כשאנחנו באאוטדור אנחנו רגישים יותר לקטע של שמירה על הניידים שלנו. הכי טוב לעטוף אותם בשקיות אטומות אבל שווה גם לדעת האם המכשיר שלכם עמיד ובאיזה מידה. תקן ה IP עוזר לנו לדעת עד כמה מוגן המכשיר שלנו.
בטח גם אתם נתקלים לא פעם בידיעות על מכשיר סלולרי, מצלמה, או מוצר אחר לאאוטדור, שעומד בתקן שכתבו בסגנון הבא: IP67 (או בעל מספרים אחרים). אז מה זה אומר המספר הזה והתקן הזה? הנה הסבר קצר ולא חפרני שיעשה לכם סדר:
ה IP הוא קיצור של Ingress Protection, כלומר “הגנה מחדירה”. התקן הזה אם כן מבטא את רמת האטימות או רמת ההגנה מחדירה של נוזלים כגון מים או מוצקים כגון אבק. ככל שהמספרים גבוהים יותר כך רמת ההגנה והאטימות של המכשיר מפני נוזלים ולכלוך טובה יותר וככל שנמוכים יותר, ההגנה נמוכה יותר. שני המספרים מבטאים את ציון העמידות של המכשיר על שני סולמות בהתאמה: מוצקים ונוזלים.
הסולמות האלה מבטאים רמה הולכת וקטנה או משמעותית יותר של איום על המכשיר. במוצקים- גודל האלמנט שיכול לחדור הולך וקטן מהרמה הגסה הראשונה (אלמנטים גדולים מ 5 ס”מ כמו יד אדם) ועד לאבק – ופה כבר נכנסת רמת העמידות גם לאורך זמן. 6 מבטא הגנה מוחלטת מאבק למשך 2-8 שעות. בנוזלים 1 מבטא הגנה מטיפות מלמעלה בלבד וחדירת נוזלים מסוימת אפשרית. 8 מבטא עמידות לטבילה ממושכת במים בלחץ גבוה לזמן ממושך.
המספר הראשון- הוא הדירוג של ההגנה מפני חלקים מוצקים והמספר השני הוא ההגנה מפני נוזלים. לדוגמה: מוצר שקיבל תקן של IP56 מגן מרמה די טובה של אבק (מוצקים) למשך 2-8 שעות עם מעט חדירה אפשרית וגם נגד נוזלים- עם הגנה משמעותית גם מול מים שמושפרצים אליו מכל הכיוונים, אך לא לטבילה.
דוגמאות מוכרות: סמסונג גלקסי S10 מוגן מאבק ומים ברמה גבוהה יחסית של IP68. אייפון 7 ו 8 הם בעלי רייטינג של IP67.
הנה הפירוט המלא של כל רמות ההגנה מהגנה מועטה מימין ועד הגנה חזקה משמאל במספרים הגבוהים יותר.
מקווים שעזרנו!
רוצים עוד תוכן מאאוטפאנל? הרשמו לניוזלטר השבועי:
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו: