לאחרונה יצא לנו לבקר בוילת Airbnb מושקעת ויפה במושב שפיר אשר בשפלה שניכר שבעליה גם גרים בה. היא מעוצבת ומפנקת וסיפקה לנו סופ”ש של מפלט נהדר. אבל זה עורר את סקרנותינו: מי אתם, האנשים שמפנים את ביתכם ב Airbnb? איך אתם חיים עם הכניסה למתחם חייכם הפרטי? ואיך זה עובד כל הסיפור הזה של ה Airbnb או סאבלט?
בסדרת הכתבות הבאה נסקור את “המסאבלטים” ונבקר בכל פעם בנכס Airbnb אחר כדי להכיר אותו ואת בעליו (להזמנת סיקור צרו קשר). נציץ אל מאחורי הקלעים של עולם מתפתח גלובלי מסקרן וצומח של אנשים המארחים זרים בביתם. והפעם מתחילים בבית של דפנה ותומר ורטהיימר.
דפנה (36) ניהלה מרכז גריאטרי ועשתה הסבה לעיצוב פנים, תומר (41) הוא שף שעשה הסבה והפך למורה בתיכון. וביחד שניהם עשו הסבה לבית היפה שלהם והפכו אותו לבית Airbnb.
הצטרפו לניוזלטר של אאוטפאנל:
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
מאשר משלוח פרסום ועדכונים
5 כוכבים בציון המבקרים
מה שמשך אותי אל הוילה הזו מכל האפשרויות ש Airbnb מציע (לעמוד הבית האקלקטי ב Airbnb), היא לא רק גלריית התמונות שהציגה את העיצוב היפה. היה זה במידה רבה ציון 5 הכוכבים המושלם של המקום, עם 38 דירוגים. זה מספר מדרגים יפה המבטיח שזו לא מקריות חד פעמית שסיפקה את הציון הגבוה ביותר. כשמזמינים ב Airbnb קודם משלמים ורק לאחר מכן נחשפים למארח ומתחילה תקשורת עם בעלי הנכס. פה החל להיות ברור מאיפה מגיע הציון המושלם: דפנה היתה זמינה לגמרי מהרגע הראשון, גם בווצאפ. היא העבירה מיד הצעות לטיולים ויעדים בסביבה, והגיבה מהר, כמעט בכל שעה.
הבית צריך להיות חמישה כוכבים, אבל גם השירותיות והתקשורת צריכים להיות כאלה. כך נוצר קשר ומחויבות הדדית של האורח והמארח, וציונים מושלמים. בעוד שבלא מעט מהמקרים ב Airbnb מדובר בנכסים שמיועדים להשכרה בלבד ואין משפחה שגרה בהם, הרי שפה מדובר על גישת הסאבלט – הבית הוא בית המגורים של דפנה ותומר. המצב הזה שבו אנשים מסאבלטים בשגרה את ביתם, לא באיזה נסיעה חד פעמית לחו”ל, עניין אותי מאוד, וכך נולדה הכתבה הזו והרעיון לסדרת תוכן שבה נסקור ונמליץ על יעדי Airbnb נוספים.
למה דווקא פה? בשפיר, בשפלה?
אל מול הציון הגבוה והעיצוב המגרה, כמובן שהלכנו אל המפה מייד לבדוק את המיקום: שפיר? מה יש שם? למה להגיע לשם? ברור ששפיר הוא לא היעד הראשון לתיירות. מושב שפיר נמצא בשפלה הדרומית, במשולש כבישים שבין אשדוד, קרית גת וקרית מלאכי על כביש 3. אבל הוילה הזו עומדת בפני עצמה, כיעד מעולה לסופ”ש רומנטי. היא גם נקודת יציאה אפשרית לטיול מזרחה לבית גוברין ותל לכיש, או דרומה אל עוטף עזה, בתרונות רוחמה ומקומות יפים נוספים. הזוג המסאבלט (“מארחים” בז’ארגון של Airbnb) הם דפנה ותומר ורטהיימר. והם פה משום שההורים של תומר שניהם ילידי שפיר, וכל חמשת האחים נמצאים פה במושב. דפנה גדלה בגוש קטיף במקור ושני בעלי הבית דתל״שים (דתיים לשעבר). גם היישוב שפיר הוא מושב מעורב של דתיים וחילוניים.
הצטרפו לאאוטפאנל בווצאפ:
הכירו את המארחים: דפנה ותומר ורטהיימר
דפנה עמה נפגשנו מספרת על תומר “הוא אוטודידקט, מבשל מעולה, וכעת מלמד בתיכון. לא רק בישול, תחום בו הוא מעביר רצועת בחירה (ובאמת נרשמו המון), אלא גם היסטוריה, אזרחות, תנ״ך… הוא רק החל ללמד והמלחמה פרצה, והוא גויס לשלושה חודשים”.
דפנה עצמה שעיצבה את הבית מספרת על נתיב הקריירה שלה: “עזבתי מקום עבודה במרכז גריאטרי אחווה. מאוד אהבתי את זה והעבודה נכנסה לחיי: זה דומה לניהול של בית חולים, 24 שעות ביממה”. דפנה ניהלה את המקום גם בתקופת הקורונה שהיתה תקופה מאוד קשה לדיור מוגן ובתי אבות. “ואז עזבתי ועברתי להגשים חלום ואני עוסקת בעיצוב פנים”. מהבית עצמו ברור שזה אינו בית שגרים בו ילדים, ואכן משפחה עם ילדים תתקשה כנראה להוציא אותם בכל פעם שיש אורחים מ Airbnb. התרשמנו שהבחירה הזו של הזוג המארח היא אחד הדברים המאפשרים את אורח החיים הזה.
איך התחלתם להשכיר ב Airbnb?
בשנה שעברה אבא שלי האהוב נפטר. אמא היתה מאוד קשורה אליו, ועברנו אליה שהיא לא תהייה לבד. היא סירבה ולא רצתה שנעצור את החיים עבורה. אבל היות ויש לה בית גדול לא רחוק מכאן, חשבנו על התירוץ הזה של Airbnb: ככה אנחנו נרוויח מזה, ואת תרוויחי גם. זה מה ששכנע אותה, וכך הכל החל. ככל שהגיעו יותר אנשים, הבנו שאנחנו גם נהנים מזה: מאוד כיף לארח. היו פה כינוסים וזה היה מאוד נחמד. אז לקחתי את זה לצעד הבא עם השקעה והתאמת הבית לאירוח, עם המצעים, והמגבות והכל משובח.
ב7 באוקטובר, כמו ישראל כולה, אבל במיוחד ב”עוטף של העוטף” – הסביבה הרגישה היטב את המלחמה. דפנה ותומר פינו את ביתם לשלושה חודשים ותרמו את הבית למפונים מהעוטף למשך שלושה חודשים. “הם היו פה עם ילד עם צרכים מיוחדים והנגישות היתה מאוד חשובה, וגם המטפל של הילד היה פה. גם בהיותי מנוסה בתחום הטיפול וגם בזכות בחירה עיצובית שלא יהיו מסדרונות בבית -המפתחים פה גדולים והבית מאוד מתאים לנגישות” מספרת דפנה. “לאחר מכן החל פול של כלות: הן הגיעו לאט לאט, כנראה מפה לאוזן ומהאתר עצמו. אין פה הרבה מקומות כאלה, והזוגות המתחתנים מחפשים להתקרב אל המקום שמתחתנים בו וגם זה מרגש.”
ספרי לי על הבית – אני מבין שאת עצבת אותו?
זהו בית חדש יחסית שבנייתו הסתיימה רק ב 2017. “אני מאוד אוהבת עיצוב אקלקטי” מספרת דפנה: “עיצוב שיש בו איזון בין תעשייתי מודרני עכשווי לפריטים ואווירה כפרית. וכך אפשר לראות בבית רצפת בטון מוחלק ומזגן מרכזי שהצינורות שבו בעיצוב תעשייתי מתכתי שחור וגלוי, לצד שולחן נגרים. השילוב של בטון, ברזל ועץ עושה תחושה של בית.
מאוד חשוב לנו אור: המפתח מהסלון אל הדק והפרגולה ואל הגינה ענק, וגם סביב יש הרבה אופציות לפתיחת חלונות וכניסת אוויר. יש משהו בבית שמרוב שהוא נוח אתה לא יוצא החוצה. הגינה היא ארץ ישראלית, ואנחנו נמצאים הרבה בחוץ.”
מאיפה הריהוט?
“זה אוסף… רוב הריהוט מיד שניה. אני מאוד מאמינה ביד שניה: את הכורסאות האפורות אני חידשתי, שייפתי, חיזקתי וריפדתי מחדש את הכריות. אני מאמינה שלרהיטים יש נשמה. גיסי הוא הנגר של עבודות הנגרות המדהימות פה בבית. הבחירות האקלקטיות משמעותן בחירות של מרקמים ושילובים וצבעים שונים. רצינו לופט והרגשה פתוחה ולכן אין מסדרונות. יש התכתבות בין המטבח לפינת אוכל לסלון – הכל פתוח והמעברים חופשיים.”
מה הפינה הכי אהובה עליך בבית?
״פינת הטלויזיה כמובן״ אומרת דפנה ורטהיימר. פה המקום בו אנחנו נספר כאורחים שפינת הטלוויזיה היא ללא ספק להיט ובילינו בה לא מעט עם סדרת נטפליקס התורנית שלנו (בבית יש גם נטפליקס, וגם דיסני+). זהו חדר פתוח וחמים ובו שזלונג רך ענק וכיפי, עם שמיכת פינוק רכה ונעימה, שאפשר לעבור לחיות בו כדירת Airbnb בפני עצמה. כיף שם, חמים ומענג עד כדי כך שאתה שואל את עצמך: למה צריך בכלל את כל שאר הבית מסביב לזה…
איך מתמחרים?
“רואים מה יש בסביבה, כיצד מתמחרים בתים בסדר גודל שלנו וברמה שלנו גם במקומות אחרים. יש יותר יקרים, יותר זולים. רצינו להגיע למחיר שאנחנו שלמים איתו והוא לא מוגזם ותואם את ההוצאות הרבות שיש פה סביב זה: הוצאות ניקיון, אבזור וכו׳. זה מחיר משתלם ללקוח ולנו.”
איזה הכנות אתם עושים לפני שמגיעים אנשים?
“הסבנו את הבית כך שיתאים לאירוח ב Airbnb, ויש כמה דברים שהשקענו בהם: הראשון הוא בתחום המצעים והמגבות – נערכנו לרמה יותר גבוהה. אנחנו הסתדרנו עם מצעים רגילים, אבל לפנק זה חלק מהכיף שלנו ומי שמגיע רוצה להשתדרג. אז רכשנו במיוחד מגיני מזרונים, מגיני כריות, וכו׳. ההתאמה של הבית לאירביאנבי היא לא היתה קשה היות והיה הבסיס הקיים ועיצובית הוא לא השתנה. אנחנו מארחים מדי פעם דתיים אז קנינו פלטות, ויש אפשרות להפרדה בין בשר לחלב. עוד משמעות היא שהזמנות יכולות להגיע מהיום להיום, כך שהארונות כל הזמן מסודרים, והמטבח תמיד נקי.”
היו בעיות עם אורחים? איך מאשרים אותם?
פה המקום להסביר למי שפחות השתמש בפלטפורמה, שכאשר מזמינים מקום ב Airbnb ההזמנה היא בתחילה על תנאי, והמארח צריך לאשר אותה. הדבר מאפשר לו לבצע בדיקה מקדימה והחלטה האם הוא מעוניין באורחים שמבקשים להזמין. דפנה ורטהיימר: “באתר Airbnb יש דירוג גם למארחים וגם לאורחים ואני בודקת את זה. אין לנו הרבה דרך לשלוט בזה”.
האם היו כאלה שהצטערת שאישרת אותם?
“היה מקרה שלמדנו ממנו: לנו יש שני כלבים (קוראים להם בני ורקפת!), אתם לא הרגשתם בזה, אבל זה הוביל אותנו להיות בהתחלה “dog friendly”, כי אנחנו באמת אוהבים בעלי חיים. אבל לא כולם כמונו, וכשארחנו עם בעלי חיים זה לא היה טוב: הכלבים עשו את הצרכים בבית… לכן היום לא אנחנו לא מאפשרים את זה. אם מישהו מבקש אני עושה בירור קטן לפני ומחליטה אם אני יכולה להכניס. היה מקרה אחד שמישהו שבר איזה כד, הוא עדכן אותנו ואמרנו לו להשאיר כמה שנראה לו וקניתי באמת בסכום הזה פריט יפה אחר במקומו.
כמה פעמים אתם עוזבים את הבית שלכם בחודש?
יש ביקוש, זה קורה לא מעט וככל שמתארחים יותר גם הביקוש גדל. המשמעות היא שאנחנו ערוכים על מזוודות לחיים בשני מקומות, וזו כבר לא דרמה, אנחנו כבר מתורגלים. בשנה שעברה היינו רצוף מיוני עד דצמבר, במיוחד מאוקטובר – כשתרמנו את הבית למפונים. אין לנו ילדים מבחירה, זה גם נוח ומאפשר את זה. עוד מעט אנו חוגגים 15 שנות נישואין.”
התיאור ב-Airbnb: הוילה האקלקטית במושב שפיר
“וילה אקלקטית במושב. מלאת שלווה, שקט ומרחב. וילה מרווחת וגדולה, בעלת שני חדרי שינה, סלון ענק, פינת אוכל גדולה, פינת רביצה וטלוויזיה – מושלמת! בוילה שני חדרי רחצה מפנקים ושירותים. לוילה חצר רחבת ידיים, ירוקה, עם פרגולה ופינות ישיבה ומנוחה. הבית אידיאלי לזוגות ומשפחות שרוצים לנוח ולספוג קצת אווירת מושב 🙂 הוילה מאוד מתאימה גם להתארגנות חתן וכלה, נשמח להכין את הבית לכבודכם ביום המיוחד, עבור שהות מסוג זה ישנה תוספת תשלום.”
לחצו פה להזמנת הוילה האקלקטית של דפנה ותומר