עולם הטיולים עובר תהפוכות רבות בשנים האחרונות בכל מה שקשור לציוד, וגארג׳ נעלי הטיולים בפרט. בעשור החולף ניתן לראות תופעה שעבורנו המטיילים הישראליים, שרגילים לטייל בנעלי הרים, היא מעט מוזרה: טיול בנעלי טיולים חצאיות (נמוכות). הכתבה הזו נולדה בכדי לפתוח דלת חדשה ולתת זרקור על החצאיות, האם טיול בנעליים חצאיות מתאים גם לכם? תקראו ותחליטו, על הדרך אולי תגלו עולם חדש שהיה נסתר עד כה.

מאת: הוד שטרלינג

נעלי טיולים חצאיות? בטוח? 

נעל חצאית, בעברית זה נשמע פחות טוב. באנגלית זו נעל הליכה, בעוד שהנעליים הגבוהות- נעלי ההרים נקראות מגפיים. בקיצור התרגום לא פותר אותנו מבדיקה מעמיקה של המושגים הללו. החלק הטוב בסיפור הזה הוא שהנעל החצאית נוחה במיוחד והיא יושבת טוב על הרגל ממש כמו כפפה. למעשה הנעל החצאית היא פטנט של ממש, אינטגרציה (התמזגות) כמעט מושלמת של נעל הרים ונעל ספורט, דהיינו נעל שמצד אחד היא קלה ונוחה, ומצד שני יש לה סוליה קשיחה ועמידות, מיועדת למי שרוצה ליהנות מכל העולמות.

נעלי הרים

נעלי טיולים חצאיות- למה זה טוב?

לרב מטיילים יוצאים לטיול כדי להיות יותר מאושרים בצורה כזו או אחרת. מסתבר שאחד הדברים שהכי משפיעים על ההנאה שלנו בטיול זה סך המשקל שאנחנו סוחבים על עצמנו מכף רגל ועד ראש. נכון, לרב ההתמקדות היא בתרמיל הגב – המוצי׳לה המפורסמת. רובנו התרגלנו למשקל של נעל ההרים ואנחנו ״מקבלים״ אותו בהבנה, אבל לא חובה לקבל את זה! אין הצדקה לסחוב משקל עודף כי יש לנו את ״הכוח״ לסחוב אותו, נהפכו, כוח זה מצרך ״יקר״ שיש לשמור אותו.

משוואה שכדי לקחת לכל טיול: ככל שסוחבים פחות משקל נהנים יותר מהדרך וגם מספיקים ללכת יותר. בנוסף, זה יותר בטיחותי לנוע עם משקל נמוך. התנועה עם נעלי טיולים חצאיות קלה יותר בעליות ובירידות מאשר עם נעלי הרים, גם במסלול טכני שבו נדרשים לדלג בין בולדרים, לחצאיות יש יתרון משמעותי בעקבות המשקל ומבנה הנעל. מבחינת המחיר החצאית זולה יותר מנעל ההרים ויש לה מחיר דומה לנעל ספורט.  

למה כן?

  • משקל – יש טווח משקלים רחב אבל בסה״כ קלות ביחס לנעלי ההרים
  • נוחות – like a glove
  • מראה – כן זה חשוב, והן פשוט נראות טוב! (לדעתי)
  • מחיר –  70-150$, סביר בהחלט (מחירי חו״ל)
  • אכילס – תגידו ביי ביי לדלקת הכי מעיקה שיש

נעליים חצאיות

למה לא?

  • לא שומרות על הקרסול מספיק טוב
  • רכות – לא שומרות על הרגל כפי שנעל ההרים שומרת
  • משקל – פחות מתאימות לאנשים כבדים בגלל המבנה שלהן
  • כניסת מים – יש גם דגמי Gore-tex, אך עדיין לא טוב כמו בנעלי הרים בגלל הגובה
  • תחלופה – הנעל אינה אמידה כמו נעלי הרים ולכן יש להחליף לעיתים יותר תכופות

נעלי טיולים על הספקטרום

עד עכשיו זה נשמע פשוט, ואני סבור שרבים מכם שעדיין לא מטיילים עם נעלי טיולים חצאיות. שוקלים את זה ברצינות? רגע אחד לפני שניגשים לקנות נעלי טיולים חצאיות חשוב לדעת שהמבחר גדול במיוחד. הקשת של סוגי החצאיות מתחילה בנעלי ריצת שטח, ממשיכה לנעליים חצאיות חצי קשיחות, ומסתיימת בנעליים חצאיות קשיחות. בדרך חולפים גם על פני נעלי Approach שרלוונטיות בעיקר למטפסים ומטיילים שמגיעים לאזורים סלעיים כמו למשל בואדי ראם.

התחום הוא רחב, ציינתי כאן 4 סוגים שונים של נעלי טיולים חצאיות שלכל אחת מהן יש תכלית שונה משל האחרת, ובנקודה הזו אתם צריכים לשאול את עצמכם מה הצורך שלכם, ובהתאם לצורך לבחור את החצאית שרלוונטית עבורכם.

נעלי טיולים

אני והחצאית

הרומן שלי עם החצאיות התחיל לפני 8 שנים בדיוק. סבלתי לעיתים תכופות מדלקות קשות בגיד אכילס הידוע לשמצה. את טרק הסנטה קרוז בפרו סיימתי עם סנדלים, אני מאוד אוהב סנדלים (4 זוגות בארון, זוג אחד על הרגל עכשיו), אבל לטרקים וטיולים קשוחים אני מעדיף נעל שתכסה לי את כל הרגל, והכי חשוב שאני ארגיש אתה בטוח.

ברומן כמו ברומן יש הפסקות, ואחרי הטרקים הללו חזרתי לתקופה נוספת של שנתיים עם נעלי הרים. בקיץ 2013 עזרתי אומץ והחלטתי להיפרד מהגרמונט בלטי האהובות. התחלתי לצאת עם אסולו (שרדנו שנה ביחד) אותן רכשתי בישראל לקראת טרק במזרח גאורגיה. מאז החלפתי כבר מספר זוגות ועכשיו מספר 8 מתחילות אצלי את דרכן. הזוג השביעי מאותו הדגם, היו מוצלחות במיוחד והחלטתי להמשיך את הקשר ולכן אני יודע מה מצפה לי, לטוב ולרע לפעמים גם כיף להיות בנאלי. הדגם הנוכחי הוא הטוב ביותר עבורי, ללא צל של ספק המומלצת ביותר מבין הנעליים שהתנסיתי בהן עד כה.


אוהבים את OUTPANEL? כנסו גם אל RUNPANELמגזין ריצה – פה!

מגזין ריצה


השתכנעת, מה הלאה?

אם קראתם את כל מה שנכתב עד כה, והחלטתם שאתם רוצים לתת הזדמנות לנעלי טיולים חצאיות אל תפספסו את החלק הזה. איך אני אדע שהחצאית מתאימה לרגל שלי? אין לזה תשובה מהשרוול, הדרך הכי נכונה לבחור נעליים היא להגיע לחנות ולמדוד, זה משהו שגם כנראה לא ישתנה.

ואם אין בארץ את הנעל שאתם חושקים בה? הרבה מחנויות הטיולים העולמיות מאפשרות מדיניות החלפת מוצרים נוחה, וגם אם הייתה טעות בחצי מידה וכדומה ניתן לשלוח את הנעליים בחזרה ולקבל את מבוקשכם.

מעבר לביקור הווירטואלי שאתם עושים באתרים, לא פחות חשוב לקרוא ביקורות על הנעליים שאתם מתכננים לרכוש, ככה תדעו את החסרונות והיתרונות עוד לפני שמדדתם. חיפוש מהיר אצל ד״ר גוגל של דגם הנעל (בלועזית) המבוקש בתוספת המילה review יפרוס לפניכם מספר אתרים בהם תראו בין היתר את החסרונות והיתרונות של הנעל, מה שמקל מעט על נושא הרכישה, ואנחנו אוהבים חיים קלים.

נעלי טיולים חצאיות זה הדבר הבא!

החצאיות תופסות תאוצה בקצב מסחרר, אני מלא תקווה שהנושא ייכנס למודעות גם בארץ ויקבל את המענה הדרוש מהחנויות. ברגע שאנחנו הצרכנים נרכוש פחות נעלי הרים ויותר נעליים חצאיות אנחנו נראה כיצד החנויות עושות את ההתאמה גם אם זה ייקח מספר שנים. לבסוף נראה בחנויות כמות נעליים חצאיות שמכבדת את עצמה. אני סבור שמטיילים רבים שאינם אוהבים לרכוש מוצרים באינטרנט ועדיין ״תקועים״ בשיטת המכירה המוכרת והידועה יוכלו גם הם ליהנות ממבחר רחב של נעליים חצאיות במרחק סביר.

מהתרשמות כללית שלי ניתן לראות יותר ויותר מטיילים מכל העולם שהולכים עם נעליים חצאיות בשנים האחרונות. כרגע אני רואה את זה בעיקר בחו״ל אבל גם בארץ יש התחלה של תהליך ואין לי ספק שהפוטנציאל הוא אדיר שכן רבים מהמטיילים היום בעולם עדיין צועדים עם נעלי ההרים.

מאת: הוד שטרלינג
עוד בחיתולים יצא עם אביו לטייל בכל הזדמנות, ועד גיל 16 כבר הספיק לטפס בקצ’קאר וללכת את מסלול אבו-חשייב. אחרי הצבא יצא לטיולים ארוכים בדרום אמריקה, אסיה ואירופה והוסמך כמדריך סנפלינג ומורה דרך. מדריך טרקים וטיולים רגליים אתגריים – מטיפוס על החרמון ועד הקילימנג’רו. חובב טיולים רגליים, עם העדפה ברורה לנידח ולפראי, בשנים האחרונות נדבק בקדחת האולטרה-לייט. תמיד שמח לייעץ על מסלולים וציוד. כיום עובד בחברת טיולי רדיוס כמדריך טיולים ומנהל אופרציות.

 


מעניין, נכון? אם הגעתם עד פה אתם חייבים להרשם לעדכונים שלנו!

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים