לאחר מספר שנים בהן חברת Coros האמריקאית הציבה את עצמה כאלטרנטיבה ראויה ונגישה יותר לשעוני ספורט, היא החליטה לצאת לזירה של שעוני יוקרה. היא מסתכלת בלי בושה בשקוף של זכוכיות ספיר אצל השעונים המתקדמים והיקרים של גרמין. האם יש לשעון קורוס את מה שצריך בשביל לנצח בקרב? קיבלנו לסקירה את שעון ההרפתקאות והספורט הכי מתקדם וקשוח של קורוס שהושק בסוף אוגוסט השנה – Vertix 2 ויצאנו לבדוק.

אילן יוחסין וכרטיס ביקור – שעון קורוס Vertix 2

במשפחת Coros יש כיום כ-7 דגמים עיקריים של שעוני ספורט. Vertix 2 הוא הדגם היקר ביותר והמתקדם ביותר שהחברה מציעה. מדובר, מבחינת Coros, בסוג של הכנסת רגל בדלת לתוך עולם שעוני הפרימיום, בו Garmin שולטת כיום ללא עוררין.

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

עיקרי מפרט השעון:

  • מסך – 64 צבעים, LCD, גודל – 1.4′, 280×280 pixels, מגיב למגע
  • חומר זכוכית – ספיר
  • חומר מסגרת – טיטניום מצופה
  • רוחב וחומר רצועה – 26 מ”מ, סיליקון
  • מידות – 50.3×50.3×15.7 מ”מ
  • משקל עם רצועה – 89 גר’
  • חיבוריות – USB, Bluetooth, WiFi
  • ניווט עם מפות טופוגרפיות ואזוריות
  • מוגן מים – עד 100 מ’ עומק
  • זמן סוללה:
    • 240 שעות עם UltraMax GPS
    • 140 שעות עם GPS בלבד
    • 90 שעות עם כל 5 מערכות לווינים
    • 50 שעות עם כל 5 מערכות לווינים ושימוש ב- Dual Frequency
  • מערכות לווינים נתמכות – GPS, Galileo, Glonass, Beidou, QZSS
  • חיישנים – ג’יירוסקופ, מצפן, מד תאוצה, טמפרטורה, מד גובה ברומטרי, קריאת דופק וריווי חמצן בדם בשורש כף היד
  • מחיר – 3,199 ש”ח באתר היבואן הרשמי.

אריזת שעון קורוס

שעון קורוס – פרק הפתיחה

בשונה מרוב שעוני ספורט שמגיעים באריזות קרטון קטנות דקות וצנועות, Vertix 2 נותן הופעת כניסה עם מיני-מזוודת פלסטיק מוקשח בתוך קופסת קרטון די גדולה ועבה. מצד אחד זה מאוד מרשים, משדר יוקרה ומסקרן. מצד שני, אין ממש שימוש למזוודה לאחר ענידת השעון. אצל רוב רוכשי השעון היא תעלה אבק בבוידעם ובסוף תיזרק מחוסר שימוש. מזוודת שעון קורוס

הכנות לפני שימוש

מי שאף פעם לא השתמש בשעוני קורוס צריך להוריד אפליקציה ייעודית של החברה ולבצע רישום. לאחר סנכרון ראשוני רוב הסיכויים שתצטרכו לבצע עדכון גרסת הקושחה בשעון דרך האפליקציה. עוד פער שלא חייבים, אבל כדאי מאוד לסגור בטרם שימוש ראשוני הוא הורדת מפות ניווט לשעון מאתר החברה. קורוס מאפשרת לבחור איזור בעולם ולהוריד מפות איזוריות וטופוגרפיות מהאתר שלה ללא תשלום. מדובר במפות בפורמט מיוחד ולא ניתן להשתמש במפות אחרות. תהליך ההורדה והעברת המפות לשעון מאוד איטי ועלול לקחת קרוב לשעה. ברוב המקרים מדובר יהיה בתהליך חד פעמי, אלא אם כן טסים לחו”ל ורוצים לנווט גם שם לפי מפות מקומיות. לאחר הרכבת הרצועות עם חיבור מהיר, הפעלה וחיבור לאפליקציה בטלפון השעון מוכן לשימוש ואפשר לצאת לדרך.

