בגרמין, בסדרת ה-Fenix 8 (פניקס) החדשה, יצרו “מכשיר על” הכולל כל פונקציה שהמשתמש יכול לחלום עליה. החל מפנס ורמקול, דרך מסך אמולד מרהיב ועד זמן סוללה ארוך. השעון מציע גם שימוש כמחשבון צלילה ואפשרויות ניווט מתקדמות. נדב באנדל, בעליו הגאה של Fenix 7, קיבל מאיתנו את ה-Fenix 8 כדי להכריע: האם כדאי לשדרג?
האם הקפיצה הלא-כל-כך-גדולה מהדגם הקודם (7x pro) שווה את הקפיצה במחיר? קיבלתי את דגם ה- Amoled בקוטר 47 מ”מ למבחן, והתוצאות לפניכם.
מעל 15,000 חברים כבר נרשמו פה – קבלו גם את הכתבות למייל:
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
מאשר משלוח פרסום ועדכונים
הכל החל בחמש… Fenix סדרה 5, ליתר דיוק.
אם אני צריך להצביע על הזמן המדויק, הניצוץ כנראה התחיל אי שם סביב 2010 עם ה-Forerunner 310XT הזכור לטוב, עם המסך הענק, והשדרוגים לאחר מכן לסדרת ה-Fenix. רוב חיי השתמשתי בשעונים של גרמין, למעט גיחה קצרה לניסיון עם שעונים של חברות מתחרות (סונטו ופולר). כך למדתי להכיר ולאהוב את המבנה, סדר הכפתורים, צורת המסכים, האפליקציה ואפילו את הבאגים שהופיעו מדי פעם. ההשקות של שעוני גרמין חדשים תמיד לוּוּ בהתרגשות מצד הקהילה, במקביל לניסיונות לעמוד בקצב מצד המתחרים. עם השנים, ובדומה להרבה טכנולוגיות אחרות בשוק שמתעדכנות כמעט מדי שנה, נראה היה שכמות החידושים במכשירי הקצה הולכת ומצטמצמת, והתחושה ש”אין יותר מה לחדש” תקפה גם לתחום שעוני הספורט. זה היה אולי נכון, עד עכשיו.
סדרת 8 החדשה של גרמין
גרמין הלכו על כל הקופה כשהשיקו לא פחות מחמישה מכשירים בסדרה: שלושה בעלי מסך AMOLED בגדלים 43, 47 ו-51 מ”מ, ושניים בעלי יכולת טעינה סולרית בגדלים 47 ו-51 מ”מ. כשלוקחים בחשבון את מגוון הצבעים, מגיעים כבר לעשרה מכשירים שונים! גרמין גם ביטלו את סדרת ה-Epix, שהתמזגה כעת עם סדרת ה-Fenix, שכוללת את אחד המאפיינים הכי בולטים שלה – מסך AMOLED.
במקביל להשקה של סדרת ה-Fenix, הושק גם ה-Enduro 3 החדש, הכולל חיי סוללה ארוכים במיוחד ויכולות ניווט משופרות. אבל אין ספק שכבר חודשיים, מאז ההשקה, ה-F8 גונב את ההצגה בכל הקשור ליכולות, נראות, ביצועים ואהבת הקהל.
בחירה בין טוב לטוב יותר
כאמור, סדרה 8 כוללת חמישה מכשירים, חלקם בעלי מסך AMOLED וחלקם בעלי זכוכית ספיר שמאפשרת טעינה סולארית, מכיוון שאין אפשרות לשלב טעינה סולארית עם מסך AMOLED. הדגם שבחנו, בקוטר 47 מ”מ עם מסך AMOLED, מצויד במסך זהה לדגם בקוטר 51 מ”מ, כשההבדל היחיד הוא החלק החיצוני וגודל האריזה. הגוף הגדול של דגם ה-51 מ”מ מאפשר להטמיע סוללה גדולה יותר, מה שמספק לשעון זמן עבודה כמעט כפול – במחיר של גודל ומשקל גבוהים יותר. בסופו של יום, תצטרכו לזכור איפה הנחתם את המטען בפעם האחרונה, כי בכל הדגמים מדובר בזמני עבודה שנעים בין עשרות שעות, תלוי בקונפיגורציית הלוויינים, שימוש במוזיקה, מדידת דופק, בהירות מסך וחיבור אביזרים נילווים.
כדאי להצטרף לערוץ הווצאפ של אאוטפאנל: לקבוצה השקטה
Garmin Fenix 8 Amoled 47mm – תעודת זהות
גרמין השיקו בישראל את ה Fenix בסוף אוגוסט 2024 – להכרזה ופירוט כל החדשות על השעון. לרכישת שעון באחריות היבואן: בחנות RUNPANEL לחצו פה.
- גודל – 47 x 47 x 13.8 מ”מ
- משקל – 80 גרם
- מסך – AMOLED בגודל 1.3 אינטש, מסך מגע, ברזולוציה של 454×454 פיקסלים. ציפוי מסוג Gorilla Glass 3
- מערכות לווין וניווט – צ’יפ של Airoha (זהה לדגמי Fenix 7 / Epix 2 ומעלה) כולל חיישנים למספר מערכות ניווט: GPS ,GLONASS, GALILEO, כולל אופציה של Multi-band. תכונת SatIQ – מאפשרת לבחור את מערכת הניווט הטובה ביותר לפי מיקום השעון
- תשלום – עם Garmin Pay (בכרטיסים נתמכים בלבד)
- יכולות צלילה ועמידות במים – אטימות למים עד 10 אטמוספרות, כפתורים עמידים לחדירת נוזלים, כיסוי מגן ממתכת לברומטר ולרמקול
- מד דופק אופטי – ELEVATE דור 5 (זהה לחיישן בסדרת Fenix 7pro ו-Epix 2 pro). היכולת למדוד אק”ג זמינה בינתיים רק בארה”ב
- חיי סוללה – מצב שעון חכם: עד 16 ימים (עד 7 ימים במצב Always on). במצב GPS בלבד: עד 47 שעות (עד 37 שעות במצב Always on). בהפעלת כל המערכות עם Multi-band on: עד 35 שעות (עד 30 שעות במצב Always on). חיי הסוללה צפויים להיות נמוכים יותר כאשר משתמשים בשעון עם מערכות GPS רבות יותר, שימוש במוזיקה, בהירות מסך גבוהה וכו’.
- זיכרון – 32 ג’יגה (משולב להיסטורית אימונים ומוזיקה)
- רמקול ומיקרופון – מאפשרים קבלת התראות קוליות וביצוע שיחות טלפון (בדומה לסדרת Venu 2 plus ומעלה)
- שיתוף מסלול בזמן אמת (בדומה תכונה במחשבון הרכיבה Edge 1050 החדש)
תכונות בולטות נוספות:
- ציון סיבולת – הערכת היכולת האירובית באמצעות VO2max ועומס אימונים
- חיזוי זמן מירוץ – חיזוי זמן הריצה למרחקי מירוץ מקובלים (5/10/21 ק”מ, מרתון)
- ClimbPro – קבלת מידע על העליה הנוכחית והעליות הבאות במסלול הנטען לשעון (ריצה ורכיבה)
- PacePro – קביעת אסטרטגיית מירוץ מבוססת קצב
- אימונים מונפשים על מסך השעון – עבור אימוני קרדיו, כוח, יוגה ופילאטיס
- מדדי בריאות ואימון – מוכנות לאימון, Garmin coach, ניתוח שינה, ניתוח HRV, רמות stress
- מדדי רכיבת שטח – מדד זרימה (flow), מדד קושי המסלול (grit), זמן ומרחק קפיצות
- צבעים: שחור, אך זמין גם בכתום (גרסת זכוכית ספיר) וצהוב (גרסת Solar עם זכוכית ספיר)
- מחיר: 4,599 ש”ח. מחיר אילת – 3,931 ש”ח. אחריות יבואן רשמי לשנתיים (רונלייט)
כדאי להצטרף לערוץ הווצאפ של אאוטפאנל:
Fenix 8 AMOLED 47mm – אהבה ממגע ראשון?
אני בעלים של Fenix 7X כבר מספר שנים ואוהב אותו מאוד. לפני כן היו לי מספר דגמים אחרים של גרמין ושל חברות מתחרות, ולאחרונה אף קיבלתי למבחן את שעון הכניסה (המצוין!) Forerunner 165 music, שאהבתי מאוד. הפניקס 8 הוא עולם אחר, ישר מהקופסה: גדול, יוקרתי, עם גוף בשילוב טיטניום ופלדה ועם כפתורים גדולים (עוד עליהם – בהמשך). ההדלקה הראשונה שלו מרשימה בזכות המסך האיכותי, והוא נעים מאוד על היד במשקל של 80 גרם, 8 גרם פחות מהשעון שלי.
גודל השעון הכולל הוא 47 מ”מ, וכאן גרמין שדרגו כשהגדילו את גודל המסך ב-0.1 אינץ’ בכל השעונים בסדרה. זה אולי לא נשמע כמו הבדל משמעותי בשימוש יומיומי עם שעון אחד, אבל בהחלט מורגש כשמשווים שעון מסדרת ה-8 לשעון מסדרה ישנה יותר זה לצד זה. גם בהירות ואיכות המסך מרשימות מאוד, ויחד עם מסך המגע המשודרג, המכשיר נותן תחושה דומה יותר לטלפון חכם מאשר לשעון ספורט.
הדילמה: מסך AMOLED חדש או MIP קלאסי?
אחד הלבטים בעת בחירת שעון הוא סוג המסך שיגיע איתו. גרמין לא זנחו את מסך ה-MIP (Memory-in-Pixel ה”קלאסי”), ויחד עם מסך ה-AMOLED (Active-Matrix Organic Light-Emitting Diode), הם מציעים לאתלטים מגוון אפשרויות בהתאם לרצון, למטרות ו… למחיר שהם מוכנים לשלם.
מסכי AMOLED ידועים בצבעים מרהיבים עם גוון שחור עמוק, ויחד עם ויזואליזציה חדה הם נותנים חוויה חדשה במסכים קטנים ובתנאי תאורה חלשים. מצד שני, הם צורכים יותר חשמל (ולא ניתן לשלב בהם טכנולוגיה סולארית לטעינה מהשמש!) והם יכולים להיות קשים יותר לקריאה באור שמש בהיר. מסכי MIP, לעומת זאת, מצטיינים בקריאות תחת אור שמש ישיר וצורכים מעט מאוד חשמל, אך המחיר הוא מראה מאופק ופחות בולט בהשוואה ל-AMOLED.
יתרונות ה Amoled
הדגם שבחנתי, כאמור, מצויד במסך AMOLED חזק ברזולוציה של 454×454 פיקסלים, ומציע פתרון למספר בעיות. ראשית, מסך גדול וצבעוני עם ניגודיות גבוהה מאפשר לבעלי משקפיים לראות תווים קטנים ביתר נוחות. בתור מי שסובל מקוצר ראיה אך מרכיב משקפיים לעיתים נדירות, המסך המצוין עוזר לי לקלוט נתונים במבט חטוף, ללא צורך בקירוב היד לפנים.
יתרון נוסף הוא בזמן ניווט: אני אוהב לבנות או להוריד מסלולים ולעקוב אחריהם בשטח, ברגל או באופניים. בעוד שבריצה קל יותר להרים את היד לכיוון העיניים, ברכיבה לרוב זה לא אפשרי, וכשהשעון מקובע לכידון הוא רחוק יחסית, מה שמקשה לעקוב אחר המפה והוראות הניווט. המסך ב-F8, בדומה ל-Epix, עוזר מאוד. רק שימו לב: אם אתם מנווטים לעיתים תכופות, מומלץ לבחור בשעון עם מסך גדול, כלומר 51 מ”מ. לבסוף, מסך המגע המשודרג חוסך את ההקלקות הבלתי נגמרות בניסיון לנווט עם המפה בשעון, והמעבד החזק מאפשר טעינה מהירה של המפה גם במעבר מהיר בין אזורים. אומנם על הנייר המסך צורך יותר חשמל והסוללה לא נטענת בחשיפה לשמש, אך עם זמן סוללה של עשרות שעות בפעילות, הנתון הזה חסר משמעות לרוב המשתמשים. רק זכרו איפה הנחתם את כבל הטעינה שלכם, כי תשתמשו בו לעיתים רחוקות.
חובבי מסכי ה MIP מוחים על כבודם
היתרון של מסך MIP, מעבר לחיסכון בסוללה ויכולת טעינה סולארית בשולי המסך, הוא בחשיפה לשמש ישירה. בניגוד למסכי AMOLED, המסתמכים על פיקסלים מוארים מעצמם, מסכי MIP הם צגים מחזירי אור, כלומר הם משתמשים באור מהסביבה, כולל אור שמש, כדי לשפר את הנראות והחדות שלהם. כל אלה, בנוסף לגימור מט שממזער את בוהק השמש ושימוש בפונט דק יותר במסך ה-AMOLED, מספקים תצוגה מיטבית בתנאי אור חזק דווקא במסך הישן לכאורה.
באופן אישי, ואחרי ההתלהבות הראשונית, דווקא חסרו לי הפונטים בעברית והניגודיות הגבוהה של מסך ה-MIP, וכנראה שבעתיד אבחר דווקא בו. בדיעבד, אולי השוואה בין שני מסכים באותו גודל (51 מ”מ) בטכנולוגיה שונה הייתה גורמת לי להעדיף את מסך ה-AMOLED. בשורה התחתונה, ואולי מתוך הרגל בזמן ריצות המבחן, כשאני עונד שעון שונה על כל יד, העיניים שלי דווקא חיפשו את מסך ה-MIP הקלאסי של ה-F7 ולא את המסך הצבעוני של ה-F8.
מצטרפים לווצאפ של אאוטפאנל:
שינוי בחווית המשתמש – גרמין מעדכנים את מסכי הנתונים בשעון
הסידור המוכר של חמישה כפתורים קיים גם כאן, בשילוב עם מסך מגע שמגיב היטב. בעוד שהחומרה, או האריזה, כמעט זהה לדגמים הקודמים, הקושחה שונה: דפדוף למעלה או למטה לתפריטים מגלה שגרמין שינו את הסדר וחלק מהעיצוב של ה-Widgets. למרות שלוקח קצת זמן להתרגל לסידור החדש, הוא בהחלט מוכיח את עצמו בטווח הארוך מבחינת נוחות ונגישות.
השינוי בולט בעיקר למשתמשים ותיקים שמגיעים לסדרת ה-8 משעונים ישנים יותר. כך למשל, לחיצה על הכפתור הימני-עליון (התחלת פעילות) תפתח תפריט שונה לפני ההגעה לרשימת האימונים. בנוסף, רוב ה-widgets כוללים שינוי קל או הרחבות של המידע בלחיצת כפתור, כולל שימוש בגרפים צבעוניים, שמבחינה חזותית עוזרים מאוד להבנה של הנתונים.
הרצועה, בעובי 22 מ”מ (26 מ”מ בדגמי ה-51 מ”מ), בעלת קפיץ לשחרור מהיר, מוכרת מדגמים קודמים, רכה ונעימה, ומאפשרת הידוק על שורש כף היד בזמן אימון ללא רצועת דופק.
גם שעון צלילה
פתח החיישן בצד שמאל כולל כעת מגן מתכת חדש כחלק מהמיתוג של ה-F8 כמחשבון צלילה. כשמחברים אותו לאפליקציה, תתווסף אופציה חדשה בשם Garmin Dive לצורך מעקב אחר צלילות, ציוד, מפות ותמונות.
בהקשר הזה יש לציין שהכפתורים, למרות שנראים זהים, מרגישים מעט שונים בלחיצה – הסיבה לכך היא עיצוב חדש שמאפשר להם להיות אטומים לגמרי למים גם בזמן לחיצה כשהשעון נמצא בעומק של עד 100 מטרים, כיאה למחשבון צלילה. התכונה הזו נלקחה משעוני הצלילה של גרמין, בעיקר סדרת ה-Descent, אבל לרוב האתלטים התכונה הזו היא בבחינת nice to have יותר מאשר must, אלא אם כן אתם צוללים עם מיכלים וצריכים שעון שיבקר אתכם תוך כדי.
החלק האחורי של השעון כולל שני מרכיבים עיקריים: שקע הטעינה ומד הדופק. הראשון הוא סטנדרטי ומוכר מדגמים קודמים. השני, לעומת זאת, מעט גדול יותר מאשר בשעונים מסדרת F7 ומטה לאור השימוש במד אופטי מהדור החדש (עוד על כך בהמשך).
גם פנס לילה!
בחלק העליון של השעון מוטמע פנס בעל שתי יכולות תאורה, לבן ואדום, ולראשונה הפנס זמין בכל הדגמים בסדרה ולא רק בדגמים הגדולים והיקרים יותר, כמו בעבר. אני אוהב את הפנס והוא היה אחת הסיבות שהביאו אותי לקנות את השעון הגדול והיקר בסדרת ה-7. הוא כבר הוכיח את עצמו והציל אותי כמה פעמים במצבים בעיתיים, כמו לאבד אוזנייה בשלולית באמצע ריצת לילה או להתקע בלי נצנץ אחורי ברכיבת כביש לאחר השקיעה.
ביחס ל-F7x שלי (הגדול בסדרה בגודל 51 מ”מ), הפנס בשעון שבחנתי היה קטן יותר בהתאם לגוף הקטן יותר (47 מ”מ), אך חזק באותה מידה, כולל 3 עוצמות של תאורה לבנה ושל לד אדום בעוצמה אחת. שמחתי לראות שגרמין הקשיבו לקולות שעלו מהשטח והטמיעו את הפנס בכל המכשירים בסדרה, ואני מאמין שמהיום והלאה זה הולך להיות הסטנדרט.
מאמן אישי לאימוני כוח
זו אומנם לא תכונה חדשה או יחודית לסדרה 8 (קיימת גם בסדרה 7 ובחלק מדגמי Forerunner), אך היא מקבלת משנה רלוונטיות בשילוב המסך המעולה והנוח לצפייה. הגרמין שלכם יכול, מעבר להצעות לאימוני ריצה ורכיבה יומיים (Daily Suggestion) או במסגרת תוכנית אימונים, גם להדריך אתכם שלב אחר שלב באימונים שדורשים תבנית תנועה מיוחדת, כמו אימוני כוח בחדר כושר, יוגה ופילאטיס.
בחירה באחד האימונים האלה תפתח מסך עם דמות שתראה לכם את אופי התנועה שעליכם לבצע, והשעון ימשיך להדריך אתכם בהמשך התרגילים לאורך האימון. פיצ’ר מגניב, יעיל וחוסך זמן יקר עבור מי שלא רוצה לחפש ביוטיוב שמות של תרגילים או תנוחות שהוא לא מכיר.
האם חיישן הדופק החדש (ELEVATE 5) מדויק יותר?
מד דופק אופטי הוא מכשיר שקיים כבר עשרות שנים בעולם הרפואה, ופועל על ידי מדידת ההבדל בין אורך הגל שנשלח מהמכשיר לבין אורך הגל החוזר מכדוריות הדם בכלי הדם הקטנים הקרובים לעור. גרמין פיתחו טכנולוגיה שנועדה לסנן רעשי רקע ולספק קריאה מדויקת יותר. החיישן החדש פועל בשני תדרים: אחד מתאים לזמני מנוחה והשני לזמן פעילות. כך, שואפים בחברה לספק נתוני דופק מדויקים בכל שעות היממה, בלי קשר לעצימות הפעילות.
מד הדופק מהדור החדש, שהוצג לראשונה בדור הקודם של השעונים (F7 pro), כולל שדרוגים בכמה מובנים: ראשית, הוא גדול יותר, מה שמאפשר כיסוי עורי נרחב יותר ומדידת דופק מדויקת יותר. בנוסף, בזכות הגודל שלו, הוא כולל יותר נורות LED (אך אותו מספר של חיישנים).
בדקתי את המדידה האופטית בזמן ריצה, רכיבה, שחייה ואימוני כוח בחדר כושר. האם התרשמתי שהמדידה מדויקת יותר? התשובה היא חד משמעית: כן. לא רק שהתרשמתי שהמדידה מדויקת יותר (בהשוואה לדור הקודם בשעון שלי), הוא גם הגיב מהר יותר. בריצות נפח, שבהן הקפדתי לשמור על קצב וקאדנס יחסית קבועים בתוואי קל, הדופק בשני השעונים, כאמור בעלי חיישנים מדור שונה, היה כמעט זהה. ההבדל הגיע בריצות הקשות יותר, כמו ריצות עם שינוי תכוף בתוואי, או באימוני אינטרוולים. כאן, הדופק בשעון החדש השתנה מהר יותר גם בזמן האינטרוול וגם בזמן ההתאוששות. למרות שאחרי כחצי דקה שני השעונים נתנו ערך כמעט זהה, ניכר שה-F8 פועל טוב יותר בתחום הזה.
מדידת דופק ברכיבה
כאן בחנתי את ה-F8 עם מדידה אופטית מול ה-F7 עם רצועת דופק (Garmin HRM-Pro) ששימשה כבסיס להשוואה. באופן כללי, מדידה אופטית בזמן רכיבה היא קשה יותר, וזו הסיבה שאני אוהב להשתמש ברצועה בזמן רכיבות בחוץ או על טריינר.
ועדיין – התוצאות הפתיעו לטובה: ה-F8 היה, ברוב הזמן, בטווח של 1-3 פעימות מהדופק שנמדד ברצועה. בדוגמא הבאה, מרכיבת כביש של שעתיים וחצי עם כ-650 מטרים של עליה מצטברת, ניתן לראות שהדופק הממוצע שנמדד בשני המכשירים היה זהה (130), כשהדופק המקסימלי נמדד עם הבדל של 3 פעימות בלבד (159 ברצועה מול 162 בשעון).
באשר לשחייה, כאן השעון נבחן בשחייה בבריכה (לאור הגבלות פיקוד העורף בשחייה במים פתוחים באזור בצפון). הדופק במדידה אופטית היה זהה כמעט לחלוטין בשני המכשירים, אך הרגשתי שה-F8 מגיב מהר יותר, שוב, כאשר העצימות עולה או יורדת.
GPS וניווט
זה היה החלק הקשה ביותר במבחן, לאור המצב הביטחוני ומיסוך קליטת ה-GPS של הצבא באזור הצפון. למרות הכל השתדלתי לבחון את השעון בשעות שונות ובמקומות שונים, בתוואי שטח שונה כולל שטח פתוח, עם כיסוי עצים ובניינים, כדי לנסות ו”להרוויח” את אותם זמנים שבהם לא היו הפרעות בקליטת לוויינים ואפשר היה לבחון את ביצועי המכשיר באופן אובייקטיבי. באופן רשמי, גרמין מתחייבים על דיוק של עד 3 מטרים (GPS drift) ב-95% מהזמן. זה נתון מקובל כאשר מדברים על ניווט לשימוש אישי (לא צבאי או מקצועי). הוא מספיק בהחלט, וכמעט שאינו מורגש עבור האתלט הממוצע.
גרמין ביצעו מספר שדרוגים ביכולות הניווט של המכשירים שלהם בעשור האחרון, כשעברו מצ’יפ של MediaTek בפניקס 5 לצ’יפ של Sony בפניקס 6, לצ’יפ של Airoha בפניקס 7 ו-8, שגם אפשר להם לשלב יכולות של Multiband. לתחושתי האישית הקפיצה המשמעותית ביותר בדיוק היתה במעבר מהצ’יפים מהדור הישן לצ’יפ מהדור הנוכחי (F7 ומעלה), ולראיה – אם בעבר בתנועה איטית, כמו הליכה למשל, השעון היה מייצר קו בצורת זיג-זג שהיה מאריך את המרחק בצורה מלאכותית (בגלל GPS drift מוגזם), בשעונים החדשים התופעה הזו כבר לא קיימת.
כדי לבחון את ה-F8 הקפדתי להשתמש באותה קונפיגורציית GPS כמו ב-F7 שלי, לרוב All+multiband או Auto-select. אופציות ה-3D distance ו-3D speed דלקו בשני המכשירים, מה שאפשר מדידת מרחק וקצב תוך לקיחה בחשבון של השינוי בגובה המצטבר (אני ממליץ להשתמש בתכונה זו תמיד, היא עוזרת לדייק את המרחק והקצב במיוחד במסלולים שבהם יש שינוי גדול בגובה). בהשוואה של מדידת מרחק בין F7 ל-F8 כמעט ולא היו הבדלים, וזה דבר טוב.
במסלולים באורך ידוע, כמו סיבוב של 3.2 ק”מ בישוב, שני השעונים היו מדויקים עם הבדל של מטרים בודדים ביניהם לסירוגין – לחלוטין לא משהו שניתן להתחשב בו לטובה או לרעה. גם ברכיבה, שם המרחקים מוכרים אך מושפעים ממעבר בין נתיבים בעקיפה או בכיכרות (רכיבת כביש) או מעבר מכשולים טכניים (רכיבת שטח) כמעט ולא נרשם הבדל. עד כאן מצוין. ההבדל היחיד שכן שמתי לב אליו היה מדידת הגובה בסוף אימונים, ויצירת גרף הגובה באפליקציה לאחר מכן: אני לא יודע מה הסיבה, והאם זה קשור למגן החדש של חיישן הברומטר, אבל ה-F8 מייצר גרפי גובה, וכפועל יוצא גם מדידת גובה מצטבר, בצורה יוצאת מן הכלל. כמעט תמיד הגובה בתחילת האימון זהה לגובה בסוף האימון, מה שראיתי רק לעיתים נדירות בשעונים מסדרה 5,7. בדוגמא למטה ניתן לראות שבעוד ש-F7 היה כמעט מדויק, ה-F8 עשה עבודה טובה בהרבה, וקל להשוות זאת מכיוון שמדובר במסלול מרובה שיפועים בצורת הלוך-חזור. ניתן לראות שגובה ההתחלה וגובה הסיום ב-F8 היו זהים, וגם נקודת שיא הגובה במסלול, שאותה עברתי פעמיים, נמדדה זהה ב-F8 אבל לא ב-F7.
שליטה קולית דרך רמקול מובנה
ללא ספק, זוהי אחת התכונות המסקרנות ביותר, ומופיעה בשעון לראשונה בסדרה 8. לאחר דפדוף ל-Voice Command בתפריט תוכלו לתת לשעון פקודות קוליות כמו “show me the timer” או “start navigation” או “start running”, והשעון בדרך כלל יציית. האם זה פועל תמיד? לא. האם זה נוח? לא ברור, בעיקר כי אם כבר דפדפתם ל-Voice Command הייתם יכולים לבצע את הפעולה שרציתם מלכתחילה. האם זה יגרום לכם להיראות מוזרים באמצע קניון הומה אדם, כשאתם צועקים על השעון שלכם באנגלית כי הוא לא שמע אתכם בפעם הראשונה? אני לא אגלה לכם. בנוסף לשליטה הקולית תוכלו גם לקיים שיחות טלפון דרך השעון (בדומה ל-Venu 2 plus ומעלה) באיכות לא רעה, אלא אם כן אתם נמצאים בסביבה רועשת.
לבסוף, נקודה חשובה שיש לשים עליה דגש, והיא עניין יחודי לישראל וספציפי לגבי השימוש של רמקול מובנה בשעון במתקנים ביטחוניים. למרות שלא קרה לי, שמעתי לפחות משני חברים שהם סורבו להיכנס למתקנים או מפעלים מסוימים עם שעון חכם בעל יכולות הקלטה. אומנם התכונה פועלת רק כאשר מפעילים אותה אקטיבית דרך השעון, ובגרמין מתחייבים שהם לא עושים שימוש בקול שהוקלט בשום צורה, אך זו עדיין נקודת תורפה בתחום ביטחון המידע, והפרשות האחרונות רק מעצימות את השיח ותשומת הלב סביב הנושא הזה. קחו את זה לתשומת לבכם במידה ואתם עוסקים בתחום, ואולי שקלו לרכוש שעון מסדרה ישנה יותר.
לסיכום: הטוב מאוד הפך למצוין
סדרת 8 החדשה של גרמין היא הדובדבן של הקצפת במונחים של שעוני ספורט בעולם כיום. מדובר בסוס עבודה קשוח שעושה הכל מהכל. יש לו טכנולוגיה פורצת דרך, עיצוב יוקרתי ויכולות שנמצאים כמה צעדים לפני המתחרים. גרמין היא החברה המובילה בשוק הזה ללא עוררין, ומציבה את הסטנדרט בכל פעם מחדש.
עבורי, ועבור רוב המשתמשים כנראה, מדובר כמעט בטוח ב-overkill, אבל הרי מה זה משנה? אנחנו רוכשים טלפונים חכמים ומשתמשים באחוז קטן מהיכולות שבהם. אנחנו רצים עם נעלי ריצה שמשמשות אלופי עולם, ורוכבים על אופניים עם אבזור ורמות גימור של הטור דה פראנס, פשוט כי זה גורם לנו להרגיש טוב, ואולי על הדרך לגלח עוד כמה שניות מתוצאה שגם כך רחוקה מאוד מאיזשהו שיא.
בהקשר של פריט טכנולוגי שמשמש אותי באימונים כמו גם ביום-יום, וכאשר מדובר בהבדל של מאות עד אלפים בודדים של שקלים משעון ברמה נמוכה יותר עם פחות פונקציות, אני מעדיף להשקיע בפריט קצה בידיעה שהוא ישמש אותי שנים רבות. עם זאת, בעלי שעון מדור אחד או שניים אחורה (Fenix 7 / 7pro, Epix, Tactix או שעונים דומים אחרים) השדרוג אולי אינו הכרחי, אבל הוא כבר מדגדג באצבעות…
יתרונות בולטים
- זמן סוללה מרשים, גם בשימוש אינטנסיבי עם GPS ותצוגת Always on
- עיצוב יוקרתי ונוחות – שילוב של טיטניום, פלדה ורצועה נוחה, במשקל מופחת ביחס ל 7
- רב-שימושיות – מתאים למגוון רחב של פעילויות ספורט ויום-יום, עם הצגת ניתוח נתונים המתקדמת ביותר של גרמין
- מגוון רחב של מכשירים עם פונקציות זהות – אין צורך להתפשר אם יש לכם יד קטנה: מעכשיו, פנס ומסך AMOLED קיימים בכל הדגמים, כולל הקטן ביותר (43 מ”מ)
- מכשיר קצה מחברה מובילה, עם שירות ואחריות מצוינים
נקודות לשיפור
- מחיר גבוה – יחסית למתחרים ויחסית למחיר ההתחלתי של דגמים קודמים בזמן ההשקה
- השליטה הקולית – למרות שהיא חידוש, לא תמיד שימושית (לציין שגרמין מתכוונים להטמיע בה שיפורים בעדכוני תוכנה בעתיד)
- מגבלת טעינה סולארית – למעשה מדובר בבחירה בין טכנולוגיות: טעינה סולארית עם מסך MIP פשוט לעומת מסך AMOLED שנשען על טעינת שקע בלבד
מאת: נדב בנדל
תמונות: נדב בנדל, הודיה אלחנן
לרכישת שעון באחריות היבואן: בחנות RUNPANEL לחצו פה
כדאי להצטרף לערוץ הווצאפ של אאוטפאנל: