אנחנו ממשיכים בסדרת הסרטים “חופשת הסקי הראשונה שלי” שיצר מקסים סרדיוקוב ו Outpanel.co.il מארח. הפעם על ציוד הסקי- כיצד משכירים ואיפה לומדים לעשות את הסקי?
השכרת ציוד סקי או סנובורד
ציוד הסקי או הסנובורד הוא הציוד אתו תגלשו ואתו תעבירו את החופשה הקרובה שלכם. גולשי הסקי מקבלים נעלי סקי, מקלות סקי (Poles) ומגלשי סקי עם Bindings שהם התופסנים המחברים בין הנעל למגלשיים. גולשי הסנובורד מקבלים נעלי סנובורד ואת הסנובורד עצמו עם Bindings
ניתן להשכיר גם את הקסדה בחנויות ההשכרה, אבל את משקפי המגן (גוגלס) והכפפות יש להביא באופן עצמאי.
הצטרפו לאאוטפאנל בטלגרם, לחצו פה: https://t.me/OUTPANEL
טיפים – השכרת ציוד סקי או סנובורד
השכרת ציוד יכולה להתבצע בשתי דרכים: הזמנה מראש דרך אתר האינטרנט של החנות או השוואה פיזית בין החנויות שיש באתר הסקי. בכל אתר סקי ישנן עשרות חנויות שמשכירות ציוד סקי, לרוב לאותן החנויות קיימים גם אתרי אינטרנט בהם אפשר להשוות מחירים לפני שמגיעים לאתר עצמו וכמובן גם להזמין את הציוד מראש, ולכך שני יתרונות:
1- לרוב הזמנה מראש באינטרנט מקנה הנחה מסוימת.
2- זה יבטיח שיהיה לכם ציוד זמין להשכרה. בתקופות שיא, מלאי הציוד מאוד קטן ולכן קיימת אפשרות שלא יהיו נעליים במידה שלכם או בורד בגובה שאתם רוצים.
זה חשוב: בעת קבלת הציוד תתבקשו למסור את הגובה שלכם, את המשקל ואת רמת הגלישה שלכם – חשוב למסור את הפרטים הנכונים, כי בהתאם לכך יתאימו את הציוד שלכם לרמה שלכם. לגולשי הסקי, הנתונים האלו יקבעו מה רגישות ניתוק הנעליים מהמגלשיים בעת נפילה- דבר שהוא קריטי לבטיחותכם.
קבלו את הכתבות לווצאפ (גג 3 הודעות בשבוע):
ביטוח ציוד הסקי
בין אם אתם עושים הפסקת צהריים על ההר או הולכים לרקוד באחד הברים באפרה סקי, את ציוד הגלישה משאירים במקום ייעודי עם עוד מאות אנשים אחרים. לא פעם קורה שאנשים מתבלבלים ולוקחים את הציוד שלא שלהם אחרי שמסיימים את ההפסקה או המסיבה. מקרה סביר אחר הוא נזק שנגרם לציוד. לכן חנויות ההשכרה מציעות לבטח את הציוד למקרה של נזק,בלבול או גניבת הציוד.
שימו לב שהביטוח לא מכסה את מלוא מחיר הציוד במקרה של גניבה או הרס- עדיין קיימת השתתפות עצמית., לכן חשוב לבדוק את תנאי הביטוח בזמן שכירת ציוד ולהימנע מהפתעות מאוחר יותר.
שמירה על הציוד הגלישה בזמן הפסקה
שימוש במנעול לציוד הגלישה יהיה הפתרון הקל והמהיר למנוע מקרי בלבול או גניבת ציוד על ההר, מנעול שהוא ייעודי לציוד הגלישה. דרך נוספת למנוע בלבול של ציוד הגלישה לגולשי הסקי היא במידה ואתם לפחות 2 אנשים, תוכלו לשלב את 2 מגלשיים שלכם אחד עם השני, כך ששני המגלשים שצמודים יהיו שונים אחד מהשני, מה שיפחית את הסיכוי לבלבול או גנבה. והדבר האחרון הוא פשוט לדאוג למקם את הציוד במקום שאתם יכולים להשגיח עליו בזמן שאתם עושים הפסקה.
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
אחסון ציוד הסקי בסוף היום
בסיום יום הגלישה יש צורך לאחסן את ציוד הגלישה במקום מסודר ולא בתוך חדר המגורים על מנת לא להכניס שלג לחדר. קיימות כמה אפשרויות לאחסן ציוד בסוף היום:
האפשרות הראשונה היא לוקרים ייעודים באותו המבנה בו אתם מתאכסנים. הלוקר יכול להיות חלק מהדירה בה אתם מתאכסנים או בחדר גדול עם עוד לוקרים דומים. אפשרות שניה היא לאחסן את ציוד הגלישה בלוקרים יעודים שנמצאים בצמוד או במבנה הרכבלים איתם עולים לאתר הסקי. זה חוסך את ההליכה עם ציוד הסקי בבוקר אל הרכבלים, ובסיום יום הגלישה חזרה לחדר. אפשרות זו תהיה בתשלום.
האפשרות השלישית היא לאחסן את ציוד הגלישה בחנות בא שכרתם אותו. האפשרות הזו לא תמיד קיימת ויש לקחת בחשבון שהדבר יכול לקחת זמן בגלל העומס שיכול להיות בחנות בשעות הבוקר או בסוף היום.
האפשרות האחרונה היא פשוט לאחסן את ציוד הגלישה במרפסת של מקום המגורים (במידה וקיימת)
שימו לב שישנם מלונות שלא מסכימים להסתובב בנעלי הגלישה ברחבי המלון.