריף קטן ועם יד אחת מנסה להתארגן ללילה. לבוש בכל בגדיו, עטוף בשמיכת מילוט, לא יודע מה קורה עם החבורה שאולי תנסה לעזור לו. בלילה, פתאום נשמעות צעקות. "משלחת החילוץ" כללה חמישה נפאלים. מסתבר שחברת הביטוח ביקשה מהישראלים שיצרו איתה קשר לשלם לחמשת הנפאלים כדי שיצאו לחלץ את אורי. בלילה הטמפרטורות צונחות למינוס 20 מעלות והדחיפות להוריד אותו מההר קריטית כך שהם יצאו מיידית. כמובן שאין גישה בחושך ובתנאי הטופוגרפיה לאמצעי מוסק.
קבלו את הכתבות פעם בשבוע- זה נוח ומעניין! להצטרפות:
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
מאשר משלוח פרסום ועדכונים
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
אורי מסרב לצאת בלילה, פוחד להחליק שוב בחושך, אולם חבורת החילוץ מתעקשת. במשך שעות הם צועדים במורד, ארבעה תומכים בו בזהירות, מאירים את הדרך עם פנס הטלפון. החמישי מתקדם לפניהם, חוצב בקרח מדרגות באמצעות פטישון קטן ומתפרק, כדי שאורי יוכל להתקדם בצורה בטוחה. הוא זוכר את זה כסיוט, אבל בבוקר הם מגיעים לכפר. מסוק החילוץ כבר מחכה ומשם הוא יוצא לכיוון טיפול רפואי טוב יותר. "מזל שעשיתי ביטוח חילוץ והצלה", אורי אומר לי, "אני לא תמיד זוכר להוסיף את זה".
למה זה כזה מסובך
כשאתם יוצאים לחו״ל, ביטוח בריאות הוא חובה. למי שזה עדיין לא ברור נסביר שכשאתם חיים פה בארץ, ביטוח הבריאות הממלכתי שלכם, שהוא אוטומטי וחובה – מכסה אתכם כמעט מכל בחינה רפואית. אתם משלמים עבורו לא מעט כסף דרך השכר שלכם אבל לא מתעסקים עם זה בכלל. כשאתם בחו״ל – ביטוח הבריאות הממלכתי לא מכסה אתכם ולכן אתם חייבים לרכוש ביטוח פרטי לנסיעה לחו״ל דרך אחת מחברות הביטוח. כל עוד אתם בטיול סטנדרטי בחו״ל בסגנון ״אירופה הקלאסית״, או משהו דומה, אין פה בכלל שאלה (כמעט). מדובר בפוליסה די סטנדרטית. גם כשאתם יוצאים לפעילות ספורטיבית אתגרית כמו סקי למשל, אין פה דילמות משמעותיות – בכל חברות הביטוח, סקי מוגדר כספורט חורף ולכן תאלצו לרכוש הרחבה לפוליסה הרגילה באמצעות ביטוח ייעודי.
הבעיה מתחילה כשמדובר בפעילות אשר אינה מוגדרת בצורה ברורה בפוליסות חברות הביטוח. העולם משתנה בצורה דינמית והפוליסות השונות של חברות הביטוח אינן מצליחות תמיד לעקוב ולהיות עדכניות. זאת בדיוק הסיבה שעולם הטרקים מעלה דילמות חוזרות ונשנות בסיטואציה הביטוחית.
לכאורה, טרק הוא פשוט טיול. בסופו של דבר אם נתמקד בהגדרות – מדובר בימי הליכה רגילים, לרוב על שבילי הולכי רגל די סטנדרטיים. לא מדובר בפעילות של טיפוס צוקים הדורשת מיומנות מקצועית ספציפית, או טיפוס הרים, אלפיניזם, בו מדובר על העפלה לגבהים מורכבים הדורשים ידע, הסתגלות וחשש למחלת גבהים. כשמדובר בטרק – כל אחד יכול. משפחות עם ילדים, אנשים מבוגרים, זה בסך הכל טיול. אז למה עולות הדילמות? בכל זאת מדובר לעיתים על הליכה ושהיה במקומות הרריים מבודדים, שבילים מסוגים שונים, חלקם טכניים, שימוש בידיים כדי לעבור מכשולים – לא תמיד טרק הוא פעילות של ״טיול בפארק״ ועדיין, לא ממש קיימת הבחנה בין סוגים שונים של טרקים ודרגות קושי שונות. איך אני מבטיח שאני באמת מכוסה במידה וחס וחלילה אזדקק לחילוץ או טיפול רפואי?
עובדות בסיסיות בביטוח חו״ל
לפני שנבחן את עניין הטרק כפעילות אתגרית, חשוב לציין כמה עובדות משמעותיות לגבי רכישת ביטוח חו״ל. יש חברות ביטוח שונות והן מציעות פוליסות שאינן זהות. כל עוד אתם בנסיעה די שגרתית אולי ההבדלים האלה לא צריכים להטריד אתכם, אבל בנסיעה עם גוון שטח קצת יותר משמעותי, כמו שקורה בדרך כלל בטרק, שווה להתעמק קצת בפוליסות או לפחות לשוחח עם מישהו שיוכל להאיר לכם נקודות בעלות משמעות. יש בהחלט פוליסות ביטוח המכילות חורים ונקודות לא סגורות – שיקשו עליכם ברגע האמת, אולי בגלל אירוע מסויים או עובדה של מצב רפואי ראשוני קיים – שווה לכם לקחת כמה דקות ולעבור על הפוליסה שאתם רוכשים ולא להתייחס לזה כפעולה אוטומטית של 5 דק׳ רכישה.
עובדה חשובה א׳: ביטוח חו״ל אפשר לרכוש רק כשאתם על אדמת ישראל. בעיקרון אם לא עשיתם את זה, אתם חשופים לעובדה שהביטוח יסרב לכסות אתכם. זה מופיע בתנאים. לכן, שימו לב לא לשכוח את רכישת הביטוח טרם יציאתכם לחו״ל, אפילו בשדה התעופה זה בסדר.
לחצו פה לקבל את הכתבותלווצאפ אאוטפאנל
עובדה חשובה ב׳: חילוץ הוא סעיף חשוב בביטוח. הוא אינו קשור לתוספת ״פעילות אתגרית״ ונמצא היום כברירת מחדל כמעט בכל פוליסה. כשמדובר על טרק – אין בכלל מה להסס. חילוץ הוא פשוט חובה. חברות הביטוח בארץ עובדות עם מספר חברות חילוץ, בניהן מגנוס, Rescue One, ו-669 (של הראל, לא היחידה הצבאית כמובן). כאשר נדרש אירוע חילוץ מבחינה ביטוחית, ניהול האירוע מועבר לחברת החילוץ עימה עובד הביטוח שלכם.
כשמדובר במדינות מסודרות – החילוץ בפועל יתואם עם גורם החילוץ המקומי, אולם כשמדובר באזורים נידחים יותר, יתכן מצב בו חברת החילוץ הישראלית תידרש לפעול בעצמה ולהגיע לשטח כדי לבצע את המשימה. לגבי ההבדלים הנשמעים לפעמים בהקשר של חברות החילוץ הישראליות – אני מציין בזהירות שכל החברות הן מאד מקצועיות וברמה גבוהה ולא הייתי מבסס את ההחלטה של רכישת הביטוח על בסיס חברת חילוץ ספציפית העובדת עם חברת ביטוח כזאת או אחרת.
מעבר לקטסטרופות קיצוניות כמו חילוץ, יתכן וסתם תידרשו לטיפול רפואי כלשהו באחת העיירות שתעברו דרכן במהלך הטרק (בהנחה שיש כאלה), כתוצאה מפציעה או מקרה אחר. במקרה כזה יש הסבורים שנוח יותר כשפוליסת הביטוח מאפשרת לכם לא להוציא כלל את כרטיס האשראי האישי וגם לא להזדקק בהמשך לבירוקרטיה של בקשת החזר הוצאות רפואיות מול חברת הביטוח.
חברת פספורטכארד מיתגה את עצמה בצורה חזקה כראשונה שהציעה את השירות הזה, המסתמך על כרטיס אשראי אותו אתם מקבלים בעת היציאה לחו״ל ויכולים להשתמש בו בעת הצורך, בטיפול רפואי. המציאות היא שלא בכל מקום יכבדו את הכרטיס הזה. בנוסף, מאז, הלכו חברות נוספות בעקבותיה. חברת הראל למשל מפעילה מנגנון נוח באמצעות האפליקציה שלה (אותה יש להוריד כאשר אתם בחו״ל ומבוטחים דרכם). בלחיצת כפתור יועברו אליכם 400$ ללא שאלות. הקיזוז באמצעות חשבוניות מתבצע כבר בארץ. כך או כך, מניסיון אישי אני יכול להעיד כי גם כשמתבצעת הוצאת כספים אישיים ומדובר בהוצאה הגיונית הנידרשת רפואית ומכוסה על ידי הפוליסה – התהליך הוא יחסית פשוט והחזר הכספים מחברת הביטוח יכול להיות מהיר ויעיל. כמובן שכל מקרה לגופו וגם כאן יתכנו הבדלים בתהליך בין חברות הביטוח השונות.
אתגרי או לא?
הדילמה הגדולה ביותר בעולם הטרקים היא האם טרק נחשב במסגרת הפעילויות המחייבות הרחבה של ״ספורט אתגרי״. כאן אנחנו כבר נכנסים לפילפולים של עולם הביטוח ומדובר בהחלט בדרך חתחתים. המקלים יגידו – למה להתעסק עם זה בכלל? התוספת לפעילות אתגרית ליום היא נמוכה מאד (בוודאי יחסית לעלות הנסיעה הכללית לחו״ל), למה לקחת את הסיכון שאולי לא תהיו מכוסים? כדאי להוסיף לביטוח חו״ל שלכם בטרק גם את הפעילות האתגרית ולצאת בראש שקט.
המחמירים יותר – למשל אני, לא מוכנים לקבל גריפת תוספת לא מוצדקת של חברות הביטוח. טרק זה פעילות אתגרית? מי הגדיר מה זה טרק בכלל? טרק בסופו של דבר הוא טיול ויציאה לשטח לטיול יכולה להיות משהו שגרתי לחלוטין גם בטיול משפחתי סטנדרטי. אם טרק הוא פעילות אתגרית, חברת הביטוח צריכה לציין זאת בפוליסה ואם לא ציינה הרי שאין שום משמעות אתגרית ליציאה לטרק ואין צורך בתוספת. בסופו של דבר האמת נמצאת במציאות – כלומר, לא משנה מה אנחנו חושבים או מגדירים לעצמנו כ״אמת״. מה שיקבע בסופו של דבר אם חברת הביטוח תגבה אותנו במקרה רפואי, חירום או הוצאות הוא הפרשנות של חברת הביטוח ועל זה כדאי להתעכב. גם כאן, ההגדרות משתנות כמובן מחברה לחברה.
עובדה חשובה ג׳: כיום, יש חברות ביטוח שונות המאפשרות הגדרת פעילות אתגרית רק על חלק מהנסיעה. כלומר, במידה ואתם יוצאים לנסיעה בחו״ל אולם רק חלק ממנה מכיל פעילויות אתגריות, תוכלו לעדכן את הפוליסה גם בזמן אמת (עם התראה מוקדמת כלשהי) ללא צורך להחיל את התוספת האתגרית על כל תקופת הנסיעה. זה בהחלט יכול לחסוך קצת הוצאות.
אילן צור, סוכן ביטוח בעל ניסיון מעל 20 שנה בביטוח נסיעות לחו״ל (אשר סייע רבות בהכנת כתבה זו) אומר בצורה פשוטה – ״חברות הביטוח מתייחסות בדרך כלל לפעילות אתגרית ככל דבר, אשר הינו מעבר לנתיב השגרתי והסטנדרטי של רוב המטיילים״. כשאין התייחסות מדוייקת בפוליסה להגדרת הפעילות, הפרשנות של חברת הביטוח תופעל כאן – במקרים האלה, הוא בהחלט ממליץ להתייחס לטרק כפעילות הדורשת הרחבה אתגרית. בכל זאת, מדובר עדיין בפעילות יחסית שונה ובמיעוט מטיילים היוצאים לחו״ל לצרכי טרק. שימו לב שאם ההגעה לטרק או היציאה ממנו (או במהלכו) כרוכה בנסיעה ברכב שטח 4X4, זאת אוטומטית מוגדרת בצורה ברורה כפעילות אתגרית.
מה באמת כתוב בפוליסות
יצאנו לבדוק, מה בכל זאת כתוב בפוליסות שונות של חברות הביטוח, בהתייחסות לעולם הטרקים. יש לציין שביצענו בדיקה של מסמכי הפוליסות עצמן ולא האותיות היפות הכתובות באתר החברה. יש לשים לב כי דווקא רשימת הענפים הכלולים בהגדות של ״ספורט אתגרי״ מעודכנת באתר עצמו ויש הפניה מהפוליסה אל רשימה זו באתר.
* הפוליסות נבדקו בעת הכנת הכתבה, יש לבדוק אותן במועד רכישת הביטוח באופן מדוקדק שכן יתכנו שינויים בהן מעת לעת.
פספורטכארד
- הגדרת ספורט אתגרי: פעילותו של המבוטח באחד או יותר מענפי הפעילות המפורטים בדף פרטי הביטוח ובאתר.
- ברשימת הפעילויות הנמצאת באתר, נכון לזמן כתיבת כתבה זו תמצאו גם ״טרק״.
- שורה תחתונה: דרך פספורטכארד חובה לבטח טרק כפעילות אתגרית.
הראל
- הגדרת ספורט אתגרי: ענפי ספורט הכוללים או דורשים, בין היתר, מהעוסקים בהם רמות גבוהות של קושי ו/או מאמץ גופני ו/או כרוכים ברמת סיכון גבוהה בהתאם לרשימת ענפי הספורט האתגרי הנכונה למועד רכישת הכיסוי, והמתעדכנת מעת לעת והמפורסמת באתר האינטרנט של החברה
- ברשימת הפעילויות הנמצאת באתר, נכון לזמן כתיבת כתבה זו טרק אינו מצויין בצורה ספציפית.
- שורה תחתונה: דרך הראל ניתן לפרש טרק בצורות שונות אולם דווקא ההגדרה המכלילה של ספורט אתגרי מחייבת לדעתנו הכללת טרק במסגרת ההרחבות תחת ״ספורט אתגרי״.
הפניקס
- הגדרת ספורט אתגרי לפי הפניקס די מצמצמת: פעילותו של המבוטח באחד או יותר מענפי הפעילות הבאים במסגרת תחביב בלבד.
- ברשימת הפעילויות הנמצאת באתר, נכון לזמן כתיבת כתבה זו תמצאו גם ״טרק״.
- שורה תחתונה: דרך הפניקס חובה לבטח טרק כפעילות אתגרית.
כלל
- הגדרת ספורט אתגרי: ענפי ספורט שיש בהם סיכון מוגבר לעומת פעילות ספורט רגילה וכוללים בדרך כלל אחד או יותר מהמרכיבים הבאים: מהירות, גובה וסכנה, וזאת בין אם נעשו באופן חובבני, מקצועי או בכל דרך אחרת
- ברשימת הפעילויות הנמצאת באתר, נכון לזמן כתיבת כתבה זו לא מופיע טרק כאחת הפעילויות.
- שורה תחתונה: כלל היא דוגמה קלאסית לחוסר בהירות שכן האם בטרק יש סיכון מוגבר לעומת פעילות ספורט רגילה? כמה גבוה נחשב מרכיב גובה ומה מהות הסכנה? בקיצור אמורפי לחלוטין. מעבר לעובדה הפשוטה שאני לא אבטח בכלל ולו רק מהסיבה הזאת, כנראה שגם כאן עדיף לכם ללכת על הרחבה של ספורט אתגרי.
ליברה
- הגדרת ספורט אתגרי לפי ליברה כרוכה בפעילות בענפים המצויינים ספציפית. מעבר לזה – סעיף בהרחבה האתגרית מציין החרגה למקרה ש״המבוטח עסק בפעילות אתגרית שאינה כלולה בהגדרת "ספורט אתגרי" בפרק 1 לפוליסה זו״, אולם לא ברור למה הכוונה ומה יכולה להיות פעילות אתגרית שונה שכזאת.
- שורה תחתונה: ליברה מכניסה אותך למילכוד. טרק אינו כלול ברשימת הפעילויות המוגדרות כספורט אתגרי ובמידה והיא נחשבת כזאת היא בכלל מוחרגת מההרחבה האתגרית. אני לא הייתי מבטח אצלם נוכח אי הבהירות הזאת.
AIG
- הגדרת ספורט אתגרי: פעילות ספורט יבשתית באחת הפעילויות אשר טרק היא אחת מהן.
- שורה תחתונה: הגדרה פשוטה וברורה – טרק נכלל ברשימת הפעילויות האתגריות ולפיכך יש לבצע הרחבה של הפוליסה.
סיכום הפוליסות
המסקנה החד משמעית העולה מבדיקת כל הפוליסות כאן היא שברוב החברות עולה תמונה די ברורה המחייבת כיום הוספה של טרק כפעילות תחת הרחבת ״ספורט אתגרי״. בחברות בהן יש עמימות מומלץ לא לבטח בכלל לקראת טרק.
איפה יקר יותר – דרך סוכן או ישירות בחברת ביטוח?
מאז שהתחילו חברות הביטוח לבטח בצורה ישירה ודיגיטלית נולד הויכוח הנצחי ״סוכן או ישירות בחברת ביטוח״. לחברת הביטוח יש אינטרס כמובן שתבטחו ישירות דרכה. זה חוסך לה דמי עמלה המשולמים לסוכנים. לפיכך, חברות הביטוח מנגישות היום תהליכים דיגיטליים נוחים וידידותיים המאפשרים לכם לרכוש ביטוח חו״ל תוך דקות.
מה שאתם לרוב לא יודעים זה שהעלות עבורכם ברכישת ביטוח דרך סוכן היא זהה לחלוטין למחיר שתשלמו ישירות לחברת הביטוח. יותר מזה, התהליך הוא זהה. סוכני הביטוח מפנים אתכם באמצעות קישור ייעודי לאותו תהליך רכישה נוח שמסופק על ידי חברת הביטוח. הקישור מכיל כבר את המידע הנדרש כדי שהם יקבלו את העמלה שלהם. בכם זה לא פוגע בשום צורה.
למה בכלל צריכים סוכן ביטוח באמצע?
אולי אתם לא צריכים, אבל אילן צור מדבר על האלמנט האישי שהוא מכניס בשירות בצורה שלא תסופק לכם על ידי חברת הביטוח עצמה. נכון, רוב הסיכויים שלא תידרשו להשתמש בשירותיו, אבל במקרים שכן, הליווי הצמוד, במיוחד בסיטואציות של חילוץ ועדכון שוטף – יכול להיות יקר ערך. ספציפית הוא מספר על חילוץ חבר צוות אאוטפאנל באחד ממסעותיו הקפואים בגרינלנד ומתאר את הקשר השוטף שניהל עם בת זוגו של אלעד בצלאל, מה שאיפשר שקט מסויים ושלווה נפשית ברגעים מותחים.
מנגד, רות בונה, חברת מערכת אאוטפאנל מספרת לנו על אירוע רפואי מורכב שהיתה מעורבת בו על טרק ה-TMB. ברכישת הביטוח היה מעורב סוכן, אולם מרגע הפעלת האירוע הביטוחי מול חברת הראל, החברה לקחה אחריות מלאה על ניהולו. כמו שאילן אומר, אלה דברים קטנים שהופכים משמעותיים מאד בעת אירוע – כמו למשל איש קשר קבוע מולו היה אפשר להתעדכן בצורה שוטפת. כשיש אדם קבוע המכיר את פרטי האירוע במלואם הרבה יותר קל להתנהל. במצבים כאלה, לייצר כמה שיותר שקט נפשי זה קריטי עבור המעורבים ואת זה חשוב תמיד לעשות ברגישות רבה. רות מתארת תהליך מעולה מול חברת הראל, שכלל פינוי באמבולנס, אישפוז של שבוע בעמק שאמוני וגם הטסה רפואית לארץ על ידי אל-על בסיטואציה בה האבחון מאד מסובך ולא ברור – מה שגם ככה מוסיף לחרדות ולמורכבות המצב.
מחויבות חברות הביטוח
למרות כל הנכתב למעלה, יש נקודה חשובה שכדאי לזכור והיא גם יכולה להרגיע אתכם במידה רבה. חברת ביטוח לא תפקיר אתכם ולא תעשוק אתכם בשעת צרה. ישנה מחויבות גורפת של חברות הביטוח קודם כל להושטת עזרה וסיוע במידת הצורך, במיוחד אם מדובר בפעולות הכרוכות בחילוץ. העובדה אם בחרתם או לא בחרתם לעשות הרחבה לספורט אתגרי עבור הטרק שלכם – לא תשפיע על הסיוע שתקבלו מחברת הביטוח. רוב הסיכויים גם שחברות הביטוח לא יכניסו אתכם למצוקה כלכלית או ינסו לגבות מכם סכומי עתק על כל מני עלויות חילוץ כאלה או אחרות, גם אם הן לא מוצדקות – זה לעולם יתפש כצעד פוגע בתדמית ולפיכך חברת הביטוח לא תנקוט בו.
ישנם סעיפים נוספים היכולים להשפיע על איכות השירות שתקבלו בעת הצורך – למשל בפוליסות של חברת הראל יש מחויבות לכיסוי המשך טיפולי בישראל. כך לדוגמה, אם בעקבות פגיעה בטרק תגיעו לארץ ותזדקקו לצילום MRI כהמשך טיפולי, הכיסוי הפרטי של חברת הראל יאפשר לכם קבלת תור מהיר יותר, בניגוד לתור רגיל במערכת הבריאות הממלכתית. ככל שתכירו ותבינו את דקויות הפוליסות שאתם מקבלים, תוכלו לוודא כי הן אכן תואמות לתוכנית הטרק שלכם. במקרה הזה סוכן ביטוח יכול לחסוך לכם לא מעט זמן ולסייע לכם לנווט בשלל מכשולי ההבנה על הדרך. אם הטרק שלכם מורכב וכרוך באלמנטים בעלי סיכון – עדיף לכם להשקיע יותר זמן בהבנת הצורך הביטוחי שלכם טוב יותר.
ערוץ התוכן שלנו בטלגרם – הוא מעולה:
לחצו לערוץ הטלגרם!
תזכורת חשובה: טלפון לוויני
לסיכום חשוב לי להזכיר נושא שכבר עסקתי בו בעבר. הוא אמנם אינו קשור ישירות לפוליסת הביטוח שלכם אבל הוא בהחלט עוד שכבה היכולה לתמוך בסיוע שתקבלו בשעת חירום. כשאתם יוצאים לטרק, היכולת שלכם לתקשר עם גורם שיוכל להפעיל חילוץ במידה ותזדקקו לו – היא קריטית. תקשורת סלולרית היא דבר בסיסי וכמובן שעליכם להצטייד בחבילת תקשורת כלשהי שתאפשר העברת מידע. אולם בהרים יש מצבים רבים של חוסר כיסוי סלולרי. למקרים כאלה ניתן ומומלץ להצטייד במכשיר הודעות לוויני שאינו תלוי בכיסוי הרשתות הסלולריות ומבטיח אפשרות רחבה להעברת מידע ומוקדי חירום.