במשך שנים אנחנו אוספים פריטים, מדייקים את רשימת הציוד, מכווננים אותה. שלא יהיה לנו קר, שלא נרעב, שיהיה נוח, שלא נסחוב יותר מדי, בטח לא דברים מיותרים. ובכל זאת, בתרמילים רבים, אם נחפור בקפדנות, נמצא פריט כזה או אחר שיעלה חיוך על שפתותינו, או אולי מבט של תמיהה…

מה לעזאזל היא חשבה לעצמה כשהכניסה את זה? או הוא? רגע, מה זה בכלל הדבר הזה? יצאתי למסע מחקר בעקבות הפריטים הביזאריים שאפשר לארוז בדרך אל חווית השטח. כמה מוזר זה כבר יכול להיות? תיכף נגלה.

הצטרפו לערוץ אאוטפאנל בווטסאפ – קבוצה שקטה לקבלת הכתבות המעולות שלנו
אאוטפאנל ווטסאפ

היוריבאג

כאן הכל התחיל. פה החלטתי להתחיל לצוד את הפריטים הביזארים. כשראיתי את זה. “אין סיכוי” אמרתי לעצמי ברגע הראשון…אגב, אם היו שואלים לדעתי, הייתי מעניק למוצר המרענן את השם העברי “פישתיק”.

משתינים בטבע

כל מי שסובל מהטלת שתן לילית מרובה יתחבר לסיטואציה. לינה בשטח מגבירה את התופעה לעיתים. אתה ישן בחמימות האוהל ושק השינה ולפתע משהו חוטף אותך לעירנות מציקה. חייב להשתין… זה תהליך מסורבל. לזחול החוצה מהשק”ש, ללבוש עוד שכבה אם קר בחוץ, לפתוח את האוהל, לנעול משהו. עד שיצאת וחזרת אתה כבר עירני לחלוטין. איך ארדם שוב? עכשיו, תחשבו על התהליך הזה שלוש או אפילו ארבע פעמים בלילה. לא עדיף כבר מוות ביסורים?

אני מאד אוהב לישון בשטח, אבל אם יש דבר אחד שממש מציק, זה בדיוק זה. מה עם בקבוק? זה יכול לעבוד, אבל כשאתה באוהל קטן, צפוף, כשבקושי אפשר לשבת בתוכו, התמרון הנדרש מורכב וקיים גם חשש לכשל שמשמעותו שק שינה רטוב. 

היוריבאג נולד כאביזר רפואי, המיועד לאנשים המרותקים למיטה. הוא נבנה מתוך מחשבה עמוקה (?) על התהליך, מציע פתרון גם לנשים (במקרה שלהן בקבוק הוא לחלוטין לא אפשרי) ובאופן כללי נוח לניקוי ושימוש חוזר. העקירה שלו מהייעוד המקורי ללינת שטח מתבקשת. דבר חשוב לא פחות, הוא קל מאד ונוח לאריזה. אידיאלי 

מחיר: 115 ש״ח – למשל כאן
מקור: Uribag.com

כף חפירה ל….

הקטע הבא יעסוק גם הוא בהפרשות. בהרחבה. אחת התופעות המגעילות בארצנו נטולת המודעות לניקיון הסביבה ו״אפס טביעת רגל״ היא שדות המגבונים וניירות הטואלט. בכל אתר טבע המושך אוכלוסיה גדולה. פעם זה היה בפינות ״נסתרות״, היום גם זה לא. אם אתם טיילים רציניים יותר, כבר לא תעלו בדעתכם להשאיר סימנים לאחר ״מס׳ 2״. התירגולת של שריפת נייר הטואלט או איסוף הנייר המשומש לשקית הזבל נטועה בכם היטב. אולם, כמה מאותם טיילים רציניים היו מגלגלים עיניים במבוכה אם היו יודעים כי לא מספיק להעלים את נייר הטואלט אלא אסור להשאיר בשטח את התוצרים עצמם?

ובכן, בארץ עדיין לא הגענו לרמת מודעות כזאת אולם באמריקה, בעלת הסטנדרטים הגבוהים בתחום שמירת טבע – יש אתרים בהם חוקי שמירת הטבע מחייבים את המטייל לא להשאיר כלום. וכשאני כותב ״כלום״ אני מתכוון לזה. בדרך כלל מדובר באזורים סלעיים בהם לא ניתן להיפטר מה״תוצרת״ בצורה מכובדת וכדי לא להשאיר טביעת רגל הדרישה מהמטיילים היא להוציא את היציאות. למטרה כזאת יש את חברת Restop המייצרת מוצרים מתאימים לסיטואציה. Restop 2 הן בדיוק השקיות המתאימות לפינוי של…ובכן, מס׳ 2.

שק לצרכים

ב-Paria Canyon במדינת אריזונה ניתן ללכת בטרק של 4 ימים המחייב את המטייל להוציא את כל התוצרת אל מחוץ לשטח. 4 ימים. יכול להיות שעדיף לכם לאכול רק אורז בימים האלה.

אריזונה

אם שקיות Restop הן מקרה הקיצון, הרי שההתנהגות המקובלת במקרים כאלה תחת אמנת ״אפס טביעת רגל״, היא כף חפירה. הסטנדרט המקובל וה״מאושר״ הוא ״חור חתול״ בעומק 20-25 ס״מ. מטיילים רבים יטענו שניתן לחפור בור כזה באמצעות העקב, מקל הטיולים שלכם או סתם ענף שתמצאו בשטח – אולם זה לא תמיד נכון. הדרך הנכונה היא להשתמש בכף חפירה. כף כזאת יכולה לשקול לא מעט, ולכן בעדות אולטרלייט מקובל ללכת על פריט מתאים עשוי טיטניום או סתם כף קלת משקל במיוחד. יש מבחר עצום בשוק ומחיר כף טובה ינוע בין 20 ל-30 דולר.

למשל כאן

כף חפירה

חולצת שמש ססגונית

עם כל הכבוד לאופנת הטיולים, מדובר בדרך כלל בביגוד מאד פרקטי. צבעים מונוטוניים, אחידים והתמקדות בפונקציונליות. נוחות, נידוף, בידוד. מה עם קצת צבע בעיניים? 

Town Shirt היא חברה המייצרת ביגוד טיולים ססגוני במיוחד. פריט אחד, המתאים מאד לארצנו צרובת השמש, הוא קפוצ׳ון דק להגנה מהשמש במשך הטיול שלכם. בינינו, אם אתם ממש אוהבים לטייל, אין ספק שהיציאה לשטח היא המסיבה הטובה בתבל, אז למה לא להתלבש ״מוכנים לחגיגה״?

מחיר: 300 ש״ח
מקור: Town Shirt

חולצת טיולים

היגיינה אולטימטיבית

חשבתם שניפטרתם מעניין ההפרשות? כמעט. מה שבטוח זה שהיגיינה בשטח אינה הדבר הראשון שחושבים עליו בצורה קפדנית כשמטיילים. יחד עם זאת, אם מדובר באמצעי פשוט וקל המאפשר לשדרג את מלאכת הניקיון, למה לא ללכת על זה? קבלו את הבידה הנייד. 

CuloClean הוא בידה נייד המתחבר לבקבוק השתייה שלכם ומאפשר את השלמת המלאכה בעקבות הפריטים במעלה הכתבה. פשוט לתפעול ושימוש ובמקרה הכי גרוע תוכלו סתם לעשות מלחמת מים עם החברים לטיול. עדיין לא הבנתם איך הדבר הזה פועל? חפשו את הסירטון באתר היצרן.

מחיר: 30 ש״ח
מקור: CuloClean

פקק

שיא הכיעור

אחד הפריטים שיש עליהם הכי הרבה התלבטות ביציאה לטרק הוא סנדלי מחנה. יום שלם אתם הולכים בנעליים כאלה או אחרות, ארוזים היטב בתוך גרביים. לפעמים נרטבים. המחשבה הראשונה בהגעה למחנה הלילה היא לשחרר את כפות הרגליים למשהו קליל יותר, לתת להן לנשום. יחד עם זאת, מדובר בסחיבת סנדלים או כפכפים לזמן ממש קצר. האם באמת צריך את זה? אולי מספיק להחליף גרביים ולהשתמש באותם הנעליים, אולי קצת ללכת יחף. זוג סנדלים או כפכפים למחנה הלילה יכול לתפוש מקום מיותר וסתם להוות משקל עודף. הסנדלים המינימליסטיים ביותר, יהיו קלים יחסית אולם עדין יתפסו מקום בתיק. היתרון הגדול של טיול בשטח הוא השחרור מעכבות אופנתיות.  

סנדלים

מקור: Garage Grown Gear

מיוצרים מפלסטיק כלשהו ולטענת היצרן, קלים מכל סנדל אחר – הם אכן יתאימו למשימה. לא הייתי מנסה אותם למרחק העולה על 10 מטר, אבל לתנועת מחנה עדינה הם כנראה יהיו בסדר גמור.

מחיר: 40 דולר
מקור: Mayfly Ultralight Equipment

לא מוותרים על השתיה 

יש טיילים הקנאים לשתייה שלהם. גם בשטח. זה יכול להתחיל מדבר אלמנטרי כמו קפה – קפה מבושל על גזייה הוא בסיסי וכל אחד מאיתנו גדל על תופעת ערכת הקפה המיתולוגית. יחד עם זאת, העולם הלך והפך פלצני עם הזמן, טעמי הקפה של חלקנו הלכו והשתכללו. עכשיו, לך תנתק תל אביב מהאספרסו שלו, גם אם הוא ממש אוהב לטייל בשטח. חברת Wacaco לקחה את האתגר ברצינות ומייצרת מכונות אספרסו ניידות. לחברה ליין מגוון של מכונות אספרסו החל מפיקופרסו הקטנטנות (130 דולר, 350 גרם) דרך הננופרסו (70 דולר, 336 גרם) ועד המיניפרסו (55 דולר, 360 גרם). כל אחת דורשת התמקצעות בהכנה הידנית של הקפה, באמצעות הקפה הטחון החביב עליכם ומעט מים רותחים. במגוון האביזרים תמצאו גם מתאם לקפסולות קפה מוכנות. יתכן ומדובר בחוויה האולטימטיבית למשוגעים לדבר. לי זה סתם נראה מיותר. 

מקור: Wacaco

אספרסו

חשבתם שאספרסו בשטח זו הגזמה? מה תגידו על הדבר הבא…
ה-ManCan אולי לא תוכנן ליציאה לשטח – אבל אין ספק שלקבוצה של טיילים חובבי בירה, מדובר בתוספת המושלמת לארוחת הערב. חבית הבירה הניידת היא בהחלט קומפקטית. אולי קצת כבדה למטייל האולטראלייט הרציני, אבל גם הוא יוכל למצוא פתרונות בדמות חביונת של חצי גלון (40 דולר בלבד לקצת פחות מ-2 ליטר). נראה שהחברה גייסה כסף בקיק סטארטר אולם לא ברור מה מצבה כיום (האתר לא הכי מתפקד)

מקור: mancan

בירה למכורים

אוהבים ויקטורינוקס?

סכין בשטח היא פריט הכרחי. מדובר במוצר חובה לטיולים היכול לשמש למבחר פעולות בסיסי – החל מהכנת אוכל וכלה בהישרדות. סכין קלה או אולר קטן ימלאו בהחלט את המינימום הנדרש לפונקציה החשובה הזאת. אולם, מה קורה אם אתם לא מצליחים להחליט מה מספיק לכם, מה אם אתם פריקים אמיתיים של אולרים שוויצריים? 

לפעמים אין ברירה אלא להגזים. במחיר קרוב ל-400 דולר תוכלו לקבל את ה-SwissChamp XXL. לא יחסר לכם דבר ותוכלו לישון בשקט. מוגנים.

מקור: Victorinox

אולר

לא יוצאים משק השינה

לצאת משק השינה מוקדם בבוקר יכול להיות סיוט. במיוחד בחורף. קר וחשוך ואחרי ימי הליכה קשים וארוכים הגוף כואב. הדבר האחרון שבא לנו בבוקר זה לצאת החוצה משק השינה ולהתחיל עוד יום הליכה (שבסוף יהיה מדהים ומלא חוויות, אבל בינתיים…). קבלו את הייגר ננוק – שק השינה שאפשר ללבוש! לא יוצאים משק השינה אלא מקפלים את כל השאר ומתחילים ללכת בתוכו. 

מחיר: 180 אירו
מקור: hygger

שק שינה מודולרי

הייתי יכול להמשיך ולברור לכם פריטים מוזרים וטובים אחרים, במשך כל הלילה. הבעייה שמחר יוצאים לטייל וחייבים גם לישון קצת. משאיר את המשימה לקהל הקוראים. אם יש לכם רעיונות לפריטים נוספים שאין לנו צורך בהם – מהרו והגיבו או כיתבו לנו במהרה. נשמח להכיר את כל מה שמיותר בעולם הטיולים והשטח.

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

מאת: אריה פישלר

אם אהבת את התוכן שלנו, שתף אותו לקבוצות הווטסאפ והפייסבוק שלך – הנה פה במלבנים האלה: