משקפי הקז’ואל של ענף הספורט כבר מזמן כבשו את השוק וכל ספורטאי או חובב פעילות אקטיבית מגן את עיניו מהשמש עם משקפי שמש כאלו. אני קורא להם משקפיים היברידיות, כי הן מצויינות לפעילות ספורטיבית וגם ליום יום. הכירו את ספינאייר 58 של רודי פרוג’קט.

לפעמים נדמה שיש קו ברור המפריד את האופן בו אנחנו מתלבשים בפעילות ספורטיבית לבין הזמן הפנוי. די קל לראות על ספורטאים ביגוד בצבעים הזויים עם גזרה הכי צמודה שיש. זה נח, זה טכנולוגי אבל האם תראו אותם הולכים ככה למשרד? לא! גם עם משקפי שמש הסיפור הוא דומה. מצד אחד אנחנו יכולים להיות עם משקפיים כאילו התחפשנו לזבוב אבל ביום יום הולכים על משהו יותר סולידי.

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

ברגע שזה נוגע לאופנה, הסטנדרטים משתנים. מתחילים לבחון את הפריט מכל הכיוונים ובמיוחד איך שהוא יושב לנו על הפנים ומשתלב עם אופנת היום יום. מגיע גם שלב הויתורים:משקפיים עם טכנולוגיה מסוימת שאנו רוצים אבל לא מתאימים לפנים שלנו, ירדו בסדר העדיפויות. כי פקטור היופי פה נמצא בעליונות על שאר הדברים. כך גם אני הגעתי לקחת משהו אחד, ונשארתי בחנות שעה שלמה. עובר כל דגם ומנסה להבין מה נכון לפרצוף הדק שלי. בסוף ההחלטה נפלה:

ספינאייר

מסובב ראשים ומסובב אוויר – ספינאייר

דגמי ספינאייר (Spinair) באים בכמה גרסאות הנבדלות אחת מהשניה במספר הצמוד לדגם. שני אחים די דומים הם דגמי ה-57 שבא עם מסגרת מלאה מסביב לעדשה ו-58 עם מסגרת הסוגרת עליה רק בחלקה העליון. אבל יש גם את האח הקטן – דגם מספר 56 עם גזרה קצת יותר מעוגלת ודגם 59 עם גשר אופנתי כפול. בחרתי את הנועז באמצע: מצד אחד שומר על ספורטיביות ומצד שני די נוטה למשקפיים אופנתיים – ספינאייר 58. 

קצת טכני

    • דגם: Spinair 58
    • משקל: 28 גרם
    • עדשות שבמבחן: Polar3FX HDR Multilaser Red
    • צבע: קרבון
    • מחיר: 995 ש״ח לדגם שבמבחן, בחירת עדשות אחרות יתנו מחיר שונה
    • לינק למוצר באתר היבואן

עדשות הפלא

פלא הוא משהו ששינה לנו את הקיים, למשהו יותר טוב. כך גם עם העדשות עם כל האותיות הנחמדות של רודי. מרגע לבישתם הכל מקבל פילטר של אינסטגרם. למרות שיש עליה במחיר הדלק והנדל”ן, עם העדשות הכל נראה טוב, סוג של אשליה. 

העדשות שבמבחן הן עדשות מקטבות מהדור החדש עם גימור מולטי-לייזר. אבל זה לא סתם ויש טכנולוגיה שלמה העומדת מאחורי עדשות האינסטגרם וכל המושגים האלו.

ספינאייר

איך עובדת עדשה מקטבת (Polarized)

טכנולוגיית הקוטביות קיימת כבר הרבה שנים ובהסבר  קצר – היא מקטבת את האור שמגיע אלינו לעין. בוא נשים את זה פעם אחת על השולחן ונצלול לעומק. איך זה עובד באמת? 

אני מקווה שאני לא הורס פה לאנשים ושולל להם את קיומו של סנטה קלאוס, אבל אנחנו כבני אדם, לא באמת רואים חפצים. אנחנו רואים החזרי אור בלבד. העין שלנו, סך הכל חיישן אור טבעי. בשביל שהעין שלנו תראה משהו, צריך להיות מקור אור שקרניו פוגעים באובייקט והחזרי אור מאותו אובייקט מגיעים לעין שלנו, ובונים לנו את התמונה.

אבל לא הכל ורוד מאחורי חוקי פיזיקה. כי חלק מקרני האור המגיעות לעיננו, הן לא בהכרח רק אור המוחזר מהאובייקט עצמו. זו יכולה להיות קרן אור שפגעה באובייקט, על הדרך הלכה לחומר מבריק אחר וממנו לעין. כל אותן קרני אור לא ישירות יוצרות לנו אפקט של ״אי צלילות״. יש שיגידו אי חידוד או סוג של בוהק. טכנולוגיית קיטוב האור עובדת בשיטה מאוד פשוטה: היא יודעת לסנן את אותן הקרניים שלא מגיעות באופן ישיר מהאובייקט. איך? עוד קצת פיזיקה ונבין: קרני אור הן גלים. קרני אור המוחזרות ישר מהאובייקט יהיו בגלים מקבילים זה לזה. קרני אור לא ישרות מהאובייקט, יגיעו בגלים עם זוויות שונות. עדשה מקטבת עשויה כמו מסננת של סורגים ורק קרניים מקבילות עוברות. כל מה שמחוץ לזווית, נתקע ברשת ומסונן. ככה רואים יותר בבהירות.

HDR

טווח דינמי גדול, די מוכר לנו מעולם הצילום. מה שעומד מאחורי הטכנולוגיה הזו, הוא לספק לצופה מרחב דינמי גדול של חשיפות, מכהה לבהיר. במצלמות זו באמת בעיה כי החיישנים הכי מודרניים במצלמה עדיין לא יודעים לספק את הטווח הראיה מכהה לבהיר שיש לעין האנושית. אז מה זה בעצם העדשות של המשקפיים מספקות עם HDR לעין, לחיישן הטבעי שלנו?

במקרה זה לא מדובר בריבוי חשיפות ושילובן לתמונה אחת, אלא במיצוי הקיים על בסיס פילטר שמביא את הניגודיות ואת כיול הצבע לרמה הכי נוחה לעין. לפחות לדעתם של אנשי המוצר.

מולטי-לייזר עבור אפקט המראה

לא מדובר פה במדע בדיוני בו קפטן קלווין יורה לייזרים. סך הכל מדובר באותו ציפוי על חזית העדשה הנותן לה את אפקט המראה. לאפקט המראה יש כמה מטרות: העיקרית היא יופי, בה ניתן לתת גוון רווי למשקפיים ולהתאים לסטייל הצבעוני של ענף הספורט. אבל המראה גם מגנה על העין על ידי חסימה של השתקפויות לא רצויות.

ספינאייר

ספינאייר בשטח

בישראל אנחנו כאומה של קיץ אינסופי, יכולים להנות משמש כל השנה. משקפי שמש זה לא מותרות ובקרינה בעוצמה שיש פה הם פריט חובה לכל אחד. הספינאייר עשויים היטב ואיכות החומרים מורגשת כבר מהרגע הראשון. בחירת המסגרת דמויית הקרבון, הייתה בשבילי לא פשוטה. יש לי סלידה לדברים שבאים כדימוי לדבר המקורי, אבל המסגרת שיש לספינאייר שבמבחן, די משמרת את העדינות. היו מסגרות אחרות לדגם אבל אותן פסלתי בגלל שהיופי עלה על הפונקציונליות. מסגרת שקופה למשל, מחדירה יותר אור למרחב שבין המשקף לעיניים ויכולה להגביר השתקפויות בזוויות מסוימות בשמש. עם מסגרת כהה כמו זו שלקחתי, דמויית הקרבון, זה לא קורה. אישית אני גם מאוד מתחבר לגימורים בצבע כתום. יש לי לא מעט פריטים באותו הגוון, וזה משלים יפה את החבילה השלמה.

ספינאייר

עדשות

מרגע הלבישה, ישר מרגישים בהבדל, ולא רק כי הכל נהיה יותר כהה. הפולרייז עובד יפה ומשרטט את העננים כאילו קפצנו לביקור אצל משפחת סימפסון. גם הגוונים של כל מה שמסביב, מקבלים בוסט של איזון מעניין. מרגישים משהו לא טבעי אבל בקטע טוב. קצת יותר רוויי אך עדיין מאופק. די מתמכרים לעולם האינסטגרמי החדש והפלא ההתחלתי יורד.  המחשבה כבר אומרת שהעולם מעוות ללא המשקפיים. היתרון הוא לא רק בצבעוניות של עולם דמיוני:  נהנתי מאוד מקיטוב הקרניים בנהיגה. השמשה הקדמית מקבלת צלילות מכל השתקפות. כל נייר על הדשבורד שהיה מציק בכתם לבן על השמשה, פשוט נעלם.

נוחות

ה Spinair של רודי מאפשרים התאמה טובה של המוצר לפנים על ידי שני אלמנטים, אפון וידיות, שניתן לכוון. כך ניתן לשלוט באיזה גובה יושב המשקף ועד כמה הוא חובק את הראש מעל האוזניים. יצא לי לבדוק את המשקפיים במגוון פעילויות בארץ ובחו״ל, מאיסוף ילדה מהגן ועד הייקינג באלפים של צרפת. המשקפיים יושבים היטב על הראש ויש תחושה שהם שם ולא הולכים לשום מקום. גם בזמן מאמץ עם הזעה מרובה, לא נרשמה שום תזוזה או נסיגת המשקפיים כלפי מטה באף. האחיזה שלהם מצויינת כך שגם בזמן רכיבת אופניים עם קפיצות וגינות סלעים בסינגל טכני, הם נשארו במקומם. האפונים שעשוים מגומי והסופיות מעל האוזניים.

ספינאייר

לא רק תוך כדי פעילות ספורטיבית

יתרונות וחסרונות

אפשר באמת להכריז שאלו משקפיים היברידיים לכל דבר. הם מצויינים ליום יום ושומרים על סטייל לא יותר מדי צועק. הם גם מתפקדים היטב בפעילויות ספורטיביות ונותנים ביטחון גם בראיה וגם בתחושה. אבל אני לא מאמין במוצרים שיודעים למקסם את המיטב לכל העולמות ותמיד יהיה איזשהו טרייד-אוף. גם ספינאייר לא חסין. גזרת הלייף סטייל גוזרת על המוצר גודל מסוים המשפיע ביחס ישיר על כושר הכיסוי. אין את ההגנה שאנו רגילים אליה ממשקפיים נטו ספורטיביים בגדלים של עיני זבוב, וזה מורגש. 

גם עניין המשקל והתחושה: מרגישים שהם שם, לא שוכחים. אפשר גם לעלות את עניין הכהות, למרות שזה הדבר הכי סובייקטיבי שיש. עם השמש הרצחנית בארץ הרגשתי מצויין עם הכהות. בהרים של אירופה השמש אומנם חזקה, אבל לא כה קונטרסטית כמו בארץ. שם זה היה בשבילי קצת יותר מדי כהה – עניין של טעם. חשוב לציין שאין קשר בין כהות העדשות לרמת סינון קרני UV.

ספינאייר

על רקע מונט בלאן

סיכום

משקפי שמש הם כלי חשוב לכל ספורטאי ולכל אדם, נהג, ומי שנמצא בשמש. הם מגנים מפני קרינת השמש, ואנחנו נמצאים בה הרבה שעות בזמן פעילות. הם מגנים ממזיקים וחפצים בזמן רכיבה על אופנים או תוך כדי ריצה והם גם עושים אותנו יפים. לכל אחד יש את המכסה הנכון לסיר שלו. במיוחד אם מדובר במשקפי קז’ואל. ספינאייר מתאימים לכל אלו שחיים את השטח, את הפעילות הספורטיבית ולא מוותרים על לוק מגניב גם אחרי הפעילות. מצד אחד הם יודעים להשלים את המשבצת בכל פעילות, ומצד שני מראים עניין של סטטוס ביום יום.

מאת: יוג׳ין לויט