מבחן אוזניות לשחייה – הן משמיעות לכם הכל דרך העצמות ומאפשרות האזנה לסביבה במקביל, עם קשת אחורית, והן לא רק לריצה, הליכה ורכיבה, גם לשחיה!
בנוסף לשחיה, הן יתאימו כמובן גם לריצה ולאופניים, וגם להליכה ספורטיבית, ועם עמידות נגד מים – לשיט, סקי וסנובורד, לטרקים בחו”ל ולכל מטרת Outdoor.
שנייה, תכניסו פה מייל וקבלו את אאוטפאנל במייל: הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
השמעה מחוץ לאוזן
אוזניות הולכת עצם (bone conduction) פועלות על ידי העברת רטט דרך עצמות הגולגולת ישירות לאוזן הפנימית, כך שהן עוקפות את עור התוף. הרטט שנוצר באוזניות עובר דרך עצמות הלחיים אל השבלול (Cochlea) באוזן הפנימית, שם הוא מתורגם לאותות עצביים שמפוענחים על ידי המוח כצליל. הטכנולוגיה משמשת לעיתים במכשירי שמיעה מיוחדים. היא נהדרת כאוזניות לרצים או רוכבים שרוצים לשמוע את הסביבה ובטיחות תוך כדי האזנה לאודיו.
Run Plus של Mojawa
- שם המוצר: Run Plus של Mojawa
- נפח פנימי של 32 ג’יגה בייט לשימוש מתחת למים
- בלוטות’ 5.2 ותמיכה בעוזרת קולית
- טכנולוגית הולכת עצם – עיצוב אוזן פתוחה לנוחות ובטיחות
- עמידות למים בתקן IP68 – שחיה עד שעתיים עד עומק שני מטר
- 32 ג’יגה בייט לאחסון קבצי MP3
- כ 50 דק לטעינה מלאה (ניתן לטעון 5 דק’ עבור 90 דק’ השמעה)
- זמן שימוש: 6-8 שעות (ארוך יותר ב 75% עוצמת שמע)
- משקל: 29 גרם
- מחיר: 649 ש”ח
- שיווק: דוגית – לרכישה
מהקופסא לשימוש
בשמחה וסקרנות לקחתי את הקופסא הלבנה וניסיתי לפתוח אותה ללא הצלחה עד שקלטתי את המגנט שמאפשר לפתוח בקלות. בפנים כל החלקים: האוזניות, כבל טעינה, שקיק ופקקי אוזניים. אתעכב שניה על כבל הטעינה (5V, 500mA) – הוא מבוסס על USB רגיל (כמו במחשב) בצד המטען וממשק מגע בצד האוזניות. הממשק הזה הכרחי משום שהאוזניות האלה אטומות למים ולכן פתח טעינה רגיל אינו יכול להתאים למוצר כזה. טוענים והלוגו בצד האוזניות מהבהב בקצב פעימות לב (טאצ’ עיצובי יפה). הטעינה אמורה להימשך כשעה מסוללה ריקה (150mAh) ועד למלאה – נקודה בה ההבהוב יפסק והיא תדלק ברציפות. לאחר טעינה האוזניות יחזיקו 8 שעות ב 75% מהעצמה המרבית ו 6 שעות במרבית.
הוראות ההפעלה והצימוד פשוטות
- לחיצה של שתי שניות על כפתור ההפעלה להדלקה וכיבוי
- לחיצה של 5 שניות על כפתור ההפעלה לצימוד לטלפון. ניתן לצמד לשני מכשירים
- הקשה קצרה אחת – פאוז/הפעלה. בשיחה- מענה לשיחה וניתוק
- שתי הקשות – הרצועה (השיר) הבאה. בשיחה- מעבר לממתינה
- שלוש הקשות – הרצועה הקודמת
- ווליום: החלקה עם האצבע כלפי מעלה או מטה להחליש או להגביר. החלקה מהירה תבצע את הפעולה בעוצמה גדולה יותר (הגברה או החלשה משמעותית). זה לא פועל מתחת למים
- בשחיה, מעבר מ Bluetooth (שמיעה מהטלפון) לזיכרון פנימי: הקשה פעמיים ואז לחיצה שתי שניות עד השמע “MP3 mode”. מקישים 4 פעמים עליו והוא ננעל במים. שחרור נעשה ב 4 נקישות חוזרות
- במצב MP3 מקישים פעמיים למעברים בין מצבים: השמעה לפי הסדר, השמעה אקראית וחזרה על רצועה אחת
- העברת קבצים לאוזניות – מתחברים עם כבל טעינה למחשב, ומעבירים לכונן שיפתח (Run Plus). כעת נראה אתכם זוכרים את זה…
עוצמת השמע בהתאם למיקום
טענתי, הצמדתי, וכעת סקרן להתחיל בשימוש. הניסיון הקודם שלי עם אוזניות מגע חיצוניות לא היה מוצלח במיוחד, אבל עבר המון זמן ואני רוצה שזה יצליח. מחבר את הטלפון – ומגלה שכפתור ההפעלה נמצא בצד שמאל והוא מרגיש קליקי כמו כפתור אמיתי, למרות שזה לא נראה ככה מבחוץ. מדליק, שומע את החיווי הקולי של קריינית מבשרת בשמחה: “Power On”. זה עובד! די מהר מגלים שמיקום כרית הרמקול משפיע מאוד על עוצמת השמע: כשאני מציב את זה כך שרמקולי המגע הם לפני האוזן ברקה, אני שומע חלש. כשאני מניח את רמקול המגע כאילו זו אוזניה רגילה, ממש מעל חור האוזן, או בנקודות אחרות כשהמגע הוא בתנוך עצמו אני שומע חזק יותר. בכל מקרה – אני שומע, וזו תמיד הפתעה בטכנולוגיה הזו שאפשר לשמוע דרך העצם. אני מרגיש שאני לא שומע זהה בשתי האוזניים בהתחלה, אבל זה מסתדר בקלות עם משחק קטן במיקומים.
היתרון המורגש: זה פחות מורגש
אני רגיש לאוזניות. רגיש במובן שאחרי זמן קצר מאוד אני כבר רוצה להעיף אותן ממני כי הן מעיקות עלי. ברוב המקרים גם בריצות וגם אם הפודקסט מאוד מעניין, טווח הסבל שלי את האוזניות מגיע לחצי שעה גג ואז אני מזיז אותן בסלידה, כאילו ג׳וק מטפס לי על האוזן. במיוחד קשה לי עם אוזניות in-ear שנכנסות לתוך האוזן, כשהמוליך שלהן עבה מדי וחור האוזן הקטן שלי סובל. כתוצאה מכך האיירפודס מהדור הקודם שמתיישבות בחצי נינוחות חיצונית, הן כמעט היחידות שאני מצליח לשרוד אותן. אבל הן לא אופטימליות לספורט – ברכיבה ממש אין סיכוי שאשתמש בהן גם כי זה סותם את רעשי הסביבה ומסוכן. בריצה אני משתמש בהם אבל קצת בלחץ – זה יכול לעוף ולהעלם בחול. פה בדיוק זרחו אוזניות ה Mojave Run Plus של דוגית: הן כמעט ולא מורגשות על הרקות. הקשת לא מעיקה וכל הגודל והמשקל שלהן מינימליסטי יחסית.
ברכיבת אופניים
הן התגלו כהברקה ממש ורכבתי איתן בלי בעיה, תוך כדי האזנה לפודקסטים. היתרון של השיטה שיש גם האזנה לסביבה במקביל עם אוזניים גלויות – פתרון מעולה לשמירה על המודעות והבטיחות גם ברכיבה. עוד יתרון שלהן הוא הקשת הזו, שאפשר בקלות להוריד לצוואר, ומונעת מהן להעלם בצורה לא רצונית באימון. אבל אני חייב להודות שזה הוריד את רמת הקשב הקוגניטיבית שלי לסביבה והרגשתי השפעה שלילית על עירנות לסיכונים ברכיבה ומיקוד מחשבה פנימה. המיקוד הזה הוא בדיוק מה שמסייע בפודקסטים ובמוסיקה במאמץ גבוה אבל יש לו מחיר של קצת יותר סיכון על האופניים. ברכיבה עם רעש הרוח הייתי חייב לשים את כריות הרמקול הרוטטות על חור האוזן עצמו ולא לפניה כדי לשמוע. זה הציב את הקשת למעלה על התנוך וזה פחות אידיאלי מבחינת נוחות. (אגב, המוצר מגיע עם פקקי אוזניים כדי לאטום את השמע המקביל ולחזק את השמע מהעצם- אבל זה לא משהו שיתאים לרכיבת אופניים).
בריצה – פודקסטים ומוסיקה
כשאני יוצא לאימון אני פחות בקטע אודיופילי. המטרה היא פשוט להעביר את הזמן, לשמוע ברור מספיק את הדיבור, וליהנות מאיכות החיים של הריצה. המוצר מגיע עם תיאור של הצורה הייחודית שלו סביב האוזן: “האוזניות הראשונות בעולם עם מערכת עיגון כפולה” – הכוונה לעובדה שיש קשת צמודה לאוזן ואז את כרית הרמקול לפני האוזן ואת כפתור המגע וההפעלה מאחורי האוזן. שני האלמנטים האלה חובקים את האוזן מלפנים ומאחור ומסייעים לייצוב האוזניות. בריצה, אכן האוזניות ישבו היטב, כמעט לא הפריעו, לא זזו. בעיני עדיף היה שהקשת תהיה עם יכולת כוונון והצמדה מאחור, אולם היא באוויר. הקשת מאוד מועילה כי קל להחזיק את האוזניות, למצוא אותן, או לשים על הצוואר כשלא רוצים לשמוע יותר.
בשחייה
בגלל הפיזיקה הבלוטוס לא עובר את מחסום המים בשחייה. לכן צריך להעביר את המוסיקה לאחסון המקומי באוזניות ולשמוע ישירות מהן. החיבור שלהן למחשב טריוויאלי לגמרי: כבל הטעינה הוא כבל USB רגיל, מתחבר למחשב, ונפתחת תיקייה שבה שומרים את ה MP3 ואליה מעבירים את הקבצים. אחרי שהשירים הועלו לאחסון ב Run Plus של Mojawa, צריך ללחוץ פעם אחת קצר ופעם אחת ארוך על כפתור ההפעלה כדי לעבור להשמעה מהאחסון. הטקסט המסביר בחוברת את הקטע הזה מעט מבלבל: כשכתוב “הקשה פעמיים ואז לחיצה שתי שניות עד השמע “MP3 mode” – מתכוונים ל”הקשה פעם אחת קצרה ומיד אחריה לחיצה נוספת ארוכה…” – כלומר הלחיצה הארוכה היא השניה. ואחרי שמבינים את זה אין בעיה בכלל.
בשחיה זה ממש מפתיע – שומעים מעולה. יותר טוב מאשר באופניים וריצה, כי האזניים נאטמות במים או בפקקים. היה מאוד מוזר לשחות עם מוזיקה, אני לא רגיל לזה. האפקט מדהים מבחינת העברת הזמן והקלת השעמום של השחייה. אבל מוטב לכם למדוד מרחק עם שעון, כי בלעדיו איבדתי את זה לגמרי! הריכוז עבר למוסיקה, ופשוט לא הצלחתי לספור כלום… האזניות החזיקו טוב במקומן, למרות שבקיפר חזק אפשר לאתגר אותן, אז עדיף לא לשחק אותה שחיינים אולימפיים ולעשות סיבוב קיר חיצוני.
אז איך השמע?
בסביבה שקטה, בחדר בבית בעבודה, הוא טוב מאוד, קצת יותר טריבל וטיפה פחות בס. כשאין הפרעות חיצוניות שומעים מעולה, כולל מוסיקה. בחדר שקט אני יכול להנות מאוד במוסיקה, ושומע טוב מאוד. אם יש הפרעות ורעש בחוץ, אצלי לפחות, זה נראה שהמוח כאילו לא מצליח להתמודד עם כמה מקורות שמע ורמת העוצמה שאני מצליח לקלוט באוזניות נמוכה יותר. היות ואני יודע איך העוצמה בסביבה שקטה (מספקת לגמרי) ברור לי שזה לא היבט טכני – אלא היבט מוחי, פענוחי אצלי- ויש סיכוי שאצל משתמשים שונים היכולת לבודד את השמע בתנאי רעש חיצוני תהייה טובה יותר. עבורי בתנאים כאלה, קשה יותר להתחרות באוזניות שתקועות באוזן ומבודדות את הסביבה. אבל בהן גם הבטיחות והאזנה הסביבתית אינן קיימות… זה הטריידאוף.
הצטרפו לקב’ אאוטפאנל בווצאפ
היות וב Run Plus אין שום חור חיצוני, והן אטומות למים לגמרי, זה מוצר מרשים מאוד. להצליח לספק את רמת השמע ואת היכולת לשמוע מוזיקה ופודקאסטים באוזניות אטומות לגמרי, זה קטע מגניב שרק טכנולוגיית הולכת העצם מאפשרת. כתוצאה מהרגישות שלי לרעש הסביבה רוב השימוש שלי היה בצורה קצת שונה מהתכנון המקורי שלהם: שמתי את האוזניות על חור האוזן עם הרבה מגע בתנוך כדי להגביר שמע ביחס למנח הקלאסי. בשחייה לא היתה שום בעיה- זה היה חזק וברור ומרשים ביותר. שימוש בפקקים באוזניים מחזק את השמע ובשחייה זה ממילא נחוץ גם לבריאות האוזן. נתקלתי גם בצליל לוואי ששירות הלקוחות של דוגית הסביר לי שזה קיים בהשמעה מהבלוטוס, כמו מעין קסילופון מלווה, רק באוזן ימין.
דיבור והשוואה ל Airpods של אפל
בשיחת טלפון אמרו לי: ״אתה באמת נשמע מתחת למים״. ברור שהאיירפודס בנויות לשיחות טוב יותר. אבל מדובר באוזניות ספורט אטומות המאפשרות שחיה עם מוסיקה, משהו שהאוזניות של אפל לא מתקרבות אפילו לספק. יחד עם זאת, הן כן מאפשרות מענה חירום תוך כדי ריצה או רכיבה וטיפול קצר בדברים דחופים. לא הייתי עושה עם זה פגישות זום בעבודה.
לסיכום: Run Plus של Mojawa
מוצר ראוי ומותאם לספורט. הן כמעט לא מורגשות, מאפשרות שמיעה מקבילה של מה שקיים בסביבה (אם הקשב הקוגניטיבי שלכם מאפשר את זה). גם אם כבר יש לכם אוזניות בלוטוס שאינן אופטימליות לספורט זה מוצר ששווה לבדוק אם יתאים לכם. בשחיה זו הפתעה גדולה – אפשר לשחות והזמן עובר, אפילו בבריכה (שאני מאוד אוהב, אבל היא ללא ספק הספורט המשעמם בעולם). הרי כל פתרון פה מהווה קפיצת מדרגה אדירה, לא?
יתרונות
- אטומים למים, עם זכרון פנימי לשירים ושמיעה בשחייה!
- מניעת ניתוק מהסביבה (Ambient listening)
- אטימה למים ומאפשרת שימוש בעוד סוגי ספורט אאוטדור בגשם
- יחידה אחת ולא שני חלקים קטנים מדי שיכולים ליפול
- קשת שאפשר להניח על הצוואר
- ממשק נוח להפעלה
חסרונות
- עוצמת שמע במיוחד עם רעש חיצוני
- אין הידוק של הקשת לעורף
- צליל לוואי ב Bluetooth
מאת: גיא חלמיש