מבחן לגרבי פינגווין דוג’ו (Penguin Dojo) המיוצרים בישראל, עם טכנולוגית טקסטיל איכותית ובמחירים טובים ביחד לאיכות. זהו הדגם באורך הכי נפוץ, האמצעי: Jockey Penguin שהוא רב שימושי גם לריצה וגם לאופניים וגם לטיולים והייקינג (בקיצור מתאים לשלושת הפאנלים).
קבלו את הכתבות שלנו בווטסאפ
בתקציר:
- על החברה סיפרנו לעומק בראיון עם היזמים- כנסו להכיר אותם בקישור זה.
- המוצר במבחן: “ג’וקי פינגווין” – גובה בינוני (Crew) גרב עד תחילת הגסטרו קנמיוס (הוא שריר הסובך בעברית ולא “תאומים”).
- פיצ’רים: פרופיל לחץ למניעת החלקה, נידוף לחות, מעטפת אצבעות ללא תפר, תמיכה לקשת, שיכוך, נקודות 3D ואחיזת קרסול.
- סיבים: 38% צמר מרינו 18 מיקרון, 20% Nilit® EcoCare, 36% פוליאמיד ממוחזר, 6% ספנדקס.
- כביסה קרה ב40 מעלות, לא לגהץ, אין להשתמש במלבין, ללא ניקוי יבש, לא לייבש במייבש
- אחריות לכל החיים
- לקנייה באתר החברה: Penguin Dojo.
פיצ’רים
רשימת הפיצ’רים של המוצר מופיעה על האריזה, והיא מעניינת:
- ללא תפרים – היום יש מכונות שתופרות הכל בצורה שנקראת Seamless וזה בגרביים מאוד חשוב, כי כל מי שנכנס לו פירור לנעל וודאי יודע כמה כל בליטה מיותרת מורגשת ומפריעה.
- אזור נידוף לחות – זה אזור של בד בצפיפות פחותה בחלק העליון, מתחת ללשון הנעל.
- בד מרינו וטיפול אנטי בקטריאלי- מסייעים למניעת ריחות. נגלה כבר פה שזה עובד מדהים ואחד הדברים הבולטים במבחן.
- תמיכה לקשת – באמצע הרגל באזור הקשת יש פסי הידוק המייצרים תחושה אלסטית סביב הקשת. זה מרגיש נעים ומחזק את כל אחיזת הגרב ברגל כך שתהיה מתוחה. רואים את זה בעוד גרביים מהרמות הגבוהות.
- נקודות 3D / שיכוך – בד”כ רמת השיכוך של גרביים פשוט נובעת מהעובי שלהן. פה מציינים את אזור השיכוך מתחת לעקב והעיגולים האלה שגם מיועדים לסייע לאחיזת הנעל. העובי הוא בינוני- לא גבוה, לא דקיק והאמת שאני מעט סקפטי לגבי שיכוך בגרב הזו.
- אחיזת קרסול – מעטפת סביב החלק העליון של הקרסול וגיד אכילס.
זכר או נקבה או גם וגם?
לפני שנתחיל בוא נשחרר קצת לחץ מגרבי הלחץ ולחוצי העברית: גרביים היו פעם זכר אבל עברו תהליך אישי… האקדמיה שחררה לנו ויצאה במסר פרוגרסיבי לעולם שמקבל מגדר כפול, זכר ונקבה. מותר לומר גם גרב ארוך וגם גרב ארוכה, וכל אחד שיבחר את מה שמתאים לו, אז אל תתנו לאחרים להגדיר את הגרביים שלכם, היו הגרב שאתם. אבי מעוז ומפלגת נועם- אתם יכולים להריח את זה אחרי שימוש במחנה אימונים ברצף חמישה ימים בלי כביסה אם זה מפריע לכם. בינתיים בכתבה תמצאו פה את שני הכיוונים.
הצטרפו חינם לניוזלטר התכנים האיכותיים שלנו:
סטייל ואופנה
גרבי אורך האמצע הם הגרביים המועדפים על רוכבי אופניים. זה רק עניין של אופנה, כיוון שלפני שנים ארוכות האופנה היתה גם באופניים דומה יותר לזו של הריצה- נמוך יותר, עד No Show אפילו. אבל הדברים השתנו, וכעת אורך של כ 20 ס”מ מעל הנעל הוא המראה המתחייב מהלוק המקצועני.
לפינגווין דוג’ו יש כמה עיצובים וצבעים בדגם הזה: במבחן צבעי טורקיז-כחול יפים עם נגיעות של צהוב, אבל יש גם אדום ושחור, לבן סגול וטורקיז, וכחלחל-טורקיז, אם האופניים שלכם מגיעים בצבעים תואמים אחרים.
אגב, לצד גובה האמצע שבמבחן זה יש ל Penguin Dojo עוד גבהים:
הכי יבשות ולא מריחות שיש לי
בכל מוצר שאני בודק מהז’אנר אני מבלה איתו ביום יום לא מעט, ולא רק ברכיבה או ריצה. בגרביים, חלק מהאינדיקציות לאיכותן היא אינדיקציה קשוחה לבדיקה: האם הן יוצאות לכן מהרגל עם לחות אחרי יום עבודה שלם? ומשהו נוסף שהוא די קשור לכך – האם הן צוברות ריחות? ובכן המבחן הזה עבר בהצלחה רבה. לגמרי ברמה של הגרביים הכי טובות שאצלי. הן די מדהימות בהיבט הזה של אי צבירת הריח, אין שום דבר, כלום.
גרב חזקה
החוויה הכללית היא של גרב לחץ, כלומר מדובר במוצר הדוק מאוד שאפילו “מחזיק” עד לוחץ מעט על הרגל, אבל לא בכל המקומות באותה רמה: התחושה הזו מורגשת בעיקר בבסיס שרירי השוק (“התאומים”) שעד אליהם היא מגיעה, ובאזור הקשת שם באמת יש הידוק שמחזיק את כל הגרב במקום וצמוד בתוך הרגל באזור “ניטראלי” יחסית (כזה שאין בו חיכוך רב או נחיתה). זה מעולה ומונע נזילה שלהם כלפי מטה. הם החזיקו צורה ואיכות תקופה ארוכה במבחן ארוך.
עובי ושיכוך
מבחינת אזורי השיכוך – זו הנקודה שאני בד”כ סקפטי לגביה בגרביים. היצרנים נוטים לאמר שיש להם שיכוך אבל מבחינתי שיכוך מתבצע רק בנעל והשאר זה לא באמת מתקיים. יותר חשובה לי התחושה ומילוי החללים בנעליים שהגרביים מספקים. יש לי גרביים של חברה אחרת איכותית שבהן באמת העובי בנקודות הנחיתה (עקב וכריות כף הרגל) קיבל עיבוי משמעותי בהרבה מפה והוא גם שונה מהאזורים האחרים. גם בהם היתרון הוא בעיקר בריפוד נעים שמונע תזוזה מיותרת בנעל, לא בשיכוך באמת.
בגרב של פינגווין דוג’ו לא מרגישים את השיכוך הנטען. פה יש קצת הבדל במרקם באזורי העקב וב”נקודות תלת מימד”. כל זה לא משנה את העובדה שמדובר בגרב שמרגיש/ה מאוד איכותי, לא זזה ולא נותנת לכפלים ונקודות לחץ להיווצר ולהפריע לפעילות.
רב שימושיות לרכיבה ואופניים
אחד היתרונות הבולטים של הגרב הזו היא ההתאמה שלה גם לריצה וגם לאופניים גם ברמה האופנתית וגם ברמה הטכנית, וזה לא מעט עבור כל אנשי האיירונמן והטריאתלון: אתה יוצא מהאופניים וממשיך לריצה, והכל פיקס. אתה גם נראה טוב. למעשה רוב גרבי הריצה מתאימים גם לאופניים ברמה הטכנית אבל לא ברמה האופנתית כי רובם קצרים עד הקרסול בעוד באופניים חייבים את אורך ה Crew הזה.
ברמה הטכנית, ריצה היא ספורט שדורש מהגרביים הרבה יותר מאשר רכיבה. בריצה הגרביים חייבים להיות מעולים, הדוקים, מנדפים וכל התכונות האלה באות לידי ביטוי תחת האימפקט. הנחיתה הקשה הזו עם הרגל, תוך תנועה קדימה ואינרציה מאחור, זו תנועה משפשפת, חוזרנית שגורמת להרבה בעיות לרצים ולי במיוחד, עם נטייה לשלפוחיות. באופניים הדרישות דומות אבל הרבה פחות מחמירות.
הגרב של פינגווין דוג’ו היא על כן גרב ורסטילית יותר, גם לריצה וגם לאופניים והיא עומדת בדרישת הסף שגרבי ריצה רבות אינן עומדות בה: אורך גבוה עד תחילת שריר הסובך.
עונה מתאימה
בחנתי את הגרביים בחורף ואכן לחורף הם מתאימים. ברכיבה רוב הגרביים שלי, במיוחד בקיץ דקיקים ביותר. ממש עור שני, אבל אלה שונים: מדובר בגרב בעלת נוכחות ועובי אמצע. לא ממש עבה לחורף אירופאי ולא דקיק. בישראל זה בול לפחות חצי מהשנה. יתכן שבזכות האיכות והנידוף אפילו יותר מכך.
ברכיבות מדבר של שלושה ימים ארוכים וקשים במסגרת מחנה אימונים, טחנתי קילומטרים עם הגרביים והם היו מושלמות בטמפרטורות של בין 10-18 מעלות. האחיזה שלהן נפלאה, החימום בול, והן לא נזלו. תחושת האיכות מורגשת.
לסיכום
מוצר מעולה, בגובה מצוין לרוכבי אופניים, ולריצה הליכה וכל פעילות אחרת בזכות איכות גבוהה, נידוף מצוין, עובי אמצע של עונות מעבר וחורף ישראלי.
יתרונות
- איכות ייצור של טקסטיל ישראלי ברמה גבוהה
- ללא תפרים
- אחיזה מצוינת והצמדות לרגל ללא כפלים
- נידוף טוב
- צמר מרינו וטיפול נגד ריח מחזיק הרבה מאוד זמן
- חימום במידה מדויקת לעונות מעבר וחורף ישראלי
- עיצוב יפה
- מחיר הוגן לרמת האיכות הגבוהה
חסרונות
- לא נבדק בקיץ אבל מעט עבה
- אין קסטום לקבוצות
קנייה ישירה באתר החברה: Penguin Dojo.