דקטלון היא אחד השחקנים הכי גדולים והכי משפיעים בעולם ציוד ה Outdoor. הפוקוס של החברה נשאר ברמת הבסיס והביניים עם דגש על תמורה טובה מאוד לכסף. יצאתי לטבע לבדוק את ה MH 500 ביחס לתרמילים של מותגי פרימיום כמו דויטר או גרגורי וגם ביחס למותגים הזולים יותר כמו Outdoor ו Wildcat.
התרמיל במבט ראשון
בנפח של 30L רווי פיצ׳רים, 9 כיסים שונים, רצ׳רץ שמאפשר גם פתיחה של התיק מהצד, מקום לשקית שתיה, כיסוי גשם מובנה ומערכת גב מלאה ועוד. אחד הדברים שאני אוהב זו שיטת הפתיחה של חלקו העליון של התיק בעזרת שתי רצועות. מותחים אחת והתיק נפתח מושכים את השניה והוא נסגר, פיצ’ר מגניב שדקלטון הביאו מעולם תיקי הטיפוס ומאפשר לפתוח ולסגור את התיק ביד אחת ועם כפפות. גוף התרמיל עשוי אריג שמרגיש איכותי אבל לא קשוח ועמיד במיוחד. מעניין יהיה לבדוק את התרמיל אחרי שנתיים.
לחצו פה להצטרף לערוץ הווטסאפ של OUTPANEL!
קבוצה שקטה עם 2-3 הודעות בשבוע ותוכן מעולה:
האריג אמור להיות עמיד למים (water resistant) אבל לא אטום לגמרי. בשביל גשם משמעותי יש כיסוי גשם מובנה. הריצ׳רצ׳ים והקליפסים באיכות שהפתיעה אותי. מתיק ברמת מחיר זו, ציפיתי למשהו שמרגיש זול ושברירי וזה ממש לא המצב. מערכת הגב מורכבת מרשת על גבי ריפוד גם בחגורת הבטן וגם בגב התרמיל. דבר שאמור להיות מאוורר יותר. היא לא מתכווננת ולכן חשוב להתאים את גודל התרמיל לגב המטייל (מגיע בשתי מידות). לא מדובר בתרמיל מינימליסטי, יש פה מערכת גב מלאה ובכלל נראה שניסו להכניס לתרמיל כמה שיותר פיצ’רים. כל זה טוב ויפה אבל יש לזה מחיר, משקל, מראה מעט מגושם, והרבה דברים שיכולים להישבר, להיתפס, להיקרע.
נתונים טכניים
- דגם: MH 500
- צבע: כחול אפור, ירוק אפור, חאקי
- משקל: 1300 גרם למידה L
- מידות: גובה 63 ס”מ; רוחב 30 ס”מ; עומק 23 ס”מ
- נפח: 30 ליטר
- מחיר: 280 שקל
- ניתן לרכוש בחנויות דקטלון
מה בדקתי
המטרה המקורית של התרמיל היא טיול הליכה רב יומי (טרק) בין בקתות. אני יצאתי איתו ליומיים בין הצימרים פה בארץ כדי לדמות טרק אירופי. בנוסף בחנתי את התרמיל בטיולי יום סטנדרטים, ובטיולי יום משפחתיים (שבהם אני סוחב הרבה יותר). ריבוי הכיסים מאפשר אריזה נוחה שבה כל דבר נמצא פחות או יותר במקום שיהיה נוח להשתמש בו כשצריך. 30 ליטר הספיקו בקלות גם לטרק וכמובן לטיולים קצרים יותר, למרות שלקחתי הרבה יותר מים ביחס למה שאני לוקח בטרק אירופי שבו אפשר למלא מים במהלך היום.
באופן כללי אני חושב ש 30 ליטר זה גודל אידיאלי לטרק בין בקתות. מצד אחד אפשר להכניס בו כל מה שצריך, מצד שני הוא לא גדול מדי ולא מתפתים להעמיס ציוד כבד ומיותר. הכלל אומר שכמה שהתיק גדול יותר, נתפתה לסחוב יותר. משקל הציוד היה כ 7 ק״ג כאשר ביום השני הגדלתי את המשקל ל 10 ק״ג כדי לבדוק את התחושה. בטיולי היום לקחתי 2 ליטר מים, קצת אוכל פק״ל קפה בסיסי, ומעיל קל. סה״כ כ 4 ק״ג, עם מעט נפח. בטיולי היום המשפחתיים הגעתי למשקל של הטרק הרב יומי, עם חטיפים, מים, פירות, ובגדים להחלפה.
התרמיל על השביל
יצאנו אני והתרמיל ליומיים שבאמצע ישנתי בסוג של צימר בקיבוץ אליפז. אנחנו אמנם בחורף אבל פה בישראל אין באמת חורף ובמיוחד השנה, ועוד יותר במיוחד בהרי אילת. טיול חורף ישראלי של 15-20 מעלות הפך להיות טיול אביב פלוס של 27-30 מעלות. עם התנאים האלו, מערכת הגב הבנויה גם מרשת, שתפקידה לאפשר אוורור טוב יותר, הייתה צריכה להתמודד ולספק את האוורור המספק כדי לשמור על גב יבש. היא עשתה את זה בצורה טובה, הרבה מעבר לציפיות שלי. הייתה זרימה טובה של אוויר ולא הייתי מלא בזיעה כמו שחשבתי שיהיה.
החלטתי להעמיס על התרמיל קצת יותר מהרגיל, וזו הייתה החלטה נהדרת כי התרמיל הרגיש טוב גם עם 10 קילו ולי היו שתי בירות קרות, מושלם לטיול ביום חורף חם. התחושה מצויינת ויש הרגשה שמערכת גב של התיק לא תאכזב גם עם 20 קילו. ֿגם לתרמילי דקטלון בנפחים גדולים יותר, יש מערכת גב דומה. בכמה חלקים היו מעברים מעט טכניים עם סולמות ומאחזי יד והעדפתי לחבר את מקלות ההליכה לתיק. יש פיצ׳ר יעודי לזה עם גומיות. המקלות יושבים שם בצורה סבירה אבל הרגיש לי שכדי שהם היו מאובטחים למשהו, אם הולכים איתם שם לאורך יום שלם.
בשתי הפעמים הבאות שהלכתי עם התרמיל, היו אלו טיולי יום. פעם אחת רק אני בטיול יחסית ארוך באזור בקעת צין ועוד טיול משפחתי קצר בנחל גישרון. בטיול סולו כמה שלא ניסיתי לקחת דברים שאני אף פעם לא לוקח, עוד אוכל, עוד מעיל, התרמיל לא באמת התמלא ויצא שרוב המשקל שסחבתי היה משקל התרמיל. באופן כללי אני חובב light and fast, בטח כשאני מטייל מרחקים גדולים. במקרה זה התרמיל הרגיש over kill מוחלט. לעומת זאת בטיול משפחתי באו לידי ביטוי כל היתרונות של התיק.
מלא כיסים שאפשר לפזר בהם שטויות, פתיחה מהצד שאפשרה גישה נוחה לבגדים להחלפה, בלי לרוקן את כל התיק. סחיבה נוחה של הציוד המשפחתי וזה בלי לשלם את מחיר המשקל והסירבול כי טיול משפחתי הוא בכל מקרה לא light and fast. לתרמיל מסגרת קשיחה יחסית ולכן הוא שומר על צורה ויציבות גם עם כמות קטנה של ציוד וגם כאשר הוא עמוס, כמעט לא הרגשתי הבדל בנוחות במשקלים שונים וכמות ציוד שונה, בכל מקרה התרמיל ישב על הגב בצורה יציבה ונוחה.
סיכום
דקטלון זה קודם כל זה תמורה מצוינת לכסף, והתרמיל הזה לגמרי שם. זה לא מוצר פרימיום קליל וסופר אלגנטי, אבל זה תרמיל מלא בפיצ׳רים. עשוי מחומרים איכותים ומחזיר עודף מ 300 שקל, שזה חצי מגרגורי או אוספרי ו 20% פחות מהתרמילים מקבילים של מותגי הבית של למטייל וריקושט. הם עולים יותר ונותנים הרבה פחות. כמו כל דבר. חשוב לקנות ציוד אחרי שברור לכם מה הצורך, והתרמיל הזה בהחלט לא מתאים לכל דבר.
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
למי זה מתאים
- טרקים – זהו קודם כל תרמיל טרקים בין בקתות. הנפח מושלם, מערכת גב המאפשרת הליכה ארוכה, התמודדות טובה עם גשם, המון כיסים, וגישה נוחה אל כל מרחב התרמיל בלי להוציא את הציוד. לא סתם מי שמסתובב בטרקים באירופה רואה את התיקים האלו יותר מכל דבר אחר.
- תיק יום משפחתי – מחיר נמוך, מגוון רחב של אפשרויות איחסון, ואפשרות לסחוב בצורה נוחה משקל הפוכת אותו לנהדר לטיול יום משפחתי שאתם מוצאים את עצמכם סוחבים חצי בית לטיול של ארבע שעות, כן כן זה קורה כולם.
למי זה מתאים פחות
- טיול יום – מי שמחפש תרמיל לטיולי יום, עדיף שיחפש נפח קטן יותר, תרמיל קל עם מערכת גב מינימליסטית יותר. כאמור התרמיל בגודל ומשקל שלא מתאימים לטיול יום. הרבה יותר מדי תרמיל בשביל ציוד לאדם אחד ליום אחד.
- טרקים עם לינת שטח – אם אתה מטייל סופר אולטרה לייט, אולי תצליח להסתדר עם התרמיל מבחינת נפח אבל אז כנראה שלא תקנה תרמיל ששוקל קילו שלוש מאות. אם אתה לא מטייל אולטרה לייט התיק הזה יהיה קטן מדי עבורך גם אם מדובר על טיול של יומיים.
שורה תחתונה
במחיר של 280 ש״ח דקטלון מנצחים בקלות גם את מותגי הבינים (outdoor wildcat) ונותנים fight טוב למותגי הפרימיום שעולים עבור תרמיל דומה יותר מכפול.
מאת: שי יגל
אם אהבת את התוכן שלנו, שתף אותו לקבוצות הווטסאפ והפייסבוק שלך – הנה פה במלבנים האלה: