אתם מיטיבי לכת או מיטיבי לסת?  הפעם נפנה לקבוצה שמחפשת שילוב טעים בין אוכל טוב ומסלולי טיול קלילים יחסית. קבלו את ההמלצות של רתם אלינסון לקוראי אאוטפאנל-OUTPANEL לשילוב אוכל וטיול באזור אבו גוש: 

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

ההבדל בין מיטיבי לכת למיטיבי לסת

מי לא מכיר את החבר הזה שמשתף מסלולי טיול סופר אתגריים שביצע? שטיפס מתחתית ועד פסגת החרמון לפנות בוקר בקור מקפיא עצמות, או את החברה שטיילה את שביל סובב מכתש רמון עם קופסת טחינה ושלושה מלפפונים עבשים? אלו הם מיטיבי הלכת, שמעדיפים לגמוע קילומטראז’ ברגל, לעיתים באזורים מרוחקים ולא נגישים, עם מעט מאוד אוכל (כי כל הציוד על הגב).

מנגד, קיים סוג אחר של מטיילים – מיטיבי הלסת –  שהחוויה עבורם מורכבת ממסלול הטיול, ומאיזו מסעדה או מאפיה טובה בפתיחתו או בסיומו. השילוב בין קולינריה מקומית או אזורית לטיול בטבע היה פופולרי מאז ומתמיד, ומביני העניין תמיד יסיימו טיול באיזה חומוס טוב, או לחילופין, יקנו את החומוס טרם היציאה לטיול, ויאכלו אותו במעיין או במסלול הקרוב. בישראל, יש אזורי טיול פופולריים שבקרבתם פנינות קולינריות מובחרות. האזורים הללו כוללים מספר נקודות קולינריות שליקטנו עבורכם, וכן מסלולי טיול/אתרים בקרבתם. אתם מוזמנים לבנות לכם יום טיול אידיאלי, שישלב קולינריה עם טבע, בעזרת ההמלצות והמפות שבכתבה. 

אבו גוש

כותב הכתבה רותם אלינסון מדגים: מיטיבי לסת

סובב אבו-גוש

הכפר אבו גוש הממוקם בהרי ירושלים, בין שער הגיא לירושלים, מהווה מזה שנים רבות בירה קולינרית למיטיבי הלסת. הכפר כולל בתוכו פנינות קולינריות רבות, מעולם המאפים, המסעדות, ובעיקר חוויה נהדרת לחובבי המתוקים. חשוב לציין כי מלבד ההמלצות שלנו, ברחבי הכפר עוד מסעדות רבות, ואתם בהחלט מוזמנים לנסות אותן!

עקבו אחרינו בווצאפ (קב’ שקטה): הצטרפו לקבוצות אאוטפאנל
  1. מאפיית חובז: המאפייה כוללת מאפים סטנדרטים (בורקס, מתוקים, לחמניות), אך מעבר לכך, מאפים מיוחדים עם תבלינים מהשדה (למשל מלוחיה ומאפים עם זעתר טבעי). זהו מקום מושלם להצטיידות לפני הטיול, על מנת לאכול את המטעמים בטיול עצמו.
  2. המסעדה הלבנונית: מסעדה מזרחית נהדרת, עם חומוס טובה, לאבנה מעולה, בשרים למי שלא צמחוני, וסלטים מעולים. אפשר לשבת במסעדה, או לקחת אוכל ארוז מעמדת איסוף ייעודית. עדיף לא להגיע בשעות העומס (שישי-שבת בצהריים מאוד עמוס שם), אלא בקצוות של הים, או בשעות הצהריים בימי אמצע השבוע.

  3. אל יסמין: זו לא בדיוק מסעדה, אלא מקום שמוכר טחינה בייצור ביתי באבן ריחיים, חלבה נהדרת מכל מני סוגים, ומטעמים נוספים. מומלץ ביותר.
  4. ממתקי הכפר: ממתקיה נהדרת וותיקה, בה תוכלו למצוא כל מני מתוקים – כנאפה, בקלאוות, מעמולים ודומיהם. אפשר לשבת במקום, או לקנות ארוז לדרך. המלצה – אכילת כנאפה במעיין בהרי ירושלים, יחד עם קפה או תה, זו חוויה נהדרת!
אבו גוש

כנאפה בטבע – אחלה של הרגל. צילום: רתם אלינסון

שישה אתרי טיול מומלצים ליד אבו-גוש

אזור הרי ירושלים הוא מרחב הכולל בתוכו אתרי טבע, נוף ומורשת מדהימים ופופולריים, עם נגישות קרובה לרכב. המאפיינים הללו הופכים את האזור למתאים לקהל יעד רחב של מטיילים – רצי שטח, רוכבי אופניים, וכן משפחות ומטיילי הגיל השלישי. ריכזנו עבורכם את ששת האתרים המומלצים בקרבת כפר אבו גוש, אך אתם מוזמנים “לפתוח” מפה ולמצוא לכם אתרים נוספים/אחרים לביקור.

אבו גוש

טרסות חקלאיות בסטף. צילום: רתם אלינסון

  1. הסטף: אתר ביקור פופולרי ביותר, עם מעיינות, טרסות ושבילי טיול ברמות קושי שונות, עם נגישות קרובה לרכב. מוזמנים לקרוא עוד בכתבה קודמת
  2. גן לאומי עין חמד: אתר בתשלום בניהול רשות הטבע והגנים, הכולל מים, אזורים מוצלים ושרידים ארכיאולוגיים
  3. גן לאומי קסטל: אתר בתשלום בניהול רשות הטבע והגנים, הכולל שרידים ארכאולוגיים, וסיפורי מורשת קרב מקרבות 1948 
  4. גבעת הרדאר: נקודת תצפית מרשימה ואנדרטה בתחומי היישוב הר-אדר
  5. תל צובה: שרידי מבצר צלבני, ושרידים ארכיאולוגיים/היסטוריים מתקופות שונות, עם תצפיות נוף מרשימות. כניסה מתוך קיבוץ צובה
  6. עין למור (לימון): מעיין חמוד עם בריכה ומערת נביעה – נקודת פיקניק מושלמת על תוואי שביל ישראל. הכניסה מהכפר עין ראפה 

אזור אבו גוש והרי ירושלים

על גבי המפה מופיעות נקודות עניין משני סוגים: קולינריות (כתום), ואתרים טבע ונוף (ירוק):

לסיכום

הבאנו בפניכם ואל שולחנכם המלצה לטיולים קולינריים/נופיים באבו גוש ואזור ירושלים. כעת מלאו את הרכב בדלק, השאירו מקום בקיבה, וצאו להרכיב לכם יום טיול נהדר וטעים. בתיאבון. 

כתב וצילם: רֹתם אלינסון

אם אהבת את התוכן שלנו, שתף אותו לקבוצות הווצאפ והפייסבוק שלך – הנה פה במלבנים האלה: