מעיל פוך מיקרולייט של ראב (Rab) נכנס למבחן. בניגוד למלחמה הנוכחית, החורף בישראל תמיד מאחר לבוא. בכל זאת בתחום הזה יוג’ין לויט הבוחן מעדיף להיות מוכן מראש ולהצטייד במעיל פוך תואם אקלים ישראלי עם טווח שימושיות בריטי רחב.
יש משהו ממכר במגע עם ציוד מקצועי: התחושה הראשונית אף פעם לא מאכזבת, איכות ורמת גימור גבוהה מורגשות ישר בתפרים, דחיסות החומר של תאי הנוצות ועד רמת הרוכסן. הכל מרגיש נכון, מוקפד עם תחושות שהמוצר הגיע לעולם כי למישהו באמת אכפת. גם המעיל של ראב (Rab) מרגיש כך. אישית פחות הכרתי את המותג למרות שעיני צדו אותו בכל מיני חנויות, ולכן סקרן אותי ללמוד מי ומה עומד מאחוריו.
הצטרפו לאאוטפאנל בווצאפ:
ראב הנסתר על הגלוי
בשנת 1973 נתקע ראב קרינגטון ללא כסף בבואנוס איירס בדרכו לחקור את פטגוניה שבארגנטינה. הדחף לצאת ולהמשיך במסעו, הכריחו אותו ללמוד חייטות מחברו הטוב על מנת להרוויח כמה גרושים. שני וקטורים אלו של יצירה לצורך מסעות, הם שעיצבו את תחילת מסעו המקצועי בתחום שקי שינה טקטיים באותם ימים, ומה שבימינו נקרא ציוד מקצועי לטיולים.
צורך מוליד מקצוע, וכך קמה חברה קטנה בעיר הולדתו של ראב, שפילד אנגליה. ב-1981 רשמה החברה את תחילת דרכה ביצור שקי שינה בביתו של ראב, ודי מהר עברה לייצור במפעל מקומי. החברה צמחה והתמקצעה בתחום ציוד טיולים קל משקל, במחיר הוגן. בשנת 2003, ראב יוצא לגמלאות ומעביר את הפיקוד של החברה לאקוויפ אאוטדור, חברה שמחזיקה גם את מותג Lowe Alpine.
מעיל פוך של ראב – תעודת זהות
-
- דגם: מיקרו לייט דאון Microlight down
- צבעים: שחור, כחול, כחול כהה ואפור
- מידות: XS-XXL
- חומרים: שכבת ניילון 30D חיצונית, פוך עם כח מילוי 700, שכבת ניילון 20D פנימית
- משקל: 403 גרם
- מחיר: 779 שח
- לינק לקניית המוצר
התרשמות חמה – בבית
עברתי כבר לא מעט מעילי פוך קלילים, אפילו הייתי מגדיר את עצמי בתור אחד שיש לו פטיש לזה. הוא תמיד נופל על המשבצות של יעילות שימוש, אם זה בפעילות אאוטדור ואם זה סתם טיול למשרד. עיצוב המעילים בימינו מאפשר את הגמישות לכל העולמות בלי לצעוק אני עוף מוזר. גם המעיל של ראב עומד חזק בתקן ואפילו בעל מראה מאוד אלגנטי. המעיל עשוי בצורה מוקפדת ורואים שמנהל המוצר שם דגש על כל פרט קטן.
הפוך
בעל כח מילוי של 700 (כל מה שרציתם לדעת על פוך ולא העזתם לשאול) בעל טכנולוגיית גימור של Nikwax hydrophobic שאמורה לאפשר לפוך להתייבש במהירות אחרי הרטבות ובכך לשמור על חום בתאי הפוך גם אם טיילתם איתו בגשם. התאים עצמם יחסית קטנים. זה מאפשר לשמור על המילוי בכל תא ולמנוע טיילת מיותר בין אזורים מסוימים במעיל. דחיסות המילוי בתאים מרגישה די יציבה ביחס למותגים אוניברסליים הנגישים לכל.
השכבה החיצונית
עשויה מניילון 30D Pertex Quantum בעלת משקל של 50g/m² ובעלת יכולת של חסימת רוח ובכך מונעת את אובדן החום שנצבר בתאים. שכבה זו גם בעלת טכנולוגיית DWR durable water repellent – כנראה שזה לא ימנע חדירת מים אל תוך התאים במקרה של כמות חריגה של רטיבות, לזה צריך כבר ממברנות, אבל בהחלט מונע רטיבות של הפוך במקרה של גשם קל וקצר.
רוכסנים
תופסני הרוכסן יחסית קטנים מה שמונע מהם להיות יותר מדי מונגשים. במבט ראשון זה מעלה שאלות עד כמה זה יכול לפגוע בנוחות של התנועה ותפיסת הרוכסן עצמו. הקאץ׳ מגיע בעיצוב תופסן בצורת חצי ירח, כאילו נבנה על בסיס צורת האגודל בכך שיש לו שקע מגרעתי לאחיזה טובה.
עם סגירתו, נראה שיש אטימה טובה ומאוד צפופה של החרירים על בסיס הפלסטיקה עצמה. בנוסף לאורך כל אזור הרוכסן ישנו תוסף בד בחלקו הפנימי של המעיל. תוסף זה מונע חדירת רוח ורטיבות דרך אזור הרכיסה.
כיסים
למעיל עצמו יש שלושה תאי אחסון. שני כיסים צדדיים כמו בכל מעיל סטנדרטי הנסגרים על בסיס הרוכסן כלפי מעלה וכיס אחד נוסף בחלק הקדמי העליון מצד שמאל. הכיסים מאוד מרווחים יכולים להכיל לא מעט פריטים. אישית, הייתי מעדיף שיהיה כיס פנימי נוסף – עניין של טעם.
פיצ’רים נוספים
למעיל יש רצועות מתיחה בחלקו התחתון הסוגרת את חלל המעיל על הגוף למניעת בריחות חום. אחד בכל צד לנוחות. אזורי הפתחים אם זה בשרוולים ואם זה בחלק התחתון נצמדים על בסיס סוג של גומי בתוך בד. החלק האלגנטי והחכם של זה בא לידי ביטוי באופן התפירה של המעיל ומיקום החלק המהדק. בלבישה רגילה, לא ניתן לראות את הגומיה ומה שמסיים מבחינה ויזואלית את שרוול הוא אחד מהתאים. גם יפה וגם שומר על אזור האחיזה.
ראב במבחן ההאסקית – 5 עד 12 מעלות
שש בבוקר מתעורר ו 10 מעלות בחוץ. אני יוצא מהמיטה כי חייבים להוציא את ההאסקית לפני שהבנות קמות. אני מרויח קצת זמן והיא נהנית מתנאים קצת יותר נעימים מארץ המקור שלה. זה הזמן לבדיקה ראשונית של מי הפוך יותר עמיד, שלי העשוי נוצות דחוסות או שלה, טבעי של הגוף. בלי לחשוב פעמיים לובש את המעיל ישר על הגוף ללא כל שכבה מבודדת. כך נראה לי נכון להרגיש אם יש בריחות קור בנקודות מסוימות ועד כמה זה מחמם מבלי שגורם אחר משפיע על הבדיקה. אין מה להגיד, קור כלבים בחוץ אבל למרבה הפלא אין חדירות בכלל והמעיל מצליח לשמר את חום הגוף בצורה מצויינת.
השכבה החיצונית קיבלה היטב את הקרירות של תנאי החוץ ואפשר היה להרגיש את ההבדל העצום בטמפרטורות ביחס למה שקורה בפנים. עושה רושם שחסימת הרוח עובדת מצויין ומצליחה לשמור על החום המוחזק בתאי הפוך. את הרוח לא הרגשתי בכלל גם לא ירידה ביכולת שמירה של החום. את הטיולים הבאים שלי עשיתי כבר על מלא – לבוש כמו חסה בשכבות תואמות אקלים. גם בתנאי גשם קל ניתן היה לראות שהשכבה החיצונית דוחה את הטיפות והן נשארות שלמות ולא מחלחלות אל תוך התאים. די מהר הבנתי את מהות החומר ואיך ניתן לנצל את המעיל כמו שצריך. זה כמו מנוע של רכב, כשהוא מתחמם הוא עובד חלק. למי שהתנאים מאפשרים, כי בשטח זה פחות ניתן, צריך לצאת עם המעיל אל הקור רק אחרי שחיממתם את הסביבה הפנימית בתוך הבית. אחרת, אם תצאו ישר עם לבישת המעיל אל הקור, יקח קצת זמן לחמם את התאים שישמרו על החום ויחממו את הגוף.
מעיל פוך ראב במינוס 5 עד אפס מעלות
במהלך המבחן יצא לי לקפוץ גם לאירופה הקרה, שם החורף אמיתי. עם 0 מעלות באמצע היום כאשר גשם בלתי פוסק משלים את החגיגה, המעיל ושתי שכבות פשוטות מתחתיו מצליח לתפעל את המצב די בקלות. אם בזמן זה תעשו גם פעילות גופנית המפרישה חום, יהיה לכם ממש נעים.
בלילות הטמפרטורות צנחו למינוס 5. פה כבר אפשר להרגיש את המגבלות של המעיל. אבל היי, זה מעיל יחסית דק, זה לא שתקפאו מקור אבל כן תצטרכו להיות פעילים כדי לשמור על חום גוף נורמלי.
נוחות
עניין הנוחות הוא די סובייקטיבי ומאוד קשור למבנה הגוף ביחס לעיצוב המוצר. במקרה של ראב אני נופל בין המידות. בין סמול למדיום. אין פה משהו חכם וצריך לוותר על משהו אחד על מנת להרוויח משהו אחר. מצד אחד אפשר ללכת כלפי מטה ולהיות בגזרת סלים פיט אך באותה מידה להגביל את עצמך במספר השכבות שניתן יהיה ללבש. מצד שני אפשר כמוני ללכת כלפי מעלה, לוותר על הצמידות ולהרוויח יותר חופש תנועה.
המעיל מרגיש מאוד נוח ובעל אורך שרוולים וגוף שתואם גם למימדים הבעייתים שלי. אני 18 בגובה ורק 70 במשקל. כל תנועה הרגישה מאוד נוחה ללא שום מגבלה על בסיס הבדים ומאפשר חופש פעולה נוח לכל בעל מקצוע בתחום הספורט האקטיבי. הדבר היחידי שלפעמים הטריד את מחשבותי זה הסגירה בצווארון. זה לא משהו שמגביל את התנועה או נותן תחושה של חנק, אבל זה משהו שמרגישים כסיומת החומר ולא משהו יותר עוטף. כנראה בגלל צורת הצווארון שהולכת יותר על קונוס מתכנס ולא משהו הדומה יותר לצורה הכעורה הנפתחת לקראת הסוף.
מעיל פוך של ראב: מיקרו לייט דאון – שורה תחתונה
מעיל כזה הוא מוצר נחוץ לכל אחד. מעיל נכון וטוב זה כבר איכות חיים, אפילו בארצנו יש לא מעט ימים קרים. בתוספת רוח מציקה שמאפיינת את ישראל, אפשר לקרוא לזה גם קור כלבים. המעיל של ראב עשה עבודה יפה בתנאים של הארץ גם כשהטמפרטורות ירדו לחד ספרתי. חסימת הרוח שלו מצויינת ושומרת על תנאי החום של התאים. באירופה עם שתי שכבות נכונות מתחת, ניתן גם להיות עד מינוס חמש. הוא נראה יפה ומאוד אלגנטי ובקלות יתאים את עצמו גם לימי עבודה במשרד וגם לימי טיולים במדבר הקר. ביחס לחברות אחרות באותה קטגוריה, תזכו פה במוצר איכותי בפחות מחיר שינעים לכם את החורף בחום ואהבה.
יתרונות
- יחסית חם לעובי המעיל
- שומר על החום
- עשוי היטב
- זול יותר מהמתחרים
חסרונות
- לא הכי זול מול כלל השוק
- לא הכי קל
מאת: יוג׳ין לויט
שתפו את זה! פה בכפתורים למטה: