את המלון של טלי ואביב בלפקדה, יוון, גיליתי כמו שצריך לגלות דברים טובים באמת – בהמלצה מפה לאוזן. אין פרסום שיכול להתחרות בהתלהבות של מישהו שמכיר מבפנים וחזר מאושר. אחרי שבוע חלומי של שחייה באי היווני היפהפה הזה, הרגשתי שזה לא פייר לשמור את זה רק לעצמי. ממליץ בחום:
אז אם בא לכם חופשה יוונית רגועה או ספורטיבית, טבעית או אדרנלינית, עם אנשים טובים ואווירה של אוזו לצד נוף של גלויה, הזמינו לכם במהירות מקום לעונה: מלון Wildseagull
לפני שהם פתחו את הפינה הזו של גן עדן, טלי ואביב גידלו חקלאות (ושלושה בנים) במושב צופר שבערבה. מאז הם מחלקים את חייהם בין יוון לישראל: קיץ בלפקדה, חורף בתל אביב.
כך במקרה הפכתי לשחיינית
אם תשאלו את טלי – היא בכלל לא תכננה להיות שחיינית. אבל ככה זה כשיש לך ילד שמתאמן לגלישה תחרותית באילת, ואת מוצאת את עצמך שוחה בים במקום לחכות לו באוטו עם קפה פושר. איכשהו, בין גל לגל, זה התגלגל לאימונים… ואז לחציית מיצרי גיברלטר. כן, כן – 17.5 ק"מ של מים פתוחים ב-4 שעות ו-44 דקות. בקטנה.
כתבות, תובנות והשראה מהפאנל – פעם בשבוע, בלי להציף:
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
מאשר משלוח פרסום ועדכונים
אבל היא לא עצרה שם. שלוש פעמים שלשות בישראמן, פעמיים עם אנטונינה ועוד פעם אחת עם אבי ועמית מ-SEPA – ובכולן, אגב, מקום ראשון בקטגוריה. בחצי השנה שהם בארץ – כי בלפקדה עובדים רק בעונת התיירות, מאפריל עד אוקטובר – טלי ממשיכה לשחות עם החבר'ה של בריכת גורדון בתל אביב. איתם גם שחתה את "חוצה ישראל" – מהים התיכון בצפון (ראש הנקרה) ועד החוף הדרומי בזיקים – בליווי יאכטה שאביב ניווט, כמובן, עם חיוך של מי שכבר ראה הכל.
הפרק היווני: מהחקלאות ליאכטות וללפקדה
ואביב? גדל ברמת השרון, בוגר גיאוגרפיה, חובב ריצות ניווט עם צד אחר שיותר מרעיש: רקע בספורט מוטורי, כולל ראלי אופנועים. בשנת 1990 הציעו לו עבודה בערבה, והוא – כמו מישהו שראה מפה עם יעד מסקרן – לקח את ההזדמנות ונסע דרומה. משם כבר התגלגלו להיות חקלאים, קיבלו משק בצופר, והתחילו לגדל ירקות.
אבל כמו בכל סיפור טוב – זה לא נגמר רק בשדות. אביב הקים גם חברה מצליחה לייצוא חקלאי, שצמחה יפה לאורך עשור. ואז הגיע רגע המפנה: השותף רצה לפרוש. במקום להיאחז, אביב זה שיצא, והשאיר את השותפות מאחור עם עסקה נאה ביד. פתאום, אחרי שנים של עומס, התפנה להם זמן – וגם קצת כסף – לחלום.
וכך התחיל הפרק היווני: הרעיון להשקיע במלון בלפקדה עוד הרבה לפני שזה היה טרנד נדל"ני ישראלי רחב היקף בחסות ההתקפה על הדמוקרטיה ובריחת ההון מישראל. ״המקום הזה תפור עלינו כמו כפפה,״ הוא מספר. ״כל הווייב פה הוא של ספורטאים – מועדוני גלישה, סאפ, קיאקים, פוילים, צלילה, רכיבת אופניים… זה פשוט התאים לנו.״
מי הטורקיז המושלמים של הים בלפקדה
טלי מספרת: "הגענו פעם ראשונה בחורף, והמים פה הם בטורוקיז מטורף, וטורקיז זה הצבע שלי. אחרי שראיתי את הצבע, אמרתי לאביב זה זה! הכרנו המון איים ביוון בצד האגאי. אבל פה, יש קטע אחר, של הים האיוני שהוא צד מוגן וצבעו טורקיז חזק יותר. אין פה את הרוחות המלטמיות שמגיעות מצפון בצד האגאי. פה הים מוגן מרוח, צלול, נקי כי הוא שמורת טבע. אין פה מפעלים ושפכים.
הטמפרטורות פה הן אופטימליות: בקיץ הים לא מאוד מתחמם: גג 25 מעלות בקיץ עד ספטמבר. מאוד נעים. בחורף טמפרטורת המים סביב 17 מעלות, ואחרי כן במאי הוא מתחיל לעלות לכיוון ה 20 מעלות."
המלון והכפר וסיליקי
המלון נמצא בעיירה וסיליקי בצד הדרומי של האי, מעל מפרץ יפהפה. המקום נחשב לאחד הטובים בעולם לגלישת רוח. "גולשי הרוח הטובים בארץ היו פה ואמרו על המקום שהוא אחד הטובים בעולם, כי גם למשפחות יש מה לעשות, ואם באת בעונה תהיה רוח 6 ימים בשבוע" מספרים טלי ואביב. גם המיקום מעולה באמצע האי וקרוב לכל היעדים לטיול באי.
לחצו פה לקבל את הכתבות שלנו בווצאפ:
"יש פה טברנות מעולות, טיילת לאורך כל המפרץ, 5 מועדוני גלישה, קיאקים צלילה, סאפים לאורכה – וכל האוכלוסיה שמגיעה לפה היא של ספורט. האווירה היא של ראש טוב של גולשים במסיבות של אחרי הגלישה.
יש מדרחוב עם חנויות קסומות, מעגן דייגים יפהפה, מרינה חדשה שעוד לא נפתחה אבל בקרוב".
חמישה ק״מ מהמלון, יש את החוף הכי יפה באי – Agiofili. הרצים והטריאתלטים אוהבים לרוץ לשם או לרכוב לשם, לשחות ואז לחזור בריצה או רכיבה למלון.
דמיינו את זה: חוף חולי, מים צלולים, ובדיוק מתחת למלון – טברנה יוונית עם שם שגלש החוצה מהים: Kima (״גל״ ביוונית). לא פלצנית, לא יקרה, פשוט אוכל מסורתי מעולה, טרי ומדויק. היא הפכה למסעדת הבית של האורחים. שלוש דקות הליכה בירידה ואתם שם: המים, הטברנה, והחוף. זה השילוש הקדוש של המלון של טלי ואביב.
מומלץ: לקנות אוזו מסוג ברביאני וציפורו
המלון הוא ללא ילדים (רק מגיל 12) ובלי בישולים עצמיים – יש מטבחון ללא בישול בכל חדר. אני יכול להעיד שמאוד נקי פה, הכל חדש, טלי מאוד פדנטית – ומקפידה על הגימור והניקיון של המלון. בחדרים מפוזרים אוספים מכל יוון של אלמנטים ימיים בצבעי טורקיז.
המלון מכיל בסה"כ 7 חדרים, חמישה מהם עם נוף לים והמפרץ המהמם, ושניים ללא נוף לים.
מתוכם יש שני חדרים גדולים – כל אחד כפול עם חדר שינה וסלון, מטבחון. הם מתאימים לשניים נפרדים בחדר או לזוגות. בנוסף יש עוד ארבעה חדרים זוגיים עם נוף לים, ועוד חדר אחד זוגי ללא נוף. כמובן שכולם עם Wifi מהיר לעובדים מרחוק.
למטה בחוץ, במקום לובי (אין לובי), יש דשא עם בר הצופה אל המפרץ ושם נפגשים בקבוצות ל happy hour אחה״צ ויש אלכוהול בשפע בחינם. מאוד כיף ונעים לבוא, להתחבר לאנשים במלון או בקבוצה, לשתות קצת ואז לרדת למטה לארוחת ערב באחת הטברנות.
אם מגיעה קבוצה גדולה (מעל 14 אנשים) מוסיפים לה חדרים בשיתוף פעולה עם המלון הצמוד. אפשר להביא לפה קבוצות (אופניים, ריצה, גלישת רוח, סאפ, יוגה, וכ') של עד 30 מתארחים.
לשחיינים וגולשי רוח
טלי מספרת: "הפלגנו ושחינו בהמון מקומות ביוון. אבל פה בלפקדה אין כרישים, בד״כ אין מדוזות, כמעט שאין גלים והמים פלאטה, אין מה לפחד – הטורקיז מדהים. הגוונים משתנים בטירוף לפי הרוח, הגשם והעננות. הכי יפה פה זה בגשם: הגשם יוצר טורקיז מטורף! יש מינרלים במים, בעיקר בצד המערבי וכנראה שהצבעים המיוחדים קשורים בזה. יש בחלק מהחופים גם חלוקי נחל לבנים שיוצרים צבע מטורף במים."
בזכות הקשר של טלי לעולם השחייה המקום הפך למכה של מחנות שחייה מישראל. זה תפס ומאות שחיינים כבר עברו פה, ויש כמה קבוצות קבועות שמגיעות כל שנה – עולם המים ובן אושרי מגיעים כל שנה. גם אני הכרתי את טלי ואביב במסגרת טיול השחייה של בן אושרי. יש גם קבוצות חברים של שחיינים וזוגות שמגיעים עצמאית.
רוב העונה גם טלי וגם אביב נמצאים פה ומארחים, ובמיוחד כשהקבוצות מגיעות. כל אורח ישראלי מקבל את כל המעטפת: כל ההמלצות, איפה החופים הטובים, איפה לאכול (הם לא לוקחים עמלה מהמקומיים פה – פרקטיקה שקיימת בתחום התיירות). הקשר שלהם עם הספקים פה הוא כ״כ טוב שתמיד האורחים של טלי ואביב מקבלים שירותים מצוינים וטלי בקשר נהדר עם כולם ועוזרת לכולם.
לספורטאים – יש פה את סטלה שהיא המסז׳יסטית הכי טובה באי, והיא מנהלת ספא 10 ד׳ מהמלון. היא פיזיותרפיסטית וספורטאית בעצמה. יש פה מרפאה שפתוחה 24-7 בעונת התיירות עם אמבולנס.
מה יש לאי להציע מבחינת אופניים?
זה אי בינוני בגודלו, אבל יש בו לא מעט גובה מצטבר לאסוף לרגליים, ודי הרבה דרכים שאפשר לרכוב בהן. אורכו כ 35 ק"מ ורוחבו 15, כך שאני יכול לדמיין פה לא מעט מסלולים קצרים ועבים (ההר הגבוה ביותר הוא הר אלתי בגובה 1158 מטרים, כך שאין רכיבה שטוחה במקום.
במסגרת מחנה האימונים בשחייה, אביב שהוא גם רוכב אופניים, לקח אותנו לסיבוב כייפי ביותר של כשעתיים עם טיפוס אל הקפה של הבוקר מוסיליקי לכפר קרוב. בהמשך אולי עוד אנסה להגיע לפה עם האופניים שלי, כדי לחקור את הרכיבה באי לעומק.
ניתן לשכור אופני הרים ולטפל באופניים פה: https://petalibikes.gr/
מבחינת ריצה
המקום מדהים ביופיו כאמור ויש לא מעט מסלולים שניתן לרוץ בהם. אבל צריך לאהוב עליות… אם אתם מתחברים לקטע הזה, אז לפקדה יכולה להיות גם נהדרת עבורכם. רצי שטח יכולים למצוא לא מעט מסלולים הן בדרכי עפר. לטריאתלטים המקום מושלם – רצים כמה קילומטרים לחוף יפה בסביבה, שוחים, ורצים חזרה…
העונה וההזדמנות
העונה פה נפתחת בפסח ונמשכת עד סוכות – כלומר, מאפריל ועד אוקטובר. אבל שימו לב: לא כל התקופה מרגישה אותו דבר. השיא התיירותי הוא מיוני ועד סוף ספטמבר – האי שוקק, החופים מלאים, ומועדוני הספורט הימי עובדים בשיא.
דווקא התקופות שמסביב – אפריל-מאי ומאמצע ספטמבר ועד אוקטובר – שקטות יותר, נושמות, עם פחות תיירים ויותר נשמה. גם המחירים, אגב, יודעים את זה.
למי שמגיע באוקטובר המאוחר – שווה לדעת שאפשר להפעיל את המלון לקבוצות, אבל חלק מהמסעדות כבר סגורות, מועדוני הגלישה מקפלים מפרשים, והאווירה הכללית מצביעה דרומה.
והשיא? אם תשאלו את טלי ואביב– זה אפריל-מאי, וספטמבר. באביב הנחלים זורמים, הפריחה מטורפת, והאי כולו מתעורר משנת החורף כמו כלב שמנער את הפרווה ורץ לים. רגע לפני השיא – כשהכול טרי, חי, ומרגיש כאילו מישהו הדליק את העונה רק בשבילכם.
להזמנות לחצו: מלון Wildseagull
מאת: גיא חלמיש
לחצו פה לערוץ התוכן שלנו בטלגרם – הוא מעולה: