בשבועות האחרונים, מטיילים רבים נתקלו בבעיות חוקיות בהודו בשל נשיאת מכשירי Garmin InReach. מכשירים אלו, המשמשים לתקשורת באזורים ללא קליטת טלפון, נחשבים לא חוקיים במדינה. האיסור חל על כל מכשירי GPS בעלי יכולת תקשורת דו-כיוונית.
מטיילת סקוטית בשם הת'ר מקינס נעצרה לאחרונה בשדה התעופה בדלהי לאחר שהניחה את מכשיר ה-InReach שלה במגש הבידוק הביטחוני. בעקבות כך, היא נחקרה במשך יום שלם ושוחררה בתנאי שתשוב להופיע בבית המשפט במועד מאוחר יותר (מקור: The Scottish Sun). מקרה נוסף כלל את רצת האולטרה מקנדה, טינה לואיס, שנעצרה בשדה התעופה בגואה בשל נשיאת מכשיר InReach Mini. לואיס חוותה מתח רב כאשר דרכונה הוחרם, והיא נאלצה לשלם עלויות משפטיות גבוהות לפני ששוחררה (מקור: irunfar)
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
גם רוכב אופניים צ'כי בשם מרטין פולסני, בן 54, עוכב בשדה התעופה מופה בגואה, הודו, לאחר שנמצא ברשותו מכשיר GPS מסוג Garmin Edge 540. הרשויות טענו כי הדבר מהווה הפרה של חוק הטלגרפיה האלחוטית ההודי משנת 1933, האוסר על החזקת ציוד טלגרפיה אלחוטית ללא רישיון. המכשיר, מחשב אופניים בעל משדר לוויני מובנה (כתבת מבחן על ה 830 הדומה לו בבייקפאנל), נתפס במהלך בדיקות הביטחון בשדה התעופה. דובר משרד החוץ הצ'כי, דניאל דרייק, אישר כי המכשיר הכיל משדר לוויני וכי נסיעה עם משדרים או טלפונים לוויניים אסורה בהודו. למרות שהמכשיר זמין לרכישה בהודו, הוא אינו תומך בתקשורת לווינית. המשטרה הגישה כתב אישום נגד פולסני והוא נדרש להתייצב בפני משטרת גואה.
נעצר אחרי שהיה בגואה באשמת שימוש בגרמין Edge 540 (מקור: Times Of India)
View this post on Instagram
הרקע ההיסטורי לאיסור בהודו
ההגבלות על מכשירים לווייניים בהודו נובעות מחוק הטלגרפיה האלחוטית משנת 1933. חוק זה, שמטרתו המקורית הייתה הגבלת שידורי רדיו, אוסר על שימוש במערכות אלחוטיות המסוגלות לשדר הודעות מחוץ למדינה. למרות תיקונים שונים, כולל חוק הטלקומוניקציה של 2023, האיסור נשאר בתוקף אלא אם כן מטיילים מקבלים אישור מיוחד ממשרד הטלקומוניקציה. קבלת אישור זה היא תהליך ארוך ומורכב.
מכשירים כמו Garmin InReach, המתחברים לרשת הלוויינים Iridium, מהווים בעיה מיוחדת. מכשירים אלו לא רק מספקים מעקב GPS אלא גם מאפשרים תקשורת לוויינית באמצעות SMS, דבר המפר את החוק ההודי. גם חלק ממכשירי Garmin Edge GPS, הפופולריים בקרב רוכבי אופניים, נתונים למגבלות דומות.
קבלו את הכתבות ברגע שהן יוצאות:
לחצו פה לקבוצה השקטה שלנו בווצאפ
אתגרי בטיחות למטיילים בהודו
כדי להימנע מבעיות, מטיילים צריכים להימנע ממכשירים בעלי תקשורת דו-כיוונית. בעוד מכשירי GPS עם יכולת קבלה בלבד מותרים, יש לעיין ברשימת המדינות המוגבלות באתר Garmin. אזרחים הודים גם סובלים מהמגבלות, כאשר מכשירים שנרכשו באופן חוקי הוחרמו עם שובם למדינה.
האיסור יוצר אתגר עבור מטיילים בהימלאיה, שם מכשירים לווייניים קריטיים לבטיחות. ללא מכשירים אלה, משלחות חייבות להסתמך על שיטות ישנות כמו רדיו בתדר נמוך, דבר המגביל את התקשורת בזמן אמת. חברות משלחות רשומות בהודו יכולות להגיש בקשה לרישיון לשימוש במכשירים לווייניים. עם זאת, אפשרות זו ישימה רק לחברות גדולות בשל הנטל הבירוקרטי. מטיילים פרטיים וקבוצות קטנות נותרו ברובם מחוץ להליך זה. שעונים חכמים וסמארטפונים, כולל אייפונים עם יכולות תקשורת לוויינית, מותרים. עם זאת, תכונות אלה מוגבלות גיאוגרפית ולעיתים קרובות זמינות רק בצפון אמריקה.
זהירות עם גרמין בהודו
המגבלות על מכשירים לווייניים בהודו, המבוססות על חקיקה בת עשרות שנים, ממשיכות להוות אתגר למטיילים מודרניים. למרות שיש כאלה שמסתכנים בנשיאת מכשירים אסורים באופן סמוי, ההשלכות עלולות להיות חמורות, כולל מעצר והחרמה. עד שהחוקים יתעדכנו, כל מי שמתכנן טיול לאזורים נידחים בהודו חייב לבחון היטב את ציודו ולשקול פתרונות חלופיים לבטיחות ולתקשורת.