לכולם ברורה החשיבות של השקעה בנפש – בישראל, שבה רמת הלחץ תמיד גבוהה, הצורך בנטילת פסק זמן קצר מהשגרה כדי להשקיע בעצמנו הופך קריטי עוד יותר. עמית נבון הוזמן על ידי "עלמה וולנס" לבדוק ולספר על ריטריט יומי במרכז הארץ:
סדנאות בריאות, המוכרות גם בשם "ריטריט", מציעות הפוגה מהשגרה להתמקדות ברווחה האישית בסביבה רגועה ומזינה. המונח Retreat (נסיגה באנגלית) מסמל הפסקה מהמרוץ היומיומי לטובת התחדשות הגוף והנפש. אירועים אלו נערכים בדרך כלל במקומות שקטים ופסטורליים וכוללים פעילויות שמחברות את המשתתפים לעצמם ולסביבתם.
גם מי שנמצא בעיצומה של שגרת אימונים אינטנסיבית צריך לעצור, לנשום, ולמלא מצברים. נעניתי להזמנה של טל אזולאי היזם מאחורי "עלמה וולנס" שזיהה את הערך והצורך בתחום הוולנס. ההיצע כולל גם סדנאות אמבטיות קרח ומכירה ישירה של האמבטיה האישית. לוח סדנאות הריטריט היומי כולל בעיקר מפגשים שנערכים בסופי שבוע, בשעות הבוקר עד אחר הצהריים, ואינם דורשים הכנה מוקדמת. כמו שטל כתב בקבוצת הוואטסאפ: "תגיעו בבגדים נוחים, אנחנו נדאג לכל השאר. אה, ואל תשכחו בגד-ים להפתעה בסיום"
קבלו את הכתבות ברגע שהן יוצאות:
לחצו פה לקבוצה השקטה שלנו בווצאפ
לא צריך לנסוע רחוק: ריטריט פסטורלי בלב הארץ
אחד היתרונות הבולטים בסדנא היה המיקום. לא נדרשה נסיעה ארוכה למדבר או לגליל. מיד בתום אימון הבוקר יצאתי לנסיעה קצרה מהמרכז לעבר כפר שמואל הממוקם בין מודיעין לרחובות. כבר בכניסה לכפר הרגשתי שחזרתי בזמן לתקופה בה בכפרים ומושבים עסקו באמת בחקלאות – הבתים צנועים ואין אחוזות ענק מאחורי חומות.
במרכז הכפר סמוך לבית העם הספקתי לעצור בקפה דובי, עגלת קפה נהדרת הצופה לנוף חקלאי. לאחר קפה ומאפה בשמש חורפית נכנסתי למתחם הריטריט, מרחב אהבת אדם ואדמה, הנמצא בכניסה לפרדס וצופה לנופים הטבעיים של השפלה. ההרגשה משתפרת מיידית. מסביב טבע שקט, כיבוד קל ואוויר צח שממלא את הריאות. המתחם התמלא אט אט, ניכר שהקבוצה כוללת בעיקר נשים צעירות ולרגע חששתי שאשאר גבר יחיד. טל הרגיע מייד ואמר "מה פתאום, נרשמו עוד שלושה לפחות"…
יוגה, חיבורים אישיים ואוכל מושקע
הריטריט החל במפגש היכרות במתחם התרגול, כיפה גאודזית מרהיבה. הכיפה איפשרה לאור השמש לחדור אבל הצליחה להשאיר את העולם בחוץ. וכן, גם את הטלפונים הניידים שנאספו לתוך סלסלה. לחלק מהמשתתפים איסוף הניידים הזכיר פעילות אחרת בה נאלצו לעסוק לאחרונה (חיילים בכניסה ללבנון/עזה), אבל הפעם עשו זאת ברצון וציפיה לטוב.
מפגש ההיכרות כלל גם משחקים ופעילות קבוצתית שהפחיתה את מדד המבוכה ותחושת הזרות. מקבץ אמיתי של מדינת ישראל. התאומות מפתח תקווה, החברות מתל אביב, והקיבוצניק מהצפון – כולם בחרו להשקיע בעצמם. בין הפעילויות השונות נהנינו מפינות הישיבה הפזורות במתחם כשלצידן שולחנות שתיה ואוכל כדי שבטעות לא נהיה רעבים מכל השקט שמסביב.
עד להפסקת הצהריים הספקנו להשתתף בסשן יוגה מעולה בהדרכתה של נועם בן עטר שהתאים לכל הרמות. בתחילת התרגול הגוף היה תפוס ונוקשה אבל הגיב היטב ונפתח ככל שנמשך התרגול. אותי היוגה מחזירה אל הבסיס. תנועות איטיות וארוכות, הקפדה על טווחי תנועה וקצת תרגילים של שיווי משקל. אולי אחזור לתרגל גם בשגרה באופן קבוע? נראה.
טיפול בערסול – חוויה מיוחדת
עוד בבית, כשהבטתי בתוכנית, צדה את עיני השורה טיפול בערסול. לא הבנתי מראש במה מדובר, אך ציפיתי לזמן מנוחה בתוך ערסל. מיד לאחר שחן ויטנר המדריך החל בהסבר, היה ברור שאנחנו לקראת פעילות ייחודית. הערסלים הענקיים נתלו מהתקרה, התחלקנו לזוגות, וחן הסביר בקול שקט על טכניקת הטיפול.
נכנסנו לערסל עם כרית על העיניים, והערסלים נעו בתנועות איטיות מצד לצד. כולם שקעו במחשבות ונרגעו. היה אדיר, ואפילו נרדמתי לפרקים. בסיום התרגיל ניסינו גם עמידות ראש בעזרת הערסל, והמתקדמות ביצעו תעלולים שהגמישות המוגבלת שלי לא אפשרה לי לנסות. אני חייב לבדוק עם חן אם אפשר לעשות מנוי לשנ"ץ קבוע אצלו בערסלים.
להתחבר לנפש בעזרת מדיטציה מודרכת
בשנים האחרונות אהבתי לתרגל מדיטציה מפעם לפעם, אך מאז השבת השחורה לא הצלחתי. הישיבה בשקט מוחלט ושקיעה לתוך המחשבות הייתה קשה ומורכבת מידי. לפני חודשיים חזרתי לתרגל ולהנות מיתרונות המדיטציה. תרגול עצמי עדין מורכב, אבל אני משתדל לנצל כל הזדמנות לתרגול מודרך.
נכנסו שוב לכיפה ובהדרכתה של שהם הדר קיבלנו הזדמנות לשכב או לשבת ולנשום. בשקט מוחלט, בלי שעון ובלי מטרות. חיבור פנימי עם המחשבות והגוף. נשימה ורגיעה תוך בדיקה עצמית של מה נעים ומה פחות. לאלו שאינם מתרגלים יתכן והתאור יראה מוזר ומתאים ל"רוחניקים". עבור ספורטאים מדובר באתגר כפול, במדיטציה אין מדדים חיצוניים להצלחה ואיו תוצאה בסיום. המלצתי היא נסו ותתמידו ואולי תגלו שזה בכלל לא רע לבלות זמן כאן ועכשיו לבד עם עצמכם ורק ללמוד לנשום.
האתגר האולטימטיבי: איך מתגברים על הפחד וטובלים במי קרח
אחרי המדיטציה הגיע רגע הקיצון: טבילה באמבטיית קרח. כמי שטובל בקרח מדי שבוע להתאוששות מאימונים, זה הרגיש לי טבעי, אך לרוב המשתתפים זו הייתה חוויה ראשונה. שהם המדריכה, תיארה את התהליך בצורה מרתקת, נתנה כלים להתמודד עם הקור והכאב, והציעה מנטרה מעצימה: "הגעתי לפה כי רציתי, אני בשליטה ואני רוצה".
האמיצים והאמיצות נכנסו לתוך המים הקרים למשך 3 דקות בדיוק. היה מעניין להבחין בתהליך הטבילה. ברגעים הראשונים הופיעו שוק ואימה במגע עם המים כשגושי הקרח הצפים נוגעים בגוף ואיתם המחשבה על לקפוץ החוצה תוך קריאה "השתגעתם כולכם, מה זה הטרוף הזה". בהדרגה השוק הראשוני חולף, הגוף משחרר ובראש מנסים להאחז בתיקווה שנותרו רק עוד 2 דקות לסבול. בדקה השלישית חלק כבר הסכימו לשחרר את הידיים מהדפנות ואפילו לטבול את הראש טרם היציאה. טבילת הבכורה עברה בשלום ושיחררה הרבה אדרנלין וחיוכים. אני, כבר מכור, ומבקר את אמבטיית הקרח מדי שבוע בשגרה וממליץ לכולם.
תשקיעו בעצמכם הרווח כולו שלכם
ריטריט יומי הוא פורמט מנצח. הוא קצר ולא דורש לוגיסטיקה מסובכת הכוללת אריזה ולינה מחוץ לבית. מצד שני הוא בהחלט מאפשר חוויה של כמה שעות שקט, וחידוש כוחות. העלות לגמרי סבירה כדי לאפשר השקעה עצמית עם רווח מיידי בעיקר כל עוד יש עיכוב בהגעתו של הניצחון המוחלט. כחובב אורח חיים פעיל, הגוף ממש דורש לקחת רגעים כאלה של עצירה, כדי לחזור חזקים ונחושים יותר. המדריכים של עלמה הצליחו להפיק סדנא נהדרת שעמדה בציפיות וזוכה להמלצה חמה, אז קחו כמה שעות של בריחה ותשקיעו במי שאתם מבלים איתו 100% מהזמן.
- מחיר ריטריט יומי – 549 ש"ח, המחיר כולל הכל הדרכה, אמבטיות קרח, אוכל ושתיה.
- קישור לאתר של עלמה וולנס, קוד קופון הנחה לקוראי הפאנל Alma10 מעניק 10% הנחה לנרשמים, עד גמר המלאי.
מאת: עמית נבון
תמונות: טל אזולאי, עלמה וולנס
קבלו מאיתנו אימייל – תוכן איכותי פעם בשבוע: הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו: