החורף הגיע, ואיתו הצטננות, נזלת וליחה החוסמת את תעלות האף ואת הסינוסים. בצלילה הסינוסים צריכים להיות נקיים ופתוחים, כדי שנוכל להשוות לחצים בזמן ההעמקה. סינוסים גדושים וחסומים הם מתכון לפציעות ולמעיכות. ובכלל, גם אם אתם לא צוללים, לא נעים להיות עם אף סתום.

אז אם קמתם בבוקר עם אף גדוש, או עם כאבים ולחץ באזור המצח ובצידי הראש, הנה כמה טיפים שיפתחו לכם את התעלות.

הצטרפו לקב’ הווצאפ השקטה של אאוטפאנל:
הצטרפו לקבוצות אאוטפאנל

נשימה מהאף

נישמו מהאף, יש לכך יתרונות רבים. נשימה מהאף מספקת לנו אוויר נקי ומסונן יותר, ומונעת מחיידקים לחדור אל הפה. בסינוסים יש גז בשם חנקן חמצני, ונשימה שלו מרחיבה את העורקים, ומורידה את הדופק. לכן נשימה מהאף נחשבת מרגיעה יותר. 

בנוסף, נשימה מהאף פותחת את הסינוסים. אם אתם מרגישים שאחד מהנחיריים חסום, נסו לנשום מהאף. סגרו את הנחיר הפתוח ונסו לנשום דרך הנחיר הסתום. גם אם זה ממש קשה ומחניק, והאוויר בקושי עובר, המשיכו לנשום דרך האף, לאט לאט הוא ייפתח. קורה לי שאני קם בבוקר עם אף חסום, ובעוד כמה שעות אני מתחיל אימון צלילה חופשית, ואני חייב שהאף יהיה פתוח. עד שאני מגיע לאימון האף פתוח ומשוחרר לגמרי, בזכות הנשימה מהאף.

עיסוי סינוסים

הניחו את אגודל ימין על העצם של לחי שמאל בשקע הקרוב לאף, ודחפו בעדינות את העצם שמאלה. תוך כדי הדחיפה נשמו מהאף.  לאחר מכן, אותה הפעולה על הלחי השניה, אגודל שמאל דוחף את לחי ימין לימין. הפעולה הזו מרחיבה את התעלה ומאפשרת לסינוס להתנקות ולהשתחרר. 

עיסוי סינוסים

שטיפת סינוסים

אם הסינוסים חסומים אפשר לנקות אותם בעזרת כלי שנקרא נטיפות. זה כד קטן שבו שמים מים נקיים עם קצת מלח. מטים מעט את הראש ונותנים למים לזרום מנחיר אחד לנחיר השני. רק בזהירות שהמים לא יכנסו לאוזן. אחרי שטיפת צד אחד נקנח את האף בעדינות ונשטוף את הצד השני. יש אנשים שעושים את זה כל בוקר, זה ניקוי שפותח את האף, מאפשר להנות מנשימה נעימה ורעננה ולהרגיש ריחות. אפשר לעשות את זה גם בים, על ידי הטיית הראש בתוך המים, וכניסת מי ים לאף. זו דרך פחות מומלצת כי היא עלולה לגרום לזיהומים (אין לדעת מה נכנס לתעלות האף עם מי הים), ועדיף להשתמש במים סטריליים.

שטיפה של הסינוסים

עצירת נשימה

הרימו את הראש והביטו בתקרה, עד שתרגישו את שרירי העורף מתכווצים. עכשיו עצרו את נשימתכם ללא הכנה, וללא שאיפת אוויר לפני, עם הראש כלפי מעלה. המתינו עד שלא תוכלו יותר לעצור את הנשימה.

עכשיו, הורידו את הראש תוך כדי שאיפת אוויר מהאף. ייתכן ותרגישו עכשיו משהו נוזל שם בפנים. עצירת נשימה כזו “מלחיצה” את הגוף ויכולה לגרום לו לפתוח את דרכי הנשימה.

 

מקלחת חמה

מקלחת עם מים חמים מאוד (זהירות לא לקבל כוויה) וזרם טוב, על המצח ועל צדדי הראש. המים החמים מעסים את הסינוסים והחום עוזר לשחרר אותם. תוך כדי המקלחת נשמו רק דרך האף, אדי המים החמים יכנסו לתעלות ויעזרו להן להתנקות.

תזונה  שפותחת סינוסים

אכילת מאכלים חמים כמו מרק חם, או תה חם יכולה לעזור. האוכל החם מחמם את הגוף, ושאיפת האדים דרך האף תעזור לנקות את התעלות. גם מאכלים חריפים כמו מנטה (תה או סוכריה), בצל או ג’ינג’ר יכולים לסייע בשחרור הסינוסים. לפעמים רק ההרחה של הריח החריף תעזור. שתו גם הרבה מים, כשהגוף מיובש הליחה נעשית צמיגית וקשה לשחרור. יש מיתוס לפיו מוצרי חלב גורמים לליחה או מגבירים אותה. ככל הידוע לי, במחקר המדעי לא מצאו תמיכה לזה, אבל אם אתם מרגישים שמוצרי חלב מגבירים אצלכם את הליחה אפשר לנסות ולהפחית.

תזונה

כדורים לפתיחת סינוסים

אם שום דבר לא עוזר, ואם אתם ממשיכים לסבול מהגודש, ישנם כדורים ותרופות שנועדו לייבוש הסינוסים. חלקן ללא מרשם. התייעצו עם הרופא והרוקח מה כדאי לקחת.

קבלו עוד כתבות איכותיות מאאוטפאנל:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

מניעה

יש כמה דברים שיכולים לעזור במניעת ליחה וחסימת סינוסים. ראשית, להתלבש חם, כמו שתמיד אומרות האימהות והסבתות. לאכול טוב ולישון טוב, כשהגוף חלש ועייף הוא חשוף יותר לפגיעה ולמחלות. 

אוכל תעשייתי ועישון מגבירים ליחה, נסו להימנע מהם. וגם פעילות גופנית קבועה תסייע לשמור על גוף בריא, אף פתוח ונשימה רעננה.

מאת: אסף בנדל

לקבלת הכתבות בטלגרם לחצו פה
לשיתוף הכתבה לחבריכם הסתומים (באף ובסינוסים בלבד, מה חשבתם?) לחצו פה: