מטייל האולטראלייט דן דורסטון פיתח את האוהל X-Mid למטייל בודד ביחד עם drop.com (בעבר massdrop) והאוהל הוצע למכירה מוקדמת בשיטה דומה למימון המונים. לאחד כעשרה חודשים של פינישים, הכנה לייצור, ייצור ושילוח האוהל הגיע לידי והזדמן לי לעשות סקירה ראשונית ולהביא תמונות וחוויות משימוש באוהל.

מאת: אור כהן

סרטון הדגמה של היוצר:

למה דווקא הוא?

לפני ה-X-Mid היה לי אוהל אולטרלייט במשקל דומה אבל עם שכבה אחת (כלומר שאחת הדפנות שלו הייתה בלי רשת והייתי צמוד לדופן האוהל. חיפשתי אוהל עם שתי שכבות כדי להימנע מלישון צמוד לטיפות הטל שבדפנת האוהל, וגם רציתי אוהל יותר מרווח למקרה ואצטרך לתפוס מחסה בזמן גשם.

מרבית אוהלי האולטראלייט וכמובן האוהלים ליחיד הם צפופים למדי והאוהל הזה מרווח מהם בזכות שתי המרפסות שלו. כמו כן המחיר של האוהל נוח לכיס יחסית לאחרים. קניתי אותו במכירה המוקדמת ואז הוא עלה 200$ לפני משלוח, כאשר רוב אוהלי האולטראלייט עולים יותר וחלקם מגיעים אף למעל 500$ לאוהל ליחיד.

אוהל אולטראלייט – מפרט מקוצר:

  • חומר: פוליאסטר 20d עם ציפוי עמיד במים 2000mm
  • מידות רצפה: 71x220 ס”מ
  • מידות אוהל כולל מרפסות: 170×254 ס”מ
  • גובה: 116.8 ס”מ
  • משקל: 807.1 גרם
  • כולל 8 יתדות טיטניום
  • דורש 2 מקלות הליכה להקמה
  • עמוד המוצר

הקמה ראשונית ושכבה חיצונית (fly)

אסייג ואומר כבר עכשיו שהסקירה בוצעה במהלך לילה בודד ותעבור בעיקר על הפונקציות הבסיסיות של האוהל וככזו לא תוכל לספק מידע על עמידות לאורך זמן. ההקמה של האוהל בהתחלה נראית מסובכת, צריך להקפיד להקים אותו בצורה מלבנית ולא בצורה של מקבילית למרות שהעיצוב שלו נוטה למשוך לשם. אחרי ארבע יתדות, שני מקלות הליכה מספיקים כדי לסיים את ההקמה הראשונית של האוהל. אפשר לפרוס יריעה על הקרקע (groundsheet) לפני התקנת המקלות, ולסדר את הציוד אם לא צריך את רשת היתושים, ובצורה כזו האוהל מרווח מספיק לשני אנשים וקצת ציוד.

החיסרון פה הוא בעיקר עניין המקלות שעלולים להפריע, אבל זהו אוהל שמיועד לאדם אחד. חוץ מזה, ההקמה קלה ביותר אחרי שמתרגלים ומיעוט היתדות והעובדה שקודם מקימים את מגן הגשם הם בונוסים ענקיים במיוחד אם בדיוק יורד בחוץ גשם.

אוהבים את התוכן שלנו? אחת לשבוע נעדכן אתכם על כתבות חדשות:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

שכבה פנימית ומרווח שינה

אחרי שהקמנו את השכבה החיצונית וראינו עד כמה האוהל מרווח, הגיע הזמן לחבר את השכבה הפנימית. השכבה הזו יושבת בעצם באלכסון בין מקלות ההליכה והמרווח בה הרבה יותר מצומצם משאר האוהל. שכבת הרשת מתחברת לפינות האוהל ולנקודות הגבוהות שלו איפה שמתחברים מקלות ההליכה. אם אתם מתכוונים לטייל בעיקר באזורים עם חשש ליתושים או רוחות אפשר להשאיר את השכבה הזו מחוברת כדי שלא תצטרכו לחבר אותה כל יום.

לאחר שהכנסתי פנימה את מערכת השינה נשאר לי מעט מקום באזור הרגליים ובו שמתי את התיק שלי. אני נמוך ואוהב שהתיק שלי לידי אז זה יצא לי נהדר, אבל יש גבוהים ממני שיעדיפו לשים את התיק מחוץ לשכבה הפנימית באחת המרפסות. אורך האוהל הוא כ-220 ס”מ כך שלא נראה לי שתהיה בעיה לישון בו גם לאנשים גבוהים.

אוהל אולטראלייט

חווית השינה

למרות שהשכבה הפנימית הרבה יותר מוגבלת מהחיצונית, היה לי מספיק מקום להסתובב ולא הרגשתי קלסטרופובי בכלל. נוסיף לכך את העובדה שאפשר לעמוד באוהל אולטראלייט על הברכיים (בחלק החיצוני לפחות) וזה אחד האוהלים המרווחים ביותר שנתקלתי בהם. אם זה לא מספיק אז שני מקלות ההליכה מתנשאים לאותו גובה מה שאומר שלמשל אם בטעות הנחת את ערכת השינה שלכם עם הראש בכיוון המדרון, אתם יכולים בקלות להפוך אותה כי האוהל למעשה סימטרי. זאת בניגוד לאוהלים אחרים שבהם תצטרכו להפוך את האוהל או לוותר על המרחב בעת הישיבה. לאוהל יש שתי מרפסות מה שאומר שבתור אוהל אולטראלייט זוגי יש לו פוטנציאל אדיר, אבל מבחינתי יכולתי למשל לשים את ערכת הבישול בצד אחד ואת הבגדים המלוכלכים בצד השני.

לסיכום

בתור אוהל אולטראלייט יחיד זה אוהל מרווח במיוחד, עם הקמה קלה ומהירה. מעולה במיוחד למי שמגיע לאזורים גשומים במיוחד וצריך לבלות באוהל זמן רב, אבל גם עובד יפה בארץ כאוהל-טארפ (חלק חיצוני בלבד) או ככילה (חלק פנימי בלבד).

מאת: אור כהן
מטייל אולטראלייט בנשמה. אוהב את הארץ ומנצל כל הזדמנות לגלות עוד שביל והר בשוודיה. כשהוא לא מקצר מברשת שיניים או חותך את העודף מהמזרן המתנפח, הוא מייבש מזון ומרכיב לעצמו מנות טיולים, ומנהל את קב’ אולטראלייט ישראל בפייסבוק.

פה: מצטרפים לערוץ הטלגרם של מגזין האאוטדור הטוב בישראל