עד היום לא הגיע אף אישה ישראלית לפסגת האוורסט. דניאל וולפסון, עורכת דין מרמת גן, וגם חברת מערכת האתר שלנו Outpanel.co.il – מגזין אינטרנט בתחומי הטיולים והאאוטדור, הפכה להיות הישראלית הראשונה שהצליחה להעפיל אל הפסגה הנחשקת. 

לפני כשעתיים היא הודיעה בפייסבוק: “אני בפסגה! ברגעים אלו ממש הגעתי לפסגת האוורסט, ואני בגג העולם 🙂 מבטיחה לעדכן עוד, עכשיו נשאר לרדת.”

כנסו לצפות בוידאו ובכתבה מטה מהראיון המלא עם דניאל לפני נסיעתה.

 


נפגשנו לשמוע על הדרך לאוורסט: למה לסכן הכל ולטפס על הפסגות? למה לא רואים יותר נשים בתחום הזה? ומה היא מתכננת לעשות אחרי הפסגה? 

הצטרפו לערוץ הטלגרם של אאוטפאנל 

המוטיבציה

דניאל וולפסון: “אני מאוד רוצה להרים דגל ישראל כאישה ישראלית ראשונה לעמוד שם על הפסגה. להראות שכל אישה יכולה להגיע לפסגה, לאו דווקא לפסגת האוורסט – לפסגה שלה, לכל אדם יש את הפסגה שלו. אני אפילו מרגישה שמוטלת עלי אחריות כאישה לפתוח את העולם הזה”

ההתחלה היתה מתוך מיטת ההחלמה בבית חולים בבולגריה, לאחר שריסקה את הרגל בנפילה מרכבל סקי. כשעתיד הרגל שלה היה עוד לא ברור היא אמרה לעצמה שהיא עוד תטפס על האוורסט. בניגוד למה שרובינו עושים, דניאל באמת פעלה לממש את המסע. התהליך לשם החל בכניסה לספורט הריצה, ולאחר מכן לטריאתלון והצטרפות למסעות של דניאל קרן, ולאט לאט נכנסה לתחום האלפיניזם. אחרי שהחלה לטפס היא הכירה חבר’ה רוסים שטיפסה איתם בדרום אמריקה: “החלו שם שיחות עם בוגרי אוורסט, וכאלה שמתכננים. שם הבנתי שזה אפשרי ואולי יש פה איזה מסגרת שאני יכולה לטפס איתה!”

דניאל וולפסון: “טוב לי בגובה”

“לאט לאט התחלתי לטפס והבנתי שאני מאוד מתחברת, וככל שטיפסתי יותר מצאתי את עצמי יותר מחוברת ומרגישה טוב גם בגובה. ברוסית יש ביטוי “DNA של גובה” – או שיש לך או שאין לך. יש אנשי ברזל חזקים אבל בגובה של 5000 הם לא מרגישים טוב, למרות שהם חזקים מאוד. הגוף שלהם אנטי ולא נוח להם בסיטואציה. אני לעומת זאת מרגישה שאני מתפקדת, מרגישה טוב ובשיא שלי, וככה אני מגלה שבא לי עוד, אני רוצה לנסות עוד”.

יש סכנת חיים

טיפוס הרים הוא אחד התחביבים המסוכנים והקטלניים ביותר שיש. “אצל מטפסים אומרים תמיד: שההר יאפשר לי לטפס אליו ושההר יאפשר לי גם לרדת ממנו. רוב התאונות מתרחשות בירידה” היא מספרת. 

“מי שרוצה לטפס לפסגת האוורסט הוא יודע שהוא יכול למות. לא הייתי במבחן הקשה שחייב אותי לקבל החלטה להפסיק טיפוס ולחזור. אדם מיומן בהרים ואלפיניסט טוב יודע לקבל החלטה לחזור. ההר המתין לנו מיליון שנה, והוא יחכה לנו. יש סיכון כמובן ואני לוקחת בחשבון, אבל יש גם סיכוי שאני אצליח”.

אל תפסידו את העדכונים שלנו:

הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:

מאשר משלוח פרסום ועדכונים

האוורסט אינו ההר המסוכן ביותר לטיפוס, אבל הוא ללא ספק הסמלי מכולם. לפי וויקיפדיה, מעל 300 אנשים נהרגו בניסיון להגיע אל הפסגה. בדרך אל הנקודה הגבוהה של האוורסט בגובה 8,849 מטר, צריך לחצות את “רצועות המוות” – האזור המסוכן שמתחיל ב 8000 מטר שבו כמות החמצן דלילה, וזה יכול לגרום להפסקת תפקוד פיזיולוגי או פגיעה בקבלת החלטות והתנהלות שמובילה לתאונות קטלניות. 

“אפילו אמרתי לבן שלי – תדע איפה הסיסמאות, הקודים, הירושה… הוא אמר לי אמא אל תדברי שטויות, אבל כן, כל הר הוא מסוכן! בטיפוס בדרום אמריקה היתה בקבוצה אחרינו מישהי שנפל עליה סלע בגובה 6,600 שקשה לחלץ ממנו, היא איבדה דם ונפטרה”. 

איפה הנשים באלפיניזם?

דניאל וולפסון: “בעולם זה הרבה יותר מתקדם והרבה יותר פתוח ואני מעריכה שיש כ 20% נשים בתחום. בישראל? לא… אבל האם אישה יכולה לעשות את זה? כן! 

נכון שהתחום הזה מזוהה כגברי, אבל צריך להבין שיש פה עניין של טכניקה שניתן ללמוד אותה. מי מבין טכניקה ויודע להתנהל בהר יכול לעשות את זה. אני אפתיע אותך ואומר שלנשים הרבה יותר קל להסתגל לגובה מלגברים. הרבה פעמים הייתי במסעות ונשים הרגישו הרבה יותר טוב מגברים, אני עזרתי לגברים וסחבתי דברים שלהם כי הם הרגישו לא טוב. 

אני רוצה להראות שגם אישה יכולה לאתגר את עצמה ולעשות דברים מורכבים וקשים שפעם רק גברים עשו.”

אלפיניסט טוב הוא זה שיודע לסבול

“צריך להיות פיזי, אבל זה לא העיקר: בטיפוס לאוורסט 80% זה מנטלי. צריך להבין שאלה התנאים ולא לבכות. אלפיניסט טוב הוא זה שיודע לסבול. אני אומרת לעצמי שזה מצב זמני, זה לא שאני גרה כל החיים באוהל ולא מתקלחת אבל הייתי במצבים שלא התקלחתי כמעט חודש, ואתה אוכל רק שקיות שמחממים באוהל. אבל הרצון העז להגיע לפסגה מתגבר על הכל.”

הקושי היא מספרת אינו רק בשטח עצמו, אלא גם בלקיים את התחביב המורכב הזה שכרוך בנסיעות רבות לצד החיים. לדניאל יש משרד עו”ד מצליח, לקוחות ועובדים, היא אמא (בנה הוא שחקן הוקי קרח מקצועי בחו”ל), וגם קיום זוגיות היא מורכבת לצד העלמויות בכל כמה זמן לאיזה חודש לטיפוסים. יש מחיר. אבל מבחינתה הוויתור על החלומות הוא מחיר גדול יותר.  

מעבר לכך, זה המחיר הוא גם אלפי הדולרים שעולים המסעות, החל ב 3000 דולר ועד מסעות שיכולים להגיע ל15,000 דולר. ועדיין היא אומרת: אתה אף פעם לא באמת מוכן להגיע לאוורסט: “הייתי רוצה לעשות לפחות עוד 5 הרים נוספים על כ15 שעשיתי, אבל בשלב מסוים צריך להגיד אוקיי, צריך לנסות ולתת את המקסימום”.

דניאל וולפסון

בהרים: את בלי מסכות

“זה עושה לי טוב כי אני מרגישה שם אני. הטוב שיש בי יוצא החוצה. בחיי היום יום שלי כעורכת דין בדיני חברות, ברגולציה של גיימינג וסולארי, יש הרבה אגו ומסכות. בחיי היום יום גם אני במשחק הזה של החומריות וההישגיות, אבל בהרים: הכל פשוט. אין לך הרבה בגדים כי לא תסחוב מה שלא צריך. האוכל הכי פשוט, הצרכים הכי בסיסיים וללא מקלחת, ואתה נהנה! וכל יום שעובר אתה נהנה במצב הקיום הכי פשוט שיש. ומה יש שם? אנשים! זה הכל אנשים”. 

דניאל וולפסון מאוד רוצה לקדם ולפתח את התחום הזה, בעיקר לנשים. היא רוצה לראות יותר נשים שיצאו למשלחות ולטיפוסים. “אחרת מה המטרה שלי בחיים? אני שואלת את עצמי. מאוד בא לי לתרום ולתת מעצמי לקחת אנשים ונשים, במיוחד נשים, ולהראות שזה אפשרי כי נשים היום חזקות!”.

בעת כתיבת הכתבה, היא כבר נחתה בקטמנדו. ניסיון הטיפוס של האישה הישראלית הראשונה לפסגת האוורסט מתרחש במהלך חודש אפריל ומאי 2021. הוא נמשך 52 יום במהלכם יש תהליך של התאקלמות לגובה וטיפוסי הכנה עד שמגיעים אל הפסגה. 

כנסו לקרוא: על הטיפוסים הקודמים של דניאל ב OUTPANEL