אני מטיילת בשביל ישראל כבר כמעט חודשיים, ופגשתי המון שביליסטים ותרמילאים אחרים לאורך הדרך, כל אחד בסגנון טיול משלו. גיליתי שמכל שביליסט או שביליסטית שפגשתי, למדתי משהו חדש. הנה אוסף של טיפים עבורכם משביליסטים בשביל ישראל.

מאת: ענבר חסידים
יש כאלה שאוהבים ללכת מהר וכאלה שמעדיפים לקחת את הזמן. יש תרמילאיות שלא נוגעות במצלמה ויש שביליסטים שלא מפסיקים לעדכן באינסטגרם. יש בודדים ויש חבורות. יש מתפנקים ויש מתכלבים. לכולם יש מקום בשביל, ומכולם יש מה ללמוד. מכל שביליסט או שביליסטית שפגשתי, למדתי משהו חדש, על איזה משהו בתיק שלא חשבתי לקחת (כשהתיק על הגב 12 שעות ביממה – הכל מחושב ומשמעותי), מתכון מגניב לארוחת בוקר או טיפ שמשדרג משהו בטיול.  

הכל פה זה ציטוטים אמיתיים, מאנשים אמיתיים שפגשתי לאורך הדרך (והוספתי גם קצת עצות שלי). הם רלוונטיים גם אם שביל ישראל לא נמצא באופק, אבל אתם פשוט אוהבים לטייל, וסקרנים לדעת איך אפשר לקחת את זה לשלב הבא.

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

1. חפש את המטמון

“לעשות כרטיס מטמון שנותן כניסה חופשית לגנים לאומיים. יש המון גנים לאומיים לאורך השביל ואז כשמטיילים, במקום לשלם כניסה כל פעם או פשוט לא להיכנס, אפשר להיכנס חופשי ללמוד קצת על המקום, לראות משהו חדש ולהמשיך הלאה בחופשיות”. ענבר, בת 21, הר אדר.

2. שמלת השבת של חנהל’ה

“יש לי בתיק שמלה שאני לובשת בשבתות או בימי עצירה, כל השבוע הולכים באותם בגדים ואז פתאום ללבוש משהו מיוחד גורם לך להרגיש נקייה”. ענבר, בת 21, הר אדר

3. משהו קטן וטוב

“אנשים חושבים שזה לא שווה אבל בעיני זה ממש שווה את המשקל – לשים משהו קטן ומיוחד לך ועושה לך טוב. לדוגמה – שמנו שפריצר עם ריח טוב לבגדים, אני סוחבת ספר עם שירים לקרוא לפני השינה”. מאת עטרה, בת 23, גבעתיים. 

טלגרם

4. לכובע שלי

“תכלס הדברים שאני הכי מבסוט מהם זה כובע קש רחב שוליים שאני מטייל איתו, כי הוא מגן מהשמש בקטע מפחיד וגם מזה שהחלפתי נעליים באמצע הטיול לנעלי ספורט- יותר נוח לי והרבה יותר מאוורור.” זאק, בן 22, יד השמונה. 

5. אוהבים ירקות? 

“יש לי כמה דברים שאני ממש שמחה שלקחתי איתי, הראשון זה סכין. במקום לדרמן או אולר, לקחתי פשוט סכין מטבח טובה וקטנה יחסית. אני עוטפת אותה בחתיכת בד וגומיה.

זה הכלי אולי הכי שימושי שלי בטיול, בתור מישהי שאוהבת לאכול ירקות.” ענבל, בת 23, מודיעין.

6. שקיות בד אקולוגיות

“במקום שקיות, לקחתי שני שקי בד, לשים בהם את האוכל או את הירקות. יותר אקולוגי, לא מתכלה ולא נקרע, מאוד מאוד נוח, ומשמש גם כתיק קטן בימי מנוחה!”. ענבל, בת 23, מודיעין.

7. גמישות זה חשוב

 “ממש ממליצה על מכנסי טיולים גמישים ונמתחים, לא בהכרח את המתפרקים!!

הכי חשוב שיהיה לכם נוח בטיול. אני יכולה לעשות שפגט עם המכנסי טיולים שלי, וזו אחת הקניות המוצלחות חד משמעית (הם של קולומביה אגב)”. ענבל, בת 23, מודיעין.

שביל ישראל

8. אנחנו על המפה

“סט המפות של שבילנט. רוב השביליסטים מטיילים עם הספר האדום, אבל אני מעדיפה 4 מפות, סופר קומפקטיות ונוחות שמכילות את כל המקטעים בשביל ואת המידע הדרוש בלי חפירות של סיפור דרך (: מומלץ למי שאוהב/ת מפות ולראות את הדברים בצורה ויזואלית ופשוטה.” ענבל, בת 23, מודיעין.

“אני מטיילת עם סט מפות של החברה להגנת הטבע, במיוחד לשביל ישראל, יש מפה בגודל דף A4 לכל מקטע. אז אני לא חייבת לקחת את כולן מההתחלה אלא לבקש שיביאו לי מהבית כשחברים ומשפחה באים לטייל, וזה גם הרבה פחות מסורבל ממפה עם המון קיפולים… אפשר לפתוח את זה באמצע היום, לחצי דקה, ולהמשיך.” ענבר, בת 21, הר אדר.

9. משמשים מיובשים

“וואלה ללא ספק משמשים מיובשים עשו לי את הטיול”. ספיר, בת 21, מודיעין.

10. Trailmix

*היו המון טיפים בנוגע לטריילמיקס או בשמו הפחות ידוע GORP (good old rasins and peanuts) או בעברית פשוט תערובת אגוזים. נו אתם יודעים מה זה, הנשנוש הבריא והזמין כשעוצרים לכמה דקות ומתחשק לאכול משהו להעלאת רמת האנרגיה נמצא בשקית ומכינים אותו בבית בכמה דקות. יש לאנשים די הרבה שדרוגים בנושא מעבר לתמרים ושקדים הרגילים. לדוגמה שברי קוקוס, פיסטוקים, קשיו, חמוציות, משמשים מיובשים, פקאן מסוכר, בוטנים, מנגו מיובש, M&M, בננה צ׳יפס… באופן כללי, תחשבו בגדול ותזרקו פנימה כל מה שלא יתקלקל גם אחרי כמה שעות בשמש. 

שביל ישראל

11. דייסה ללא בישול

“כל ערב (או בוקר אם אין כוח) אנחנו שמות שיבולת שועל עם ציה קינמון וסילאן בבקבוק קטן עם קצת מים. משקשקות ויוצאת אחלה דייסה שבעולם למחרת 🙂 אפשר להוסיף אגוזים למטיבי לכת”. אבישג, בת 21, כפר יונה.

טיפים

12. איך מייבשים כביסה?

“לקנות שאקלים כדי לשים על התיק ולתלות כביסה במהלך היום אם היא לא מספיקה להתייבש”. אבישג, בת 21, כפר יונה.

13. טיולים מתוצרת הארץ

“יש שני יתרונות עיקריים לטייל בארץ. אחד, זה שאם אני מגיעה למקום יפה עם שביל ישראל – אני מסמנת את זה בכוכב בגוגל מפות, ואני יכולה לחזור לשם, זו לא הפעם האחרונה שאהיה שם! היתרון השני הוא שחברים ומשפחה יכולים להצטרף אלי. אולי זה בגלל שאני מטייל  לבד, אבל אני ממש אוהבת שבאים ללכת איתי מקטעים, אז אני מפרסמת פעם בשבוע, את התכנון הליכה שלי לימים הקרובים, כדי שהחברים שלי בפייסבוק ידעו על זה ויוכלו להצטרף אם בא להם.” ענבר, בת 21, הר אדר.


לכל כתבות שביל ישראל ב OUTPANEL לחצו כאן!


14. עם לחץ

“הגענו למסקנה שדברים נשפכים לנו בתיק, ובקבוקים לחיצים ממש פותר את הבעיה הזאת. טחינה בבקבוק, דבש, פסטו… ממש שווה”. רוני, בת 21, מודיעין.

15. צמצום נפחים

“להוציא את הבפנוכו של הנייר טואלט (הקרטון) אפשר למעוך את זה בקלות וזה חוסך מקום בתיק”. רוני, בת 21, מודיעין. 

16. להזמין לקפה

“לקחת תמיד עוד כוס בפק”ל קפה, כדי שיהיה אפשר להזמין אנשים לשבת איתך”. רוני, בת 21, מודיעין. 

טיפים

17. להוסיף טעם

“תיבולית בטעם הודי. אלו קוביות קטנות שאפשר לקנות בסופר של תבלינים, ומשדרגות כל מאכל – אורז, פתיתים…”. נועה, בת 21, מעלה אדומים.

18. מהו הדבר?

“טורטיות זה הדבר. לא נמעך, נשאר טרי, לא תופס הרבה מקום בתיק, טעים עם הכל וממש משביע”. תומר, בן 23, קיבוץ שמיר.

19. קצת קריפי אבל…

“תזכרו שבכל בית קברות יש מים. אם אתם מחפשים איפה למלא מים למחר – חפשו במפה סימון של בית קברות” רביד, בן 24, ינוב

20. הסימונים השקופים

“ללכת בעקבות הסימונים השקופים. סימון שקוף הוא סימון של שני פסים לבנים בלי צבע באמצע (=שקוף) שמוביל לנקודה מעניינת בקרבת השביל. בדרך כלל כמה עשרות מטרים, לנקודת תצפית, בור מים או משהו אחר ששווה לסטות בשבילו. אל תפספסו אותם זה מוסיף להרפתקאה!”. ענבר, בת 21, הר אדר. 

טיול

21. נוף הפוך

“כשאת מגיעה לפסגה של הר או לנקודת תצפית ממש יפה, לפתוח את הרגליים ברוחב הכתפיים ואז להתכופף קדימה עם הראש כלפי האדמה, ולהסתכל על הנוף הפוך. זה נותן פרספקטיבה חדשה, וגם מתיחה מצויינת לשרירים כואבים”. לוטם, בת 36, גבעתיים.

22. חוק מרפי

“יש חוק מרפי לא מוסבר ומאוד מעצבן, שכל שביליסט שפגשתי הזדהה איתו. כשעוצרים להפסקה ארוכה, בין אם זה למנוחה או לארוחה, איכשהו כמעט תמיד כמה מאות מטרים משם נמצא מקום שווה יותר לעצור בו. זו יכולה להיות תצפית נוף, שולחנות פיקניק של קק”ל, תחנת דלק, מעיין או המון משפחות שעושות על האש וישמחו להאכיל אתכם גם. תזכרו את זה, אם אתם רוצים לעשות עצירה – זה סימן שיש משהו שווה עוד כמה דקות הליכה.” ענבר, בת 21, הר אדר.

23. המטרה היא הדרך

“רוב האנשים הולכים וחושבים על היעד, וכשמגיעים ליעד כבר מתחילים לתכנן את היום הבא. אני חושב שעדיף להתרכז במה שקורה עכשיו – כל הדרך לחשוב על הדרך, וכל היעד חושבים על היעד” רביד, בן 24, ינוב

24. השביליסט המנקה

“אני מטייל עם ‘פקקול’ על התיק, שזה בעצם שרשרת שמורכבת מפקקים. כל פעם שאני רואה בקבוק בצד הדרך במסלול, אני מחבר אותו לפקקול וכשאני מגיע למיחזורית או לפח אני זורק אותם…” אביחי, בן 23, באר שבע

25. לא פחות חשוב מהבגדים

“תחתונים מנדפי זיעה, זו המצאה גאונית. לגברים ונשים גם יחד”. לוטם, בת 36, גבעתיים.

26. הפתרון לשלפוחיות?

” רצועת דבק נגד שלפוחיות שקניתי בדקטלון, שמים את זה על הכף רגל במקומות המועדים לפורענות ומטיילים בלי חשש”. לוטם, בת 36, גבעתיים.

טיול

27. הפתרון לסקרנות:

“אני משתמש באפליקציה שנקראת Google Lens שיודעת לחפש לפי תמונה. יעיל מאוד על צמחים, זחלים, לטאות… ממש שווה כשאתה מטייל בטבע ורוצה לדעת מה אתה רואה. אפליקציה מצויינת במיוחד למי שמטייל”. רביד, בן 24, ינוב