לכאורה חורף בישראל, אבל זה בונוס – כי אגם סקי המים בתל אביב לאימוני ווייקבורד Lake TLV ממש מדהים כעת וזמין לא תורים לקבל אתכם ליום כיף ספורטיבי. יצאנו להתנסות וחזרנו מלאים באדרנלין. 

דווקא כעת בחורף המקום ריק כמעט לחלוטין וזה הזמן הכי טוב שאפשר לבוא, לקבל חליפת גלישה שתחמם אתכם מצויין במים. וללמוד לגלוש וויקבורד – יצאנו עופר עברי הצלם של הפאנלים (צלם כל התמונות והוידאו בכתבה) ואני (גיא) לבדוק את המקום, וזה היה כיף אדיר, לפחות לאחד מאיתנו. את החוויה כבר בהגעה למקום תיארה מצוין נטלי פיגנבלט, מנהלת הקהילה והמכירות: "Lake TLV בעיני מקום קסום: ברגע שדורכים פה מבינים שאתה קצת מנותק מהסביבה, כי מצד אחד אנחנו פה באמצע תל אביב, ומצד שני יש כאן אגם, יש כאן שקט, שלווה, פסטורליות. הכל נראה כמו תאילנד, יש ברווזים חמודים, אז המקום לכשעצמו, קסום.

זהו פארק לסקי בכבלים, שקיים שנים, בבעלות פרטית, והוא המרכז לווייקבורד של ישראל. אין עוד מקום כזה בארץ, כך ש Wakeboared אפשר לעשות בישראל או עם סירה בכנרת, או עם סירה בים (סירות זה פחות מתאים למתחילים מכבלים), או פה בפארק בתל אביב."

ווייקבורד

החורף הוא דווקא הזדמנות! נטלי מארגנת את עופר עם חליפת גלישה – ולא קר יותר!

מה זה ווייק Wakeboard?

ווייקבורד, ספורט מים מלא אדרנלין, משלב את כל הטוב שבסקי מים, סנובורד וגלישה – עם טוויסט באוויר. הרעיון פשוט: עומדים על לוח עם רצועות לרגליים, נגררים על ידי סירה ממונעת או במקרה שלנו – מערכת כבלים באגם, ובעיקר (אצל המקצוענים לפחות) – עפים. המטרה? לבצע פעלולים שיגרמו לקהל (ולעצמך) להתפעל. אבל אל תטעו – ווייקבורד הוא הרבה יותר ממשחק של קפיצות. הוא אומנות. הגולשים הטובים ביותר יודעים לנצל כל כפל מים קטן כדי להמריא לגבהים חדשים, ועם הזמן גם הופיעו בורדים מתקדמים ומותאמים אישית שהפכו את החוויה מדויקת יותר. 

וייקבורד

אורן לינץ' מדגים סלטה מהמקפצה

הסיפור מתחיל אי שם בשנות ה-50 בארה"ב, כשסקי מים עם גלשני מונו היה הלהיט. משם, בשנות ה-80, החלו הרפתקנים בניו זילנד ואוסטרליה להמציא את הגלגל מחדש – או ליתר דיוק, את הבורד. התוצאה: בורד "סקארפבורד" שהפכו לבורדי ווייקבורד מודרניים כמו "הייפרלייט" של חברת אובריאן בשנות ה-90. עם כניסת התחרויות הגדולות כמו ה-X Games, הווייקבורד זינק למרכז הבמה. היום הוא כבר לא רק תחביב – הוא תרבות, קהילה, ואחד מענפי ספורט המים הצומחים במהירות בעולם.

קבלו את כתבות אאוטפאנל ברגע שהן יוצאות:
לחצו פה לקבוצה השקטה שלנו בווצאפ 

נבחרת ישראלית מרשימה

כיום ב Lake TLV אפשר לראות לצד הווייקבורד הקלאסי, גם בורד סללום למהירויות גבוהות, בורד לפעלולים וווייק-סקייט שגולשים עליו עם סניקרס ועושים פעלולי סקייטבורד, רק על המים. מדי פעם יש גם אירועים היתוליים כמו תחרות מי גולש על הדבר הכי הזוי – מביאים דלתות, ושטויות אחרות לצחוקים. לצערנו, זה ענף שלא מספיק מקבל אור פה בארץ, מתארת נטלי את מקומו מול ענפים אחרים:  "אמנם הוא לא ענף אולימפי, אבל הוא ענף שאנחנו כישראלים, קצרנו בו הרבה מאוד שבחים והישגים. במרוצת השנים יש לנו אלופי עולם, יש לנו סגני אלופי עולם, יש לנו אלופי אירופה, בכל הגילאים. 

יש לנו פה גולש בשם הנרי חן, קטוע רגל, שגולש פה באגם עם כיסא, שניצח השנה וקיבל תואר אלוף אירופה, והיה בעבר סגן אלוף עולם פארלימפי כמה שנים. החבר'ה שגולשים פה חוזרים מאירופה עם גביעים, יש כאן וייב של נבחרת. באים ועושים אימונים קבועים ברמה גבוהה."

מים

מימין: נטלי פיגנבלט, גיא חלמיש, ואורן לינץ'.

אירועי חברה, בר מצוות ו"הסיסטם"

המקום הזה אידיאלי גם לאירועים כמו בר מצווה, כשאפשר לקחת את כל הילדים, לערוך את החלק המרכזי של האירוע במתחם ייעודי, ולאחר מכן להמשיך לבילוי בגלישה. מדובר בחוויה מרתקת שמצליחה להוציא את הילדים לכמה שעות מהטלפונים שלהם ולספק להם פעילות מאתגרת ומהנה. זה מתאים במיוחד לילדים בגילאי 9 ומעלה שלמדו לשחות, ויוצרים חווית אירוע ייחודית שמעוררת עניין ומספקת זיכרונות טובים.

"הסיסטם" הוא אגמון קטן יותר, עם כבל להלוך וחזור, ללא סיבוב, שלא יוצר מסלול מעגלי. מדובר במתקן שמתאים במיוחד לפעילויות ייחודיות, כמו שיעורים עם דגש על תרגיל ספציפי או כמרחב לאירועים. המקום מציע תוכן ייחודי ומרתק לאירועים, עם שלל פעילויות מטריפות: משיכה על אבוב שמזכירה בננה באילת, מתקן נינג'ה עצום על המים (זה נשמע טוב!), רשת כדורעף על החוף, הופעות חיות, קייטרינג, וכמובן ווייקבורד. זהו יום מלא בכיף וגיבוש, שמושך חברות וארגונים לקבוע עבור העובדים שלהם.

בית ספר לווייקבורד

לייק-TLV הוא גם בית ספר לווייקבורד. נטלי מסבירה: "אנחנו מעבירים הכשרות ומלמדים גולשים מתחילים איך לגלוש באגם בבטחה. איך להשלים את הסיבובים באגם, איך לצאת בהזנקה, ואיך להתמודד עם הכבל בסיבובים. ברגע שהגולשים המתחילים משתלטים על הדבר הזה וסוגרים כמה סיבובים באגם, הביטחון מגיע ואפשר להתקדם לתרגילים, קפיצות ואקסטרים. אנחנו מלווים את האנשים מרמת המתחילים עד למתקדמים, ואז נוצרת קהילה. נוצרה לנו פה קהילה מאוד יפה, של חברים מנויים קבועים באגם."

מבחינת תמחור – זה כמו מנוי ללא הגבלה בחדר כושר, אתה בא פעמיים בשבוע, שלוש פעמים בשבוע. מתחילים בד"כ יחלו עם סשן גלישה ראשון של שעתיים, ובהמשך עם כרטיסיות של 3 / 5 / 10 כניסות. כל המידע על המוצרים והמחירים נמצא באתר ה Lake TLV

גלישה

כתב אאוטפאנל אחד מהשניים, נהנה כבר ההתנסויות הראשונות

ההתנסות הראשונה היא על גלשן ברכיים

יושבים על הגלשן, מחזיקים בכבל ונותנים לשרירי הליבה לדבר. הדבר הראשון שלומדים כאן הוא לא רק איך להחזיק בכבל – אלא איך הגוף כולו עובד בתיאום. זה לא רק הידיים, אלא הבטן והשכמות שמחזיקות את העסק במקום. הכבל מושך? אל תתנו לכתפיים ליפול קדימה. הכיווץ הזה של שרירי הבטן והגב העליון שומר על יציבות ומונע פריקת כתף ומהגוף להתעופף לכל הכיוונים. 

אאוטפאנל בטלגרםTelegram Logo 3 כתבות בשבוע בלבד

קבלו ראשונים את כתבות הטיולים הטובות בארץ – ערוץ קהילת אאוטפאנל בטלגרם:

הצטרפו עכשיו 

כשעוברים לווייקבורד האמיתי, העניינים נהיים מעניינים באמת. הגלשן הזה מזכיר קצת גלשן קייט. למתחילים נותנים רצועות (ולא עם מגפיים מקובעים לבורד, כמו של המתקדמים שקופצים) – כי קל יותר לצאת מהן כשעזבתם כבל וצריך לשחות החוצה. בהתחלה מתרגלים יציאה מהישיבה על החוף, וברוב המקרים לא תצליחו בפעם הראשונה, אבל אחרי כמה סיבובים זה הפך לפחות אצל אחד משנינו לאינסטינקט. אחד הכללים הראשונים: אם אתם מאבדים יציבות, אל תנסו להילחם בכבל כמו גיבורי פעולה. שחררו אותו. כן, פשוט תעזבו. אחרי הנפילה, שחו הצידה כמה מטרים ותחזרו לנקודת ההתחלה כאילו כלום. החוכמה פה היא לדעת מתי לזרום – ומתי להפסיק להילחם. עופר גילה הצטיינות רבה בתרגול הנפילות – מה שעודד אותו רק לצלם יותר לשמחת כל האחרים באגם. אני המשכתי בסיבובים מתוך מטרה לאיים על הפודיומים של נבחרת ישראל בקרוב (לא באמת…) 

וייקבורד

עילאי אלימלך עם משחקי קפיצות ביד אחת

האתגר הבא שלנו הוא הסיבובים!

סיבוב כזה סביב האגם הוא הרגע שבו התאוריה פוגשת את המציאות של הטכניקה שלכם – כאן מתחילים להרגיש את האקשן. בנקודות שינוי הכיוון, הכבל מאבד קצת מתח, אבל ביציאה מהסיבוב הוא חוזר במלוא העוצמה, עם משיכה שמרגישה כמו מכת רוח עוצמתית מפתיעה על "הקייט" (הכבל). כאן בדיוק המשחק מתחיל להיות מורכב: צריך ללמוד לנהל את ההבדלים בין הרפיון הזה למשיכה החזקה שמגיעה מיד אחריו.

המפתח הוא תכנון נכון של הנתיב. אם תתמקמו בזווית הנכונה, תשמרו על קו מתוח עם הכבל ותוודאו שהמשיכה אחידה – אתם זורמים החוצה בצורה חלקה ומהירה כך שהבדל העוצמה יורגש פחות. אבל עד שמגיעים לרמה הזו, כל סיבוב כזה יכול להרגיש כמו רגע קטנטן של פאניקה: השרירים מתכווצים, הידיים נאחזות בכבל בכל הכוח, ואז – בום – המשיכה מגיעה. לעתים זה נגמר בנפילה למים. עופר יכול להעיד שזו בדיוק הדרך ללמוד… לשמחתי אחרי ניסיון אחד כבר הצלחתי לעשות הקפות די בחופשיות והכיף הגיע אליי במהירות. בדיוק כשחשבתי שאני בעניינים, הסביר לי המפעיל של הכבל ש "הקטע זה בכלל הטריקים". דווקא היום כשאנחנו פה עם רחפן ועדשת טלה של הביוקר, הבחור שמפעיל את הכבל יושב בעמדה עם נקע בקרסול ועופר לא יכול לצלם גם אותו. אבל אני נהנה מעצם התנועה על המים ולאט לאט מתחיל לשלוט בכיוון ולזגזג סביב הכבל כך שהמהירות מתגברת.

מים

אצל ים לב גם מים שטוחים הם פארק אקסטרים

זה ספורט ויש פה עבודה של הגוף ומאמץ מסוים

השרירים עובדים! אני מתאמן די הרבה, ופה חדר הכושר לטובתכם. הרגשתי את הרגל האחורית שעליה רוב המשקל בכיפוף קל, שם הארבע ראשי מתאמץ יפה, וכמובן הגב, הכתפיים והיד האחורית – שיום אחרי הביקור הזכירו לי את קיומם בדגדוג התכווצות שרירים נעים. אבל הסיפור הוא בעיקר טכניקה, ואימון עם הדרכה טובה מורידים בצורה משמעותית את רמת המאמץ הפיזי.

ואז הגיע ים לב

ים הוא מהגולשים המובילים במתחם ובישראל וכנראה בעולם, וכשהוא הגיע הבנו מה זה יכולות מוגזמות- הוא משתמש בכבל, במים ובבורד להתרומם לגבהים בלתי ברורים בלי שום גל, בצורה מרשימה מאוד. 

גולש

ים לב מדגים זמן אוויר

המקום באמת קסום, ויכול להיות יעד מושלם לבילוי משפחתי, עם שעות ארוכות של כיף וספורט מלא אדרנלין תחת השמש. המתחם פתוח לקהל הרחב, והתשלום הוא רק עבור השימוש בכבלים ובאגם, כך שגם אם לא באים לגלוש, אפשר בהחלט להגיע לטייל בסביבה פסטורלית ולהתענג על המראה של הגולשים במקום היפה הזה, שנמצא ממש בקצה העיר הגדולה. אני עוד אחזור לשם לא רק לגלוש, אלא גם לשבת עם בירה על שפת האגם, ולראות את ההופעה של המקצוענים בכיף. אין לי ספק שאם תבקרו שם, הצעד הבא שלכם יהיה לסגור ציוד וללמוד לעשות ווייקבורד בעצמכם. מומלץ בחום.

לאתר Lake TLV

מאת: גיא חלמיש
צילום: עופר עברי 

וייקבורד

נטלי וגיא בראיון – מקום מגניב ליד המים (גם לבירה בלי קשר לווייק!)

אל תפסידו כתבות מעולות כאלה. קבלו אותן למייל:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים