משקף סקי (גוגלס goggles) זה אחד הדברים שכל מי שיוצא לסקי פשוט חייב להתארגן עליהם. החוויה עם משקפת איכותית טובה לאין ערוך מאשר החוויה עם משקפי השמש הרגילים שלכם, מהסיבה הפשוטה והטריוויאלית- זה המוצר הייעודי עבור השימוש אליו אתם יוצאים: סקי. הפעם יצאנו למבחן של משקפת הסקי של Rudy Project והחלטנו לשלב אותו עם כתבת טיפים לרכישת משקף סקי. 

קבלו את הכתבות לווצאפ (גג 3 הודעות בשבוע):
הצטרפו לקבוצות אאוטפאנל

Alp d’Huez here we come!

קלאב מד אלפ דואז המחודש, ארח אותנו ל 3 ימים לוהטים על השלג. תנאי מזג האוויר היו מגוונים יחסית: יומיים של שמש חזקה, ויום אחד של עננות שיצרה אתגר לכל משקף לייצר אבחנה על השלג. האתר הזה היה מושלם לשלושה ימים עם רוב משמעותי של כחולים ואדומים לחמם רגליים בימי השלג הראשונים לעונה, וגם כמה וכמה שחורים, ואפילו שדות מוגולים למי ששולט, גמיש וסופג בטכניקה שלו (תכלס- המוגולים האלה זה איכס, אבל זה חלק מהטקס של מדריכי הסקי להראות לנו שיש לנו עוד הרבה מה להשתפר לעומת אלה שגדלו במורדות האלפים). 

rudy

המוצר: Rudy Project Skermo

  • משקף מודרני עם שדה ראייה רחב במיוחד של חברת משקפי הספורט רודי פרוג’קט
  • פרופיל קשתי לשילוב עם קסדות הסקי
  • שדה ראייה רחב במיוחד המאפשר ראייה פריפריאלית
  • צבע עדשה: Multilaser Lime – ציפוי מראה חיצוני, וניטראלי עם טאצ’ חם בצבעוניות הפנימית
  • עדשה נגד אדים: Antifog double lens
  • עדשות מתחלפות
  • אבזם כפול להתאמת היקף הרצועה
  • 3 פסי סיליקון להדבקת הרצועה לקסדה
  • משקל: 187 גרם.
  • מחיר: 660 ש”ח
  • לקניית המוצר: Rudy Project Israel 

משקפת

 

1. צבע – יש לו תפקיד להפריד

אחד הדברים שאני הכי רגיש אליהם הוא צבע העדשה. זה עניין מאוד אישי. בעוד שלרוב האנשים עדשות “נייטראליות” אפורות עובדות לרוב המצבים, הרי שלא נדיר למצוא העדפות אחרות. בסקי במיוחד נתקלים בצבעים קיצוניים יחסית, שמטרתם לשפר את הפרדת הצבעים על השלג, ולסייע לנו להבין מה אנחנו רואים בתוך הלבן הזה: האם יש שם תלולית שלג רך? או פס קצה הגריפה של חתול שיכול לתפוס לנו את הסקי ולהפיל אותנו? לעדשות הנכונות השפעה משמעותית על היכולת שלנו על השלג. 

כשאתם קונים את המשקף בדקו בחוץ: הביטו על אלמנטים לבנים, אפורים וחסרי הבדלים בצבעים ובמרקמים, ולנסות לראות איזה משקף נותן לכם את אותה הפרדה מיטבית. 

שלג

2. משקף לסקי קונים ביום – ועם מבט החוצה!

ניגשתי לפני החופשה לחנות החדשה של רודי פרוג’קט בשרון- באבן יהודה והתלבטתי בין שלושת הצבעים שהיו שם. יצאתי החוצה עם שלושתם ובדקתי איזה מתאים לי יותר- ובחרתי את המשקף עם ציפוי המראה הירקרק. הוא זה שהרגיש לי כמפריד הטוב ביותר וגם בניגוד לצבע המראה החיצוני שלו – יצר לי צבעים מעט חמימים ונעימים ואהבתי את זה. 

שימו לב יש פה טיפ קריטי: לא קונים משקף בלילה, ולא קונים בחנות שנמצאת עמוק בתוך קניון ולא ניתן לצאת עם המוצרים ממנה החוצה! כל שלושת החנויות רודי פרוג’קט (גם ביוקנעם ובבית הטבעות בהדר יוסף) מאפשרות את הבדיקה הזו. בדיקה בתוך חנות עם תאורה מלאכותית היא טעות גדולה- ולא תלמד אתכם על תפקוד המשקף שלכם בתנאי אמת בשמש אמיתית על המסלולים!

פרויקט

3. איכות וצבע העדשה 

למשקף איכותי יש כמה תפקידים: הגנה על העיניים, סינון מוחלט של קרינה מסוג UVA ו UVB ומניעת עייפות, מניעת סנוור, יצירת תמונת עולם נעימה, הפרדת צבעים ואלמנטים על השלג, וכל זה בהתאמה לתנאים מגוונים או ספציפיים (בהתאם לגישת המשקף היחיד – למרב התנאים או גישת משקף מתמחה שבו יש לכם עדשות אופטימליות למצבים שונים).  

טלגרם

אני לא חי חצי שנה על השלג ואפילו לא שלושה שבועות בשנה, ולכן בחרתי בגישת משקף יחיד, אם כי למשקף הזה יש יכולת החלפת עדשות שלא בדקתי עדיין. יתכן שאם הייתי יותר מקצועני ויותר זמן בתנאים האלה, הייתי מפריד בין משקף לימים מעוננים ממשקף לימי שמש. יחד עם זאת, משקף איכותי יסנן לכם את הקרניים המזיקות ויאפשר לכם מבט של יום שלם בתוך ים הקרינה החזקה הזו שנמצאת שם באתרי הסקי. בגובה הרב הקרינה היא אדירה, וזה ממש מסוכן להיות עם משקף או משקפיים שהרמה האופטית שלו אינה טובה והתוצאה: עייפות העיניים, ולעתים גם נזק של ממש. 

אחת הטעויות הנפוצות היא לקחת משקף כהה מדי, וזה יוצר לא מעט בעיות במעברים מהמעליות והרכבלים החוצה, ובמיוחד- מונע מכם להינות כשיש יום מעונן. הגוגלס הזה של רודי פרוג’קט היה מדהים בהיבט הזה: יש לו טווח דינמי מושלם, ובימים שהייתי בהם, לא הרגשתי שום צורך להחליף משקף לבהיר יותר או כהה. הוא הצליח לתפקד מעולה ולהרגיש נוח גם במצב השמש החזקה שהיתה לנו ביומיים הראשונים, וגם בתנאי העננות ולקראת סוף היום שהיו ביום השלישי.
אגב, יש חברות שמאפשרות רכישת משקף עם כמה עדשות לימים שונים. זה כמובן יקר בהרבה, ומי שרוצה לחסוך יכול להסתפק במשקף אחד שהטווח שלו מוצלח כמו ב Rudy Project האלה.

4. הגומי

הוא צריך להיות יציב, רחב ועבה מספיק כדי שלא יתקפל, עם אבזם כיוון איכותי שלא ישבר לכם, ולאפשר למשקף להתיישב בקלות על הקסדה ולהתחבר אליה מאחור. 

עוד היבט שאפילו באלמנט הזה שווה לחפש, וקיים ב Rudy Project Skermo – הוא 3 פסי סיליקון ברצועה שמטרתם לאחוז את הרצועה כך שתתפס על הקסדה ולא תחליק. פיצ’ר קטן אבל חכם!

rudy

5. עיצוב וציפוי מראה 

ציפוי המראה בצבע Lime פה (עדשה מסוג Multilaser – של רודי פרוג’קט) הוא חלק עיצובי סקסי ומגניב, ואני מודה שאני אוהב את זה. נחמד להביט בעולם מתוך חדר החקירות הפרטי… אולי קצת פחות נעים לדבר עם מישהו שלבוש ככה… אבל זה נראה מגניב, ויש לזה גם תפקיד מעשי בהפחתת כמות האור הנכנסת והחזרתו. בהיבט הזה, ציפויי מראה מתאימים יותר לימים שמשיים ובהירים.

בכלל יש שני סוגים של עיצובים- אלה של פעם שבהם רואים את המסגרת מסביב לעדשה, והמודרניים, בהם העדשה מכסה על כל שטח הפנים הקדמי של המשקף ומשדרגת בכך את המראה שלו דרמטית, גם בזכות המראה. אני מודה שבצד הביקורת- יש עוד דרגת סקסיות נוספת שראיתי במשקפים אחרים, של עדשות קמורות (בולטות קדימה יותר באמצע העדשה) אבל זו שטוחה לגמרי. 

משקפת

6. משקף מודדים עם הקסדה

לכל אחד יש גודל פנים אחר, ומשקף הוא אישי. אבל מה שרבים טועים בו הוא בבחירת המשקף וקנייתו ללא הקסדה שלהם! מה שיכול לקרות הוא שתגלו שהמפתח של הקסדה לא מתאים לרוחב המשקף ושהם לא עובדים טוב ביחד. תמיד תביאו את הקסדה שלכם לחנות לפני הקנייה. כמובן שזה קשה יותר אם בניתם על קסדת השכרה… (קבלו טיפ נוסף- באביזרי בטיחות עדיף שיהיה לכם את הציוד שלכם. קסדה שקיבלה מכה משמעותית צריכה להזרק לפח, ועל קסדות ההשכרה לא תדעו מה עבר לפני שקיבלתם אותן). 

משקפת

7. אוורור מושלם וציפוי – נגד אדים

רודי פרוג’קט היא חברה המתמחה במשקפי ספורט ובשנים האחרונות היא פתחה לא מעט שיפורים במשקפיים שלה בדמות פתחים בעדשות, וכונסי אוויר שונים, שמזרימים אוויר קריר אל האזור הפנימי של העדשה. בנוסף יש לעדשה טיפול ב anti-fog coating. 

המשקף הזה תפקד מושלם ובכל ימי הגלישה  שלי, והשימוש, מעל ומתחת לאפס מעלות- לא היה רגע אחד אפילו של הצטברות אדים! המעבר של האוויר הקר דרך הספוג בצדי העדשה פשוט מונע את זה לחלוטין. לצערנו זה מסוג הדברים שקשה מאוד לבחון בחנות כשקונים, אז קבלו את עדותי על המשקף הזה- מושלם בהיבט הזה.

רק הערה קטנה- הרגשתי מדי פעם את האוויר זורם, ובמזג אוויר מאוד מאוד קר, מתחת ל 15 מעלות, אני מעריך שזה אולי יכול להתחיל להפריע מעט, אבל בתנאים כאלה אני בד”כ עם עוד שכבת גרב על הפנים והמשקף מעליה כך שכמות העור החשוף קטנה מאוד. 

הצטרפו לניוזלטר – פעם בשבוע בלבד עם תכנים מעולים מהפאנל:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

 

8. מסגרת, ריפוד והתאמה

בסוף זה צריך להתאים לכם, ולקסדה שלכם… הנוחות שלכם בבחירה היא מדד מרכזי ועיקרי לצד איכות והתאמת העדשה לתנאי הגלישה שתהיו בהם. האם הריפוד עבה ונעים לכם? אם זה לוחץ מדי על האף אולי צריך משקף שבנוי למבנה פנים אחר? אם זה מרגיש גדול מדי או קטן מדי? יש נקודות קשות לא נעימות? 

ה Rudy Project הזה מכיל בתוכו ריפוד מאוד עבה, בעל 3 שכבות. העובי המשמעותי הזה ורמות הספיגה השונות (הרכות) של סוגי הריפוד יוצרים משקף נוח, מאוד מרופד, וישב טוב על הפנים. 

פה יש נקודה שהיא לא יתרון ולא חסרון, אלא תלוית לקוח: הוא מעט גדול בשטחו, ויתכן שבעלי פנים קטנות, ילדים ונשים אולי ימצאו אותו גדול מדי. מצד שני לגברים, ובעלי שטח פנים מעט גדול יותר הוא יתאים מאוד. התחברו לנוחות שלכם!

10. מחיר ופרופורציות

לדעתי לא כדאי להשתגע עם הפיצ’רים ויש הרבה אפשרויות להעמיס על משקף דברים- מ MP3 דרך מאוורר על סוללה, עדשות מתחלפות, ועוד ועוד. שוב – אם הייתי חי שעה מאלפ דואז או ארקס פנורמה, ומבלה שם 3 שבועות בשנה ועוד סופי שבוע, אולי הייתי משקיע בזה יותר בתור ספורט עיקרי. זכרו שהדברים החשוב ביותר במשקף הם אלה: איכות אופטית, נוכחות, ואוורור/מניעת אדים. על איכות אופטית שווה לשלם. על נוחות אסור להתפשר, ועם אדים אי אפשר לגלוש. כל השאר- מותרות. 

עוד סיבה שלא הייתי מגזים ברכישה של משקף יקר יותר מזה, היא שאם כבר לשדרג- אז לקסדה משולבת משקף. זו תהייה ההתקדמות הבאה שלי.