חלק גדול מההנאה שבטיול וההנעה לטיול, הוא ציוד הטיולים. לכל טייל יש את פריטי הציוד שהוא מתחבר אליהם, קשור אליהם, והם מלווים אותו לאורך שנים רבות. בכתבה הזו, הפאנליסטים ישתפו כל אחד/ת בפריט ציוד אחד שהם אוהבים וממליצים עליו:
עקבו אחרינו בווצאפ (קב’ שקטה):
הכובע המושלם שמלווה אותי כבר שנים / רֹתם אלינסון
אחד מפריטי הלבוש החשובים בטיולים, במיוחד בארצנו השמשית הוא כובע. לאורך עשרות שנים של טיולים, חיפשתי את הכובע המושלם עבורי, ורק בשנת 2018 מצאתי אותו – כובע של חברת Sunday Afternoons מדגם Ultra Adventure. הוא ליווה אותי לאורך מאות טיולים, לבד ועם הילדים, בארץ ובחו״ל. התחברתי אליו משלוש סיבות עיקריות: יש לו שטח פנים גדול, ויכולת הצללה מעולה, מגן עורף, והמצחיה שלו מתקפלת. פיצ’רים בולטים נוספים הם רשת אוורור, רצועת הידוק היקף ראש מאחור, ושרוך תליה. למעוניינים: הכובע מגיע בשני היקפי ראש, ומומלץ למדוד טרם הקניה.
Nashville Packs Cutaway:הרבה מחיר ומעט נפח / אוהד פינקלשטיין
פריט הציוד האהוב עלי אמנם חייב אותי לאורח חיים סגפני מאוד במשך חמישה חודשים, אך התמורה שקיבלתי עבורו הייתה יוצאת מן הכלל בעיני. במהלך טרק ה-PCT השתמשתי בתיק 36 ליטר של חברת Nashville Packs. עבור מטייל השואף ללכת בסביבות 50 קילומטרים ליום הליכה, על תיק הגב שלו להיות מינימליסטי, עמיד ויעיל. התיק מתאפיין במבנה Frameless (חסר מערכת גב) שמאפשר את צמצום משקל התיק למינימום האפשרי תוך שמירת המשקל צמוד ככל הניתן לגב, מה שעבורי לפחות היה נוח וקל יותר מתיק מסורתי. רצועות התיק רחבות ודומות במבנהן לווסט ריצה למרחקים ארוכים. כך, יכול המטייל לאחסן חטיפים ומים בצורה נגישה שמונעת את הצורך בעצירות תכופות לתדלוק/שתיה. עמידות התיק הפתיעה אותי מאוד. לאורך שביל של 4200 ק״מ, נפתח לי תפר אחד בתיק ונהרסו שני מיתרי גומי שהחלפה שלהם עלתה $2 בחנות ציוד טיולים. בקיצור, מי ששוקל לוותר על הנוחות של מוצ׳ילה רגילה לטובת היעילות והמראה הגזעי של מטייל עם תיק קטן באופן אבסורדי, אני ממליץ לכם בחום לבדוק את האתר של Nashville Packs.
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
גזיית ג’טבוילר מינימו/ דימה רובינשטיין
ג’טבוילר הם יצרן ידוע עם מוניטין מעולה. הנקודות החזקות של מערכות הבישול שלהם – נוחות, קומפקטיות, מהירות. תכונות אלה בהחלט באות לידי ביטוי במערכת שרכשתי לפני זמן מה – ג’טבוילר מינימו. המערכת מורכבת מגזיה שמתברגת על בלון גז, מעמד מתקפל עבור הבלון, וסיר שמוצב על הגזיה בדרך שגורמת לניצול מירבי של החום. הסיר עטוף במעטפת בד שמונעת בריחת חום, וגם מאפשרת לגעת בסיר כמעט מיד עם הורדתו מהאש. בנוסף, יש לסיר ידיות מתקפלות נוחות. הסיר נסגר על ידי מכסה סיליקון, אשר משמש גם כמסננת. כל המרכיבים, כולל בלון גז, מאוחסנים בסיר, שהוא בתורו נכנס לתוך שקית נשיאה נוחה ונעימה לעין.
מהירות הבישול של המערכת מרשימה ביותר. סיר מלא, אשר מספיק בשביל לבשל ארוחה ל-2, או להכין קפה ל-5, רותח תוך 3 דקות. לאחר שהתרוקן, הסיר מתנקה בקלות, והוא ושאר המערכת מתקפלים למצב נסיעה במהירות. אם יש צורך להשתמש בסיר או קומקום שלא חלק מהמערכת, יש צורך להשתמש במתאם שגם הוא חלק מהערכה – כמובן, הגזיה פחות יעילה במצב זה כיוון שאחוז רב יותר מהחום בורח בהיעדר המערכת המתוחכמת של ג’טבוילר.
Beta AR Jacket Arc’teryx / שי יגל
מדובר בפריט הלבוש היקר ביותר בארון שלי, שזו כבר סיבה לחבב אותו. אני לא זוכר כבר בדיוק כמה הוא עלה כי עברו כבר משהו כמו 8 שנים מאז רכשתי אותו אי שם בחנות REI הענקית בסנטה מוניקה, רגע לפני שעליתי על טיסה לעיירה בולדר שבקולרדו ולסיבוב קשוח בהרים. החשש ממה שצפוי בבולדר פלוס קצת חוסר ברירה הביא אותי להחלטה של רגע לרכוש מעיל גורטקס במשהו כמו 500$. היום במבט לאחור זו הייתה אחת הקניות הכי טובות שעשיתי, כאמור עברו מאז 8 שנים, והמעיל מתפקד כאילו נקנה אתמול. יחד עברנו מאות ימים בשטח, מרוחות המדבר בחורף אל הרי ההימלאיה של הודו ונפאל, טיפוס קרח קשוח בנורווגיה וימי סקי מפנקים באיטליה, מהחרמון למון בלאן. הידיעה שלא משנה מה מזג האוויר, כמה חזק הגשם, כמה מצליפה הרוח או כמה כבד השלג רק תרים את הכובע ותסגור את הרוכסן עד הסוף ואתה מנותק מכל זה בעולם יבש ומוגן, שווה כמעט כל מחיר. במעיל יש איזון מדויק בין גמישות החומר ויכולת הנשימה שלו לבין היכולת שלו להגן מפני פגעי מזג האוויר. האיזון הזה הופך אותו שימושי במגוון רחב מאוד של פעילות ושל מצבי מזג אוויר. איזון שלא הצלחתי למצוא במעילים אחרים שהיו או כבדים ומסורבלים מדי או שלא הרגישו עמידים מספיק.
יתדות Groundhog של MSR / אריאל לסמן
כידוע כל שרשרת חזקה כמו החוליה החלשה ביותר שלה, ובמקרה של טיולים במדבר, מדובר ברוחות חזקות, גשמי זלעפות, טל, ומשטחי לינה סלעיים ונוראיים לשינה, מה שמחייב הקמת מחסה מושלם למי שלא רוצה להישאר ער כל הלילה בגלל אפקט מפרש של יריעת מחסה, או רטוב בגלל התעבות, טל או כניסת גשם דרך קפלים. די ברור שרוב מי שתכנן ציוד טיולים לא דמיין מקומות קשים כמו חניון לילה נחל חווה הזוועתי שכולו אבנים ורוחות זעף כל השנה, ולכן רוב היתדות לא בנויים למאות הקמות בשטח קשה. ההשקעה הכי קטנה וטובה למי שישן הרבה במדבר, בפרט בחניוני הלילה ההזויים בארץ, היא להעיף את היתדות המקוריים, ולהשקיע ביתדות אפטרמרקט. MSR Groundhog הן יתדות אלומיניום קשוחות, עם צורה פונקציונלית, ופס זוהר שמועיל כאשר חוזרים לאוהל אחרי וויסקי במדורה. הן נותנות תמורה יפה למחיר, ומסוגלות לעמוד בכל סוג תשתית שקיים בארץ, בלי להשבר (אם כי יש כאלה שיתעייפו ויתכופפו תחת המשימה ההרקוליאנית של הקמה בחניון נחל חווה).
תמיד יהיה לי חבל / דב טיבי
השנה 1979, יום שישי לקראת שקיעה. מיקי ואני יורדים מהאוטובוס על כביש 40, סמוך לבה”ד 1, נושאים תרמילים כבדים לקראת טיול רב יומי ארוך עד לעין יהב. אחרי כמה דקות של הליכה מאומצת על דרך עפר לכיוון גבי חווה, אנו מבחינים בג’יפ צבאי ולידו שתי בנות מנופפות לעזרה. התמונה מתבהרת במהירות, שני צעירים תקועים בשני שליש הגובה של גבעה טרשית מעוטרת במצוקים קטנים. לא יכולים להמשיך לעלות אך לא מעיזים לרדת. אחרי שיחת הרגעה קצרה, אני מוציא מהתרמיל חבל אישי…תמיד יהיה לי חבל. חבל עזר בקוטר 5 מ”מ מסיבים סינטטיים שזורים, באורך של כ 10 מטר היכול לשאת עומס מעל 500 קילוגרם ומשקלו כ 15 גרם למטר. מסלול עוקף קצר ואני נמצא מעל הצעירים, מעגן עצמי בין שני סלעים ומשלשל החבל כלפי מטה. בזה אחר זה אחזו הצעירים בחבל שהחזיר להם את הביטחון ותוך דקות מצאו עצמם על קרקע בטוחה. הבנות “זכו” בחבריהן בחזרה, אנחנו זכינו בחלה טרייה שהתאימה בול לארוחת ערב בגבים.
דצמבר 2022, שישה מטר על מצוק רופף, מעל תחתית נחל תקוע, אנו מרשים לעצמנו להשליך את חבילות הקרשים לתחתית הנחל, מפנים את הידיים לאחיזה בחבל הכפול. עוד כמה דקות של זהירות ותשומת לב ואנו מגיעים לקרקע ללינת הלילה השנייה בטיול חוצה מדבר יהודה. 43 שנים מפרידות בין שני האירועים, זה לא אותו החבל אלה לא אותם חברים. חבל אישי קל, חזק ואיכותי תמיד ימצא מקום של כבוד בתרמיל שלי גם אם לא מדובר בגלישת מצוקים, חקר מערות או טיפוס אתגרי. אף פעם לא תדע מתי ישמש אותך… ממש כמו תעודת ביטוח.
KTM Scarp – אופני ההרים שלי / גיא חלמיש
כדי להגיע אל האאוטדור צריך את הכלי שייקח אתכם לשם. הכלי העיקרי באאוטפאנל הם הרגליים, אצלי אלה אופני ההרים האהובים שלי: KTM scarp בעלי 100 מ”מ של שיכוך כפול. הם הכלי האולטימטיבי לטיולים אותו הכרתי לראשונה במבחן שערכתי להם בבייקפאנל. אל האאוטדור אני אוהב להגיע עד מאוד, אבל מה לעשות שהליכה משעממת אותי. אני פשוט לא מוצא עניין רב בללכת שעות ארוכות רק 15-20 ק”מ באותו הערוץ. מרגיש לי כאילו עמדתי במקום. האופניים לעומת זאת, לוקחים אותי למסע אמיתי ומשמעותי גם אם זה רק בחלון של 3 שעות. שיביאו אותי לכ 60 ק”מ בשטח. בחמש שעות אכסה מסלול של כ-100 ק”מ. מרחק וספיגת שטח שנותנים פרספקטיבה אמיתית ומשמעותית על מקום. עם אופני ההרים אני יכול לטעות בקלות מה שהופך אותם לכלי האקספלוריישן המושלם – להיכנס לאנשהו, לרכוב ולהגיע לדרך ללא מוצא. לעשות סיבוב ולחפש נתיב אחר, אז מה עם עברנו 10 ק”מ… יעילות העברת האנרגיה המושלמת של הכלי המושלם, הופכת את זה לכיף. עם האופניים יש גם רכיבות מובנות יותר באחד מהסינגלים בישראל. בהם אתרכז בתנועה זורמת, ריקוד גוף ומכונה.
מקלות הליכה Leki Neotrail FX.One Superlite / אליה זמור
קשה להמליץ על פריט אחד ספציפי, כי כל פעילות דורשת סט ציוד ייעודי. עם זאת, אני מוצא שישנם פריטים מסוימים שמלווים אותי לאורך כל השנה במגוון פעילויות, בין אם מדובר בטיפוס הרים, ריצת שטח או רחיפה. אחד מהם הוא מקלות ההליכה של לֶקי מודל ה Neotrail FX.One Superlite. הנה כמה סיבות מדוע:
- משקל: במשקל של 120 גרם בלבד, אלה המקלות הקלים ביותר בשוק כיום. בנוסף, הם מתקפלים לאורך נוח, מה שהופך אותם אידיאליים לטיסות.
- אחיזה: הידית עוצבה בפשטות, אך היא נוחה להפליא. כרית האחיזה הארוכה מאפשרת התאמה נוחה לטווח רחב של שיפועים, מה שמקל על תנועה בשטח משופע.
- עמידות: אני מתעלל במקלות האלה בצורה אינטנסיבית כבר למעלה משנתיים, והם עדיין במצב מצוין. הקרבון עמיד והטיפ נשאר יציב ואינו נשחק – אפילו לאחר שימוש ממושך ותדיר.
החיסרון היחיד שמצאתי הוא שאין להם הלבשה של מטריה לפעילות חורפית, מה שיכול להגביל את השימוש בתנאי שלג.
אוהל במשקל נוצה שהוא גם בית/ אריה פישלר
בתור טייל ששם לו למטרה להרחיב את מעגל המודעות ל״טיילות קלה״, כלומר טיילות מודרנית שלא נשענת מסורתית על ״איך שטיילנו פעם״, המפתח לחווית טיולים טובה בעיני הוא משקל קל על הגב. זה יכול לבוא משני מקורות – הראשון, לקחת פחות דברים והשני להשתמש במוצרים קלים, מה שמכונה מוצרי אולטראלייט לטיולים. גילוי נאות – אני נציג של מותג אמריקאי המתמחה בתחום. הוא אינו היחיד ויש מותגי בוטיק נהדרים בעולם הטיילות הקלה, אולם Gossamer Gear הם בהחלט אחד הותיקים.
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
מדובר על מותג שצמח מתוך אהבת טיולים וההבנה שלטייל עם פחות משקל על הגב מאפשר יותר. לא סתם הסיסמה של Gossamer Gear היא: Take less do more. יתכן ואיני אובייקטיבי לחלוטין, אולם כנציג המותג, יצא לי להתנסות המון עם המוצרים ואת אוהל היחיד The one, לקחתי איתי למסע המטורף בדרום אפריקה. הוא הגן עלי ממזג אוויר קשוח ביותר, ההקמה שלו לקחה לי פחות מ-5 דק׳, גם כשהקמתי אותו על שפת נחל מסולע שלא איפשרה תקיעת יתדות. הוא מרווח ונעים, עם המון מקום לציוד ומשמש אותי נאמנה במסעות קשוחים. המשקל המדהים שלו הנושק ל-500 גר׳ הוא כיף גדול. ניתן להתרשם מהמוצרים: http://shop.planmytreks.com
אם אהבת את התוכן שלנו, שתף אותו לקבוצות הווצאפ והפייסבוק שלך – הנה פה במלבנים האלה: