אסטרל – דגם 26 הגרמים הקליל של רודי פרוג’קט מתאים במיוחד לאאודור אקסטרימי וגם לטיולים בזכות תפיסה מינימליסטית אוורור מעולה, ואפס תנועה. למרות זאת הוא אינו מעיק על הפנים ובלתי מורגש כמעט. 

אסטרל החדש – תקציר מנהלים

דגם ASTRAL בולט בעיקר במשקל נמוך: 26 גרם, בעיצוב רטרו ניינטיס מעודכן, עם עדשה אחת פנורמית בציפוי מראה. הוא עולה האפונים מתכווננים (אבל הידיות לא, וזה גם לא נחוץ פה), וכן- יש אופציה לקליפון אופטי שגם את העדשות שלו תוכלו לעשות ברודי

המסגרת עשויה Rilsan Clear שזה פולימר ממקור אורגני המופק מ-45% שמן קיק. רודי משקיעה הרבה במחזור וייצור ירוק – כשביקרנו באיטליה בחברה ראינו כיצד הנושא הירוק חשוב להם וכמה הם מכוונים אליו. ישנם 6 צבעים לדגם הזה, כך שזה יתאים לכל סט של ביגוד שלכם… שחור, תכלת, ירוק, טורקיז, ורוד וטיטניום. לרוב העדשות למעט אחת יש גם ציפוי מולטילייזר שנותן טאצ׳ של עדשת מראה. 

המחיר בישראל: 740 ש״ח. להשיג באתר רודי פרוג׳קט וברשת חנויות רודי:

 

ציוד אאוטדור מעניין אתכם – הצטרפו לניוזלטר שלנו:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

 

אסטרל שוקל רק 26 גרם 

אחד היתרונות הגדולים שמצאתי לדגם ה Astral הוא ההתאמה המיוחדת לא רק להליכה, גם לריצה. בחנתי את המשקפיים האלה בלא מעט ריצות- גם ריצות כביש רגילות וגם, בעיקר בריצות שטח מאוד מאתגרות שבהן רצנו ורטיקלים לשני הכיוונים- למעלה ולמטה. אתגרתי את האחיזה ואת המוצר הזה לקצה, והוא לא אכזב באף אחד משימושי הספורט הכי קיצוניים. ברור שעדיף קל על כבד. יש חשיבות גדולה מאוד לאחיזה ומניעת תזוזות והמשקל הקליל מסייע לכך. האסטרל הוא מהדגמים הכי קלים שיש 26 גרם בזכות עיצוב מינימליסטי במיוחד והעדר מסגרת לחלוטין.

Rudy Project Astral

Rudy Project Astral

העדשה היא כמעט כל המשקפיים

מה שבולט פה במיוחד הוא שאין פה מסגרת בכלל- כאילו זו עדשה כמעט לבדה. רק הידיות יוצאות מהצדדים, והאפון מחובר באמצע. יש משהו מאוד קלאסי בעיצוב הזה וחדשני בו זמנית. מצד אחד הוא מדבר עם המקורות של רודי. מצד שני הוא מאוד עדכני בקו מינימליסטי. יש גם פונקציונליות לעיצוב- המינימליזם הזה נועד לתמוך במשקל נמוך במיוחד. 

הבחירה בעדשה אחת קמורה מאוד – ללא קשת עליונה בכלל (כמו למשל בדגם הדלתאביט שהוא בעל קשת עליונה בלבד), משמעותה גם שהאפונים אינם יורדים באמצעות חיבור פלסטיק מהחלק העליון, אלא מחוברים ישירות לעדשה. הם משאירים מבנה חלק רציף מעליהם ללא פלסטיק/רילסן שיורד מלמעלה וזה נותן נקיון מיוחד לאזור האמצע. 

בצד החסרונות לגישת העדשה היחידה יש עלות גבוהה יותר במקרה של שריטה. כשיש שתי עדשות קל יותר להחליף רק את הצד השרוט, ופה צריך להחליף הכל. גם אין פה את המודולריות הקלה הזו שמאפיינת את רודי, ומאפשרת להחזיק מסגרת אחת וכמה עדשות. פה כדי להחזיק כמה צבעים, או עדשה מתכהה לספורט בלילה או בעננות צריך שני זוגות משקפיים.

מראה מינימליסטי רטרו-עתידני

מראה מינימליסטי רטרו-עתידני

 

אחיזה באמצעות כל המבנה

פה אני מרגיש הבדל דרמטי מהמשקפיים האחרים שעבדו לי עד היום וזה מעניין ושינה לי את הגישה מעט. ההעדפה המקורית שלי היא לאחיזה מורגשת וברורה. אני אוהב לדעת שהמשקפיים ממש “מחזיקים” את הפנים. הדלתאביט הפך להיות הדגם השימושי שלי בשל כך. הוא גדול מספיק אבל לא ענק על הפנים הצרות שלי. הוא גם מרובע יחסית ותואם את הסגנון המקובל ברכיבה, וגם אוחז חזק ומורגש ואני אוהב את זה. זה נותן ביטחון שהמשקפיים שם, לא זזים ולא עפים. 

אופני הרים חשמליים

הכותב מדגים: אין מצב שישחררו אחיזה בשטח (צילום: עופר עברי)

הגישה הזו אחרת לגמרי ממשקף מאוד לא גמיש (מסגרת עבה יותר, ידיות עבות) שמשתמש בידיות גמישות להתאמה – פה כל העדשה היא כלי ההתאמה ולא רק הידיות, והתחושה עדינה ונעימה. בכל הריצות, הרכיבות, כולל רכיבות מדבר אגרסיביות באיזור אילת, ובריצות שטח מאתגרות בכרמל ובהרי ירושלים- המשקפיים תפקדו מעולה וללא תנועה כלל. אבל באופן מעניין- ללא הצקה, כמעט בלתי מורגשים. 

לכל רוחב פנים זה מתאים: Astral מדוגמנים ע"י עופר עברי

לכל רוחב פנים זה מתאים: Astral מדוגמנים ע”י עופר עברי

בצד החסרונות אומר- שמי שמתעקש על תחושה “חזקה” של אחיזה, יאהב מסגרות עם קשת עליונה לכל הפחות ועם ידיות עם יכולת כיוון שמאפשרות להדק סביב האזניים, או להטות אותן פנימה לאחיזה.

הצטרפו לאאוטפאנל בווצאפ:
הצטרפו לקבוצות אאוטפאנל

גם האוורור מצוין

על הפנים הצרות שלי המבנה הקשתי הזה משאיר מספיק מרווחים סביב לפנים. גם העדר המסגרת משאיר יותר נקיון לאוויר לזרום סביב העדשה. אולי רק אם הפנים שלכם רחבות במיוחד המעטפת הזו תצמד. אצל רובינו, כשמתחיל להתקרר מעט האסטרל יצטיינו. העדשה הקמורה מחזיקה מקום מספק לכניסת אוויר ואוורור. 

רודי פרוג'קט אסטרל

רודי פרוג’קט אסטרל

צבע העדשה והאופטיקה

האסטרל מגיע ב6 צבעים ופה יש איזה נקודה שמהווה מגבלה על חופש הבחירה שלנו. זה מאפיין לא רק את האסטרל אלא בכלל את הגישה בייצור צבעים למשקפי שמש, גם אצל יצרנים אחרים. זו מגבלה קצת מבאסת של ענף משקפי השמש בכללותו: 

לכל אחד מאיתנו יש העדפות שונות לגבי ה”פילטר” שישימו המשקפיים שלנו על העולם- צבע העדשה במבט מבפנים. הבעיה היא שיש חיבור הדוק בין הפילטר לעיצוב וצבעי המשקפיים מבחוץ. כל דגם מששת הצבעים שיש לאסטרל- מגיע עם צבעי עדשה תואמים למסגרת למראה מגניב צבעוני ונכון המשלב את המסגרת עם ציפוי מראה (“מולטי לייזר” בשפה של רודי). 

יש אילוץ שקושר בין הצבעים החיצוניים של המשקפיים, לצבעי העולם שתראו מתוכם: צבע העדשה הספציפי שאני אוהב הוא הצבע שמגיע דווקא עם הדגם הורוד! לא, אין לי עניין במשקפיים ורודים, אבל מבפנים הפילטר של הוורודים מציג עולם בצבעים חמים יותר (עדשת Multilaser Ice) שאני מעדיף. מבחינה חיצונית- זה הוביל אותי להתפשר, כי הדגם שבחנתי, נבחר לפי צבע העדשה במבט מבפנים שהיה השני הכי קרוב להעדפות שלי וניטראלי יחסית (עדשת Multilaser Green) והוא הגיע רק עם מסגרת ירוקה-צהובה. 

רוצים משקפיים בצבע מסוים – קיבלתם עסקת חבילה לצבע העדשה ואיך תראו את העולם. מקסימום אפשר לרכוש עוד זוג עדשות כדי להחליף לצבעים שאתם רוצים, ואז מבחוץ התאמת הצבעים של המשקפיים לצבע העדשה לאו דווקא תהייה אופטימלית וגם הקנייה מתייקרת.

Rudy Project אסטרל

Rudy Project אסטרל

סיכום מבחן – רודי פרוג’קט אסטרל

דגם האסטרל החדש של רודי הוא אלטרנטיבה מצוינת למשקפיים “רגילים” – כאלה שיש להם מסגרת קשיחה שלמה או חלקית. הוא מציע גישה אחרת: עדשה אחת גדולה אליה מחוברים החלקים (ידיות ואפון) כיחידות נפרדות עצמאיות. המראה מאוד נקי ומינימליסטי וזה יפה מאוד וגם קליל מאוד- 26 גרם בלבד!

העיצוב הזה, ביחד עם הקלילות מספקים התאמה גם לכל שימושי האאוטדור, לטיולים למיטיבי לכת, לטיפוס, לספורט. המבנה חסר המסגרת מייצר אחיזה מעודנת ונעימה שמתאימה עצמה לרוחב הפנים כאילו מעצמה, והצבעים המגניבים מייצרים שמחה בלב, בתקווה שאתם מתחברים לצבע גם ב”פילטר” הפנימי וגם מבחוץ. 

אפונים מתכווננים

אפונים מתכווננים

 

 

יתרונות

  • משקל קליל של 26 גרם
  • עיצוב נקי מינימליסטי ללא מסגרת
  • אחיזה נעימה, אפקטיבית אך לא מעיקה
  • אוורור מצויין
  • התאמה לאאודור אקטיבי ספורטיבי
  • ציפויי מראה ב-6 צבעים
  • השירות האולטימטיבי של רודי פרוג’קט ישראל

חסרונות

  • עדשה אחת משמעותה שאם היא נשרטת- יקר יותר להחליף
  • העדפת ה”פילטר” שלכם צריכה להתאים להעדפת הצבע החיצוני שתרצו (אם מתאים זה לא חסרון)
  • אין את המשחק של מסגרת אחת וכמה עדשות (למשל סט פוטוכרומטי ללילה נוסף)
מאת: גיא חלמיש
צילום: עופר עברי, גיאחה