פאדל מחמוד הוא מדריך סקי ב ESF – ביה”ס לסקי של צרפת והוא הישראלי היחיד שהתקבל לשם. זה ביה”ס לסקי ברמה גבוהה במיוחד שמפעיל את ההדרכות ב Club Med. לא רק זאת אלא שהוא גם מפעיל שם לימודי עברית למדריכים הצרפתים! נפגשנו איתו בביקור בישראל לשמוע ולהכיר.
קבלו את הכתבות לווצאפ (גג 3 הודעות בשבוע):
פאדל, מדריך מישראל ב ESF? איך זה קרה?
“קודם כל זה גם מדהים אותי שאני פה במדינה שלי ומייצג את בית הספר לסקי הכי טוב בעולם, באירופה בטוח: ה-ESF. כן, זו היתה עבודה קשה להגיע לזה, אבל אם רוצים, כמו שאמר הרצל: אין זו אגדה!”
לא רק שהוא שם, אלא שהוא גם מלמד את המדריכים האחרים עברית כדי שיוכלו ללמד בנוחות את הישראלים שמגיעים אל הקלאב מד ואל ה ESF ללמוד סקי. מסתבר שיש ביקוש משמעותי לכך שכן זה מבטיח למדריכים תעסוקה מלאה. על כך בהמשך.
ספר לי קצת על עצמך: מאיפה אתה, איך זה התחיל, איך נכנסת לסקי?
אני מרמת הגולן ממג’דל שמס. התחלתי בחרמון כמו כל החבר’ה הדרוזים שעולים לחרמון ולומדים ונסעתי פעם ראשונה לאירופה בתור מדריך מתלמד. ראיתי מדריכים לבושים באדום ומאוד התלהבתי. רציתי להיות כמותם: לבוש באדום ומדריך סקי. ומאז זה המשיך, חלום שהתגשם!
כשהתחלתי לא הבנתי בכלל על מה מדובר, חשבתי שעושים קורס שבוע וזהו. אבל לקבל הסמכה ב ESF אלה לימודים מאוד ארוכים של 4 שנים. נדרשת רמה גבוהה מאוד של טכניקה, השתתפות בתחרויות סלאלום, ג’יאנט סלאלום, אוף פיסט, לימוד הרבה מידע על ההרים, על הסכנה בהרים ועל מפולות שלג, על מזג האוויר… על כל ההיבטים של המצאות על ההר. כשהגעתי לצרפת לא חשבתי שנדרשת כזו העמקה בתחום, אבל כשלמדתי ולמדתי הבנתי כמה זה חשוב, כי אלה החיים של אנשים שהם בידיים שלך! אני עובד כבר כ 20 שנה במקצוע כמדריך מוסמך, אחלה ג’וב- אני חי את החלום שלי שחלמתי אותו פעם!
זה יותר סודי! כנסו לבדוק:
מדריכים חצי שנה בחורף, אפילו קצת פחות אולי, מה עושים בקיץ?
עושים גם בקיץ עבודה שהיא כיפית. לרוב המדריכים יש ג’וב כמדריכי גלישה בים, באופניים או אפילו בבניין. אני מאמן טניס בקיץ כבר 15 שנים, פול ג’וב: ביולי אוגוסט אני עובד שישה ימים בשבוע.
התגובות
איזה תגובות אתה מקבל מהישראלים שמגיעים לקלאב מד, ומהצרפתים שאתה עובד איתם ומהסביבה הצרפתית?
הצרפתים מאוד מפרגנים, אומרים וואו: ישראלי מדריך סקי?! הם מאוד מופתעים, מתעניינים ודווקא מפרגנים. אומרים כל הכבוד, זה לא קל, לנו לא קל אז איך לך היה קל. הישראלים רואים אותי אותי עם חליפת מדריך ושואלים: מאיפה קנית את זה? (חושבים שקנה את החליפה בחנות, לא מדמיינים שהוא מדריך מהמניין). אני אומר להם שאני מדריך והם מגיבים: בחיאת נו… אתה עובד עלינו?
אצל ישראלים יש דקה של השהיה: חוששים. אבל אם הלקוח הישראלי מאושר ואוהב את המדריך שלו הוא לא יחליף אותו בחיים והוא לא קמצן. באמת אני אומר מניסיון: אנשים אחלה, נדיבים, כיפיים. הם רק רוצים להרגיש שהמדריך זורם, רוצה לעזור ולא סתם להעביר את השיעור.
מועדון הקלאב מד בואל תורנס:
טרנדים והבדלים תרבותיים
רוב האנשים רוצים להגיע לאוף פיסט, לשלג העמוק, להרגשה הזאת החופשית, להיות בהר לבד. האירופאים הרבה יותר בעניין של הרנדונר – הליכה וטיפוס עם המגלשים במעלה ההר, ויש לזה ביקוש גבוה, אבל הישראלים לא אוהבים את זה הסקינינג עדיין (סקינינג – עוטפים את המגלש בעור דקיק שמייצר חיכוך כדי שיהיה אפשר לטפס על השלג במעלה ההר ללא החלקה אחורה). הישראלים לא אוהבים לטפס: הם אומרים “יש רכבלים, בשביל מה אנחנו צריכים להתאמץ בעליה, אני לא מבין ת’קטע הזה, בוא נעלה, ונרד!”
הישראלים רוצים את האוף פיסט אבל בלי לעבוד קשה. בסנובורד יש לנו גולשים מעולים אולם בסקי זה נעצר איפשהו כי מגיעים לתחרות, למוגולס ולאוף פיסט ואלה שלושת הדברים שצריך ללמוד ברצינות ולא סתם לבוא ולעשות.
עוד דבר אצל ישראלים, הוא שהם רוצים ישר לשים את עצמם ברמה יותר גבוהה משלהם. אני מציע לכולם – לקחת גם שיעורים פרטיים, לא להסס. קחו מדריך לשעה – שעתיים כדי ללמוד כיוון שבהדרכה אישית זה אחרת.
מה הטיפים שלך לישראלים שמגיעים לסקי?
- להיות צנועים ולהגיד את הרמה האמיתית – או אפילו רמה אחת פחות. גם אם גלשתי ברמה 2 בשנה שעברה, להגיד את זה: “גלשתי ב 2, אני לא יודע איפה להיות”. המדריך מפנה אותך, ועדיף לעלות קבוצה לאחר ההתחלה מאשר ההרגשה הלא טובה שיש בירידה למטה. מנסיון נגרמות הרבה תאונות הנובעות מזה שאנשים לא גלשו שנה שלמה ונכנסו לרמה גבוהה עבורם. עדיף להתחיל מרמה יותר נמוכה בשביל שיהיה שבוע טוב.
- בני זוג וחברים – נמצאים ביחד אחרי השיעור: יש הרבה אנשים שרוצים להיות ביחד עם הבן זוג או עם החברים- זה לא בריא וזה גם מעכב את שני האנשים, זה לא טוב לקבוצה. אתם באים ומשקיעים כל כך הרבה כסף בסקי, אתם רוצים להנות וללמוד. כל אחד צריך להיות בקבוצה שמתאימה לרמה שלו.
- הבטיחות- משום מה תמיד יש את אותו בנאדם שרוצה לעקוף, להיות אחרי המדריך, היו תאונות מזה וזה לא נעים. אני מבין גם את הקטע הזה, אנחנו באים לשבוע ורוצים לעשות את המקסימום אבל אנחנו לא בשיעור פרטי אנחנו בקבוצה וכל אחד צריך להנות.
- להתייעץ, לא לדרוש – אם אני נמצא בקבוצה שאני מרגיש שאני ברמה יותר טובה מהחניכים האחרים – אין שום בעיה, אפשר לגשת למדריך ולשאול אותו מה הוא חושב. המדריך יתן לך את הייעוץ הנכון מה לעשות. אין מדריך שאוהב לשמור על מישהו שהוא לא באותה רמה של הקבוצה, אבל צריך לבוא בגישה של “תן לי ייעוץ” ולא בגישה של “אני רוצה” … את זה לא אוהבים לצערנו החברים שלי הצרפתים.
פרויקט העברית למדריכים
כן, התחלתי עם הפרויקט הזה בשנה שעברה, ויש לי כבר איזה שלושה מדריכות ומדריכים שאני סומך עליהם בעיניים עצומות. הם כבר עובדים עם ילדים ישראליים והיה פידבק נפלא. הפרויקט שלי יגדל ואני מעריך שבעוד שנה או שנתיים נהיה ביה”ס עם מעל ל 20 אנשים דוברי עברית! זה מה שאני רוצה להגיע אליו: שבתוך ביה”ס ה ESF יהיה ESF עברי.
המדריכים גם רואים את התועלת בזה: יש להם פרנסה, יש להם עבודה, והם מתקרבים יותר אל הקהל, אל השוק הישראלי, אל הילדים. זה גם הרבה יותר נחמד שהם מבינים ומסבירים את הדברים הנכונים בשפת האם. יש לזה ביקוש ויש מלא מדריכים צעירים שרוצים ללמוד עברית, אז אני מאוד אופטימי.
פאדל מאוד גאה להיות שם, לייצג את ישראל, ללמד עברית ולהיות מדריך ישראלי יחיד ב ESF. אז אם אתם מגיעים לקלאב מד בואל תורנס – תמסרו ד”ש!
___________________________________________________________________________
הצטרפו לאלפי המנויים שלנו. רק פעם בשבוע ומרתק (תמיד אפשר לצאת):
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו: