תרמיל טיולים של לואו אלפיין (Lowe Alpine) מדגם Yacuri 65L הוא תרמיל ורסטילי ורב שימושי לטיולים רב יומיים, למסעות ארוכים ואפילו לטיולי טיפוס וגלישה קצרים המחייבים נשיאת ציוד טכני רב. הכירו אותו במבחן OUTPANEL, בשני חלקים. חלק ראשון: חד יומי לנשיאת הציוד לטיפוס, וחלק שני כתרמיל רב יומי.
בואו איתנו למקומות יפים! הצטרפו לניוזלטר: הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
מבחן שטח רב יומי לYacuri 65L של לואו אלפיין
את המבחן הזה התחלנו בכתבה על שימוש חד יומי בתרמיל, לנשיאת ציוד טיפוס רב אל יעד הטיפוס שלנו. בפרק הראשון מופיע המפרט המלא ותאור כל הפיצ’רים והתאים בתרמיל – להשלמת מידע לחצו לקרוא את זה פה.
- משקל: 1.96 ק”ג (דגם סטנדרט) , 1.99 ק”ג (דגם L-XL).
- אריג עיקרי: 330D Striped Dobby (כאשר D מתייחס לעובי האריג ולעמידותו), כולל ציפוי Hydroshield
- אריג משני: 500D ניילון הכולל ציפוי Hydroshield נגד גשם
- נפח: 65 ליטר
- מידות: 77×34.5×35 ס”מ
- מערכת נשיאה: V-TRAX
- מסגרת אלומיניום פנימית בקוטר 6 מ”מ לתמיכה מיטבית וחלוקת עומס
- פד מעוצב ארגונומית לתמיכה בגב התחתון ובמותניים
- 4 כיסי אחסון בחגורת המותניים וברצועות הקדמיות לשליפת ציוד מהירה
- רוכסן U קדמי ורוכסן תחתון לגישה מהירה לפנים התרמיל
- 3 תאים עם רוכסנים בחלק העליון (שניים חיצוניים ואחד פנימי)
- 3 כיסי רשת גמישים פתוחים (שני צדדיים ואחד קדמי)
- נקודות קיבוע למקלות ההליכה בשני צידי התרמיל
- כיסוי נגד גשם עם כיס אחסון ייעודי
- מחיר: 1499 ש״ח
- להשיג בחנויות המטיילים המובחרות
ההבדל המשמעותי בין מבחן חד יומי לרב יומי
נמצא בכמות הציוד שנארז – זה משפיע על משקל התרמיל. ברב יומי גם מבלים בהליכה יותר שעות מצטברות. לכן תרמיל רב יומי צריך לספק ביצועים, נוחות וארגונומיה מעולים. מזג האוויר והמצב הביטחוני צמצמו את מגוון אפשרויות הבחירה והפור נפל על המרחב הביוספרי של רמות מנשה, נחלים, יערות וגופי מים גדולים שהקיץ עדיין לא הספיק לייבש. משקל התרמיל ברוטו הגיע הפעם ל 18 קילוגרם וכלל: שק שינה, מזרן, אוהל, בקבוקי מים, שלוקר מלא, אוכל, גזייה, כלי אוכל, חבל הצלה ועוד כהנה וכהנה.
מעבר להנאה מהנוף, הטבע והאוויר הצח ההתמקדות בטיול זה היתה בהיבטים החשובים ביותר בעיני לבחינת תרמיל, להלן הפירוט:
נפח ומשקל
תרמיל של 65 ליטר הוא תרמיל גדול, כמעט גדול מדי לטיול של יומיים שלושה. אלא שהמבחן הוכיח אחרת. בעבר טיילתי תלת יומי עם תרמיל של 50 ליטר וציוד דומה וקצת פחות מים. זה היה אפשרי אך חייב לקשור את שק השינה מחוץ לתרמיל. אריזת הציוד בתרמיל של 65 ליטר היא חוויה אחרת, הציוד נכנס בקלות ויש מקום לעוד. הדילמה עם תרמיל גדול קשורה כמובן למשקל שלו. מבדיקה של תרמילים דומים של חברות מובילות, עולה שה YACURI 65L אינו מהכבדים ביותר ומאידך לא חסכו בריפוד ובתאי האחסון כדי שיהיה קל יותר. נראה שמעצבי התרמילים של Lowe Alpine מצאו את נקודת האיזון הנכונה:
נוחות והתאמה
זהו, ללא ספק, ההיבט המרכזי לבחינת התרמיל. התאמה ארגונומית של מערכת הנשיאה למידות הגוף קריטית להליכה רב יומית של קילומטרים רבים עם משא כבד. התרמיל מגיע בשתי מידות בהתאם לגובה המשתמש (ההגדרה באתר היא לפי אורך עמוד השדרה). מעבר לכך קיימת דרגת חופש המאפשרת לקרב או להרחיק בין מערכת הגב לחגורת המותניים. אני לא הרגשתי צורך לשחק עם הכיוון העדין. התאמתי את אורך רצועות הכתפיים וחגורת המותניים, עד להצמדה נוחה שהוכיחה עצמה לאורך כל המסע. אחרי שעות הליכה ארוכות עם משקל כבד, ניתן להצהיר בביטחון שהתרמיל נוח ומותאם למשימתו. העומס מתחלק היטב בין המותניים, לכתפיים ולגב בזכות הריפוד האיכותי ורצועות הכיוון הרבות. המבחן בוצע במזג אוויר חם, לכאורה תנאים אידיאלים לבדיקת יכולת האוורור של גב התרמיל. גב החולצה המנדפת אותה לבשתי לא היה ממש יבש אך בהחלט לא היה ספוג זיעה.
שתי נקודות אולי קטנוניות שגיליתי במהלך ההליכה הארוכה: רצועת המותניים בעלת מבנה כפול בצורת לולאה, חלקה התחתון של הלולאה מחובר לחגורת המותניים המרופדת (כמו בכל התרמילים) וחלקה העליון מחובר לכיס הצד. לעיתים החלק העליון של הלולאה גלש מתחת לחגורת המותניים ויצר לחץ לא נעים על המותניים, הרמתי הרצועה חזרה והמשכתי הלאה. נקודה שנייה: כיסי הצד של חגורת המותניים שימושיים מאוד תוך כדי צעידה. שולפים מצלמה או חטיף בלי צורך לעצור, אלא שאם פותחים את רוכסן הכיס עד קצהו, קשה עד בלתי אפשרי לסגור את הרוכסן ביד אחת, צריך “קונטרה” של היד השנייה.
ארגון פנימי
הארגון הפנימי של התרמיל ראוי לכל שבח בהיבטי הנדסת אנוש. בהפסקות קל להגיע לציוד בכמה דרכים בלי צורך לפרוק את התרמיל כולו. במהלך הצעידה ניתן לגשת למספר כיסים כולל לכיס הצד הימני הגדול לשליפת בקבוק מים מפתח צדדי. שני הכיסים שעל רצועות הכתפיים לא היו ממש שימושיים, כאשר יש עומס על הרצועה הכיס מוגבל בנפחו ולא נוח לגישה. תא השלוקר מרווח ושימושי, ניתן למלא מים מבלי להוציא את השקית. במהלך המבחנים לא עשיתי שימוש במחיצת ההפרדה שבתא הראשי, הסיבה: שק השינה שלי גדול מדי ולא ניתן היה לדחוס אותו לחלק התחתון של התא כשהמחיצה סגורה.
עמידות
התרמיל בנוי ממספר סוגים של אריגים, בעלי צפיפות ועמידות לשחיקה שונים לפי הצורך הפונקציונלי. החלק התחתון עשוי מאריג ניילון בצפיפות 500D וכולל גם ציפוי Hydroshield לשיפור העמידות בגשם. צפיפות 500D מבטיחה עמידות גבוהה מאוד בשחיקה, האריג העיקרי הוא בעל צפיפות 300D המבטיחה עמידות גבוהה בשחיקה. האריגים מחוברים זה לזה בתפירה כפולה וכוללים שכבת אטימה המכסה על התפרים. נתונים אלו מצביעים על עמידות פוטנציאלית גבוהה בתנאי שטח, אך רק מבחן לאורך תקופה ארוכה יכול לאמת זאת.
יתרונות של Yacuri 65L של לואו אלפיין
- תרמיל בגודל 65 ליטר מהווה בחירה אידיאלית לטיולים רב יומיים. למרות גודלו, השכילו Lowe ,Alpine לחסוך במשקל מבלי לפגוע בפונקציונליות ובנוחות
- מערכת נשיאה נוחה ויעילה, מבטיחה חלוקת עומס נכונה בזכות דרגות הכוונון וחומרי ריפוד מתקדמים
- ארגון מעולה של נפח האחסון המאפשר נגישות מהירה, סדר ושיטתיות
- פיצ’רים מעניינים כמו: תפסי מקלות הליכה, ניקוז לכיסוי גשם, פתח צד לשליפת בקבוק ועוד המצביעים על התמקדות בפרטים להעצמת חווית המשתמש
אאוטפאנל בווצאפ:
חסרונות של Yacuri 65L של לואו אלפיין
- אישית, אני פחות מתחבר לרצועת המותן עם הלולאה הכפולה ומעדיף רצועה אחת המחוברת ישירות לריפוד המותן
- כיסי הרשת בצד נוחים לגישה אבל רשת רגישה יותר לטעינת משקל גבוה
- אישית, לא מצאתי צורך בכיסי רצועות הכתפיים, ניתן היה להסתפק באחד או אף לוותר על שניהם
סיכום
התרמיל Yacuri 65L של חברת Lowe Alpine הוא תרמיל מעולה לטיולי Self Supported רב יומיים ולמסעות ארוכים בטבע. התרמיל אופטימלי מבחינת יכולת האחסון הגבוהה ומשקלו העצמי. מערכת הנשיאה הארגונומית מבטיחה צעידות ארוכות בנוחות מרבית. הארגון הפנימי של התאים השונים מבטיח גמישות רבה בתהליך האריזה כמו גם בשליפת הציוד. השילוב של פיצ’רים רבים וטכנולוגיות מתקדמות מבטיחים חווית משתמש לאורך ימים וקילומטרים רבים. מחיר התרמיל דומה לאלו של תרמילים בעלי מאפיינים דומים של חברות מובילות.… ומה לגבי שם התרמיל? חקירה קצרה העלתה שהמילה YACURI משמעותה מי זהב , פארק בשם זה נמצא באקוודור וממנו מגיעים מים טהורים לאוכלוסיית הסביבה. אז הנה לכם “זהב של תרמיל”.
כתב וצילם: דב טיבי
תגובות תשאירו לנו באינסטגרם: @outpanel.co.il
אפשר גם בפייסבוק של אאוטפאנל