שעון ריצה

ממשק המשתמש

ממשק המשתמש של השעון כולל 3 כפתורים בצד אחד. הכפתור העליון מפעיל תאורת מסך וכל שאר התפעול מתבצע דרך 2 הכפתורים הנותרים. הכפתור האמצעי הוא גם כפתור גלילה וגם לחיצה. הכפתור השלישי הוא כפתור החזרה וכניסה לתפריטים נוספים. כברירת מחדל, לאחר 2 דקות ללא שימוש, כפתור הגלילה ננעל. הסיבה לכך היא גודלו שבגללו הוא עלול להילחץ כאשר מכופפים את היד אחורה. ניתן לבטל את הנעילה האוטומטית במידה ולא רוצים.

הערוץ שלנו יעדכן אתכם על כתבות מעולות:
הצטרפו לקבוצות אאוטפאנל

לחיצה של 3 שניות על כפתור הגלילה פותחת את נעילתו ומאפשרת מעבר בין סוגי פעילויות ושאר התפריטים. ממשק Vertix 2 ותפעולו מאוד אינטואיטיבי וברור. לאחר תחילת פעילות המסך מתחיל להגיב למגע וניתן לעבור בין מסכי הנתונים בהחלקה עליו כלפי מעלה או מטה. אותו דבר ניתן גם לעשות גם ע”י גלילה על כפתור הגלילה הייעודי. מאוד נוח ושימושי.

למרות גודלו ומשקלו של השעון, שבהחלט מאוד מורגש על היד, רצועות הסיליקון הרחבות (26 מ”מ) חובקות את היד בצורה לא אגרסיבית וללא יצירת נקודות חיכוך או לחץ מקומיות. באימון בחושך, כאשר מסובבים את היד על מנת לראות את נתוני הפעילות בזמן אמת, השעון מתוכנן להפעיל תאורת מסך. לא תמיד זה עובד, אבל ברוב המקרים זה עבד והיה מאוד שימושי.

ממשק משתמש שעון ריצה

הרפתקה ראשונה עם שעון קורוס

לאחר סיום פעילות השעון לא מסתנכרן אוטומטית לאפליקציה וצריך ליזום את תהליך הסנכרון דרך הטלפון. למרות זאת, ניתן לקבל לא מעט נתונים כבר על השעון ולפני סנכרון לאפליקציה, כמו למשל: 

  • זמן ומרחק כלליים
  • סיכום יעילות האימון
  • קצב צעדים
  • נתוני גובה מצטברים (מבוססי מד גובה ברומטרי)
  • זמן בכל אחד מ-5 הזונים
  • סטטיסטיקות דופק ועומס מצטבר
  • סטטיסטיקת הספק
כך למשל נראים שדות הנתונים לאחר פעילות ריצת שטחתצוגות שעון ריצה

אפליקציית Coros

אפליקצית קורוס היא בעצם הקשר היחידי עם השעון. אין ממשק אינטרנטי כמו בשעוני פולאר או גרמין. ניתן לקשר לאפליקציות צד שלישי כמו Strava ,Training Peaks ואחרות. החיסרון כאן הוא שאת רוב הניתוחים המעניינים האפליקציות האלה מציגות רק בתשלום. לא כל הנתונים עוברים לאפליקציות צד שלישי מתוך מה שהשעון אוסף. למשל, אין העברת נתוני טמפרטורה במהלך אימון או במהלך היום, למרות שהאפליקציה כן מציגה אותם בטלפון. עוד נתונים שלא עוברים הן מעקב שעות שינה, קלוריות, צעדים ועוד. ברגע שחלק מהנתונים לא עוברים – אפליקציות צד שלישי לא יכולות לבצע מעקב רב ימי וניתוח מעמיק יותר המתבסס על הרבה יותר נתונים סטטיסטיים שנאספים בשעון. מדובר בהחלטה עסקית לגיטימית של קורוס לא לפתח ממשק אינטרנטי, אלא לנצל פלטפורמות קיימות. גם סונטו נוהגת כך. 

ממשק האפליקציה ואפילו חלק מהמסכים וצבעי הגרפים מזכירים את אלה של גרמין, אם כי יותר ברורים ופחות מסורבלים. כך נראים לדוגמא מסכי סיכום פעילות ריצת שטח:

תצוגת שעון

בזכות פשטותה של האפליקציה היא מאוד אינטואיטיבית. דרכה ניתן לראות היסטוריה וסטטיסטיקות פעילויות, לשנות פרצוף לשעון מתוך ספריה מובנית (כרגע המבחר די מצומצם) ולראות תחזיות אישיות לזמני ריצה למרחקים שונים. כל המסכים בשעון ניתנים להגדרה דרך האפליקציה. הממשק מאוד נוח, יעיל ואינטואיטיבי. כך נראים מסכי הגדרת שדות הנתונים בשעון לכל סוג פעילות:

שעון ספורטלאחר מספר פעילויות ריצה (שהוקלטו במצב Run) וצבירת מספיק נתונים סטטיסטיים, נפתחים נתוני EvoLab של קורוס בהם מקבלים תחזיות אישיות לקצבים וזמנים למרחקים שונים, רמת הכושר הנוכחית, רמת עומס האימונים ועוד.

ניתוח נתוני שינה

Vertix 2 יכול לבצע ניטור שינה במידה ועונדים אותו במשך כל הלילה. בנימה אישית אציין שלישון עם שעון בגודל של ה-Vertix 2 זה לא משהו שהיה עולה בראשי אלמלא הסקירה, אבל התפקיד מחייב. מכיוון שאין ברשותי מכשירים נוספים היכולים לאמת נתונים שנאספים ע”י Vertix 2, במשך כל הסקירה נאלצתי לישון עם שני שעונים – האחד הוא Garmin FR945 פרטי שלי והשני הוא Vertix 2. אינני טוען שהמדידה של גרמין טובה יותר או מדויקת יותר מזו של קורוס, אבל היא יכולה לשמש כייחוס ולתת אינדיקציות כלליות על הדיוק של קורוס.

לאחר מספר שבועות שבהן ישנתי עם שני השעונים והשוותי את תוצאות ניטור השינה שלהם הגעתי למסקנה כי ה-Vertix 2 לא מדייק במספר דברים. ראשית, במספר שעות השינה הכללי. הבאתי כאן לדוגמה נתוני שינה של יום טיפוסי אחד משני השעונים: הראשון הוא Vertix 2 והשני גרמין.

מעקב שינה

מעקב השינה של קורוס

שני השעונים רשמו שהלכתי לישון והתעוררתי יום למחרת בערך באותן שעות, אבל עד כאן הדמיון. כל שאר הנתונים שונים לגמרי, כולל אפילו מספר שעות השינה הכללי. במקרים חריגים יותר, כאשר נאלצתי לקום בלילה, קורוס לא היה “מחזיר אותי” לישון, אלא חשב שמאותו רגע הייתי ער, בעוד שגרמין כן קלט שחזרתי למיטה והמשיך לספור לי את שעות השינה. האלגוריתם של קורוס נראה רגיש יותר לתזוזות הגוף במהלך השינה ועדיין לא יודע להתחשב בהפסקות שינה יזומות באמצע הלילה (שירותים, ילדים וכו’), מה שמטיל ספק בדיוק ניטור שינה שהשעון נותן.

ניטור שינה

מעקב השינה של גרמין

תמיכה בעברית

לאחר מספר שנים ללא תמיכה בעברית, קורוס עמדה בהבטחות שלה וה- Vertix 2 תומך בעברית. לא מדובר על תמיכה בעברית כשפת הממשק, אלא תמיכה בהצגת תוכן הודעות, מיילים, הודעות לוח שנה ופרטי אנשי קשר. לא הכל עובד חלק. במידה ומדובר בהודעות קצרות או שמות קצרים של אנשי קשר שנכנסים לשורה אחת על צג השעון – הכל מוצג תקין. במידה ומדובר בטקסט ארוך יותר התצוגה משתבשת ויוצאת “שבורה”. האפליקציה של קורוס אינה תומכת בעברית.

לקראת סיום הסקירה התקבלה גרסת קושחה חדשה דרך האפליקציה ועדכנתי איתה את השעון. כפי שהובטח, הגרסה החדשה אכן פתרה את בעיית התצוגה השבורה של הודעות בעברית, אבל דברים שקשורים באפליקציה עדיין לא תומכים בעברית כרגע. המשמעות המעשית של זה היא ששמות מסלולים, תוכניות אימון או דברים אחרים שהשעון מקבל מהאפליקציה עדיין לא יוצגו נכון בעברית.

תצוגה ומסך

גודל המסך בשעון הוא 1.4 אינץ’ והוא הגדול מבין כל דגמי קורוס. כפי שציינתי בתחילת הסקירה, בחלק ממצבי עבודה המסך הופך למסך מגע ומאפשר מעבר בין הנתונים בהחלקת אצבע עליו כלפי מעלה ומטה. בעיניי זה שילוב נהדר בין כל העולמות שמאפשר יותר גמישות ופחות מאמץ בהצגת נתוני פעילות בזמן הפעילות. למרות שלפעמים, כאשר האצבעות רטובות, המגע במסך לא עובד ואז ניתן עדיין להשתמש בכפתור גלילה, או לנגב את האצבע הרטובה על הבגדים ולנסות שוב.

הזכוכית של Vertix 2 היא זכוכית ספיר והיא שקועה במקצת בתוך מסגרת טיטניום על מנת למנוע פגיעות בנפילות שטוחות או התקלויות אחרות על הצג. מאוד חכם ופרקטי. תצוגת המסך מאוד ברורה וגדולה בזכות הגודל של השעון. אוהבי המספרים בעלי ראיה טובה יכולים לבחור ולהגדיר עד 8 שדות נתונים שיוצגו על מסך אחד בזמן פעילות. באור שמש ישירה המסך עדיין נשאר ברור וקריא, מה שאי אפשר להגיד עליו בחושך. פונטים קטנים ודקים וקונטרסט יחסית נמוך יקשו להבחין בחלק מהתצוגות על השעון בלילה. תאורת מסך לא חזקה במיוחד לא עוזרת גם ומורידה מהציון במקצת.

מדידת דופק

מדידת דופק משורש כף היד הוא נושא מורכב ולא תמיד התוצאות המתקבלות ממנה משביעות רצון. Vertix 2 משתמש בחיישן דופק שנמצא גם בדגמים אחרים של החברה. הוא מורכב מ- 3 לדים וחיישן.

מדידת דופק מובנית

כמו בסקירות אחרות, גם כאן השתמשתי ב-Garmin FR 945 עם רצועת דופק חיצונית HRM Run ועשיתי מספר אימוני אינטרוולים מבוססי דופק על מנת להשוות. באופן כללי, הדיוק של רצועות עדיף על הסנסורים האופטיים, ומה שנשאר לבדוק הוא עד כמה קרובה תהיה התוצאה של קורוס. בכוונה בחרתי באינטרוולים ארוכים על מנת לבדוק האם המדידה מתייצבת ועד כמה היא מדוייקת. לאורך כמה אימונים במבחן התוצאה Vertix 2 מאוד אכזב ומדידת הדופק שלו הייתה מאוד לא מדויקת. היא עקבה אחרי המגמה הכללית, אבל האלגוריתם של קורוס “החליק” את המדידות והתוצאה מראה את זה בבירור: למעלה – קורוס, למטה – גרמין עם רצועת דופק.

 

גם מדידות השוואתיות של גרמין ללא רצועת הדופק באימונים רגילים הניבו תוצאות דומות, אם כי פחות מובחנות. לאחר כמה שבועות של אימונים מגוונים כמעט כל יום (ריצות כביש, ריצות שטח, רכיבות שטח ואימוני קרוספיט) המסקנה שלי היא שמדידת הדופק של Vertix 2 לא אמינה מספיק לבסס עליה אימונים או לסמוך על חישובים מבוססי דופק שהשעון נותן. חישובי הספק בריצה, VO2max, עומס אימונים, זמן התאוששות וסטטיסטיקות רבות נוספות הן מבוססי דופק ונכון להיום הדיוק שלהם ב-Vertix 2 בספק. במידה ומדובר באלגוריתם מיצוע במדידת דופק – החברה תוכל לשפר את זה בהמשך, אבל נכון לגרסת הקושחה שנבחנה בסקירה השעון עדיין לא שם.

גרסת הקושחה שפתרה את בעיית העברית הייתה אמורה גם לשפר את אלגוריתם מדידת הדופק (לפי release notes). לאחר העדכון עשיתי עוד ריצת אינטרוולים לבדיקה מול רצועת הדופק. למרות שהתוצאות שהציג קורוס השתפרו במקצת, עדיין קיימת סטיה וחוסר דיוק מאוד גדולים ו- Vertix 2 עדיין לא שם. להלן תוצאות ההשוואה של Vertix 2 עם קושחה חדשה (למעלה) עם דגימת רצועת דופק (למטה). מעבר לסטיה די גדולה ב-15-20 דקות ראשונות, Vertix 2 “החליק” את רוב האינטרוולים בסוף האימון וכמעט העלים את שינויי הדופק בהם.

מדידת הספק בריצה

עוד פונקציה שיש ב- Vertix 2, שלא תמצאו בהרבה שעוני ריצה של חברות אחרות היא מדידת הספק בפעילויות ריצה. כל שעוני קורוס תומכים בזה. מדובר בתוצאה חישובית שמתחשבת בדופק, שיפוע המסלול ומהירות הריצה. החישוב גם משקלל את הנתונים של הרץ כמו גובה, גיל, משקל וכו’. נכון לגרסת הקושחה שנבדקה, דיוק מדידת הדופק של Vertix 2 מוטל בספק ולכן גם תוצאת חישוב ההספק לא תהיה מדויקת. משום שדופק הוא רק אחד הפרמטרים לחישוב ההספק והשפעתו על התוצאה הסופית מוגבלת, עדיין אפשר להשתמש בנתון ההספק, אם כי בערבון מוגבל.

כך נראה גרף הספק שנמדד במהלך ריצת שבילים באפליקצית קורוס:

מדידת הספק קורוס

מפות וניווט

עד להשקת Vertix 2 הייתה זו גרמין על שלל דגמיה ששלטה בבלעדיות בזירת שעוני ספורט עם מפות offline שניתן להתקין בשעון. קורוס למעשה שברה את המונופול של גרמין וכפי שציינתי בתחילת הסקירה, נותנת אפשרות להתקנה עצמית של מפות. כרגע האפשרות הזו פתוחה רק ל- Vertix 2, אך לטענת החברה היא תהיה זמינה גם לדגם הקודם של Vertix וגם ל- APEX Pro עד לסוף השנה. 

המפות הן מפות OSM דלות פרטים ומקומפלות במיוחד עבור פורמט של קורוס. ישנן 3 תצוגות אפשריות שלהן בשעון:

  • מפות טופוגרפיות
  • מפות רגילות
  • שילוב בין השניים הראשונים

רזולוציית קווי גובה במפות טופוגרפיות של קורוס היא כ- 100 מ’ (לעומת 10 מ’ בגרמין) וכמות הפרטים שניתן לקבל מהם היא מאוד דלה. אין שמות של רחובות ומקומות ולא של דברים אחרים, רק קווי מתאר כלליים עם גבולות של אזורים עירוניים, מיוערים או ימיים. גם כאן השוותי את המפות לאלו של גרמין ואתן לתמונות לדבר בעד עצמם. גילוי נאות – המפות של גרמין שבתמונות הן מפות שנרכשו בעלות של כ- 50 ש”ח מאתר בריטי ולא המפות המקוריות שבאו עם השעון. נכון להיום אין אפשרות לרכוש או להתקין מפות אחרות לשעוני קורוס, אלא רק את המפות מאתר של החברה.

להלן לדוגמא הבדלים של המפות בשטח עירוני:

קורוס או גרמין

למרות מיעוט הפרטים המופיעים במפות של Vertix 2, הניווט איתו מאוד נוח. ניתן לבצע zoom בעזרת כפתור הגלילה ולגרור את המפה בעזרת החלקת אצבע על המסך. בחלק מתוואי השטח בהם השתמשתי בניווט עם Vertix 2 הצבעים של קווי מתאר על המפה היו מאוד קרובים לזה של קו המסלול – כמו בתמונת דוגמא למעלה. ניגודיות חלשה של פרטי המפה בכלל וקו המסלול בפרט לא הייתה מספיק מובחנת במבט חטוף על השעון תוך כדי פעילות וזה הקשה על הניווט. בהרמת יד, על מנת להביט אל צג השעון, לוקח לו מספר שניות עד שהוא מיישר ומצפין את המפה וצריך להתרגל לזה.

לא ניתן ליצור מסלולים באפליקציה של קורוס ועל מנת להוריד מסלול לשעון חייבים להשתמש באפליקציות או תוכנות צד שלישי. לאחר יצירת המסלול (בפורמט gpx) מורידים אותו לטלפון ואז פותחים בעזרת האפליקציה של קורוס. לאחר שהמסלול עלה לספריית המסלולים באפליקציה ניתן להוריד אותו לשעון. השעון יכול לשמור עד 10 מסלולים.

דוגמא נוספת של מפות שטח מחוץ לעיר (אזור סינגל ענבה ביער בן שמן):

קורוס לעומת גרמין

דיוק מדידת גובה ו-GPS

דגם Vertix 2 משתמש בטכנולוגיה שהייתה עד עכשיו מנת חלקם של מכשירי ניווט צבאיים או מוטסים. מקלט GPS של השעון יכול לעבוד במקביל עם כל 5 מערכות לווינים בו זמנית: GPS, GLONASS, Galileo, Beidou QZSS. מערכת QZSS נכון להיום פחות רלוונטית לאזור ישראל. זה משאיר למשתמש ישראלי 4 מערכות לווינים שנדגמות בו זמנית ע”י השעון. מאוד מרשים. בנוסף לכך, Vertix 2 משתמש בטכנולוגיית Dual Frequency שיכולה לשפר משמעותית את דיוק המדידה במקומות אורבניים עם בניינים גבוהים, בשטח מיוער עם עצים גבוהים ובקניונים עמוקים בהם אין קו ראיה ישיר לשמיים.

השעון מאפשר 4 אופציות לבחירה:

  • UltraMax GPS
  • סטנדרט (GPS / QZSS)
  • כל מערכות הלווינים (Beidou, Galileo, GLONASS, GPS, QZSS)
  • כל מערכות הלווינים + Dual Frequency

החברה ממליצה להשתמש באופציה של כל מערכות הלווינים כסטנדרט, מה שעדיין נותן זמן סוללה מאוד מרשים של 90 שעות. במהלך המבחן לא ניסיתי את שתי האופציות הראשונות, כי עם זמן סוללה כל כך גדול אין טעם להתפשר על דיוק מדידת GPS. השוואה בוצעה עם הקלטה של Garmin FR945 שהיה על GPS+Galileo בלבד.

להלן דוגמה של הקלטת ריצה ביער אשתאול (אדום – Vertix 2, חום – FR945) שבה הנתונים כמעט זהים. גם גרף הגבהים יצא כמעט זהה, למעט הפרש קבוע של כ-15 מ’ שנשמר לאורך כל המסלול.

יער אשתאול

מבחינת מספרים על המסלול הזה המדידות יצאו:

  • קורוס (אדום) – 18.85 ק”מ עם 411 מ’ טיפוס מצטבר
  • גרמין (חום) – 18.78 ק”מ עם 406 מ’ טיפוס מצטבר

מדידת גובה

במבחן גובה שלילי של ים המלח על מסלול מאוד קניוני של נחל רום (אזור מלונות ים המלח) כבר ניתן לראות שמדידות גרמין “מזגזגות” בעת הימצאות בתוך מעוקים / שטח קניוני, בעוד שמדידה של קורוס מאוד עקבית ו”חלקה”. לא ניתן לקבוע האם מדובר באלגוריתם “החלקת מדידות”, מיצוע או דיוק בזכות שימוש בכל מערכות הלווינים של Vertix 2, אבל זה מאוד עקבי לאורך כל המסלול (ורוד – FR945, ירוק – Vertix 2). מדידת גובה של Vertix 2 אמורה להתבצע ע”י חיישן לחץ אוויר ברומטרי שכוייל בתחילת השימוש לפי לווינים (מומלץ לבצע מדי פעם בכל השעונים המשתמשים בחיישן ברומטרי). למרות סטיית גובה קבועה של כ- 50-80 מטר של Vertix 2, מדידת הגובה שלו מאוד עקבית ודי מדוייקת. ניתן לראות שגרמין ממש לא דייק וגם הסטיה שלו לא הייתה קבועה, אלא השתנתה על פני כל המסלול.

ריצת שטח

מבחינת מספרים על המסלול הזה המדידות יצאו:

  • קורוס (ירוק) – 20.57 ק”מ עם 484 מ’ טיפוס מצטבר
  • גרמין (ורוד) – 20.84 ק”מ עם 390 מ’ טיפוס מצטבר

מדידת גובה של שעון קורוס

במבחן התוצאה של דיוק הן של גובה והן של מיקום ומרחק Vertix 2 התגלה כמאוד מדויק, במיוחד במקומות עם קליטת לווינים מוגבלת (אזורים מיוערים עם עצים גבוהים, שטחים אורבניים עם בניינים גבוהים ומעוקים/קניונים עמוקים).

שעון קורוס

נגן מוזיקה בשעון קורוס

Vertix 2 הוא הראשון מבין כל שעוני החברה שתומך במוזיקה. כרגע השעון רק מקבל קבצי mp3 שניתן להוריד אליו ממחשב ולשלוט באוזניות BT. נכון להיום אין תמיכה בשירותי סטרימינג של מוזיקה ומפאת גודלה הקטן של קורוס, קיים קושי לקבל כזו. בשעון ישנה תמיכה ב- WiFi שלפי טענת היבואן ישמש בעתיד כחיבור לרשת על מנת לתמוך בספקי שירות סטרימינג של מוזיקה במידה ויהיה.

שחיה במים פתוחים

על מנת לבדוק את דיוקו של Vertix 2 במים פתוחים, העמדנו אותו למבחן מול חופי עכו. ההשוואה בוצעה מול דגם Polar VantageV. התוצאה מדברת בעד עצמה. ירוק – הקלטת פולאר, כחול – קורוס. בגלל בעיות קליטה הקו של פולאר מאוד מזגזג ורגע לפני הפניה חזרה מאבד קליטה לגמרי ומתאושש רק אחרי כמה עשרות מטרים. באותו זמן המידות של קורוס מאוד עקביות ומדוייקות.

המרחקים שנמדדו הם:

  • פולאר – 2.204 מ’
  • קורוס – 1.837 מ’

שחיה עם שעון

סוללה

אחד הפרמטרים בהם תמיד הצטיינו כל שעוני קורוס הוא זמן עבודת השעון על טעינה מלאה. ב- Vertix 2 קורוס לקחו את זה ממש לקצה וזמני סוללה שלו הם לא משהו שתראו בשום מפרט של אף שעון בקטגוריה שלו. מדובר באחד הפרמטרים החשובים בשעון עבור ספורטאי endurance ורצים למרחקים ארוכים. לא חייבים לוותר על שום דבר ולנתק פונקציות (BT, ניווט עם מפות על הצג, דגימת דופק, תאורת מסך וכו’) על מנת “לשרוד” אירוע סיבולת על אותה טעינה בשעון.

כבל הטעינה וצורת חיבורו לשעון מאוד מזכירים את אלה של סדרת הפניקס של גרמין, רק עם 3 פיני חיבור ולא ארבעה.

לפי מפרט השעון זמן הסוללה הוא:

  • 240 שעות עם UltraMax GPS
  • 140 שעות עם GPS בלבד
  • 90 שעות עם כל 5 מערכות לווינים
  • 50 שעות עם כל 5 מערכות לווינים ושימוש ב- dual frequency

על מנת רק לתת המחשה על מה מדובר אומר שהייתי צריך להטעין את הגרמין שלי כ- 9 פעמים בזמן ש- Vertix 2 עדיין היה על אותה טעינה! עד שהייתי צריך להטעין את Vertix 2 כבר הספקתי לשכוח איפה השארתי את כבל הטעינה שלו בפעם הקודמת.

מי הוא קהל היעד של Vertix 2

בלי להגביל את מי שסתם בא לו להתפנק לקנות שעון ספורט יוקרתי, אני חושב שיש קהל יעד שעשוי ליהנות ממנו מאוד ולהפיק את מירב התועלת ממה שהוא יכול לתת. בעיניי אלה כל ספורטאי הסיבולת, מטפסי הרים, רצי אולטרה, מטיילי טרקים ארוכים במקומות לא נגישים, אנשי ברזל, טריאתלטים וסתם הרפתקנים. עם תג מחיר לצרכן של כ- 3,200 ש”ח הוא לא יקרוץ למוגבלי תקציב, אבל מי שיחליט להשקיע בעצמו עם Vertix 2 לא יצטער על כך. מדובר במוצר מאוד איכותי, עמיד ויפה וגם בחברה שלא שוקטת על שמריה ונמצאת בחזית התחרות על ידו של ספורטאי-הרפתקן.

הצטרפו לערוץ הטלגרם של אאוטפאנל

מתחרים

למרות שהסקירה לא עסקה בצורה ישירה בהשוואות של Vertix 2 מול שעוני מתחרים, קורוס לא יצאה איתו לשוק בחלל ריק. ברוב הפרמטרים Vertix 2 גובר על רוב המתחרים שקיימים היום בשוק ולמעשה המתחרה היחידה שנשארת מולו היא גרמין. קשה עד בלתי אפשרי להתעלם מהדמיון החיצוני הבולט בין Vertix 2 ל- Garmin Fenix 6X PRO Sapphire. המחירים של גרמין בארץ עדיין יותר יקרים מאלה של חו”ל, מה שמייצר פער של כמה מאות שקלים לטובת קורוס וכאן חייבים לבחון לא רק את השעון עצמו, אלא גם את כל האקו-סיסטם. משתמשי גרמין מקבלים את הכל מהחברה ומדובר למעשה ב- One Stop Shop. נוסף על כך, גרמין פתוחה לאפליקציות צד שלישי וניתן להתקין בשעון דברים שלא פותחו ע”י גרמין עצמה.

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

האקו-סיסטם של קורוס הוא יותר קטן ומצומצם והחברה נכון להיום לא מאפשרת התקנה על השעונים שלה דברים שלא פותחו על ידה. גודלה הקטן של קורוס מקשה עליה להתקבל למועדון היוקרתי של חברות המאפשרות להשתמש בשעון שלהם גם כאמצעי תשלום ( כמו google wallet, garmin pay, apple pay) או להתחבר לשירותי סטרימינג של מוזיקה.

למרות החסרונות, Vertix 2 נמצא בקטגוריה בפני עצמו בכל מה שקשור לזמן סוללה ואינטואיטיביות של ממשק משתמש. חומרתית הוא מוכן להרבה יותר ממה שהוא יכול לתת כרגע וזה רק עניין של זמן עד שכל הדברים הקטנים ילוטשו בתוכנה. 

מאת: ודים לינצקי