איך יצאנו אל אזור הטירול באוסטריה, בהחלטה של רגע, ותפסנו יומיים משגעים ברכס האלפים הלכטליים. טרק של יומיים מלאים עם לילה בבקתת הרים תחת כל אילוצי הקורונה. שווה מאד למרות שזה בהחלט נראה מוזר.

טרק של יומיים, למה מוזר?

כשחמי הניח את תמונות המסך בקבוצת הווטסאפ, היה נראה שהוא לקח איזה ״טריפ טוב״. טיסה של 4 שעות לכל כיוון, עוד כשעתיים נסיעה ברכב…כל זה – רק בשביל להסתובב יומיים בהרים, נראה סוג של הזייה במבט ראשון. על יעד הנחיתה, ממינגן בגרמניה, לא שמעתי בחיים, כמו רובכם כנראה. אבל העובדה המשעשעת שמדובר בטיסה שעלותה כ-40 יורו (לפני מזוודות), הפכה את כל העניין למשהו שכדאי לבדוק. אז בדקנו.

אל תפסידו כתבות:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

חו״ל בימי קורונה

כעוקב נלהב אחרי כמה קבוצות טיולים רגליים בחו״ל, אין ספק שהחודשים האחרונים מאופיינים בהתעוררות דרמטית בעניין החזרה לנסיעות לחו״ל. אבל, העולם השתנה. נסיעה תחת איום הקורונה דורשת כמה וכמה עניינים בירוקרטיים שמסבכים קצת את הנסיעה, אבל לא הרבה. יחד עם זה, הבלבול חוגג ואני רואה את השאלות חוזרות שוב ושוב והעובדה היא שאנשים לא ממש מתעמקים ולא מבינים את הדקויות השונות. יש לזכור שזה באמת לא לגמרי פשוט והתנאים מאוד דינמיים ונזילים ויכולים בהחלט להשתנות בהתראה קצרה, מה שלא עוזר בקבלת ההחלטה אם לנסוע או לא.

 

 

תפוח האדמה הלוהט של הנסיעה הזאת הוא העובדה שהיא נמשכת פחות מ-72 שעות. זה משחרר אתכם מהצורך הבירוקרטי המכביד ביותר הקיים היום בנסיעות לחו״ל – הצורך לעשות בדיקת PCR לקורונה בארץ הטיול, לפני העלייה למטוס בחזרה לארץ. בדיקה כזאת דורשת קצת התארגנות, מציאת מקום מתאים לביצוע (שזה בדרך כלל מקום עירוני, עם תשתיות ושירותים ולא איזו פסגה הררית, מסוג אלה שאני אוהב להיות בהן) והמתנה מעצבנת לתשובה. כך יכולנו בעצם לבלות עד הרגע האחרון בהרים, בלי להעביר זמן באיזה יעד משמים בהמתנה מיותרת.

טרק באלפים

מגוון אתגרים טכניים על השביל

בירוקרטיה של קורונה

אז מה צריך נכון לכתיבת שורות אלה? הנה סקירה קצרה של דברים שכדאי לבדוק.

  • יציאה מהארץ – לכל מדינה יש את הדרישות שלה. לא חסר מקורות לבדיקת הדרישות של כל מדינה והאם היא מקבלת בכלל תיירים או לא. אני אוהב את האתר הזה, במיוחד כי יש להם תאריך עדכון למעלה והם מקפידים לעדכן את הרשימה והנתונים. ממליץ מאד להשתמש בקישור שנמצא ליד כל רשומה ולבדוק את המקור. זה צריך להיות גורם מוסמך ורשמי במדינה אליה אתם נוסעים ולא אתר חדשות מזדמן. כך תוכלו לדעת אם נדרשת בדיקה לפני ההמראה (לא תמיד נדרשת), או מספיקה תעודת התחסנות, אם מקבלים ללא חיסון ואם נדרש בידוד ביעד. שווה גם לבדוק אילו טפסים יש למלא אם בכלל.
  • חזרה לישראל – כאמור, אם הנסיעה לפחות מ-72 שעות (נמדד מרגע הנחיתה ביעד ועד ההמראה חזרה) לא נדרשת בדיקת קורונה בארץ הטיול. מעבר לזה יש להקפיד לבצע בדיקת PCR (זה חשוב, לא בדיקה מהירה!!) וכמובן תידרשו לבצע בדיקת חובה בנתב״ג (בתשלום מראש תקבלו הנחה סמלית). לא לשכוח גם למלא טופס חזרה לארץ אונליין במהלך 24 השעות לפני החזרה לארץ.
  • ביטוח נסיעות לחו״ל – חברות הביטוח קפצו על העגלה ומציעות היום מבחר תוספות לנושא הקורונה. לא תמיד צריך אותן, שווה לבדוק לעומק ולא לרכוש באופן אוטומטי. 
טרק חו"ל בקורונה

שקיעה הררית מעל הבקתה

לאן נוסעים?

עולם הקורונה הביא איתו גם הצעות אטרקטיביות לנסיעות ויעדים זולים במיוחד. חברת Ryanair מצטיינת בכך מאד וזו היתה תגלית נחמדה לזהות את ממינגן כיעד אטרקטיבי, במיוחד מבחינת קרבתו לאזור הטירול באוסטריה.

חבל הטירול הוא יעד נפלא לחובבי הטבע ההררי. בחורף תוכלו למצוא שם מבחר אתרי סקי ובקיץ, הפסגות קוראות לנו. ההרים מרושתים בהמון שבילים בדרגות קושי שונות ואורכים שונים כיאה לרכס אלפיני, המהווה את האלפים האוסטריים.

אנחנו אוהבים שבילים ארוכים. אמנם, לרוב לא יוצא לנו ממש לכסות שבילים ארוכים מאוד, עקב מספר הימים המצומצם העומד לרשותנו, אבל יש משהו מכשף במחשבה על תנועה לאורך שביל ארוך שנמתח בין רכסים ובקתות הרים עם נוף שומט לסת. גם טעימה ממנו עושה לנו טוב ובהתחשב בזה שאנחנו נעים עם ציוד קל יחסית על גבנו, מבקתה לבקתה ורצים חלק (קטן) מהדרך….אנחנו מספיקים לא מעט והימים שלנו ארוכים מאד. 

אנחנו בחרנו לבצע מקטעים משביל הלכטל הגדול – את כל הפרטים תוכלו למצוא כאן. זהו שביל פחות פופולרי וידוע למטיילים בארץ הנמשכים באופן מסורתי לשטובאי, שביל ארוך אחר באזור הטירול, שגם עליו שווה להציץ.

מדובר בשבילים הרריים, גבוהים, הדורשים מאמץ פיזי לא קטן על מנת להגיע לבקתות בראש הפסגות. אנחנו מצאנו גם כי חלק מהשבילים עלולים לאתגר את בלוטות הפחד ולכן כדאי לוודא שהמסלול שבניתם מתאים ליכולותיכם.

 

 

ככלל עונת הטיול האולטימטיבית היא חודשי הקיץ. אנחנו יצאנו שבוע לפני חודש יולי ולא כל אמצעי הבטיחות היו פרושים בשטח כמו גם העובדה שלא כל השבילים ניפתחו בצורה רשמית וכמויות השלג ורמת הסיכון לא היו ברורות. אותנו זה אילץ לשנות תוכניות בהמלצת צוותי תחזוקת השבילים שדיברנו איתם. קיצרנו קצת ונמנענו מתנועה ממושכת בשלג עמוק. 

אחת הדרכים הטובות לוודא את רמת הסיכון בטרק היא לבחור את השביל לפי צבעו, המציין את דרגת הקושי. השלטים על השבילים, כמו שנהוג בהרבה שבילים אלפיניים הם מאד ברורים, מדייקים למדי במידע על משך הזמן, ובאוסטריה ראינו ליד שם השביל גם עיגול צבעוני המציין את דרגת הקושי – שחור למשל, צבע השביל השכיח אצלנו בטרק, עשוי להביא אתכם לשבילים מרתקים אך גם מאתגרים מבחינת החשיפה לסכנות. למשל שיפועי צד מאד תלולים ושבילים צרים שלפעמים קצת נמחקים בשטח. תוסיפו שלג שפגשנו לא מעט, ומדובר בהרפתקה וחוויה משופעת אדרנלין, אולם כזאת שדורשת תשומת לב, הבנה והרבה זהירות.

חופשה בחו"ל בזמן קורונה

חמימות ואוכל בבקתת הרים אוסטרית – מים חמים במקלחת? לא תמיד

מה היה לנו לטרק באוסטריה?

תכנון הלוגיסטיקה הוא די קפדני כשמדובר בנסיעה כל כך קצרה שרוצים למצות אותה בצורה מקסימלית. יחד עם זאת, לא מדובר ביותר מדי דברים שיש לארגן.

  • מלונות/Airbnb מוזמנים מראש לליל הנחיתה ולילה לפני ההמראה – בחזור, לפי שעת הטיסה יש לחשוב טוב על הקירבה לשדה התעופה
  • רכב שכור – שכירת רכב בחו״ל היא נושא בפני עצמו שלא ניכנס אליו עמוקות – אולם כדאי לזכור שכשרוכשים מספר ימי שכירות, חבילת הבסיס מכילה השתתפות עצמית בדרך כלל עד סכום של 2000 יורו. בעת לקיחת הרכב ילחצו עליכם בנקודה הזאת וינסו למכור לכם ביטוח יקר מאד כדי לבטל את ההשתתפות העצמית. ביטול זה אכן מומלץ אולם הדרך הזולה ביותר לבצע אותו היא באמצעות רכישה מראש של ביטוח ביטול השתתפות עצמית באתר כמו Rentalcover.com. אם רכשתם מראש ביטוח שכזה תוכלו להתעלם באלגנטיות מכל ניסיונות המכירה של חברת ההשכרה. החיסרון: במידה ותיקלעו לאירוע ביטוחי חס וחלילה, יגבו מכם את דמי ההשתתפות העצמית בפועל. לאחר מכן תוכלו לתבוע אותם חזרה דרך Rentalcover, אולם זה תהליך, שלוקח זמן מה. עליכם להיות מוכנים לזה. 

 

 

  • מסלול – אנחנו התחלנו את מסענו הרגלי בעיירה Steeg באוסטריה. יש משם מבחר אפשרויות לעלות להרים. שוב, כדאי לבחור את זאת שמתאימה ליכולות ההליכה שלכם. ניתן לחזור בצורה מעגלית לSteeg או לסיים בכל עיירה אחרת בעמק הפרוש לאורך נהר הLech. משם באמצעות תחבורה ציבורית נוחה תוכלו לחזור לנקודת המוצא.
  • המלצה חמה היא לבלות לפחות לילה אחד בבקתת הרים – זו חוויה שאינה מפנקת כמו לינה בצימר או מלון אולם מעבירה את חווית ההרים בצורה אולטימטיבית (לפעמים אין מקלחת או שיש, אבל המים החמים לא ממש עובדים, כמו שקרה לנו). אוכל פשוט, אלכוהול, אווירה חמה ונופים מדהימים שמאפשרים לנשום את ההרים ולצפות בשקיעות בוערות ומאוחרות של קיץ. לבקתות הרים מומלץ להזמין מקום מראש בעונה החמה – לכל בקתה מנגנון הזמנה שונה ותוכלו למצוא באינטרנט את כל הפרטים.
  • מזג אוויר – בדיקת מזג אוויר מראש באפליקציות שונות קצת מבלבלת. תאורטית, בכל יום יש פוטנציאל לגשם והתצוגה עלולה להראות לכם מאד גשומה. בפועל, חודשי הקיץ מאופיינים במזג אוויר נעים במשך היום, אבל בהרים, החמימות של היום מביאה אי יציבות אחר הצהריים ויתכנו גשמים לקראת סוף היום. זה כמובן יכול להיות גרוע, אבל לרוב מדובר בגשם הנמשך זמן קצר יחסית. בכל מקרה, הערכות למזג אוויר קר וגשום חשובה גם בקיץ.
טיסה לחו"ל בקורונה

השלמת קלוריות בהרים – חשוב מאד. צילום: חמי ווינגרטן ונדב שחורי

לסיכום

אם אתם עדיין שואלים את עצמכם: ״כל המאמץ הזה כדאי?״, ליומיים בלבד של טיול/טרק בחו״ל עם הרבה נסיעות לפני ואחרי, התשובה האישית שלי היא – חד משמעית כן. אווירת חו״ל מתחילה כבר בשדה התעופה וגם הדרך עצמה היא חוויה, במיוחד אם אתם לא סובלים מטיסות הנמשכות מספר שעות, וגם המסיכות על הפנים לא יעיקו עליכם יתר על המידה.

הטרק עצמו, אמנם יומיים בלבד, אולם אלה ימים אינטנסיביים, מלאים, המספקים אינסוף נופים, אוכל מעולה במסעדות ובקתות הרים ואם תבחרו, לא מעט הליכה ומאמץ פיזי. ניקוי ראש אמיתי. בשורה התחתונה מדובר גם בנסיעה זולה יחסית – במקרה שלנו, העלות הכוללת לאדם הסתכמה בפחות מ-300 יורו. שווה לבדוק גם יעדים אחרים של Ryanair או חברות אחרות למציאת אפשרויות טיול זולות וקצרות – דוגמא נוספת היא טיסה לקראקוב של Ryanair ממנה ניתן להגיע בכשעתיים להרי הטטרה שבפולין.

 

מאת: אריה פישלר
צילום: יעל ברוכים, חמי ווינגרטן, נדב שחורי, אריה פישלר